- 7 Ağustos 2019
- 1.430
- 2.067
- 48
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
Kuşlar çalışan çocuklarından para falan da beklemiyorlar,yaşlanınca bize bakarsın diye de düşünmüyorlar.herkes ayaklarının üzerinde duracak tabi ama zaten çabalayan bir insan tökezlediğinde destek olmayacaksa ailenin,insan olmanın bir anlamı yok.arkadaş iş bulmaya çalışmayıp yan gelip yatsa o zaman bu dediğiniz mantıklı olurdu.eğer evde olması onlara batıyorsa moral bozmak yerine biraz daha destekleyebilirler.ben boyle dusunuyorum ve boyle yasiyorum.
Konu sahibi de beni alintilamamis ama insaalah siz de bir gun issiz kalirsiniz demis.
Issizligi bilirim, parasizligi da bilirim.
Ve hala yetiskin birinin ailesinden bu kadar beklentisi olmamasi gerektigini dusunuyorum.
kimseyi uzmek kirmak niyetinde de degilim, sadece hayati boye yasiyorum ve bence dogrusu bu.
Her zaman da derim, kuslar ucma vakti gelen kuslari hala yuvada ise birer birer atarlar yuvadan asagiya, bu onlarin vicdansiz olduklarindan degildir, tam tersidir bana gore.
Konu sahibinin ailesi onu evden atmis falan degil ki, kendi dusuncelerine gore fazla harcamalarina kisit getiriyorlar.
ben boyle dusunuyorum ve boyle yasiyorum.
Konu sahibi de beni alintilamamis ama insaalah siz de bir gun issiz kalirsiniz demis.
Ve hala yetiskin birinin ailesinden bu kadar beklentisi olmamasi gerektigini dusunuyorum.
kimseyi uzmek kirmak niyetinde de degilim, sadece hayati boye yasiyorum ve bence dogrusu bu.
Her zaman da derim, kuslar ucma vakti gelen kuslari hala yuvada ise birer birer atarlar yuvadan asagiya, bu onlarin vicdansiz olduklarindan degildir, tam tersidir bana gore.
Konu sahibinin ailesi onu evden atmis falan degil ki, kendi dusuncelerine gore fazla harcamalarina kisit getiriyorlar.
Bence bu görüşünüz biraz avrupai. Yani şöyle türkiye de cocukluktan beri kızları aileleri psikolojik baskıyla yetistiriyorlar. Hayat tarzına sürekli müdahale ediyorlar. Yani hicbir kadının ben anne baba evinde yan gelip yattığını sevabına kaldıklarını düşünmüyorum. Temizliğe yemeğe ütüye yardim evdeki stresli ortamı çekme kıyaslamalara maruz kalma özel hayata müdahale gibi bircok etkene maruz kalıyoruz. Hayatımızda bu kadar söz hakları varsa kendilerine bunu hak görüyorlarsa maddi olarak destek olmalılar bence.ben boyle dusunuyorum ve boyle yasiyorum.
Inşallah en güzel yerlerde olursun canım içinden geçen istediğin yer olur belki bakarsın 15 dk olsa kabul edilirsin inşallahmülakata girdim. en şık, en derli toplu bendim. soruları da bildim ancak mülakat bana formalite gibi geldi, normal iş görüşmelerim bile 45 sürerken, bu 15 dakika sürdü. özendiğime, stres yapmama değmedi.
Bence de, evlat 100.yasina da gelse evlat, o.sofraya bi tabak daha eklemek, yedigi lokmaya bakmak bence cok ayipBu düşünceniz çok saçma neden ailesi ona katlansın yani onun dediği de yanlış ama bir aile çocuğuna neden katlansın!
Uzun zamandır işsizim ve beklediğim kurumun sözlü mülakatına gireceğim, gömlek almam lazım, annem özellikle nasıl olsa kazanamayacaksın eskilerinle idare et demeye getiriyor. 10 liraya geçen yıl bir gömlek aldım takımın içinde hoş durmuyor. Jurinin karşısına böyle çıkmak istemiyorum. Alacağım gömlek de 60 lira ya var ya yok. Nasıl olsa kazanamayacağım diye çıplak git diyecekler neredeyse ya. Çok sinir oluyorum. Oturup çabalayayım mı, yoksa torpil var diye evde mi oturayım. Annem söylediği laflarla lokmalarımı sayıyor gibi hissettiriyor. Bunu diyince de ağlıyor. Sorum yok ama dertliyim ya. İş bulma amacım ailemden kurtulma çabasına dönüştü.
mülakata girdim. en şık, en derli toplu bendim. soruları da bildim ancak mülakat bana formalite gibi geldi, normal iş görüşmelerim bile 45 sürerken, bu 15 dakika sürdü. özendiğime, stres yapmama değmedi.
