Canim bu arada yazmayi unutmusum 10 12 kilo biraz fazla 1 yas icin benm kizim suan 13 kilo 19 aylik doktorumuz yasitlarina gore kilosu ve boyu yuzde 90 ileride diyor o yuzden dert etme kendine saglikliysa gerisi onemli degil zayif olsun bnm kizm istahsiz herseye kusar ama kilosu ve boyu iyi cok sukur canm bebegin muhallebi seviyorsa sende onu zenginlestir kalorisini artir istersen sana 1 yasindayken yaptgm karismlardan yazarm bzm kilo almimz zorlada olsa hep iyi gtti bu arada hic anne sutu almadi mamay byduEvet tam olarak derdim bebeğimin aşırı iştahsız olması. Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum ama tüm gün bişey yemese de yine iştahsız hatta iştahsız demek az kalır hiç yemiyor! Sabah zorla kandırarak oyunla karışımlı kaşık mama yapıyorum (zeytin peynir vs kahvaltılık versem direkt tükürüyor asla çiğnemiyor). Hatta o kaşık mamayı da tükürüyor suyla bibereonla kandırıp zorla yutturıyorum desem yeridir. Asla yapmam dediğim şeyi yapıyorum ve çizgi film izletip dolduruyorum ağzına farkında olmadan yutuyor. Evet bende isterim ki kendi isteğiyle yesin ama hiç bir öğünde bu söz konusu değil.şu an tam bir yasında yaşıtları makarna pilav köfte yiyor biz en fazla çorba muhallebi ötesine geçemedik. Bu arada aşırı zayıf olması gereken kilo 10-12 arasıyken bizimki 8 kilo da kaldı. Ocean balık yağı vitamin karışımına başladık ama hiç etki yok. Polivit kullandık hep tükürdü bu tarz vitaminleri de asla ağzına sürmüyor bana yardım edin ben ne yapayım? Bu arada hiçbir sağlık sorunu yok 4 tane de dişi çıktı bir ay önce.
Bizimde öyle pütürlü şeyleri zorla veriyorum hemen çiğnemeden yutuyor boğazında kalıyor ondan iki ay küçükler büyük insan gibi çiğneyip yutuyor ne yaptıysam beceremedim çok üzülüyorumUzulme bende de var ondan 19 aylik oldu hala puturlu seyleri dogru duzgun yiyemiyor zorlasan kusar agzindan burnundan gelene kadr bnde czgi flm tv flan oyle yediriyorum bu yuzden disari cikmak bile istmiyorum yoksa ac kalir 15 aylik olana kadr blendr ve yanimda valizle gezdm disari cikarken 15 aylikken rotaya yakalndi cabuk fark edldi ve hemen tedavi oldu ama ister istemz sarsldi cerrahpasadan bir prfesorun tavsiyesi ile immuneks-s vitamine basladik kizim calpol disinda surup icemez kusar ama bu vitamini sevdi ve istahi duzeldi simdi kucuk kucuk biseylerin tadina bakmaya basladi sukur en azndan bl3ndri birakabldik catalla eznce yutabiliyor artik bunada sukur ediyorumm
Uzulme zamani gelince oda yer vakti gelmemis demekki bide daha disi yokmus bzmki azilar cikana kadr bekledi daha yeni yeni biseyler yemeye calsiyorBizimde öyle pütürlü şeyleri zorla veriyorum hemen çiğnemeden yutuyor boğazında kalıyor ondan iki ay küçükler büyük insan gibi çiğneyip yutuyor ne yaptıysam beceremedim çok üzülüyorum
Şu an bir yaşında multivitamin şuruba başladık ama onu da tükürüyorVitamin karışımın başladık derken bebiş ne kadarlık
