Istanbul'a kacamak :))

Bende orda okuyabilsem veya garanti bi iş bulabilsem hemen giderdim galiba Ama nerde neyi ve nasıl araştıracağımı bilmiyorum netten fazla bilgi toplayamadım zamanında

okuma yazman varsa sorun yok her yere otobüs buluyosun. benim tabelaları takip ede ede bile gezmişliğim var. ama benim aşinalığım vardı. ilk defa gelicekmişin o yüzden zorlanabilirsin. çünkü istanbul insanın başını döndürüyo

Yok ben onu kastetmedim cnm. Almanyadan kalkıp istanbulda okumaya karar verdim diyelim, hangi okul hangi belgeler şartlar vs vs nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Kısaca istanbulda ne gibi imkânlarım var bilmiyorum.:26:

Yok ben onu kastetmedim cnm. Almanyadan kalkıp istanbulda okumaya karar verdim diyelim, hangi okul hangi belgeler şartlar vs vs nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Kısaca istanbulda ne gibi imkânlarım var bilmiyorum.:26:

ya unique sen İstanbula gelmek istiyordun tamam eyvallah gel arkadaşınla gez git tabi.Bir önceki mesajlarımda sana hep destek olmuştum.Ama sanki İstanbulu takıntı yapmışsın gibime geliyor canım ya .Yapma böyle Almanya da nerde yaşıyorsun nasıl bir yaşantın var bilmiyorum ama İstanbul aslında çok pis bir yer.Gel bi gez gör bakalım.Gezmek eğlenmek süper ama yaşamak başka burda.Burada yaşamayı istemezsin büyük ihtimalle.İnsanlar son derece kaba,görgüsüz.Dün mesela istiklaldeydim ben,gezdik yedik içtik süperdi.Ama bugün gündüz biraz alışveriş yapıyım diye çıktım evden.Ben Ataköyde oturuyorum ,burada Yenibosna diye bir yer var.Outlet mağazalar falan var.Biraz oralara bakınayım dedim.Yemin ediyorum midem bulanıyor o kalabalıktan.Yolda yürümeyi bile bilmiyorlar öyle söyleyeyim.Burda insanlar birbirlerinden deli gibi korkuyorlar ve bir o kadar da saygısızlar birbirlerine,ya Allah aşkına kasa sırasında bile başkasının sırasını kapmayı marifet sayıyorlar.Uyarınca da biri hıh dedi bi de saçını salladı.Artık ölür müsün öldürür müsün.Ha daha önce Türkiye'ye geldim gördüm diyebilirsin ama istanbuldaki insan profili Türkiye'de başka hiçbir şehirde yok.En azından Eskişehir,Konya,Ankara,İzmir,Antalya iyi bildiğim şehirler.Bunlarda yok diyebilirim.İstanbul un bana cazip gelen yerleri var elbette,sanatsal aktivitelerin merkezi,aynı zamanda sporun da.Ve tabii iş çevresi de burda hele hele benim sektörüm diğer şehirlerde maalesef yok sayılır.Bütün bunların haricinde evinden çıkmayan insanlar ya da hayatı sadece iş ev olarak yaşayan insanlar bu cehennemin nesini severler anlamam.Ben burada çocuk büyüttüğümü düşünemiyorum bile.Tamam gel gez gör ama burada yaşamayı istemezsin.Özellikle de yaşadığın yerde insanların birbirine daha saygılı olduğunu tahmin ediyorum.Hele bir de ona alıştıysan burada sudan çıkmış balığa dönersin.Burada yaşamayı düşünme bence.

açılın ben o konuda uzmanım
gereklı belgeler felan hepsını bılırım bende almanyadan kalktım gıttım türkıyeye
yardımcı olurum

hmm.. ben almanyada olduğunu bilmiyodum. o zaman bence hiç kalkıp gelme pişman olabilirsin

Gizli bir yerlere gitme konusunda oldukça tecrübeli sayılırım. Ailenin yanında üniversite okumanın zararları :) Çokda zor yalan söylerim. Böyle karnıma ağrılar girer, kızarırım vs. Ama ailem o kadar temiz kalpliydi ki hiç anlamazlardı. Artık büyüdüm de çocuk doğuracak yaşa geldim. Çok pişmanım; ya benim velet yaparsa değil mi ama :)

İstanbulda kaçamak yaptığım ilk şehirdi. İyiki yapmışım; çok eğlenceliydi. Siz yine de tedbirli olun, İlla kaçamak yapacaksanız güvenilir kişilerle gidin. Sevgiler...

üniv bitmiş aileme 2 saat uzaklıkta bi şehre atanmış çalışıyordum,sık gelirlerdi yanıma..
eşimle henüz sevgiliydik 12 saat uzaklıkta bi şehirde askerdi kısa dönem,yemin törenine gittim..bi de tarihi bi öne bi geriye aldılar tam stres yaptım ishal olmuştum sıkıntıdan napıcam ne edicem diye yolda ya bişey olursa vs bin türlü şey... şimdi gülerek hatırlıyoruz deli cesareti diye..
istanbul konusunda da 1 günlüğüne hiç değmez,,
ama tam üniv okunacak şehir bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…