Işsizlik ve yaşadığım şey

Asgari ucretin altini onermek de vermek de yasadisi.
Bence 1 ay calis, parani al ama ustunu falan verme sakin. Isterlerse de asgari ucretin altini vermek yasadisi, SGKya sikayet ederim de. Kovarlarsa da kovsunlar, milleti kaziklamanin kolay olmadigini anlarlar. Her durumda SGKya sikayeti patlat derim.
Konu sahibi yapmanız gereken buydu.
Çok da güzel bir ders olurdu işverene.
Ama sizi de anlıyorum o şok ve hayalkırıklığı ile insan düşünemeyebiliyor hele de ilk iş tecrübesi olunca.
Uzun yıllardır özel okullarda çalışıyorum çok şükür hiç böyle bir haksızlığa veya usülsüz tekliflere maruz kalmadım.
Kısacası her okul böyle değil,
Moralinizi bozmayın,elbette başka bir kapı açılır, bu yaşanan da size bir tecrübe olsun.

Yemin ederim evin dibinde a101 var oraya başvursam en azından asgari ücret verirler. Çok moralim bozuldu.

Ben Psikoloğum, eşim ise Fizyoterapist. Geçen sene Araştırma Görevlisi olarak en köklü devlet üniversitelerinden birinde çalışıyordu. Mesleğinde 2. Sıradaki bir üniversite diyebilirim. Geçen yıl mezun olanlar birbirlerine a101de çalışmayı tavsiye ediyordu, çünkü asgari ücret+prim alıyorlarmış. Özelde ise yeni mezunlar asgari ücretin 100 tl üzerine (o da en en fazla) başlıyor ve köpek gibi çalışıyorlardı gün boyu. Yani a101de çalışsalar hem daha az çalışmış oluyorlar hem de daha az yoruluyorlar. Ben yeni mezunken de (2012) adamın biri bana bir tomar kağıt çıkarıp ‘bak bunlar iş ilanına gelen cv’ler. Aralarında 1000 tlye çalışırım diyen var. Neden seni seçmem gerek?’ Demişti. Şaka gibiydi. 1500 istemiştim o zaman ben, en düşük fiyat oydu bizim meslekte. Bunu diyen de özel eğitim merkeziydi ve ankara merkezden polatlıya taşımalı gidilip, merkezin müdürlüğü vs de yapılacaktı. İş çok yoğundu yani.

Benim sana tavsiyem daha çok var deme, otur kpssye çalış. Zaten alımlar gittikçe düşüyor. Kurtar kendini öyle böyle.

Bir de hangi şehirdeydin sen?

Bayanlar merhaba. Okulumdan haziran ayında mezun oldum. Anlayacağınız üzere işsizim. Öğrenciyken her türlü işi yaptım ama artık insan tabi alanında çalışmak istiyor. Aralık ortalarında bir kurumla görüşme yapmıştım. Bsna tavırları, iş ortamı vs çok hoşuma gitti. Onlar da bana ısındı. Maaş olarak da o zamanın asgari ücrerinin biraz üstünde teklif ettiler. Tamam dedim çünkü amacım bir yerlerden başlamak ve deneyim kazanmaktı. Derken geri dönüş yapmaları falan birkaç gün önceyi anca buldu. Evraklarımı hazırladım, gittim yine her şey çok iyiydi. Dedim ki asgari ücret malum arttı ama biz o gün konuştugumuz fiyattan mı devam ediyoruz? Cevap beni resmen yıktı. Benim hesabıma asgari ücret yatacakmış ama ben 1700 tl üzerini çekip onlara elden geri verecekmişim. Bayanlar bakın beni kimse yanlış anlamasın ama psikoloji mezunuyum yani aldığım egitim üzerine bu söylenen resmen hakaret gibiydi. Anladığım kadarıyla her elemanları böyle çalışıyor. 3 senelik elemanımız daha anca asgari ücret alıyor dedi kadın. Devletin yasal olarak koyduğu zammı bu insan müsveddeleri elemanına layık görmüyor. Bıraktım çıktım. Moralim sıfır. Bir aydır kendimi kesin olarak işim var diye adapte ettim. İlk maaşımla neler yapacağımı bile hayal etmiştim. Her ihtimale karşı iş aramayı bile bıraktım. Özetle, aç gözlü insanlar hayallerimi yıktı. Ben bunları bimere şikayet edebilir miyim? Sonuçta yaptıkları yasal degil. Yorumlarınızı bekliyorum. Hepinizi öptüm.
Allah yedirmesin böyle insanlara ki zaten yedirmiyor

