- Konu Sahibi ayriliksevdayadahil
-
Neler hissettiğinizi anlayabiliyorum. Fen edebiyat mezunları eskiden pedagoji eğitimi alıp öğretmen olabiliyordu şimdi o da kalktı e bilim alanında istihdam da yok özel sektör de çok nadir o zaman niye açıyorsunuz bu bölümleri kardeşim diye haykırası geliyor insanın... sizde mecburen binlerce üniversite mezunu insan gibi alanınız dışında işlere yöneliceksiniz.
Kalktı mı, nerede kalktı?:44:
E benim arkadaşlarım kayıtlarını yaptılar, 2 kasımda ders başı formasyonlar?
bu yıl son bildiğim kadarıyla değişen sistemle kalktı sadece son yılında olanlar yararlanabilecekler onlar da kıl payı yani
bu yıl son bildiğim kadarıyla değişen sistemle kalktı sadece son yılında olanlar yararlanabilecekler onlar da kıl payı yani
yok ya sürekli farklı seyler cıkarıyorlar.
kalkan sadece su an okuyanlar ıcın bıldıgım kadarıyla.
konu sahibi ortalamanz iyi mi?
yani neden basvurmadınız?
eğitim fakültesi mezunları atanamadığı için fen edebiyat mezunlarına kalktı dediler bu yıl sadece son yılı olanlar yararlanabilecek ilk yılı olanlar bile yararlanamıyor kazanana geçmiş ola dediler resmen
yok ya sürekli farklı seyler cıkarıyorlar.
kalkan sadece su an okuyanlar ıcın bıldıgım kadarıyla.
konu sahibi ortalamanz iyi mi?
yani neden basvurmadınız?
ortalamam çok da iyi sayılmaz ama başvurmayı düşünmüştüm. ablamı düğünüydü şuydu buydu derken ailem çok masraf yaptı, borca girdi vs.
ben de üstüne formasyon için istekte bulunmak istemedim yoksa o da vardı gözümde ama olmadı işte. ikinci dönem için açarlarsa başvurmayı düşünüyorum.
açıkçası çok da pahalı bazı üniversiteler yarısını kayıtta istiyor ücretin o çok sıkıntılı açıkçası.
hmm dogrudur canım.
canakkaleye basvurmayı dene.
benım arkadasım 70 küsürlü ortalamayla oraya yerlesti bu yıl.
basvuran cok olmamıs ondanmıs sanırım
bakıcam işte artık 2. dönemde neresi açarsa başvururum. nasıl olsa evde kös kös oturuyorum bunları takip ediyorum sürekli.
aslında ailem de yaşın küçük istersen yeni bir bölüme git oku diyor aklıma da yattı ama sınavlar için çok mu geç kaldım çalışmaya acaba?
ales, üds falan çalışıyorum ama tabii ki ygs ve lys yle alakaları ucundan kıyısından.
artık ne yapcağımı da şaşırmış bir haldeyim.
aslında ben bölümü yazarken biyoloji mezunları tus sınavına da girebiliyor diye yazmıştım ki o vakitler girebiliyorlardı.
sonra ne oldu artık bilmiyorum, sağlık bakanlığı biyologlardan pek haz etmediğinden olsa gerek tıp dışı branşlardan bir tek biyologların tus'a girme yolunu kapadı.
ben de böylece doktor akrabamdan aldığım tus çalışma kitaplarıyla kalakaldım.
bak aslında yeni bölüm okuyacagına (yıne sen bılıırsın ama Turkıyenın durumu belli) normal kpssye hazırlansan bir iş tutturup devam etsen?
bankada ya da noterde falan ne bıleyım yani
karar senın ama:44:
kpss de çalışıyorum tarih, vatandaşlık gibi ama ondan da çok umutlu değilim ne puanlar alıp atanamayan insanlar var.
aslında biraz işsizlikten psikolojim bozuldu yani, her şeye umutsuz bakıyorum.
anladım . bu kadar karamsar olma.
sen cabala da gerisini Allah.a bırak.
hakkında hayırlısı olsun (amin)
iyi gecelerr
Size başka bir bakış açısı sunayım...
İçimden konuyu okuyunca inşallah ben de mezun olurum da işsizim diye dert yanar konu açarım dedim...
4 kişilik bir aileyiz, 3 kişi diplomam için adaklık kurban adamışlar ama kimsenin birbirinin adağından haberi yokken bir anda ortaya çıktı.
Düşünün ne kadar umutsuz vakayım ve kaç yıldır hala işsizler ordusuna katılamadığım için üzülüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?