• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik

Asyam17

💮🌸🌸
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2019
1.455
987
63
31
Merhabalar
İş bulamıyorum hiç bi şekilde üniversite mezunuyum
2 tane erkek kardeşim var babam onlarla birlikte besicilik yapalım diyor orda onlara yardım etcem ama kafamda sorular var
Önceden birikmiş param var hayvan alcak kadar araştırdım besicilikte çok para var diyolar internette bende veterinerim zaten
Çevrenizde besicilik yapıp para kazanan varmı yoksa ölü işmi

Eşimin köyünde bu işi büyük çaplı yapanlar ciddi para kazanıyor. Özellikle kurban zamanı maliyetini çıkarıp yaptığı maliyet kadar kar elde ediyorlar. Öte yandan zor ve zahmetli bir iş olduğunu veteriner olarak bildinizi varsayıyorum.

bizim uzaktan akrabalarımız girdi büyükbaş hayvan işine ama battı , yapamadılar ama köyde yaşayan ailesi bu işi yapan, işi bilen akrabalar yapıyo büyükbaş küçükbaş devam ediyolar.ama artan maliyetler falan bu işte pişmiş olanların çekip çeviriceği şeyler anladığım kadarıyla.
veterinermişsiniz hangi ildesiniz? klinik neden açmıyorsunuz? ben istanbuldayım, 3 farklı semtte muhatap olduğum veterinerler var sürekli dolular randevuyla zor gidiyorum öyle çok lüks semtler de değil hani.işinizde iyiyseniz, malum paragöz veteriner korkusu var herkeste, oturtursunuz kliniği.

Merhabalar
İş bulamıyorum hiç bi şekilde üniversite mezunuyum
2 tane erkek kardeşim var babam onlarla birlikte besicilik yapalım diyor orda onlara yardım etcem ama kafamda sorular var
Önceden birikmiş param var hayvan alcak kadar araştırdım besicilikte çok para var diyolar internette bende veterinerim zaten
Çevrenizde besicilik yapıp para kazanan varmı yoksa ölü işmi

Madem veterinersiniz küçük bir klinik açın birikmişiniz varmış
Besicilik dışarıdan göründüğü gibi bir şey değil
Babam denemişti zamanında oradan biliyorum
Bu işi en iyi yapanlar aile mesleği olup bu işin içinde yetişenler, hayvancılık cidden zor ve çok riskli
Birazda hayvansever olarak bakıyorum konuya, garipleri besleyip kurbana göndermek yerine tedavi etmek ruhsal açıdan daha doyurucu olmaz mı?

Madem veterinersiniz küçük bir klinik açın birikmişiniz varmış
Besicilik dışarıdan göründüğü gibi bir şey değil
Babam denemişti zamanında oradan biliyorum
Bu işi en iyi yapanlar aile mesleği olup bu işin içinde yetişenler, hayvancılık cidden zor ve çok riskli
Birazda hayvansever olarak bakıyorum konuya, garipleri besleyip kurbana göndermek yerine tedavi etmek ruhsal açıdan daha doyurucu olmaz mı?

Kendini gelistiremeyen veterinerler maalesef kedi köpek kuş bakamiyor .
Yaşadığım yerde çok veteriner var ama adamlar büyükbaş küçükbaş onlara gidip tohumlama , doğum , asi öyle hayat sürüyor .
Ama bir tane aklını kullanan var sadece evcil hayvanlarla ilgileniyor
Bilin bakalım en çok parayi kim kazanıyor 😊

Eşimin arkadaşı besicilik/hayvancılık yapıyor, çalışma saatleri yüzünden evlenme fikrine bile sıcak bakamıyor, sabahın köründe uyanması gece yarısı ağılın temizlenmesi, sütün sağılması olan mastitler vs vs derken fena kazanmıyor ama en son sevgilisiyle buluşamadığı için terkedilmişti sanırım, kendini bu işe veren bi takımla yapılmalı, veteriner olduğunuz için üzerinize kalırsa ki aile işleri bu anlamda sıkıntılıdır, beğenmezsen çalışanı da değiştiremezsin vs bilmiyorum ben şu aklımla bulaşmak istemeyebilirdim.

Kendini gelistiremeyen veterinerler maalesef kedi köpek kuş bakamiyor .
Yaşadığım yerde çok veteriner var ama adamlar büyükbaş küçükbaş onlara gidip tohumlama , doğum , asi öyle hayat sürüyor .
Ama bir tane aklını kullanan var sadece evcil hayvanlarla ilgileniyor
Bilin bakalım en çok parayi kim kazanıyor 😊

Veterinerim beni gördüğü zaman gözleri yeşil yeşil bakıyor :))
20 yıllık müşterisiyim burnundan kıl aldırmaz ama çok iyi doktordur Allah eksik etmesin derim hep
İyi veteriner çok büyük ihtiyaç hayvan severler için, bugün kü aklım olsa veterinerlik okurdum, nerden bilirdim başıma gelecekleri :)))

Abileriniz ve babanız bir başlasın bence
Küçük bir şehirde mi yaşıyorsunuz, ben olsam önce bir veterinerin yanında az bir ücretle de olsa pratik yapabilmek kendimi tanitabilmek adına çalışmaya başlardım en azından 2-3 sene daha sonra kendi kliniğinizi açtığınızda hiç zorlanmazsınız l

Çok maliyet, çok zaman isteyen bir iş.
Bırakıp gidemeyeceksiniz yaz kış hayvanlara bakacaksınız.
Çevremde yapan çok var hepsi anca kendini döndürüyor hiçbirinin kapısında arabalar yok. Traktör var :)
Sizin diplomanız olumlu etki yaratabilir en azından doğumdur tohumlamadır veteriner masrafı olmaz.
Ama harcanan elektrik, zaman, enerji çok daha masraflı.
Aileden gelen bir yaşam şekli değilse ayak uydurmak piyasayı yakalamak çok zor.
Halihazırda yapan herkes ev alıp emekli olup bırakmaya çalışıyor.

Veterinerim beni gördüğü zaman gözleri yeşil yeşil bakıyor :))
20 yıllık müşterisiyim burnundan kıl aldırmaz ama çok iyi doktordur Allah eksik etmesin derim hep
İyi veteriner çok büyük ihtiyaç hayvan severler için, bugün kü aklım olsa veterinerlik okurdum, nerden bilirdim başıma gelecekleri :)))

Bizimki de öyle genç bir kari koca 30 lu yaşlarda. İnanılmaz yatırım yapıyor işine , özel ameliyathane , röntgen cihazları , kan tahlili makineleri , solunum cihazları takdir ediyorum kendisini. Hep demişimdir önce Allah a sonra sana emanet çocuklarım gözün gibi bak diye .
Ben veteriner olamazdim zira hastalandıklarinda bile salya sümük kendimden geçiyorum , kötü haberlerde 3 gün kendime gelemiyorum çok kutsal bir meslek.. Allah iyi veterinerlerle karsilastirsin tüm patili çocukları 🌹

Back
X