istanbul:(büyük sehirde yaşamak istiyorum

Ankarada yasamis bir olarak dogu bolgesi
çalışmıyorsun tabi?
kızma ama bence sevginin de bir mantığı var.
Doğu'da da insanlar rahat giyiniyor ama sen baya ücradasın sanırım, köylerinde falan. Can güvenliğiniz ne durumda?
Yani nasıl sevdin ki tüm bunları göze aldın?

Gerçi sizin belki huyunuz gezmeyi dolaşmayı sevebilirsiniz
Benim evim herşeyim çok mutluyum huzurluyum:KK68:
Nişanlımda aynı şekilde huyumuz aynı
Pazarları dışarıya o da elzem bi durumda çıkarım
Yengeç burcunun bi özelliği zaten:KK28:
Ama iş hayatı

Benim eşimde bir emekli olsam da istanbuldan gitsem diyor. Ben ise istanbulu çok seviyorum.Zorlukları da var ama insan nerede büyümüş olsa orayı daha çok benimsiyor.Yazları 15 günlüğüne köye gidiyoruz,biran önce gelmek için can atıyorum.Birde ailelerin de etkisi var.Ailem İstanbulda olduğu için kopmak istemiyorum.Siz bence İstanbul değil özgürlük istiyorsunuz

benim eşim de istanbula gitmeyi çok istiyor ama ben istemiyorum.çünkü bizimki gibi küçük şehirlerde çocuğu zaptetmek daha kolay geliyor bana belki de yanlış bilmiyorum ama ben büyük şehirde çocuk büyütmekten çok korkuyorum
kendine göre avantajları ve dezavantajları var.
Ama küçük yerde çocukları büyütmek daha dezavantajlı bence.
Siz çocukları okutmayı düşünmüyorsanız doğru yapıyorsunuz ama çocuklar okusun derseniz, birden büyük şehre gitmeleri daha fazla travma yatarabilir.

Eşim istanbulda yaşayalim dediginde asla diye çıkıştım ,istanbul gezilir 1ay sonra bıktırır o trafik çilesi o kalabalık heryer karısık ayrı bi dünya sanki tavsiye etmiyorum ha izmir ve bursa olabilir..

Benim eşimde bir emekli olsam da istanbuldan gitsem diyor. Ben ise istanbulu çok seviyorum.Zorlukları da var ama insan nerede büyümüş olsa orayı daha çok benimsiyor.Yazları 15 günlüğüne köye gidiyoruz,biran önce gelmek için can atıyorum.Birde ailelerin de etkisi var.Ailem İstanbulda olduğu için kopmak istemiyorum.Siz bence İstanbul değil özgürlük istiyorsunuz
Evet ozgurluk istiyorm rahat giyinmek kendim olmak istiyorum esimle ara sira disari cikip birseyler yemek iatiyorum ailesi hep hayatimizdalar bir haftaligina istanbula gittik sanmislar biz onlari birakip kactik ortaligi ayaklandirdilar.yani onlarin yasadigi yerden gitmek asil amac butuk sehir ondan istiyorum

Yani izmir ve istanbul buralarda yasamak istiyorum istanbulu göruncede asik oldum .kizken zaten ankaradaydim ondan kucuk yer beni zorladi asik oldum geldim ama belli bir zaman sonra askta bir yere kadar mis bunaldimmmm:(

İstanbul yaşanacak yer değil bence, turist olup gezilecek yer.

O kadar kalabalık bir ortamda sıkış tepiş hayatların içinde daha çok bunalırsnız.

kendine göre avantajları ve dezavantajları var.
Ama küçük yerde çocukları büyütmek daha dezavantajlı bence.
Siz çocukları okutmayı düşünmüyorsanız doğru yapıyorsunuz ama çocuklar okusun derseniz, birden büyük şehre gitmeleri daha fazla travma yatarabilir.
Buna hiç katılmıyorum Ipek .
Büyük şehir, özelliklede Istanbul da çocuk yetiştirmek daha zor.
Küçük şehirde kontrol kolay, çocuğun sınıf arkadaşlarının nerdeyse hepsinin ailesini tanıyorsun. Maddi olarak çocuğuna Istanbulda sunamayacağın imkanlar sunabiliyorsun.Küçük şehirde en iyi öğretmenlerin olduğu özel okula 8-10 bin lira verirken Adana da bile iyi eğitim veren özel okul fiyatları 15. binden başlıyor.Özel ders aldırsan en iyi fen lisesi hocalarının saati 60 lira, büyük şehirde 60 liraya ancak üniversite öğrencisinden ders aldırırsın.
Çocuğu aylık 150 liraya bale, gitar vs kurslarına gönderebiliyorsun.Mesafeler kısa olduğu için çocuk yollarda yorulmuyor tüm bunları yaparken.

