İşsizlik ve arkadaşlarim

Merhaba kızlar sizden başka konuşacak kimsem yok bende direk buraya yazmak istedim. Arkadaş çevrem iki elin parmağını geçmez. Bir arkadaşım msj atmış halimi hatırımı soruyor bende bikac şeyden bahsettim yolunda gitmeyen. Fikir danıştım ve cevap bile vermeden geçiştirip bizde Xlerle şuradayiz çok eğleniyoruz diye fotoğraflarını attı. Bende sırf bunu demek için bana naber nasılsın dediğini düşünüyorum.
Ben bu aralar işsizim dolayısıyla parasizliktan her istediğimi yapamıyorum bu da sosyal hayatımı engelliyor. Bende orada olup eğlenmek vs isterdim. Söylemese haberim olmayacak üzülmeyeceğim. Neyse sadece anlatmak istedim. Paylaşacak başka arkadaşım yok çünkü.
İnsanın işi parası olmayınca çevresinde kimse kalmıyor galiba bunu anladım. Ama başarılı, kariyeriniz yükselişte , arabanız vs varsa çevreniz de sizi yalnız bırakmıyor. Ben mi dramatikleştiriyorum acaba?
Diğer bir konuda şu tip lafları var. X kişisi çok güzel desem eee bizim gibi çirkin mi olacak diyor. X kişisi ne güzel giyinmiş desem eee bizim gibi paçavra giymiyor. Sürekli aşağılamaya çalışıyor gibi. Birisinin benden güzel olması benim çirkin olduğum anlamına mı gelir?
Cok haklısınızz abartmiyorsunuz veya dramatiklestormiyorsunuz tabiikide.
Bunu yapan arkadasiniz arkadas degil, okuzun onde gideni. Fesat dusuncezis biri ve bencede sizi ezmeye calisiyor. Etrafta her zaman bizden daha uzuni, daha guzel, daha guzel giyinen, maddi durumu daha iyi.... her zaman bizden daha iyiler olacak. Bu bizi cirkin yada kotu yapmaz. Siz ne guzel konu aciyorsunuz arkadasiniz resmen size destek degil kostek oluyor. Ondan hayir gelmez.
Umarim en kisa zamanda is ve gercek dostlar bulursunuz. Sevgiler

Tatlım, İşi olan işsizin halinden , evli olan evlenmek isteyip bi türlü evlenemeyenin halinden, çocuğu olan olmayanın halinden anlamıyor. Günümüzün en büyük problemi bencillik ve empati kuramamak. Baştan takılıyorsun böyle şeylere zamanla boş vermeyi öğreniyorsun...o zaman ne yapıyoruz bizi üzenlerle aramıza mesafe koyuyoruz 😉sevgiler

Tatlım, İşi olan işsizin halinden , evli olan evlenmek isteyip bi türlü evlenemeyenin halinden, çocuğu olan olmayanın halinden anlamıyor. Günümüzün en büyük problemi bencillik ve empati kuramamak. Baştan takılıyorsun böyle şeylere zamanla boş vermeyi öğreniyorsun...o zaman ne yapıyoruz bizi üzenlerle aramıza mesafe koyuyoruz 😉sevgiler
:KK200: :KK37:

Ben bu yaşıma kadar hırs nedir bilmedim. Ama bu insanları gördükçe benimde huyum suyum değişmeye başladı. Hayırlısı diyorum hergün dua ediyorum ama içimde öfke birikmesine engel olamiyorum
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama 36 yaşındayım ben artık böyle tiplere şaşırmıyorum. Öfke biriktirme canım, senin kalbin değerli, içini niye böyle boş insanlara öfkeyle doldurasın. Sevgi ek yüreğine, yüreğinde sevgi olanlar seni bulsun🤗

Çok doğru dediniz yaşadığımız dönemin problemi bu galiba..

Cok haklısınızz abartmiyorsunuz veya dramatiklestormiyorsunuz tabiikide.
Bunu yapan arkadasiniz arkadas degil, okuzun onde gideni. Fesat dusuncezis biri ve bencede sizi ezmeye calisiyor. Etrafta her zaman bizden daha uzuni, daha guzel, daha guzel giyinen, maddi durumu daha iyi.... her zaman bizden daha iyiler olacak. Bu bizi cirkin yada kotu yapmaz. Siz ne guzel konu aciyorsunuz arkadasiniz resmen size destek degil kostek oluyor. Ondan hayir gelmez.
Umarim en kisa zamanda is ve gercek dostlar bulursunuz. Sevgiler
Teşekkür ederim ki dilekleriniz için :KK200:

Yaş kaç şahsen bunu çok merak ettim. Ben öğretmenim. Eczacı ya da euroyla maaş alan arkadaşlarım var ve hep nereye gittiklerini bilirim taa liseden beri. Teyzem çok zengindi , 5 yıldıZlı otellerde tatil yaparlardı çocukluğumda. Biz gitmezdik hiçbir yere. Tatil dönüşü memlekete gelirlerdi fotoğraflarına falan bakardık. Hiç düşünmedim bize nispet yapıyorlar diye. Sen fesat olabilir misin acaba...
Konu nereye gittikleri değil ki. Öyle olsa eşiyle yurtdışında tatil yapan tüm arkadaşlarımı kıskanmam lazım çünkü en çok istediğim şey bu. Ama farkındaysanız onunla ilgili değil konum. Benim halimi hatirimi sorup bende şöyle şöyle dertlerim var dediğimde aaa bak bizde toplandık burada şimdide şuraya gidip eglenicez demesi. Doğrudur ben kıskanç olabilirim tabi insanız hepimiz

Merhaba kızlar sizden başka konuşacak kimsem yok bende direk buraya yazmak istedim. Arkadaş çevrem iki elin parmağını geçmez. Bir arkadaşım msj atmış halimi hatırımı soruyor bende bikac şeyden bahsettim yolunda gitmeyen. Fikir danıştım ve cevap bile vermeden geçiştirip bizde Xlerle şuradayiz çok eğleniyoruz diye fotoğraflarını attı. Bende sırf bunu demek için bana naber nasılsın dediğini düşünüyorum.
Ben bu aralar işsizim dolayısıyla parasizliktan her istediğimi yapamıyorum bu da sosyal hayatımı engelliyor. Bende orada olup eğlenmek vs isterdim. Söylemese haberim olmayacak üzülmeyeceğim. Neyse sadece anlatmak istedim. Paylaşacak başka arkadaşım yok çünkü.
İnsanın işi parası olmayınca çevresinde kimse kalmıyor galiba bunu anladım. Ama başarılı, kariyeriniz yükselişte , arabanız vs varsa çevreniz de sizi yalnız bırakmıyor. Ben mi dramatikleştiriyorum acaba?
Diğer bir konuda şu tip lafları var. X kişisi çok güzel desem eee bizim gibi çirkin mi olacak diyor. X kişisi ne güzel giyinmiş desem eee bizim gibi paçavra giymiyor. Sürekli aşağılamaya çalışıyor gibi. Birisinin benden güzel olması benim çirkin olduğum anlamına mı gelir?
Bi de bizim gibi deyip seni de katiyor.. problematik bir tip bu belli. pek iyi niyet kokusu almadim. bence mesafe koyma uzerine düşün. Allah en kisa zamanda is konusunda gönlüne göre versin canim.

bunun işsizlikle arabayla malla mülkle alakas ı yok 1. si o kişiler kaliteli insan değil 2. si siz de kendinizi fazla geliştirememiş gibisiniz gibi geldi boşverin onların bu hallerini.

Aynısının daha kötüsünü yaşadım. Kuzenlerim kocasının torpiliyle sekreter olarak bir yere girmişti bana seni geçtim diyordu , bizim çocuklar büyüdü hani sen işe giremedin mi diyordu, diğer kuzenlerle bir olup benim işsizliğimi konuşmuşlar falan, vs .
Bunlar bitmez, kaliteli takıl boşver, seni çağırmayan kişi yazdığında bir daha cevap verme bence

düşüncesiz insan işte
neden onunla arkadaşlığa devam ediyorsunuz ki? sizi zorlayan ne buna

yeni bir iş bulursanız bu arkadaşla görüşmeye devam edecek misiniz

Merhaba arkadaşım :) lütfen canını sıkma, arkadaşının gerçek yüzünü gördüğün için şükret. Arkadaş olan insan öyle imalarda bulunmaz çünkü. Şu an işin ve paran olsa belki sende onlarla beraber olabilirdin ama o zaman gerçek yüzlerini göremezdin belkide. Bak bende henüz ataması yapılmayan bir öğretmenim. Ücretli ogretmenlik bile çıkmadı torpilim olmadığı için. İnan benimde param yok babamdan isterken utanıyorum. Ama biliyorum bu günler geçici. İnşallah atanınca fazlasını yapacağım hem kendime hem sevdiklerime. Çabalamayı hiçbir zaman bırakma kendine inan ve gayret et, insallah bir gün hakettigimiz yerde olacağız. Ve o günler çok uzakta değil :)

Merhaba arkadaşım :) lütfen canını sıkma, arkadaşının gerçek yüzünü gördüğün için şükret. Arkadaş olan insan öyle imalarda bulunmaz çünkü. Şu an işin ve paran olsa belki sende onlarla beraber olabilirdin ama o zaman gerçek yüzlerini göremezdin belkide. Bak bende henüz ataması yapılmayan bir öğretmenim. Ücretli ogretmenlik bile çıkmadı torpilim olmadığı için. İnan benimde param yok babamdan isterken utanıyorum. Ama biliyorum bu günler geçici. İnşallah atanınca fazlasını yapacağım hem kendime hem sevdiklerime. Çabalamayı hiçbir zaman bırakma kendine inan ve gayret et, insallah bir gün hakettigimiz yerde olacağız. Ve o günler çok uzakta değil :)
Sağolun ümitsiz olmak istemiyorum. Herşeyde bir hayır vardır böyle olması gerekiyormuş diyorum. Ama bazen canım sıkılıyor işte. Tam tevekkül halinde olmak gerek

Back
X