işsizlikten kırıldık

Is bulmak cok zor, ben sansli azinliktanim.

Universite mezunu issizlik aldi basini gidiyor.

Nufus planlamasi sart. Nufusumuz cok kalabalik, ekonomimiz artik kaldirmiyor. Gerci en az 3 cocuk yapin diyen adamin yuruttugu hukumetten nufus planlamasi beklemek ne kadar mantikli bilemiyorum. Insallah 10 yil sonra Hindistan, CIn olmayiz.

Insallah gonlunce bir is bulursun.

Onlar da ise almiyor ki universite mezunusun diye... bi de yas 25 i gecmisse mumkunu yok almiyorlar.
Cunku o tarz yerler daha cok, her kosulda calisabilecegini dusundukleri, is birakma durumu olmayacagina inandiklari genc arkadaslari tercih ediyorlar.

Sanki hiç iş yok mu düşüncesinde olanlar için yazdım onu :)
Yoksa siz haklısınız. Bu bırakıp gider diye almıyorlar doğru
Diyecek bir şey yok.
Durmak yok yola devam ne diyelim

Daha bugün arkadaşlarımla bu iş mevzusunu konuştuk, herkesin durumu aynı. Üniversite okuyorsun ama artık okumak bile suçmuş gibi. Mesleğinle ilgili güzel bir iş arasan bulamıyorsun, bu sefer başka bir iş yapayım desen başvurduğun yerler sen üniversite mezunusun iş bulunca gidersin diyor, senin yerine kalması garanti birini tercih ediyor. Haziran da mezun olacağım ama şimdiden kara kara düşünüyorum çevremdeki insanları görünce. Önemli olan neredeyse mahalle aralarına bile üniversite açmak değil, mevcut üniversitelerden mezun olan insanları bir işe yerleştirebilmek. Ya da istihdam oranına göre bölümlerin kontenjanlarını düzenlemek. İyileştirmeler yapılmadığı sürece diplomalı işsiz sayısı her geçen gün artacak maalesef. Bu arada umarım en yakın zamanda iş bulursunuz da yuvanızı kurabilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun.

Çok iyi anlıyorum sizi.
Eşim üniversite terk. Bölümü de arkeolojiydi. İyi ki terk etmiş. Arkeolog olsa iş mi vardı sanki.
İnşaatlarda çalıştı uzun süre. O kadar yıprandı ki bu süreçte.
Askere gitti. Askerde kpss ye hazırlandı 1 sene. İyi puan aldı ama dertler bitmedi. İlk atamada 4 kişi aldılar devlete sadece :)
Bu arada kurslara gitti sertifikalar vs. Üniversite sınavına girdi falan. kaç tane mülakata girdi ama adından önce referansını (!) soruyolar. Neyse bi tanesini kazandı ama nerdeyse 5 ay işe başlamasını bekledik. Haftaya başlıyor inşallah :) ama bu zaman içinde neler yaşadık maddi manevi sıkıntılar.... biz evliydik tabi bunların başından beri. benim de işim iyi evi geçindirdik bi şekilde.
İnşallah gönlünüzce işleriniz olur.. hemen kavuşursunuz. İçinizi ferah tutun diyeceğim ama biz bu sürede kaç defa isyan ettik. Eşim depresyona girecekti neredeyse. Tez zamanda bi iş bulursun inşallah..

günün en güzel haberi...
İnşallah artık hiç sıkıntı çekmezsiniz.. Güzel günler sizinle olsun

Canim allah daim etsin mutlulugunu gercekten cik yipratici bi surec. Erkek arkadasim universiteyi dondurmak zorunda kaldi suan calisiyor ama dedigim gibi asgari ucret bile degil. Allah sabredenle beraberdir umarim ben de umut ettigimiz hayallere bir an once kavusurum

Harfiyen katılıyorum sana tatlım

Benimde hic anlamadigim birsey var ki, o da ilanlarda en az 5 yil deneyimli, 30 yasini asmamis eleman istiyorlar. Hepsine on yaziyla kufur etmek istiyorum yani o derece. Yani bu sarrtlarda, universiteyi bitirir bitirmez ise girmis, araliksiz 3, 5 yil calismis olsa, 27, 28 yasinda olur. E napacaklar peki ise alip 2,3 yil sonra 30 a girince kovacaklar mi? Mantiginizi ............ diyesim geliyor. 30 dan sonra emekli mi oluyoruz sanki. Bari 30 a girenleri öldürün bu nedir ya?

sevgili cimcime bu işsizlik mevzunda bir ara bende çok çektim .. elbette seninde bir yerde yiyecek ekmegin vardır sana tavsiyem sabır ve araştırman kendini yıpratmadan

Sanki hiç iş yok mu düşüncesinde olanlar için yazdım onu :)
Yoksa siz haklısınız. Bu bırakıp gider diye almıyorlar doğru
Diyecek bir şey yok.
Durmak yok yola devam ne diyelim

Ben de onlar icin yazdim aslinda... cevremde o kadar cok var ki universite mezunu 30 yas civarı issiz, ne is olsa yapacaklar ama ne cagri merkezleri aliyor ne magazlar, lafa gelince herkes is begenmiyorsunuz diyor ama isin asli oyle degil, donanimliysaniz kucuk firmalar ya da donaniminizin altindaki isyerleri basvurunuzu direk eliyor, sonra bekle ki meslegine uygun alanlarda torpillilerden sana yer kalsin.

