- 25 Mayıs 2017
- 2.899
- 5.492
- 78
- Konu Sahibi be your selff
-
iyi ve iş garantisi olan bir bölümden mezunum. ama mezuniyet sonrası devlette kazanacağımız bile 5 ila 15 arasında değişiyor(rakamlar sadece örnek) ama 5 alanlara bakıyorum sadece şikayet ediyorlar. 15 alabilecekleri yerlere geçebilirler ama çaba gerektiriyor. kimse de çaba vermek istemiyor. oturdukları yerden bu işe de 5 lira maaş mı olur yeaaa diye şikayetlenip yata yata günü geçiriyorlar. şu an 5lik bölümdeyim tayin dolayısı ile. 15 olan tarafa geçmek için başvuruda bulundum, millet şok içinde bakıyor nasıl gidip geleceksin , çok uzak, çok yoğun, değer mi o sıkıntıya vs vs...
eeee madem göze almıyorsun çabalamayı o zaman şikayet etme, al 5 i sus oturmana devam et.. yok hem oturcaklar hem torba torba maaş alacaklar, olmuyor öyle.
bölümün hakkında hiçbir bilgim yok , ama eminim bölüm sonrası kazancınız çok geniş bir yelpazededir. eşimin bir muhasebeci arkadaşı var 2 aya bir araba değiştiriyor çocuk. çaba gösterip emek verirseniz neden olmasın? ama memur zihniyeti ile büyük paralar beklemek bu devirde hayal(memura birşey dediğim yok ben de memurum burdan tartışma çıkarmaya çalışmasın kimse. benim sorunum memur zihniyetiyle)
Bende geçen sene mezun oldum ve is bulamadım hala.. İş yok para yok hep sıkıntı.. Ülke olarak bitik durumdayız. İş yok ama bizden evlenip 3-5 çocuk yapmamızı isteyen birisi var. Ee bunların başı iş. Hani iş nerde??
Ayy inşallah zaten kendi işimi yapma düşüncem var bebeklerin büyümesini beklıyorumÇarşıdaki kelleye sarımsak dövüp hayatı kendine zehir etme.
Yarının ne getireceğini bilemezsin.
Belkide çok çok iyi para kazanacağın bir işin olacak
Herkesin sıkıntısı aynı. Ben hemşireyim, kocam memur çok şükür hiç şikayet etmiyorum birikim bile yapıyoruz fazla fazla ama durumları bizden daha iyi olup da şikayet eden insanlar var. Benim ailemde yoksuldu ama bir şekilde okuttular çok fazla bir şeylerin eksikliğini hissetmedim belki iş insanın kendisinde bitiyor. Asgari ücretin savunulur bir tarafı yok geçinmek gerçekten çok zor ama sanırım bizlerinde eskiye nazaran daha fazla gereksiz harcamalarımız var. Ama ne olursa olsun hayat pahalılığı eskiye göre çok fazla şimdi kaşıkla verip kepçeyle alıyor ve güzel bir iş bulmak gerçekten çok zor Allah tüm işsizlerin yardımcısı olsun gönüllerine göre versin forumdaki onlarla saçma derdin yanında bu gerçek bir dert.
Belli günlerde gidiyor kaç yıldır atanamadı gittiÜcretli öğretmen mi 1800 aLıyormuş
Ucretli ogretmene gore cok cok iyi aliyor hele de belli gunlerde gidiyorsa bilemedim pek ilk kez bu kadar yuksek alan duyuyorum belirli gun gitmesine ragmen. Ondan sasirdim.Belli günlerde gidiyor kaç yıldır atanamadı gitti
Ucretli ogretmene gore cok cok iyi aliyor hele de belli gunlerde gidiyorsa bilemedim pek ilk kez bu kadar yuksek alan duyuyorum belirli gun gitmesine ragmen. Ondan sasirdim.
İzmirde özel okulda ders verıyor. O kadar az mı verıyorlar. Bana az geldi. Öğretmenlerimiz sonucta gelecegımızın cocuklarını egıtıyorlarUcretli ogretmene gore cok cok iyi aliyor hele de belli gunlerde gidiyorsa bilemedim pek ilk kez bu kadar yuksek alan duyuyorum belirli gun gitmesine ragmen. Ondan sasirdim.
Ucretli ogretmenler ders basi ucret alir. Aldiklari para da cok dusuktur. Haftada 30 saat derse girse en fazla 1500 civari alir. O yuzden bana garip geldi.Haftada 1 gün bosu oluyor işte 1 ders verıp cıkıyor. Maasının yarısı bakıcıya gıdıyor.ama yınede iyi demekki maası. Ondan az alanda mı varmıs ?
Yok yanlis anlama fazla aliyor demiyorum. Ucretli ogretmene gore fazla aliyor. Yoksa tabii ki emeginin karsiligi bu degil.İzmirde özel okulda ders verıyor. O kadar az mı verıyorlar. Bana az geldi. Öğretmenlerimiz sonucta gelecegımızın cocuklarını egıtıyorlar
Aynen.Yok yanlis anlama fazla aliyor demiyorum. Ucretli ogretmene gore fazla aliyor. Yoksa tabii ki emeginin karsiligi bu degil.
Kusura bakmayin ama o laf hoc hosuma gitmiyor defalarca kez burda universite mezunu olup market kasiyerliginddn dahi olumlu cevap almamis kisilerin konularini okufum hatta canli ornegi arkadadimin kardesi biyoloji mezunu is bulsmiyorbence insanlar iş beğenmiyor. iş yok değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?