- 20 Mayıs 2025
- 79
- 10
- 3
- Konu Sahibi TurkishKleopatra
-
Muzlu sut tüketebilirsin.sebzeli bı çorba yapıp 2kasik kemik suyu katıp guclendirebilirsin.kuruyemisde gusel.bunlardan.yapabildigince azdan baslayabilirsinÖğlen gibi kahvaltıda bir şeyler atıştırıyorum. Çoğu zaman canım çekmiyor ama yemek için kendimi zorluyorum. Akşam 6 civarında tekrar yemek yiyorum sonrasında belki çay içerim. Yemek yemek benim için bir işkence. Son günlerde kan şekeri ile tansiyon düşüklüğü çok yaşıyorum büyük ihtimalle öğünlerin yetersizliği sebebiyle öyle oluyor. Ogün aralarında atıştırmalık olarak ne yememi önerirsiniz? Asla ağır bir şey yiyemem midem almıyor canım hiçbir şey de çekmiyor ama bir şey yemem gerekiyor yoksa halsiz düşüyorum
Teşekkür ederim. Gerçekten artık ne yapacağımı bilmiyorum. Az önce eşim çok sinirlendi yemek yemenin nesi zor, sen bana acı çektirmek için yetmiyorsun diyor. Anlamıyor beni, miden almadığı sürece kendini zorlamak inanılmaz kötü. Zorlayınca midem bulanıyor.Ben yemek yemek için yaşıyorumIştahsızlık sinir bozucu bı şey bilirim ..Erik çilek kiraz gibi harika mevsim meyveleri var..Yine mevsim yeşilliklerinden bol limonlu salata yapabilirsiniz ..Kuruyemis olabilir.Bonus turşu ..Ístah açar
Kaç kilosunuz? İştah durumunuz hep mi böyle yoksa bu aralar mi öyle? Vitamin takviyesi alıyor musunuz? Düzenli olarak kan verip baktırın mutlaka. Kan şekeri düşüklüğü ile ilgili bir diyetisyenden destek alabilirsiniz.Öğlen gibi kahvaltıda bir şeyler atıştırıyorum. Çoğu zaman canım çekmiyor ama yemek için kendimi zorluyorum. Akşam 6 civarında tekrar yemek yiyorum sonrasında belki çay içerim. Yemek yemek benim için bir işkence. Son günlerde kan şekeri ile tansiyon düşüklüğü çok yaşıyorum büyük ihtimalle öğünlerin yetersizliği sebebiyle öyle oluyor. Ogün aralarında atıştırmalık olarak ne yememi önerirsiniz? Asla ağır bir şey yiyemem midem almıyor canım hiçbir şey de çekmiyor ama bir şey yemem gerekiyor yoksa halsiz düşüyorum
47-50 arasında gidip geliyorum sürekli. Boyum da uzun 1,73Kaç kilosunuz? İştah durumunuz hep mi böyle yoksa bu aralar mi öyle? Vitamin takviyesi alıyor musunuz? Düzenli olarak kan verip baktırın mutlaka. Kan şekeri düşüklüğü ile ilgili bir diyetisyenden destek alabilirsiniz.
Ben de üzgün, stresli hissettiğim zamanlarda hiçbir şey yemek istemiyorum kendimi zorlasam midemde yanma olur.
Öyle durumlarda meyve ,kuru yemiş yiyorum. Yoğurt tüketiyorum.
Boyunuz çok uzun . Kilo almak için hiç diyetisyene gittiniz mi? Ben de 47 kiloyum, 165 boyum. Kilo alamıyorum 7-8 yıldır. Şuan 29 yaşındayım.47-50 arasında gidip geliyorum sürekli. Boyum da uzun 1,73
Son iki aydır daha iyi yiyebiliyordum 52 olmuşum ama son bir haftadır yine iştahım kesildi gibi.
Vitamin almıyorum şuan ama doktora her gittiğimde D vitamini veriyor.
Rica ederim.Esinize yaşadığınız fiziksel yada psikolojik rahatsızlığınizdan bahsettiniz mi? Bu durum sizin elinizde olan birşey değil sonucta..Umuyorum ki, kendine ve bedenine gösterdiğin sabırla bu süreci aşacaksın.Teşekkür ederim. Gerçekten artık ne yapacağımı bilmiyorum. Az önce eşim çok sinirlendi yemek yemenin nesi zor, sen bana acı çektirmek için yetmiyorsun diyor. Anlamıyor beni, miden almadığı sürece kendini zorlamak inanılmaz kötü. Zorlayınca midem bulanıyor.
