- Konu Sahibi ayriliksevdayadahil
-
Size başka bir bakış açısı sunayım...
İçimden konuyu okuyunca inşallah ben de mezun olurum da işsizim diye dert yanar konu açarım dedim...
4 kişilik bir aileyiz, 3 kişi diplomam için adaklık kurban adamışlar ama kimsenin birbirinin adağından haberi yokken bir anda ortaya çıktı.
Düşünün ne kadar umutsuz vakayım ve kaç yıldır hala işsizler ordusuna katılamadığım için üzülüyorum...
O kadar mı umutsuz bi vakkasın
Mezun olunca görüşelim inşallah girmezsin o orduya
bende geldim işsizler ordusuna beni de ekleyin
4 yıl ünv okudum şu an başvurduğum ilanlardan satış danışmanlığına arıyorlar sadece.
ben de başvurdum satış danışmanlığı için bir kaç bir yere internetten, geri dönüş bile olmadı.
sen yine iyisin yani.
O kadar malesef...
Mezun olayım da nereye girersem gireyim hatta giremiyim o derece.
İşsiz olup evde börek çörek öğrenip satmaya, oradan para kazanmaya razıyım...
Yeter ki mezun olayım artık!
bakıcam işte artık 2. dönemde neresi açarsa başvururum. nasıl olsa evde kös kös oturuyorum bunları takip ediyorum sürekli.
aslında ailem de yaşın küçük istersen yeni bir bölüme git oku diyor aklıma da yattı ama sınavlar için çok mu geç kaldım çalışmaya acaba?
ales, üds falan çalışıyorum ama tabii ki ygs ve lys yle alakaları ucundan kıyısından.
artık ne yapcağımı da şaşırmış bir haldeyim.
aslında ben bölümü yazarken biyoloji mezunları tus sınavına da girebiliyor diye yazmıştım ki o vakitler girebiliyorlardı.
sonra ne oldu artık bilmiyorum, sağlık bakanlığı biyologlardan pek haz etmediğinden olsa gerek tıp dışı branşlardan bir tek biyologların tus'a girme yolunu kapadı.
ben de böylece doktor akrabamdan aldığım tus çalışma kitaplarıyla kalakaldım.
İşsizlik travmalarının çoğu üniversitelerin "iş bulma garantisi" olarak görülmesinden kaynaklanıyor. üniversite kendini yetiştirme yeridir, üniversite okumadan paraya para demeyen yüzlerce insan olduğu gibi 2-3 üniversite okuyup işsiz kalınması da normaldir.
bölümünüzün haricinde iş olanaklarına bakıyor musunuz? eğer nasıl bir yol çizeceğinize karar vermediyseniz girebileceğiniz tüm sınavlara da girin bence kpss, ales, tus musimkanınız varsa yabancı dil ve bilgisayar sertifikaları almaya çalışın siz bunları yaparken hem kendinizi boşilukta hissetmezsiniz hem de iş bulma süreciniz devam eder ve daha kolaylaşabilir.
Bende 1 yıllık işsizim. Yapmadığım başvuruda kalmadı ama geri dönüş tek tük sürekliliği garanti olmayan işlerdi.
Şimdi de bir sürü başvuru yaptım ama dönen yok iş ayırt etmiyorum ama kendi çabamla girmek istiyorum
Torpilim de yok halimiz ne olacak bilmiyorum
Hastanelere o kadar başvuru yapıyorum ama dönen hiç olmadı
Benimle aynı sene mezun olan tekstil mezunu arkadaşım marmara hastanesinde patolojide.
Benim başvuruma dönmediler bile.
Nasıl girdin dedim cevap vermedi
Düşünün artık gerisini
nasıl yani tekstil mezunu patoloji de.Biz ölelim biyoloji mezunu olarak.Çok ilginç ve üzücü.
Vallahi orda ne iş yaptığını bende pek bilmiyorum ama o departmanda.
Ne bilim bilgisayarla ilgili bir işi bile olsa öncelik ilgili bölümlerin olmalıydı.
Adaletsiz dünya işte tanıdığın varsa rahatsın yoksa değilsin.
Babamız hastane de temizlik görevlisi olsada girerdik gerçi var öyle bir sürü.
Benim kızım var he getir çalışsın olay bu şahit olmadığım bir şey değil
Bunalıma giren yine bizleriz
Evet canım aynen dediğin gibi.
Hastaneler bildiğin soyağacı var cidden.
Bizde canımız çıkar kendijzi gösterelim ,çalışkan olalım ama nafile malesef..
Allah yolumuzu açık etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?