Atanmadan önce aylik 400-500 lira veren yerlere bile isbaşvurusunda bulundum.. Yeterki kafa dagitayim diye.. Uni mezunusun sen bizi birakirsin dediler almadilar :) Allahtan kpss ile atandim da kurtuldum..

darısı tüm emek verenlere :) geçen ramazanda çok ter döktüm sahurlara kadar denemeler, denemeler. hakkımızda hayırlısı olur inşallah

gazetelerde çarşaf çarşaf 'eleman aranıyor' yazıyor,bu kadar işsiz görmüyor mu hayret
Değiştir şu imzanı gözünü seveyim gördükçe kahkaha atıyorum

Bu arada konu sahibi arkadaşım işsizlik konusunda yalnız değilsiniz, ne yazık ki artık iyi eğtim almak bile yetmiyor. Dedem zamanında derdi bu ülkede gençlere iş imkanı yok diye, haklı olduğunu büyüdüğümde anladım. Allah gönlünüze göre versin.

Haklısın hayat çok pahalı.Ev kirasi baslibasina.Hayirlisiyla olur inşallah

Selamlar arkadaslar.
Sevgilimle birbirimizi öyle cok seviyoruz ki
Ama malesef kavusamiyoruz
Sebebi ne?
İşsizlik!
Bu da benim derdim yazmak istedim yaşamayan bilmez...

Allah yardımcın olsun canım Ben de öğretmenliğe geçiş yapmak istiyorum, en azından bizim bölümden 90 puana çıkan olmaz diye ama bunları görünce bir sene de formasyon için uğraşmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Gazetelerde iş var diyenlere de hayret ediyorum. Devlet bile sözleşmeli çalıştırdığı öğretmene 1000 lira maaş veriyor, haftanın 3 günü sigorta yatırıyor. Ben de ödenen prim dökümünü çıkarttığımda fark ettim. Devlet bile bunu yaparken, millet nasıl güvenip özel sektörde çalışsın. Öyle özel sektörde çok iyi maaş ve iş imkanı çok nadir. Bir de iş beğenmiyorlar diye dalga geçiyorlar. 450 lira maaşa kasiyerlik yapalım Hiç çırpınmadan liseden mezun olur olmaz girseydik bu işlere, hiç gerek yoktu aslında okumaya falan. Kız lise mezunu, 1000 lira maaş alıyor, ben çalışıyorum ama diyor. Susup kalıveriyorsun. Onlar çalışıyor ama...

İnanirmisin okurken ben de insanlar is begenmiyor her yer eleman ariyor diye dusunurdum. Ama dedgim gibi isin icine girmedikce anlamazlar.

ironik[/QUOTE]

İnanirmisin okurken ben de insanlar is begenmiyor her yer eleman ariyor diye dusunurdum. Ama dedgim gibi isin icine girmedikce anlamazlar.

ironik
[/QUOTE]
Yahu nasıl beğenicen, yok bir ay deneme süresi diyorlar, sigorta yapıyoruz diyorlar bir bakıyorsun ne sigorta yatmış ne bir şey, ben üniversiteye başladığım sene çalışmaya başladım. Vize final haftası gördüm okulun yüzünü. 5 Senelik iş tecrübem var. Bakıyorum maaşlara, öğrenciyken daha çok kazanıyordum, gerçekten. O zaman daha mezun olmadığımız için zorumuza gitmiyordu çalıştığımız yer de maaş da. Şimdi gidip nasıl çalışacan bir turizm şirketinde gece bilmem kaçlara kadar? El adama güler.

Ben de mezun olduktan sonra bir sene iş aradım. Sonra bir anda hem köklü firmalardan birinden yönetici adayı hem de bir bankanın genel merkezinde bir şey operasyon bilmem nesi teklifi aldım aynı gün içinde.. Tabi yönetici adayını kabul ettim. Şimdi bıraktım özeli devletteyim. Darısı başına. Yeter ki vazgeçme. Git başvur ve ne kadar çok iş görüşmesi yaparsan o kadar daha iyi oluyorsun iş görüşmelerinde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…