İşsizlik ,evlilik , hayaller...:((

Erkek arkadasin daha dogru dusunuyor sense cocuk gibi rakam uyumu vs pesindesin evlenelimde gerisini salla cocugun duzgun isi yok okadar borca girip nasil yapacak hic .. kimin umrunda 5.5.15 olsun yeter ki degil mi akil ver yarabbi

Aslında ben bu kadar her şeyi göze alıyorum o neden parasızlıktan korkuyor ve neden benım parasızlığa gelemeyeceğimi düşünüyor ona bozuluyorum.

Aslında ben bu kadar her şeyi göze alıyorum o neden parasızlıktan korkuyor ve neden benım parasızlığa gelemeyeceğimi düşünüyor ona bozuluyorum.
Cahil olmakla cesaretli olmak arasinda ince bi cizgi var sen suan herseye gogus gerdigini saniyorsun ama bu cesaretten degil ... simdi sirf evlenmeye odaklanmis gozun bisey gormuyor sonra gozun acilir sen borcla parasizlikla cebellesirken dersin biz niye bi aksam basbasa disari cikmiyoruz bi yemek yemiyoruz niye estiginde birlikte biyeri gitmiyoruz keske esyalarimi ozenip alsaydim biraz vsvs simdi hersey basit geliyor ama isteyeceksin bunlari zamanla evlilik yatak odasi ve imzadan ibaret degil bu devirdede samanlik seyran degil

Çoğu yorumda sevgılımın bana dediği şeyleri okuyorum.Şu an sankı hıç bişi istemıcekmışım ama illa kı can ister olur veya olmaz.

Çoğu yorumda sevgılımın bana dediği şeyleri okuyorum.Şu an sankı hıç bişi istemıcekmışım ama illa kı can ister olur veya olmaz.
Seni.anlayabiliyorum suan dedigim gibi odaklandigindan istemicegini saniyosun ama inan isteyeceksin dusunsene istediginizde istediginizi almak birlikte istediginiz yere gidip vakit gecirmek aksamlari yemege gitmek tatil yapmak evini guzel dosemek yerine borcla parasizlikla ev gecindirmeye calisip ayi zor cikartmak bizaman sonra seni uzecek ve hayal kirikligi yasicaksin :/

Parasız evlilik olmaz herşeyin enucuzunu al hatta bedavaya ee sonra?
Kira elektrik su gaz mutfak aidat bunları kim ödeyecek ?
Gelirin nekadar olursa giderinde okadar olur gelirin olmasada giderin olacak

Acıkınca duvarları mı yiyeceksiniz?
Parasız mutlu evlilik olmaz

Merhaba bende bankacılı ve sigortacılık egitimi aldım mezun oldum.Kpss banada gülmedi ama sana önerim şu olabilir.Otomotiv sektörlerinde sigorta ve hasar departmanlarına başvuruda bulun en kötü alacagın ücret 1,000 tl yada 1,200 tl civarında olur.rahatla üniversitede görüyoruz hasar ile ilgili dersleri farklı birşey olmucak araç hasarlarında evrak işleri sigorta şirketleriyle görüşme ödemeler falan filan bakarsın.yada otomotiv sektörlerinde müşteri temsilciligine başvuruda bulun müşteri araması yaparsın çok rahat iş ve parası iyi...yanı sana diyecegim yetkili servislere bir başvur hem iş ögrenirsin hemde sektörün güzel olur :)

Bankacılık mezunusunuz özelde hiç mi bir iş yok kpss ya da devletle olmuyor ki sadece bu tarz işler en kötü bir yerde ön muhasebeci olarak bile çalışsanız en az asgari ücretten başlarsınız bankacılık mezunu da az buçuk anlar bu işlerden Borca harca girdiniz uygunundan eşya alıp evlendiniz tamamda ya sonrası bence saati belli ne yaptığınız belli bir işe başlamadan evliliğe adım atmayın derim

öncelikle şu evlilik fikrinden vazgeçmek zorundasın,hayat öyle toz pembe değil malesef imkanlarımız doğrultusu dışında hayal kurmak bile lüks

arkadaşımı gördüm sende üstelik kız 30 yaşında...

7 yıldır beraber olduğu kişiyle evlendi

yaşım geçiyo hele bi evlenelim gerisi hallolur gibi pembe hayallerle girdi bu işe ama bin pişman

eşi hala öğrenci babasından harçlık alıyo kendisi asgari ücretle çalışıyo

şimdiki aklım olsa atanmadan asla evlenmezdim 40 yaşımı bile beklerdim çok zor diyo evde birbirlerini yiyolarmış...

Her genç kızda oluyo böyle dönemler. Facebook ta orda burda söz,nişan,düğün fotoğrafları dolanıp duruyo. Tabii ki evlenmek isteyebilirsin. Ama derler ya aşk karın doyurmuyo. Aynen öyle. Çünkü gün gelicek, sinemaya gidemediniz diye kavga ediceksiniz, eşim beni yemeğe götürmüyo, ben de kadınım vs gibi bi çok başlık daha açıcaksın burda. Görüyoruz burda, neler neler oluyor. Şuan en azından babanın evindesin. Sürekli iş ara elbet bulursun, Allah büyük. 400 lira evet çok az bi miktar,ama şuan kira, mutfak vs giderin yok. Ucundan ucundan al çeyizlerini. İnan sonra büyük kolaylık olur. Sevgilin de arasın iş, o erkek hem daha kolay bulabilir. İnternetten satış yapıp " ya tutarsa " yla ev geçindirilmez. Bi hevese kapılıp hata yapmayın. Sen genç kızsın, ileride düğünüm niye güzel değildi, gelinliğim niye öyleydi, şundan bile alamadım diye hep pişman olursun. Bunları en güzel şekilde yaşamak varken, milletin baskısı yüzünden evlenme. Onlar düğüne gelir, iki Ankaranın bağları oynar, giderler evlerine. Dertleri çekicek olan sizsiniz. Şuan sadece iş bulmaya odaklanın. Naçizane tavsiyem.

