- 23 Ağustos 2012
- 51.871
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.594
- 898
Bende öğretmenim. Atanamayacağımı da adım gibi biliyorum.
Çok şükür nişanlımın mesleği güzel de şuan dert etmiyorum evlenince de özel sektörden bakacağız artık.
Ülkecek üniversite mezunlarının hali bu ne yazık ki.
Her ilde üniversite var ama her ilden mezun olan öğrenciye yeterli iş istihdamı yok..
Ülkemde iş yok mu? Var tabi.
Mesela mağazalarda, marketlerde sabah 9 akşam 9-10 arası ayakta çalışacak eleman veya marketlerde kasada duracak elemana ihtiyaç var.
Kozmetik mağazalarında yine satış danışmanına,
Cafelerde garsona vs vs ihtiyaçta var işte var. (Bunları küçümsemek için yazmadığımı açıklamama gerek yok sanırım)
Ama sen 4 sene önce istediğin bölümü kazanabilmek için kendini hırpala, sonra kazan başta ailen olmak üzere sen de bir dünya emek harca, sınav zamanı baş ağrısından uyuyamam sonra okulu bitirince devlet sana iş vermesin git mağazada çalış.
Önemli olan sadece çalışmaksa ben üniversite okumak yerine bundan 4 sene önce girerdim bir mağazaya çalışırdım hem birikim yapardım hem babamın okul için harcadığı paralar ona kar kalırdı..
Sizi anlıyorum desem de anlamak bir fayda sağlamıyor.cimcime28
Elimizden geldiğince bunun eylemini de yaptık, gerekli yerlere çağrılarda bulunup kapısında da yattık ama yok.
Allah'tan diliyorum, bütün üniversite mezunlarına yeterli iş olanağı sağlayacak eğitim ve iş konusunda politikaları sağlam insanlar devlet yöneticisi olur da biz hakkımızla mesleğimizi elimize alırız.
Yoksa Ankara'da dayın olacak canım. En kolay iş bulma yöntemi budur.
Onlar da ise almiyor ki universite mezunusun diye... bi de yas 25 i gecmisse mumkunu yok almiyorlar.
Cunku o tarz yerler daha cok, her kosulda calisabilecegini dusundukleri, is birakma durumu olmayacagina inandiklari genc arkadaslari tercih ediyorlar.
günün en güzel haberi...Çok iyi anlıyorum sizi.
Eşim üniversite terk. Bölümü de arkeolojiydi. İyi ki terk etmiş. Arkeolog olsa iş mi vardı sanki.
İnşaatlarda çalıştı uzun süre. O kadar yıprandı ki bu süreçte.
Askere gitti. Askerde kpss ye hazırlandı 1 sene. İyi puan aldı ama dertler bitmedi. İlk atamada 4 kişi aldılar devlete sadece :)
Bu arada kurslara gitti sertifikalar vs. Üniversite sınavına girdi falan. kaç tane mülakata girdi ama adından önce referansını (!) soruyolar. Neyse bi tanesini kazandı ama nerdeyse 5 ay işe başlamasını bekledik. Haftaya başlıyor inşallah :) ama bu zaman içinde neler yaşadık maddi manevi sıkıntılar.... biz evliydik tabi bunların başından beri. benim de işim iyi evi geçindirdik bi şekilde.
İnşallah gönlünüzce işleriniz olur.. hemen kavuşursunuz. İçinizi ferah tutun diyeceğim ama biz bu sürede kaç defa isyan ettik. Eşim depresyona girecekti neredeyse. Tez zamanda bi iş bulursun inşallah..
Canim allah daim etsin mutlulugunu gercekten cik yipratici bi surec. Erkek arkadasim universiteyi dondurmak zorunda kaldi suan calisiyor ama dedigim gibi asgari ucret bile degil. Allah sabredenle beraberdir umarim ben de umut ettigimiz hayallere bir an once kavusurumÇok iyi anlıyorum sizi.
Eşim üniversite terk. Bölümü de arkeolojiydi. İyi ki terk etmiş. Arkeolog olsa iş mi vardı sanki.
İnşaatlarda çalıştı uzun süre. O kadar yıprandı ki bu süreçte.
Askere gitti. Askerde kpss ye hazırlandı 1 sene. İyi puan aldı ama dertler bitmedi. İlk atamada 4 kişi aldılar devlete sadece :)
Bu arada kurslara gitti sertifikalar vs. Üniversite sınavına girdi falan. kaç tane mülakata girdi ama adından önce referansını (!) soruyolar. Neyse bi tanesini kazandı ama nerdeyse 5 ay işe başlamasını bekledik. Haftaya başlıyor inşallah :) ama bu zaman içinde neler yaşadık maddi manevi sıkıntılar.... biz evliydik tabi bunların başından beri. benim de işim iyi evi geçindirdik bi şekilde.
