İşsizlik ve aileye katlanma

showingnoemotions

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
2.082
2.014
103
Uzun zamandır işsizim ve beklediğim kurumun sözlü mülakatına gireceğim, gömlek almam lazım, annem özellikle nasıl olsa kazanamayacaksın eskilerinle idare et demeye getiriyor. 10 liraya geçen yıl bir gömlek aldım takımın içinde hoş durmuyor. Jurinin karşısına böyle çıkmak istemiyorum. Alacağım gömlek de 60 lira ya var ya yok. Nasıl olsa kazanamayacağım diye çıplak git diyecekler neredeyse ya. Çok sinir oluyorum. Oturup çabalayayım mı, yoksa torpil var diye evde mi oturayım. Annem söylediği laflarla lokmalarımı sayıyor gibi hissettiriyor. Bunu diyince de ağlıyor. Sorum yok ama dertliyim ya. İş bulma amacım ailemden kurtulma çabasına dönüştü.

C captain prince, 20 liraya bulamadım gerçekten. Bulursam alırım da bulamadım. Sezon sonu diye yok heralde. Ailem zengin değil ama 60 lira da onları batırmaz. Yanıma yedek gömlek almalıyım.

C captain prince, 20 liraya bulamadım gerçekten. Bulursam alırım da bulamadım. Sezon sonu diye yok heralde. Ailem zengin değil ama 60 lira da onları batırmaz. Yanıma yedek gömlek almalıyım.
işsizlik herkesi yıpratıyor
birtek siz değil aileniz de etkilenmiştir doğal olarak
sabır gösteremiyorlardır

bir arkadaşınız yok mu ödünç alabileceğiniz?

lcw ve deactoda var. en kötü 2. el uygulamarına bakın. yani 60 lira batırmaz ama vermeyenin cüzdanından çalacak haliniz yok maalesef.

lcw ye ve defactoyabaktım ama beyaz bulamadım. arkası upuuzun yada önden bağlamalı. ben küçük bir yerdeyim farklılık olabilir. arkadaşım da işsiz, onda da yok.

Sorun aslında yaklaşım tarzları. O para ailemi batırmaz. Kardeşimin parası var, ailesi var ama sürekli 'ona niye o parayı vermişmiş, neden sürekli oyuncak alıyormuş'. İstiyorlar ki parayı bizimkilere versinler. Ben çalışırken de benden para isterlerdi gönderirdim. Şu an ssosyal hayatım bile yok, yani para harcayan biri değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
chamallows , sınava başvurduğumdan beri 'seni almazlar, onlar tanıdıklarını' diyip duruyorlar. Olabilir ama daha denemedim bile, o zaman hiçbir yere gitmemem lazım.

Bir arkadaş da yetişkinsiniz bir de ailenizden para istiyorsunuz demiş, umarım siz de bir gün benim pozisyonuma düşersiniz. 1.Çocukları bu dünyaya getiren aileler, bakmak zorundalar. 2. İşsizlik benim seçimim değil, her türlü işe başvurdum ama benim gibi milyonlar var. Belli ki hiç haber izlemiyorsunuz.

Kiyamam sana. Zaten buyuk stres altindasin bir gomlek cok gorulmeseydi keske. Uzulme insallaj bir gun iyi bir isin olur. Hayırlısı olsun simdiden...

sen ailene bakma abim bir mulakata girecekti toplumda ve etrafimizdaki herkeste seni o meslege almazlar (siyasi gorus sebebi ile)bosa parani harcama dediler.
abim suan o meslegi yapiyor 2.kez sinava girmesine bile gerek kalmadi.
ayni kisiler simdide yillardir calisiyor 3 kurus biriktiremedi diyorlarmis
adam evini almis arabasini almis evlenmis bir cocuk sahibi olmus evini gecindiriyor hala konusuyorlar.
bazi insanlar hayata karsi okadar sönük ve yenikler ki yanlarinda sizinde parlayan isiginiz sonsun istiyorlar.
sen elinden geleni yap cabalada olmasin.
en azindan denedim cabaladim dersin.
cabalamazsan bu seferde bir caba yok afedersin ama eşşek gibi evde oturuyor derler.

Ne yap biliyor musun uğraşmak çok zoruna gitmezse bir uygulama var 2.el kıyafetlerin satıldığı (isim vermiyorum ban sebebi mi bilmiyorum istersen özelden sölerim) giymediğin 3-5 kıyafetini 10-20tl civarına sat o parayla o siteden 2.el bi gömlek al çok temiz ürünler oluyor tavsiye ederim. Yada ürün takasıda yapabilirsin. Sonra işe girebilirsen kendine alırsın (umarım mülakatı geçersin)

birde kac bedensin bilmiyorum ama bedenlerimiz uyarsa kisa kolluda olur dersen elimde beyaz gomlek tarzi biseyler var resmi yerlerdede giyebilecegin seyler uzerine ceket yada hirkayla durumu kurtarirsin istersen sana yollayabilirim ksrgo odemesinide karsilarim yeterki işin görülsün ekmek kapindan olma

Bu mulakatlara torpilim yok nasilsa almazlar seklinde dusunup gitmemek lazim. Benim de torpilim yoktu, cok sukur Allah nasip etti atandim. Torpil yoksa atanma da yok diye beynine kazima sakin. Moralini bozma, bir sekilde iyi kotu birseyler uydur giy git, ama moralin yerlerde olmasin onemli olan o. Tum kalbimle basarilar diliyorum.

Sadece şunu söylemeye geldim. Kesinlikle torpillileri alırlar yaa dediğim bakanlık mülakatında birinci oldum sıfır dayı ile sakın bu lafları dinleyip vazgeçmeyin her mülakata gidin katılin başvurun. Inşallah hemen istediğiniz gibi sonuç alırsınız. Annenizle de konuşun bence hislerinizi detayli bir sekilde . ağlasın farketmez haksiz oldugunda gozyasini silah olarak kullanmaktan vazgeçsin analar :) gömlek icin artık azcik yalvarın kıyamaz alırlar:))

Chamallows, çok incesin. Teşekkür ederim. Benim gömlek alacak durumum var, o yüzden başkalarının hakkını yiyip sizden gömlek isteyemem. Benden daha kötü durumda olan arkadaşlar vardır, ben hakkımı onlara vereyim.

Güzel dilekleri olan kişilere de teşekkür ederim. Sorun paranın yokluğu değil aslında. Sorun insanların karşısına güzel güzel çıkmak varken, nasıl olsa kazanamıycan elindekilerle yetin imasında bulunmaları. En başından beri böyle konuşuyorlar.

Sen bakma onlara. Insanlar boyledir genelde motive etmezler aksine motive olmus insanin motivasyonunu bozarlar. Sen kendine guven baskalarinin ne dediginin ne onemi var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…