Bence bulunduğunuz yerden keyf almak Icin çaba sarfedin ,buyuksehirde yaşamak cok zor :( aksine bizde biraz işlerimizi toparlayıp küçük bir yere yerleselim diyoruz .bu kargaşadan kurtulmak Icin :( oyle ki biz bursadayiz ,ıstanbul u düşünmek bile istemiyorum :mad:

Yasadigim yerkucuk bir sehir gezme alanim kısıtlı esimle istedigimiz gibi gezemiyoruz.hemen laf soz oluyor.cocuklarimin geleceginide dusunuyorum esimede gidelim diyorum ama ailesinden kopamaz cunku onlara bagli kendi meslegi yok ben kadrolu hemsire degilim ama istedigim yer de calisabilirim bilmiyorum sıkıldım burdan.cocuk yaptiktan sonra çalısamiyorum 7.24 evdeyim.kafayi yemek uzereyim.keske istanbul izmir gibi yerlerde yasasam
yaşadıgınız yer kucuk yer olmanın dısında yobaz bır sehır sanırım, ınsan esıylede gezemeyecekse kımınle gezecek ????
esınız aılesıne bagımlı durumda, ee sızde su an çalışmıyor musunuz.. iş ayarlamadan bırıkım olmadan sehır degıstırmek ımkansız gıbı bırsey, bence esınızın aılesı orada ıse sızde calısın, bebege kv baksın , hem sosyalleşmiş olursunuz hem canınız sıkılmaz..
bırde istanbul ızmır vs buyuk sehırde gecınmek oyle kolay degıl sırf evın kırasına en az 700-800 gıder aylık o da vasat evler...

Peki izmir nasil yani oralar orada kalabalik diyorlar ama benim amacim buyuksehirdi ama anlatilanlara gore zorr:(

Bence bulunduğunuz yerden keyf almak Icin çaba sarfedin ,buyuksehirde yaşamak cok zor :KK43: aksine bizde biraz işlerimizi toparlayıp küçük bir yere yerleselim diyoruz .bu kargaşadan kurtulmak Icin :KK43: oyle ki biz bursadayiz ,ıstanbul u düşünmek bile istemiyorum :mad:
bende bursadayım , öncesınde ankarada yasadım, ist bulu da ıyı bılırım...
bence bursa yasanılacak en ıyı buyuk sehırlerden bırı, fazla trafık derdı yok ( dıgerlerıne nazaran ıyı konumda), ucuz bır sehır degıl ama ucuza da yasam saglanabılecek bır sehır, hıc yoktan dogası cevresı guzel gezmek anlamında...
ama tabıkıde benım de tercıhım sahıl kenarı gelısmıslık duzeyı yuksek ve modern bır ilçe ya da emeklılıkte sahıl kasabası olacaktır :D

yaşadıgınız yer kucuk yer olmanın dısında yobaz bır sehır sanırım, ınsan esıylede gezemeyecekse kımınle gezecek ????
esınız aılesıne bagımlı durumda, ee sızde su an çalışmıyor musunuz.. iş ayarlamadan bırıkım olmadan sehır degıstırmek ımkansız gıbı bırsey, bence esınızın aılesı orada ıse sızde calısın, bebege kv baksın , hem sosyalleşmiş olursunuz hem canınız sıkılmaz..
bırde istanbul ızmır vs buyuk sehırde gecınmek oyle kolay degıl sırf evın kırasına en az 700-800 gıder aylık o da vasat evler...
Siz nerde yasiyorsunuz

Arkadaslar bu gidisle burda kala kala kafayi yiyecem ne yapsam yapsam bilmiyorum çıkmazdayim keske hep ankarada kalsaydim zor benide anlayin oste ondan istanbul gozume cok guzel geldi rüya gibiydi rüyadan uyandim ama benim sorunum burdan gitmek boyle evliligimde iyi degil babasiz cocuk buyutmek istemitorum esim istedigi yerleri geziyor geliyor ben hep evdeyim

Bursada çok güzel ama çok ruzgarli memleket ama ucuz kaliteli olduğu yer ben herşeyi bursadan aliyorum
ucuz bır sehır degıl aslında,ben burada hiçbirşey bulamıyorum....
ıkı farklı yuzu olan bır sehır mesela nilüfer ilçesi çok modern ne ediği belirli, iş güç sahibi insanların oturduğu bir yer, osmangazi ve yıldırım karışık biraz , yobazı da var moderni de, ama tarihi ve doğa yanı var şehrin ben bir tek o yönlerini seviyorum.
rüzgar desen genelde sonbahar ve kışın rüzgarlı. yazın nemli baya , terden geberıyorsun. dağ ile deniz arasında sıkışmış kalmış birde gölden gelen nemli hava var tabi...
istanbula eskısehıre yakın olması avantaj..
benım ıcın en buyuk avantaj memleketıme yakın olması sadece 1 saat...
onun dısında gerısı benı pek baglamıyor zaten gunluk hayat ev ve iş ikileminde geçiyor...

Back
X