- 14 Mayıs 2011
- 2.082
- 2.014
- 103
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
işsizlik herkesi yıpratıyor
sen ailene bakma abim bir mulakata girecekti toplumda ve etrafimizdaki herkeste seni o meslege almazlar (siyasi gorus sebebi ile)bosa parani harcama dediler.chamallows , sınava başvurduğumdan beri 'seni almazlar, onlar tanıdıklarını' diyip duruyorlar. Olabilir ama daha denemedim bile, o zaman hiçbir yere gitmemem lazım.
Bir arkadaş da yetişkinsiniz bir de ailenizden para istiyorsunuz demiş, umarım siz de bir gün benim pozisyonuma düşersiniz. 1.Çocukları bu dünyaya getiren aileler, bakmak zorundalar. 2. İşsizlik benim seçimim değil, her türlü işe başvurdum ama benim gibi milyonlar var. Belli ki hiç haber izlemiyorsunuz.
Ne yap biliyor musun uğraşmak çok zoruna gitmezse bir uygulama var 2.el kıyafetlerin satıldığı (isim vermiyorum ban sebebi mi bilmiyorum istersen özelden sölerim) giymediğin 3-5 kıyafetini 10-20tl civarına sat o parayla o siteden 2.el bi gömlek al çok temiz ürünler oluyor tavsiye ederim. Yada ürün takasıda yapabilirsin. Sonra işe girebilirsen kendine alırsın (umarım mülakatı geçersin)Uzun zamandır işsizim ve beklediğim kurumun sözlü mülakatına gireceğim, gömlek almam lazım, annem özellikle nasıl olsa kazanamayacaksın eskilerinle idare et demeye getiriyor. 10 liraya geçen yıl bir gömlek aldım takımın içinde hoş durmuyor. Jurinin karşısına böyle çıkmak istemiyorum. Alacağım gömlek de 60 lira ya var ya yok. Nasıl olsa kazanamayacağım diye çıplak git diyecekler neredeyse ya. Çok sinir oluyorum. Oturup çabalayayım mı, yoksa torpil var diye evde mi oturayım. Annem söylediği laflarla lokmalarımı sayıyor gibi hissettiriyor. Bunu diyince de ağlıyor. Sorum yok ama dertliyim ya. İş bulma amacım ailemden kurtulma çabasına dönüştü.
Sen bakma onlara. Insanlar boyledir genelde motive etmezler aksine motive olmus insanin motivasyonunu bozarlar. Sen kendine guven baskalarinin ne dediginin ne onemi var :)Chamallows, çok incesin. Teşekkür ederim. Benim gömlek alacak durumum var, o yüzden başkalarının hakkını yiyip sizden gömlek isteyemem. Benden daha kötü durumda olan arkadaşlar vardır, ben hakkımı onlara vereyim.
Güzel dilekleri olan kişilere de teşekkür ederim. Sorun paranın yokluğu değil aslında. Sorun insanların karşısına güzel güzel çıkmak varken, nasıl olsa kazanamıycan elindekilerle yetin imasında bulunmaları. En başından beri böyle konuşuyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?