Cnm benim kendini öldürsen de bos yani ben delirmek uzereydim aglaya aglaya doktora gittim ac birak dedi onuda yaptim acliktan uyuyamadi agkayacak dermanı kalmadı yine yemedi iştahsız cocuk cekmek çok zor hastalandiginda 3 gun ac durdu bir kaşık bile veremedim kilitledi agzini zorla kasikla acip verdim olecek diye korktum ama faydasiz ben 3 bucuk yil oldu bulamadim caresini bilen varsa bana da desin yasitlari pilavi ekmekle yiyordu bizjm ki daha yeni yeni makarna patates o tur şeylere basladi kuru bakliyatta agzina verdigim gibi tükürüyor caresi yok sabret akillandikca yiyecek ama doktora götürdüğüm her defasında a cok iyi dediler yasitlari hep hasta o senede bir kez hasta olur oda ağustos da inanir misin 3 yasinda basladi cikolata yemeye oda sadece çikolata delirmemek elde degil ama sabir yasiti var komsu kızları iki tane onlar mubarek degirmen gibi maşallah ikiside cok kilolular hatta aile hekimi diyet vermiş cocuga bu ne diye yani kismetimiz böyle cekecegizEvet tam olarak derdim bebeğimin aşırı iştahsız olması. Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum ama tüm gün bişey yemese de yine iştahsız hatta iştahsız demek az kalır hiç yemiyor! Sabah zorla kandırarak oyunla karışımlı kaşık mama yapıyorum (zeytin peynir vs kahvaltılık versem direkt tükürüyor asla çiğnemiyor). Hatta o kaşık mamayı da tükürüyor suyla bibereonla kandırıp zorla yutturıyorum desem yeridir. Asla yapmam dediğim şeyi yapıyorum ve çizgi film izletip dolduruyorum ağzına farkında olmadan yutuyor. Evet bende isterim ki kendi isteğiyle yesin ama hiç bir öğünde bu söz konusu değil.şu an tam bir yasında yaşıtları makarna pilav köfte yiyor biz en fazla çorba muhallebi ötesine geçemedik. Bu arada aşırı zayıf olması gereken kilo 10-12 arasıyken bizimki 8 kilo da kaldı. Ocean balık yağı vitamin karışımına başladık ama hiç etki yok. Polivit kullandık hep tükürdü bu tarz vitaminleri de asla ağzına sürmüyor bana yardım edin ben ne yapayım? Bu arada hiçbir sağlık sorunu yok 4 tane de dişi çıktı bir ay önce.
iştahsız cocuk cekmek çok zor
Kusura bakmayın da ceken bilir gitmediğim pedegog endokrin doktoru kalmadi kimse bisey bulamadı tabiki döverek yediremiyoruz bizde yalvararak severek yediriyoruz canavar değiliz bizde heleki o benim cocugum senden daha cok düşünürüm ben onu caresiz kalinca insan basina gelince anlar oturup saatlerce agladim o ac diye insan adak bile adadim anne aciktim dediği gun keseceğim dedimöncelikle (henüz çözemediğiniz) çocuğunuza yemek yedirme probleminizi, çocuğunuzu çekeceğiniz çile olarak görme ile karıştırmayın.
Siz çocuğunuzun (iştahı olmadığından) yemek yemediği için aç olduğuna mı üzülüyorsunuz, yoksa (inadından) yemek yemiyor diye öfke mi dolusunuz?
Bu ayrımı kalbinizde yaptığınızda yavrunuz da sizdeki duyguyu hissedecektir eminim.
3 iştahsız çocuk sahibi, iştahsız bir anne olarak yazıyorum: yavrunuzun tarafında olun, onu anlamaya çalışın lütfen.