Bence takılmayın.Allah buyuktur.Yoksa da zorlamanın anlamı yok.Uzun zamandır işsizim ve beklediğim kurumun sözlü mülakatına gireceğim, gömlek almam lazım, annem özellikle nasıl olsa kazanamayacaksın eskilerinle idare et demeye getiriyor. 10 liraya geçen yıl bir gömlek aldım takımın içinde hoş durmuyor. Jurinin karşısına böyle çıkmak istemiyorum. Alacağım gömlek de 60 lira ya var ya yok. Nasıl olsa kazanamayacağım diye çıplak git diyecekler neredeyse ya. Çok sinir oluyorum. Oturup çabalayayım mı, yoksa torpil var diye evde mi oturayım. Annem söylediği laflarla lokmalarımı sayıyor gibi hissettiriyor. Bunu diyince de ağlıyor. Sorum yok ama dertliyim ya. İş bulma amacım ailemden kurtulma çabasına dönüştü.
Annen hakliymis demek ki.. gercekleri konusan dosttur, bir yabanci gibi yalandan hayalperest konusmamismülakata girdim. en şık, en derli toplu bendim. soruları da bildim ancak mülakat bana formalite gibi geldi, normal iş görüşmelerim bile 45 sürerken, bu 15 dakika sürdü. özendiğime, stres yapmama değmedi.
Sana hiç harçlık vermiyorlar mı, yani eğer haçlıkların oluyosa zamanında biraz biraz biriktirmen gerekliydi. Pat diye vermeyeceği belliydi madem.Uzun zamandır işsizim ve beklediğim kurumun sözlü mülakatına gireceğim, gömlek almam lazım, annem özellikle nasıl olsa kazanamayacaksın eskilerinle idare et demeye getiriyor. 10 liraya geçen yıl bir gömlek aldım takımın içinde hoş durmuyor. Jurinin karşısına böyle çıkmak istemiyorum. Alacağım gömlek de 60 lira ya var ya yok. Nasıl olsa kazanamayacağım diye çıplak git diyecekler neredeyse ya. Çok sinir oluyorum. Oturup çabalayayım mı, yoksa torpil var diye evde mi oturayım. Annem söylediği laflarla lokmalarımı sayıyor gibi hissettiriyor. Bunu diyince de ağlıyor. Sorum yok ama dertliyim ya. İş bulma amacım ailemden kurtulma çabasına dönüştü.
Bana daha çok maddiyat gibi geldi onu daha çok vurgulamışsınız. Kendinizden eminseniz moral bozukluğu yaşamanıza gerek yok, ben kötü birşey de demedim şu hayatta maddi manevi kimseye muhtaç olmamak için fazla da kafaya birşey takmamak lazım. İstediğin gömleği al ve git kendini ifade et fazla da umursama moral bozan olayları.İlk mesajı okuyup yorum yapmışsınızYakud-u Anka ve @-plumeria. Kazanamayacağım diye bir kot bir tişört mi gitseydim? Siz galiba en başından yenilgiyi kabul edip, denemeye bile tenezzül etmiyorsunuz. Ben, en azından şimdi elimden geleni yaptım diyeceğim kendime.
Gömleğin parasını ailemden istemedim ben, birkimim var demiştim. Keşke okusaydınız. Sorun başından itibaren nasıl olsa kazanamayacaksın, şeklinde konuşup moral bozmasıydı.
Bunu dememissin,elimden geleni yaptım diyeceğim kendime
Sonuç ne oldu konu sahibi?Arkadaşlar tekrar edeyim, konu maddiyat değil ailemin baştan kazanamayacakmışım, şeklinde yaklaşması. Duyarlı insanların olmasına sevindim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?