Bebek Beslenmesi Istahsiz bebek

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

basak__

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2016
55
33
8
Arkadaşlar oğlum 3 aylık ve mamayla besleniyor bu zamana kadar gayet istahliydi ama son zamanlarda çok istahsiz resmen zorla yediriyorum aynı şeyleri yaşayan var mı lütfen yazın napacagimi şaşırdım

Öncellikle yedirmek için zorlama tabi saati saatine vermeye çalış mamasını ama almıyorsa zorlama. Geçiş dönemi olabilir büyüme atağı olabilir. Bazı bebekler iştahlı iken bazılarının iştahı kesilir. Benimde ara ara başıma geliyor yedirmek nerdeyse imkansız gibi tüm gün mama almasa ağlamazdi mama için... Sabırlı ol elbet yiyecek

Farkli mama deneyebilirsin milupa veriyorsan aptamil dene mesela

Donemsel oldugunu dusunuyorum ama mamayla alakali bir durum da olabilir. Doktoruna danismani tavsiye ederim. Bebis cok kucuk daha cunku bizim bir sey soylememiz dogru olmayabilir.

Bilemiyorum ki bikac kişiden daha duydum bunu inanın atak dönemi nedir onu bile anlayamıyorum bu aralar salyasida akiyor dış çıkarıyor olabilir mi henüz küçük ama

Büyüme atağı diye aratın görsellerde, takvim çıkacak.
Bebeğinizin düzeltilmiş doğum tarihine göre(doğması gereken tarih) atakta olup olmadığına bakın.
Büyüme atağıyla bebek fiziksel veya zihinsel yeni şeyler kazanır ve bu dönemde iştahlı, iştahsız, huysuz olabilir.

Salyaya çok takılmayın, diş habercisi ama aylarca sürebilir.

Büyüme atağı diye aratın görsellerde, takvim çıkacak.
Bebeğinizin düzeltilmiş doğum tarihine göre(doğması gereken tarih) atakta olup olmadığına bakın.
Büyüme atağıyla bebek fiziksel veya zihinsel yeni şeyler kazanır ve bu dönemde iştahlı, iştahsız, huysuz olabilir.

Salyaya çok takılmayın, diş habercisi ama aylarca sürebilir.
Çok teşekkür ederim baktım şimdi evet atak dönemi sanırım harikasiniz

Back
X