Bana neden öfkelendiniz???Kusura bakmayın da ceken bilir gitmediğim pedegog endokrin doktoru kalmadi kimse bisey bulamadı tabiki döverek yediremiyoruz bizde yalvararak severek yediriyoruz canavar değiliz bizde heleki o benim cocugum senden daha cok düşünürüm ben onu caresiz kalinca insan basina gelince anlar oturup saatlerce agladim o ac diye insan adak bile adadim anne aciktim dediği gun keseceğim dedim
Cnm benim kendini öldürsen de bos yani ben delirmek uzereydim aglaya aglaya doktora gittim ac birak dedi onuda yaptim acliktan uyuyamadi agkayacak dermanı kalmadı yine yemedi iştahsız cocuk cekmek çok zor hastalandiginda 3 gun ac durdu bir kaşık bile veremedim kilitledi agzini zorla kasikla acip verdim olecek diye korktum ama faydasiz ben 3 bucuk yil oldu bulamadim caresini bilen varsa bana da desin yasitlari pilavi ekmekle yiyordu bizjm ki daha yeni yeni makarna patates o tur şeylere basladi kuru bakliyatta agzina verdigim gibi tükürüyor caresi yok sabret akillandikca yiyecek ama doktora götürdüğüm her defasında a cok iyi dediler yasitlari hep hasta o senede bir kez hasta olur oda ağustos da inanir misin 3 yasinda basladi cikolata yemeye oda sadece çikolata delirmemek elde degil ama sabir yasiti var komsu kızları iki tane onlar mubarek degirmen gibi maşallah ikiside cok kilolular hatta aile hekimi diyet vermiş cocuga bu ne diye yani kismetimiz böyle cekecegiz
Ayy başlığı okuyunca bebeğinizin gözünden olay zihnimde canlandı, iştahsız bir bebeği yemek yemeye zorlayarak o miniğe işkence etmiş mi oluyoruz acaba... Yani, onlar bizim (annelerinin) tüm bu yedirme çabalarımızı bir işkence olarak mı yaşıyor... Umarım öyle değildir yaa...
öncelikle (henüz çözemediğiniz) çocuğunuza yemek yedirme probleminizi, çocuğunuzu çekeceğiniz çile olarak görme ile karıştırmayın.
Siz çocuğunuzun (iştahı olmadığından) yemek yemediği için aç olduğuna mı üzülüyorsunuz, yoksa (inadından) yemek yemiyor diye öfke mi dolusunuz?
Bu ayrımı kalbinizde yaptığınızda yavrunuz da sizdeki duyguyu hissedecektir eminim.
3 iştahsız çocuk sahibi, iştahsız bir anne olarak yazıyorum: yavrunuzun tarafında olun, onu anlamaya çalışın lütfen.
Eki Görüntüle 2287868
Böylesi tabaklar sunun önüne, istediğini yesin, istediğiyle oynasın.
Bir tabak da kendinize, istediğinizi bebeğinize arkadaşlık ederek bebeğinizle birlikte afiyetle yiyin.
Kusura bakmayın da ceken bilir gitmediğim pedegog endokrin doktoru kalmadi kimse bisey bulamadı tabiki döverek yediremiyoruz bizde yalvararak severek yediriyoruz canavar değiliz bizde heleki o benim cocugum senden daha cok düşünürüm ben onu caresiz kalinca insan basina gelince anlar oturup saatlerce agladim o ac diye insan adak bile adadim anne aciktim dediği gun keseceğim dedim
Bana neden öfkelendiniz???
Zor bir durum, 3 çocuğumda da kendim de yaşıyorum bu durumu, öfkenizi bastırıp, sabrınızı arttırmanız için ayna tutmak istedim sadece...
Neyse iyilikten maraz doğmasın madem...
Allah yavrunuza iştah, size de sakinlik, huzur versin ne diyim.