Ben Psikoloğum, eşim ise Fizyoterapist. Geçen sene Araştırma Görevlisi olarak en köklü devlet üniversitelerinden birinde çalışıyordu. Mesleğinde 2. Sıradaki bir üniversite diyebilirim. Geçen yıl mezun olanlar birbirlerine a101de çalışmayı tavsiye ediyordu, çünkü asgari ücret+prim alıyorlarmış. Özelde ise yeni mezunlar asgari ücretin 100 tl üzerine (o da en en fazla) başlıyor ve köpek gibi çalışıyorlardı gün boyu. Yani a101de çalışsalar hem daha az çalışmış oluyorlar hem de daha az yoruluyorlar. Ben yeni mezunken de (2012) adamın biri bana bir tomar kağıt çıkarıp ‘bak bunlar iş ilanına gelen cv’ler. Aralarında 1000 tlye çalışırım diyen var. Neden seni seçmem gerek?’ Demişti. Şaka gibiydi. 1500 istemiştim o zaman ben, en düşük fiyat oydu bizim meslekte. Bunu diyen de özel eğitim merkeziydi ve ankara merkezden polatlıya taşımalı gidilip, merkezin müdürlüğü vs de yapılacaktı. İş çok yoğundu yani.

Benim sana tavsiyem daha çok var deme, otur kpssye çalış. Zaten alımlar gittikçe düşüyor. Kurtar kendini öyle böyle.

Bir de hangi şehirdeydin sen?

O kadar haklısın ki. Ben istanbuldayim.

SGK iş verenler servisini arayın..
denetim baskını yapsınlar..
siz de şahitlik edin..
bulabilirsen oradan bir kaç kişiyi de konuşturun..
kesinlikle şikayet etmelisin ki ibret olsun gerçekten..
sessiz kalındıkça sömürmeleri kaçınılmaz oluyor.
Biz ettik gelmediler aramadılar bıte.Çünkü iktidar partisi destekli bir kurum.

O zamana kadar devamlı başvuru yap , tanıdıklarım varsa onlara söyle , yüksek lisansa basvur , eğer hiçbşy olmazsa da Alanın dışı bir işte part time çalışırsın Eylül'de kadar falan sonrasında da KPSS için kursa gidersin.
Aynı süreçleri bende yaşadım o yüzsen seni çok iyi Anlıyorum :KK43:( basıma neler neler gelmedi. Memleketin hali çok çok çok kötü.
Halki isyana tesvikten iceri almasinlar sizi :)))) malum ulkede hersey gulluk gulistanlik kagit ustunde. Aksini iddia edenler hep hain. Allah sonumuzu hayretsin.

Halki isyana tesvikten iceri almasinlar sizi :)))) malum ulkede hersey gulluk gulistanlik kagit ustunde. Aksini iddia edenler hep hain. Allah sonumuzu hayretsin.
Valla çok şükür bu güne kadar ne hainlik yaptım ne haram yedim:))) haberleri actıgımızda gazeteden okudugumuzda gördüklerimiz yaşadıklarımız farklı değil maalesef.2 örgün üniversite okudum istanbulda aldıgım maas 1900.Çünkü bu maasa calısırsan calıs calısmıyorsan iş arayan cok kafasındalar.Bundan once 4 sene once calıstığım yerden 4.500 lira maaş+araba idi.Hayaller paris hayatlar asgari maaş

Yani git calis bence :) sonrada geri verme parayi büyük ihtimal isden kovulursun :D ama bari biraz para kazanmis olursun bu aradada baska bir ise bakarsin :)

Cok yakin bir arkadasim psikoloji mezunu ve cok uzun bir sure is aradi. Klinik psikolog olmak icin yuksek lisansin ve almasi gereken sertifikali egitimlerin ne kadar pahali oldugundan bahsediyordu.
O sonunda bir ozel okulda calismaya basladi ama.
Size de sabir ve en kisa zamanda iyi bir is dilerim.

Back
X