işsizlik

CiRiLLA

Pro Üye
10 Ekim 2014
32.981
148.655
798
IYi sabahlar arkadaşlar
Biz 3 aylik evliyiz esim evlendikten 1ay sonra isten cikarildi 2aydir issiz tazminat bazi borclara ve harcamalarimiza gitti elimizde az bi para kaldi hala isten yana ses yok issizlik maasi desen daha basvuru dahi yapmadi alsa alsa hesaplamalarima gore 900tl filan alir bilmiyorum dogrumu hesapladim maaşı 4600tl idi bende calismiyorum suan koseye sikistigimi hissetmeye basladim basta rahattik donanimli cunku esim ayrica 2 tane unv mezunu is bulur diye dusunduk istanbuldayiz hemde ama yok iste kimseden ses cikmiyor napicagimi bilmiyorum bu sabah soyledim kosesine cekildi uzuldu belliki ama boyle giderse mahvolacagiz.. guclu olmaya calistim hep huzurumuzu bozmadik ama gun gectikce benim moralim cok bozuluyor para hersey degil esim asiri iyi bi adam asiri sevgi dolu aramiz huzurumuz iyi ama bu konular yoruyor artik ve elimizdekilerde bittiginde isimiz olmassa biz napariz bilmiyorum fazlasiyla korkuyorum ve ilk zorlukta yilmak istemiyorum ama o duruma gelirsek diye endiseleniyorum cok bi cikis birsey olmali ....

Allah yardimcinizolsun.
tum arkadaslarina haber birakin
universitedeki hocalariyla gorussun bransi nedirbilmiyorum ama belki hocalarinin cevreai vardir. sahsen ben isveren olsam cevremden arardim eleman.
eski maasina odaklanmayin. makul bir rakama da olur desin.

Bilgi islem I.T uzmani en az 3den asagisida cok zorlar bizi :/ satabilecegimiz seyler var ama onlari satmak beni cok fazla uzer zorunda kalmaktan cok korkuyorum haber verdi akrabasina ve bikac arkadasina filan cv hazirladi filan hic bir donus yok hos 2ayin tamamini is arayak gecirmedi dinlenicem dedi simdide is bulamiyor tam oldu :/ cok sıkıştim cok

sabirli olun.
evlilik rehaveti
para sorunu
is bulamama
ustelemeyin zor is..

bence bi IT cinin iş bulamaması garip, bence 2 bine fit olsun başlasın, zaten bu konuda o kadar açık var ki, gerçekten işinde iyiyse iş yeri onu kaybetmek istemeyecektir, sen iş arayıp asgari masgari başla bence, sonuçta bunlar hep başlangıç maaşları, sigortanız işler vs.. sonra daha iyi işler bulursanız geçiş yaparsınız ikinizde, bir taraftan bakmaya devam edersiniz yani

Iste bizde nasilsa kolay is bulur diye dusunduk ama baktikki oyle olmadi beklenti olarak 2bin bize cok cok az gelecek ama su durumda ihtiyacimiz var biyerdende donus olmadiki begenmemezlik yapti desem ve gercekten donanimli cvsini yazarken ben okuyordum herseyi var adamin :/ neden sans bize donmuyor anlamadim yeterince yere duyurmadi demekki bi kac arkadas ve bi akrabasiyla gorustuk bide nette cv koyup ilan verdi icim daraliyor iyice

deneyimi var mı canım, bu sektörde 2 üni den çok deneyime bakıyorlar, benzer bir iş yapıyorum burda bilgisayar mühendisi bin ikiyüz civarından giriş yapıyo, en deneyimli eleman bin yediyüz alıyo, tabii burası anadolu istanbulda olsa olsa üçyüz beşyüz fark eder diye düşünüyorum
ama dediğim gibi düşük müşük başlasın, iki sene deneyimim var demek başka hiç deneyimi olmamak başka, deneyim çok önemli

İlanlara da başvuruyor musunuz. Mesela simdi göz attim eczacibasi enerjisa vs hep ilan vermiş çok düşük maaş olacagini da sanmam buraların çok bir bilgim yok tabi ama...