Neden mi ofkelendim bilip bilmeden yaptığınız yoruma öyle bir konustunuz ki kendimi biran canavar gibi hissettim bugune kadar vurmadım babasi bir tokat atti kiyamet koptu ne vurur ne kimseye vurdururum yedirirken de yalvarıyorum bilip bilmeden yargılandığınız icin
Bende her gün sinirden üzüntüden ağlıyorum çok zor çok yorucu . aç kalsa da yemez neden böyle anlamıyorum her çocuğun bayılarak yediği hiç bişeyi yemiyor kemikleri sayılıyor zayıflıktan çare arıyorum ama yokCnm benim kendini öldürsen de bos yani ben delirmek uzereydim aglaya aglaya doktora gittim ac birak dedi onuda yaptim acliktan uyuyamadi agkayacak dermanı kalmadı yine yemedi iştahsız cocuk cekmek çok zor hastalandiginda 3 gun ac durdu bir kaşık bile veremedim kilitledi agzini zorla kasikla acip verdim olecek diye korktum ama faydasiz ben 3 bucuk yil oldu bulamadim caresini bilen varsa bana da desin yasitlari pilavi ekmekle yiyordu bizjm ki daha yeni yeni makarna patates o tur şeylere basladi kuru bakliyatta agzina verdigim gibi tükürüyor caresi yok sabret akillandikca yiyecek ama doktora götürdüğüm her defasında a cok iyi dediler yasitlari hep hasta o senede bir kez hasta olur oda ağustos da inanir misin 3 yasinda basladi cikolata yemeye oda sadece çikolata delirmemek elde degil ama sabir yasiti var komsu kızları iki tane onlar mubarek degirmen gibi maşallah ikiside cok kilolular hatta aile hekimi diyet vermiş cocuga bu ne diye yani kismetimiz böyle cekecegiz
Bizimkiisi için işkence gibi yani mama önlüğünü görünce bile ağlıyor eline sevdiği bişeyler meyve falan veriyorum ama ucundan tadına bakıp atıyor. Hiç yedirmesem yemez açlık hissetmezAyy başlığı okuyunca bebeğinizin gözünden olay zihnimde canlandı, iştahsız bir bebeği yemek yemeye zorlayarak o miniğe işkence etmiş mi oluyoruz acaba... Yani, onlar bizim (annelerinin) tüm bu yedirme çabalarımızı bir işkence olarak mı yaşıyor... Umarım öyle değildir yaa...
Tabiki aç kalması ve bunu kendinin bile farkında olmamasına üzülüyorum. Doktor bile diyor ki gelişimi çok geriden geliyor beslenmesi gerek et balık yedir diyor ama ne yaptıysam olmadı. Tek isteğim yesin beslensin yaşıtlarının yanında çelimsiz zavallı gibi kalmasın. Her anne evladı sağlıklı olsun fiziği güzel olsun kemikleri sağlam olsun ister bende bunu istiyorum sadeceöncelikle (henüz çözemediğiniz) çocuğunuza yemek yedirme probleminizi, çocuğunuzu çekeceğiniz çile olarak görme ile karıştırmayın.
Benim ortanca kızım aynı böyle. Kendisinden 20 ay küçük kardeşi ile yan yana görenler ikiz mi diyor hatta. Zor, anneyi çaresiz bırakan bir durum. Sabah kahvaltıda bir yumurta sarısı yediyse seviniyorum, oh bugünkü proteinini aldı diye.Tabiki aç kalması ve bunu kendinin bile farkında olmamasına üzülüyorum. Doktor bile diyor ki gelişimi çok geriden geliyor beslenmesi gerek et balık yedir diyor ama ne yaptıysam olmadı. Tek isteğim yesin beslensin yaşıtlarının yanında çelimsiz zavallı gibi kalmasın. Her anne evladı sağlıklı olsun fiziği güzel olsun kemikleri sağlam olsun ister bende bunu istiyorum sadece
Ayni benimkide aynı ve artik saldım ben tükendimBizimkiisi için işkence gibi yani mama önlüğünü görünce bile ağlıyor eline sevdiği bişeyler meyve falan veriyorum ama ucundan tadına bakıp atıyor. Hiç yedirmesem yemez açlık hissetmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?