Biz genetik testi tüp bebeğe başlamadan önce yaptırdık. Eşim azospermdi.Eşimin genetik testinde 36 mutasyon incelendi ve kistik fibrozist çıktı. Benim 36 mutasyonda sorun yoktu, hatta tüm gen yaptırsak mı diye düşünmüştük. Genetik testi özelde yaptırdık 400 TL. Tüm gen olursa 1400 TL idi. Genetik testin sonucu yaklaşık 4-5 haftada çıkıyor.
Zeynep kamilde tüm gen yapılıyorsa orda yaptırabilirsin. Eşimin kardeşi ve eşi de tüp bebeğe başlamadan ankara üni. de genetik testi ücretsiz yaptırdılar. Onda da kistik fibrozist çıktı.
Biz erkek faktör olduğu için yaptırmıştık.Eşinde yaptırması gerekiyor. Sperm tese ile elde edildi. PGD de yaptırmadık. Bende sıkıntı olmadığı için çocuk hasta değil, en fazla taşıyıcı olur dediler. Merkezler genelde para ve zaman açısından bu testleri sona bırakıyor. Bence para çok sorun değilse ya da devlette yaptırılacaksa, ve de zaman açısından beklenilecekse bu testleri yaptırmakta fayda var.
cnm ben şimdiden zeynep kamilden randevuyu aldım dediğin gibi genetikten aldım 16 mayıs gününe Alev Hanımdan da cumartesi gigip istek yaptırıyım dedim yapılacak olan testleri fln mı yazıcak Alev Hanım? birde zeynep kamilde bu genetik testi yaptırmak için önce muayene falan gerekiyormuydu ben hiç gitmedim önceden de birde zeynep kamilde bu test yapılırken para alınıyor mu canım alınıyorsa ne kadar çok soru sordum ama beni bilgilendirirsen çok sevinirim