Yine de bu stres üzüntü sizi is sahibi yapmaz. Sadece kendinizi yipratirsiniz. Bunun geçilmesi gereken bir sinav olduğunu dusunun iyisine kotusune hazirlikli olmaya calisin. Ki iyi bir meslek tecrübe de var sanmam korktuğunz gibi olsun

8 Senesi en son calistigi yerden var birde dinlenecegim diye isten ciktigi is aramadi anca ariyor 1ay bile olmusmudur bilmiyorum kendimi yiyorum :/

inşallah hayırlısı ile bir iş bulur eşiniz. Ama 2000 tl bize yetmez 3000 den aşağısı kurtarmaz demişsiniz. Benim babam 1000 tl maaşla hem 500 tl kira ödedi hem bizi okuttu hem evin geçimini sağladı .. Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz. Belki 1000 tl ile başlar sonra 5000 olur bunu bilemezsiniz ki. Ayağınızı yorganınıza göre uzatır dişinizi biraz sıkarsınız. 15 tllik şey değilde 10 tllik şey alırsınız... İnsanlar 2 kuruşa muhtaç... Bence halinize şükredin..

Bir sürü İK firması var, onlarla görüşmeyi deneyin. Eşle dostla olmaz o işler. Yanlış şekilde iş arıyorsunuz gibi geldi. Açık pozisyonların peşinde koşmalısınız, ilan verip beklemekle olmaz.

8 Senesi en son calistigi yerden var birde dinlenecegim diye isten ciktigi is aramadi anca ariyor 1ay bile olmusmudur bilmiyorum kendimi yiyorum :/

umarım şansınız döner bir an önce iş bulur, uzmanlığı hangi alanda bilmiyorum ama boş durmasın, kendini geliştirmeye devam etsin, bu konuda herşey okulda öğretilmediğinden kişisel çabayla kendini geliştirmesi çok önemli, red hat gibi sertifikalar güzel etiket olur mesela, ya da konusu değilse bile sunucu yönetimi konusunda kendini geliştirsin okusun araştırsın nacizhane tavsiyelerim, bol şans...

Beyefendi cv ilana koydu basvuru yaparken gormedim hic yaptimda demedi is pesinden gelecek sanki bende deliriyorum iyice

Beyefendi cv ilana koydu basvuru yaparken gormedim hic yaptimda demedi is pesinden gelecek sanki bende deliriyorum iyice

Başvuru yapinca bile dönüş zor oluyor ki ilaniniza göz atmalari zamaninizi alir tek tek başvuru yapmayı ihmal etmeyin. Kendinizi de uzmeyin..

Sap diye biseyin egitimini almis linux biliyor sunuculari o aciyordu ediyordu yanlis hatirlamiyorsam bi bilgim yok bunlarla ilgili ama en son gorusurken akrabasinin sirketine gitmistik yanindaydim adamin soyledigi bicok seyin altindan kalkabilecek seviyede soyledigi hicbiseyde onu yapamam o yok vs demedi yani umarim bi kapi acilir

Başvuru yapinca bile dönüş zor oluyor ki ilaniniza göz atmalari zamaninizi alir tek tek başvuru yapmayı ihmal etmeyin. Kendinizi de uzmeyin..
TEsekkUr ederim esim fazla rahat hala galiba soylenincede uzuluyor bana ustune gitmekte istemiyorum dunyalar iyisi ama iste sunu bi halletsek

üzülme ya bulur iş. seninki SAP danışmanı sanırım. bir ara ben de o yönde devam edecektim sonra vazgeçtim, çok sıkıcı geldi. ama SAP danışmanıysa iş bulur ya. hele seninki tecrübeliymiş de... akrabayla falan olmaz büyük ihtimalle, SAP büyük şirketlerin ilgi alanına giriyor çünkü. yurt dışı projeleriyle ugraşan şirketlere de bi baksın bence.

Merhabalar canım;
İlk önce SGK dan işsizlik maaşını alabilmesi için gerekli başvuruları yapın.En azından iş bulana kadar idare edersiniz.
Sonrasında eşiniz başlayacağı işte maaş konusunda kanaatkar olabilir.3000 tl den aşağı olursa olmaz derseniz iş bulmanız zorlaşır gibi geliyor bana.

Tek tek ilanlara başvurursa sonuç alır. Yoksa iş insanın arkasından koşmaz. Yöntemi değiştirseniz çok rahat iş bulur.

Yok esim bilgi islem IT uzmani ama sap diye bi egitim almis tam olarak nedir degilirdir bilmiyorum bende :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…