Kalori sayarak ilerlemelisiniz, yedikleriniz ile muntemelen günlük 1500 kaloriyi geçemiyorsunuz. Boyunuz da olunca kilo yetersiz kalıyor haliyle ve tansiyon, şeker düşüklüğü yaşıyorsunuz. Hepsi normal, eğer altında başka sebepler yoksa (tiroid, romatolojik vs). Sizi anlıyorum yemek yemek zor geliyor, fakat mideye çok yüklenmeden onu genişletmeye çalışmalısınız, sonrasında zaten kendi istiyor sürekli. Tahin pekmez, ekmeği kızartarak yemek, kuru yemiş her gün en az bir avuç, çorba, meyve bunlardan uzak durun kalorileri az boşa mideyi doldurur, muzlu süt (yağlı süt), 3 öğün yemek (ağır olmayabilir şimdilik) bunlarla 2 bin kaloriyi geçerseniz 1 ay sonra 2 kilo rahat alırsınız diye düşünüyorum.Öğlen gibi kahvaltıda bir şeyler atıştırıyorum. Çoğu zaman canım çekmiyor ama yemek için kendimi zorluyorum. Akşam 6 civarında tekrar yemek yiyorum sonrasında belki çay içerim. Yemek yemek benim için bir işkence. Son günlerde kan şekeri ile tansiyon düşüklüğü çok yaşıyorum büyük ihtimalle öğünlerin yetersizliği sebebiyle öyle oluyor. Ogün aralarında atıştırmalık olarak ne yememi önerirsiniz? Asla ağır bir şey yiyemem midem almıyor canım hiçbir şey de çekmiyor ama bir şey yemem gerekiyor yoksa halsiz düşüyorum
Evet kalori yetersizliği nedeniyle olabilir çünkü genelde iştahım yok. Çoğu zaman karnım acıkıyor ama yemek yemek istemiyorum. Dediklerinizi uygulamaya çalışacağım teşekkür ederimKalori sayarak ilerlemelisiniz, yedikleriniz ile muntemelen günlük 1500 kaloriyi geçemiyorsunuz. Boyunuz da olunca kilo yetersiz kalıyor haliyle ve tansiyon, şeker düşüklüğü yaşıyorsunuz. Hepsi normal, eğer altında başka sebepler yoksa (tiroid, romatolojik vs). Sizi anlıyorum yemek yemek zor geliyor, fakat mideye çok yüklenmeden onu genişletmeye çalışmalısınız, sonrasında zaten kendi istiyor sürekli. Tahin pekmez, ekmeği kızartarak yemek, kuru yemiş her gün en az bir avuç, çorba, meyve bunlardan uzak durun kalorileri az boşa mideyi doldurur, muzlu süt (yağlı süt), 3 öğün yemek (ağır olmayabilir şimdilik) bunlarla 2 bin kaloriyi geçerseniz 1 ay sonra 2 kilo rahat alırsınız diye düşünüyorum.
Bir şey daha merak ediyorum. Ben kahve içtikten sonra bayılacakmışım gibi halsiz düşüyorum. Tokken içsem bile aniden bir açlık basıyor midem kaziniyor gibi oluyor. Bununla bir bağlantısı var mı sizce?Kalori sayarak ilerlemelisiniz, yedikleriniz ile muntemelen günlük 1500 kaloriyi geçemiyorsunuz. Boyunuz da olunca kilo yetersiz kalıyor haliyle ve tansiyon, şeker düşüklüğü yaşıyorsunuz. Hepsi normal, eğer altında başka sebepler yoksa (tiroid, romatolojik vs). Sizi anlıyorum yemek yemek zor geliyor, fakat mideye çok yüklenmeden onu genişletmeye çalışmalısınız, sonrasında zaten kendi istiyor sürekli. Tahin pekmez, ekmeği kızartarak yemek, kuru yemiş her gün en az bir avuç, çorba, meyve bunlardan uzak durun kalorileri az boşa mideyi doldurur, muzlu süt (yağlı süt), 3 öğün yemek (ağır olmayabilir şimdilik) bunlarla 2 bin kaloriyi geçerseniz 1 ay sonra 2 kilo rahat alırsınız diye düşünüyorum.
Kahve içinde kafein barındırdığı için, siz de çok zayıf olduğunuz için çarpıyordur. İçecekseniz soğuk latte, sütlü kahve tüketin, hatta günde bir çikolata ile soğuk latte beraberinde bir ara öğün yapabilirsiniz, bir tabak dolusu makarna ile eş kaloriye denktir.Bir şey daha merak ediyorum. Ben kahve içtikten sonra bayılacakmışım gibi halsiz düşüyorum. Tokken içsem bile aniden bir açlık basıyor midem kaziniyor gibi oluyor. Bununla bir bağlantısı var mı sizce?
Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuzKahve içinde kafein barındırdığı için, siz de çok zayıf olduğunuz için çarpıyordur. İçecekseniz soğuk latte, sütlü kahve tüketin, hatta günde bir çikolata ile soğuk latte beraberinde bir ara öğün yapabilirsiniz, bir tabak dolusu makarna ile eş kaloriye denktir.
Etinin Lifalif diye barları var tatlı ve tuzlu çeşitleri, kilo aldırır mı bilmiyorum ben diyette tüketiyorum ama lezzetli ve kolay tüketiliyor. Kefir, muz, bolca fıstık ezmesi ile smoti yapıp içebilirsin ya da seviyorsan direkt muzla fıstık ezmesi ye, fıstık ezmesi kalorili bir şey. Yemek yemek zor geliyorsa kalorili smotiler hazırlayıp içebilirsin tüketmesi daha kolay olur. Ayrıca kuruyemiş seviyorsan onları fazla ye onların da fazlası kilo aldırıyor. yatmadan yarım saat önce de bir şeyler yersen o da kilo aldırır. Ama asıl çözmen gereken bence iştahsızlık. Birde ağırlık çalışarak kas oranını artırabilirsin. Tabiki hepsi için doktora danışmak en iyisiÖğlen gibi kahvaltıda bir şeyler atıştırıyorum. Çoğu zaman canım çekmiyor ama yemek için kendimi zorluyorum. Akşam 6 civarında tekrar yemek yiyorum sonrasında belki çay içerim. Yemek yemek benim için bir işkence. Son günlerde kan şekeri ile tansiyon düşüklüğü çok yaşıyorum büyük ihtimalle öğünlerin yetersizliği sebebiyle öyle oluyor. Ogün aralarında atıştırmalık olarak ne yememi önerirsiniz? Asla ağır bir şey yiyemem midem almıyor canım hiçbir şey de çekmiyor ama bir şey yemem gerekiyor yoksa halsiz düşüyorum
Birkaç gündür kalori hesaplayarak yemek yiyince iştahımın açıldığını hissediyorum. Meğerse ben öğün atlayınca midem yemek kabul etmiyormuş. Düzenli yiyince daha çok yiyesim geliyor. Hala tam olarak iyi sayılmam ama az da olsa faydasını gördüm asla öğün atlamamaya çalışıyorum.Ahh ah seni en çok ben anlarım canım. Ben de 164 boyum. Kilom 48,5-49 arası gidip geliyor. Eskiden çok iyiydi kilom. Stresten zayıfladım bir daha da alamadım adam akıllı. Kalori hesaplayıcı indirdim. Günde en az 2000 kalori almaya çalışıyorum. Ama 1 gün eksik alsam yine başa sarıyor. Çok can sıkıcı. Benimki tamamen psikolojik. Muhtemelen sizin de öyledir. İnşallah hızlıca sağlıkla alırız. (Muzlu süt gece içip yatınca faydasınu görüyorum siz de deneyin)
SüperBirkaç gündür kalori hesaplayarak yemek yiyince iştahımın açıldığını hissediyorum. Meğerse ben öğün atlayınca midem yemek kabul etmiyormuş. Düzenli yiyince daha çok yiyesim geliyor. Hala tam olarak iyi sayılmam ama az da olsa faydasını gördüm asla öğün atlamamaya çalışıyorum.
Merhaba bende normalde ayni durumdaydim. Gitmediğim doktor kalmadı. Sorun tamamen psikolojik. Psikiyatr gidip ilac kullaninca mide agrilarim istahsizligim gidip 15 kilo almistim. Fakat suan hamileyim ilac biraktigim icin yine istahsizlik zorla yeme başa sardiÖğlen gibi kahvaltıda bir şeyler atıştırıyorum. Çoğu zaman canım çekmiyor ama yemek için kendimi zorluyorum. Akşam 6 civarında tekrar yemek yiyorum sonrasında belki çay içerim. Yemek yemek benim için bir işkence. Son günlerde kan şekeri ile tansiyon düşüklüğü çok yaşıyorum büyük ihtimalle öğünlerin yetersizliği sebebiyle öyle oluyor. Ogün aralarında atıştırmalık olarak ne yememi önerirsiniz? Asla ağır bir şey yiyemem midem almıyor canım hiçbir şey de çekmiyor ama bir şey yemem gerekiyor yoksa halsiz düşüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?