İnşallah gönlünüzce işleriniz olur.. hemen kavuşursunuz. İçinizi ferah tutun diyeceğim ama biz bu sürede kaç defa isyan ettik. Eşim depresyona girecekti neredeyse. Tez zamanda bi iş bulursun inşallah..
Harfiyen katılıyorum sana tatlımmerak ediyorum hayatınızda hiç iş aradınız mı? iş bulmak pardon düzeltiyorum; hakkınızı verecekleri okuduğunuz yıllara değecek, gerçek bir iş bulmak nasıl oluyor bir fikriniz var mı? cücük kadar ne iş yaptığı belli olmayan ofislerin asgari ücret sigortasız iş ilanlarını çarşaf çarşaf iş sanıyorsunuz heralde.
Sanki hiç iş yok mu düşüncesinde olanlar için yazdım onu :)
Yoksa siz haklısınız. Bu bırakıp gider diye almıyorlar doğru
Diyecek bir şey yok.
Durmak yok yola devam ne diyelim
Atanmadan önce aylik 400-500 lira veren yerlere bile isbaşvurusunda bulundum.. Yeterki kafa dagitayim diye.. Uni mezunusun sen bizi birakirsin dediler almadilar :) Allahtan kpss ile atandim da kurtuldum..
Değiştir şu imzanı gözünü seveyim gördükçe kahkaha atıyorumgazetelerde çarşaf çarşaf 'eleman aranıyor' yazıyor,bu kadar işsiz görmüyor mu hayret
Garson kpssyi ne yapacaksa
Selamlar arkadaslar.
Sevgilimle birbirimizi öyle cok seviyoruz ki
Ama malesef kavusamiyoruz
Sebebi ne?
İşsizlik!
Bu da benim derdim yazmak istedim yaşamayan bilmez...
Allah yardımcın olsun canımBende öğretmenim. Atanamayacağımı da adım gibi biliyorum.
Çok şükür nişanlımın mesleği güzel de şuan dert etmiyorum evlenince de özel sektörden bakacağız artık.
Ülkecek üniversite mezunlarının hali bu ne yazık ki.
Her ilde üniversite var ama her ilden mezun olan öğrenciye yeterli iş istihdamı yok..
Ülkemde iş yok mu? Var tabi.
Mesela mağazalarda, marketlerde sabah 9 akşam 9-10 arası ayakta çalışacak eleman veya marketlerde kasada duracak elemana ihtiyaç var.
Kozmetik mağazalarında yine satış danışmanına,
Cafelerde garsona vs vs ihtiyaçta var işte var. (Bunları küçümsemek için yazmadığımı açıklamama gerek yok sanırım)
Ama sen 4 sene önce istediğin bölümü kazanabilmek için kendini hırpala, sonra kazan başta ailen olmak üzere sen de bir dünya emek harca, sınav zamanı baş ağrısından uyuyamam sonra okulu bitirince devlet sana iş vermesin git mağazada çalış.
Önemli olan sadece çalışmaksa ben üniversite okumak yerine bundan 4 sene önce girerdim bir mağazaya çalışırdım hem birikim yapardım hem babamın okul için harcadığı paralar ona kar kalırdı..
Sizi anlıyorum desem de anlamak bir fayda sağlamıyor.cimcime28
Elimizden geldiğince bunun eylemini de yaptık, gerekli yerlere çağrılarda bulunup kapısında da yattık ama yok.
Allah'tan diliyorum, bütün üniversite mezunlarına yeterli iş olanağı sağlayacak eğitim ve iş konusunda politikaları sağlam insanlar devlet yöneticisi olur da biz hakkımızla mesleğimizi elimize alırız.
Yoksa Ankara'da dayın olacak canım. En kolay iş bulma yöntemi budur.
Allah yardımcın olsun canımBen de öğretmenliğe geçiş yapmak istiyorum, en azından bizim bölümden 90 puana çıkan olmaz diye ama bunları görünce bir sene de formasyon için uğraşmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Gazetelerde iş var diyenlere de hayret ediyorum. Devlet bile sözleşmeli çalıştırdığı öğretmene 1000 lira maaş veriyor, haftanın 3 günü sigorta yatırıyor. Ben de ödenen prim dökümünü çıkarttığımda fark ettim. Devlet bile bunu yaparken, millet nasıl güvenip özel sektörde çalışsın. Öyle özel sektörde çok iyi maaş ve iş imkanı çok nadir. Bir de iş beğenmiyorlar diye dalga geçiyorlar. 450 lira maaşa kasiyerlik yapalım Hiç çırpınmadan liseden mezun olur olmaz girseydik bu işlere, hiç gerek yoktu aslında okumaya falan. Kız lise mezunu, 1000 lira maaş alıyor, ben çalışıyorum ama diyor. Susup kalıveriyorsun. Onlar çalışıyor ama...
[/QUOTE]İnanirmisin okurken ben de insanlar is begenmiyor her yer eleman ariyor diye dusunurdum. Ama dedgim gibi isin icine girmedikce anlamazlar.
ironik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?