Sağlam iş şu an için bilmiyorum olur mu ama en azından 800-900 tl alsak yıne mı olmaz bılmıyorum.

olmaz canım benimm....
Ew kirası boğaz derdi giyim kuşam faturalar öle çok para gidiyorki anlamıyorsun bile....
yaniii iyi düşün geçinebilirseniz ewlenin yoksa bu şartlar altında ewlilik olsa da yürümez kolay değil bu işler.....
Aşkla da karın doymuyor canım geçim derdine düşüyorsun.... ay sonunu nasıl getrcez onu düşünüyorsun sosyal hayatın bile olmuyor... ben de eşimde çalışıyoruz ama yetmiyor düşün sosyal hayat olmamasına rağmen yetmio..

Evlilige ikna etmek gibi yorumlanmasin bu cok cirkin olur ama size soyle bisey soyleyim. Bunu arkadasimda yasadi ben de yasadim. Evlilige beni ikna eden esimdi. Buna ragmen isciddiye binice seneye dugun yapalim bu sene para biriktireyim dedi. tabi on yildir biriktirememis adam bir yilda mi biriktirecek. Ben de tamam dedim sorun yok. Sen madem para biriktirerek dugun yapacaksin hersey dort dortluk olacak o zaman. Ben bu sene evlenecegiz diye onemsememistim dugun hazirliklarini ama madem seneye olacak su soyle olsun bu boyle olsun dedim. Adam 3 gunde dugun tarihine karar verdi. Arkadasim da aynisini yasadi onun durumu biraz farkliydi. Kesin evleneceklerdi ama erkek evlilikten korkuyordu. Hep bahaneleri vardi gercekten parasi da yoktu ama Rabbim yuva kurana yardim ediyor bir sekilde isler kolaylasiyor. Diger turlusu srytanin vesvesesi diye dusunuyorum ben

Senin sorunun millet ne der değil gördüğüm kadarıyla.
Sevdiğin adam da cesaret yok.
Tamam boş boş sallamaması da iyi ama erkek adam gerekirse taş taşır bakar o eve.
Bunu yansıtamamış sana, yansıtsaydı;
2015-2016 hiç fark etmezdi o zaman senin için.

Haklısınız yorumlarınıza katılıyorum.Sadece 1 yıl daha bekleyecek gibi duruyor ben zaten düzenli işim olsa hiç düşünmem evlenirim ben istemiyorum mu sanıyorsun aynı şeylerı konuşmayalım artık dedi.Tamam madem o zaman gelince yine konuşuruz dedım.Şubatta nişan olacak o yönden sıkıntı olmayacak bi şekilde yapıcam dedi. Kader mi artık bilemiyorum çıkıp artık dolaşıp kapı kapı cv dağıtıcam olsun ya da olmasın şansımı denıcem olur inşallah.Dualarınızı eksik etmeyin lütfen.

Bence sen 5.5.2015 yerine 6.6.2016 ya odaklan
Su an evimize giren aylik 3000 tl ve yaklasik 2000 tl sabit odemeler kira ve faturaya gidiyor. Elimize 1000 tl kaliyor, o bile anca karin toklugu, cocugun giyimi, ihtiyaclari, esimin yol parasi v.s. derken gidiveriyor. yillar oldu ustume yeni bir giysi almadim, evde bisey bozulsa oturup agliyorum cunku en ufak bir ekstra masraf butun duzenimizi altust ediyor. Inan gecim derdi disardan gorundugu gibi bisey degil, ki sen asgari ucretle gecinmekten sozediyorsun, kendi eviniz yoksa kirasi faturasi yol parasi zaten birinizin maaşını gecer. Bi de taksite girerseniz ne yiyip iceceksiniz?

Bence bekleyin iyice toparlanana kadar. Maddiyat cok onemli. Ozellikle erkekler borc icindeyse parasizlik cekiyorsa hep eslerine yansitirlar huzurunuz olmaz

Evlilik hic kolay degil ev gecindirmek gercekten cok zor esimin geliri cok iyi ben calismiyorum okuyorum ama benimde bi yerden gelirim var ve bunlara ragmen kurus biriktiremiyoruz esim bazen asgari ucretle nasil ev gecindiriyolar diyo gercekten bende inanamiyorum hele bide cocuk olursa uff hic gerek yok sikinti cekmeye gec olsun temiz olsun

Asgari ücretle evlenen insanları görünce demek ki oluyormuş diye düşünmüştüm ama yanlış kanıymış galiba.Tabi bilemeyiz içinde neler yaşadıklarını.Bi yıl daha sabretmek kalıyor artık bu kadar beklendi bu da geçer herhalde

Açlık ve yoksulluk sınırını da düşün diye iyice umutsuzluk vermek istemem ama yarın nikah dairesine gitsen nikah işlemleri için bile vereceğin ücret var, nikah fotoğrafıyla birlikte asgari ücretin yarısıydı bizim belediyede, elbette üstesinden gelinebilir maddi zorlukların ama bu olaylarda atacağın her adımın parayla atılacağını aklından çıkarmamaya çalış, imzayı attığın tarih en güzel günün oluveriyor sayıların dizilişinden bağımsız olarak umarım en kısa sürede gelir o tarih senin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…