Babam anneme bakarak yine cook cook rahat sabaha kadar gezsem bisey demiyor...evde tek gerginlik yaratan annem iste. yaw bazen arkadasima gitmek istiyorum 5 dakika uzagimda oturuyor, ona bile hayir diyor isin yok istemiyorum gitmeni otur evindehadi söyleyin bunda da mi bir bildigi var ???
Her konuya "bizim zamanimizda bizim zamanimizda" diye giri$iyor anlamiyor iste güzelce konusuyorum yine anlamiyor..
Az önce annemle tartistik bu konuyu. Bu yaz hep birlikte arabayla türkiyeye gidecegiz ama ben 1 hafta erken gitmek istiyorum teyzemlere, anneme de defalarca söyledim bunu onaylamisti da. bugün gelmis diyor bana "n*h gidersin görüsürüz senle, bizimle gidip bizimle döneceksin, istanbulu gezmek icinde vaktimiz yok bu sene napalim sende gitmeyi ver" fln bu tür cümleler, neredeyse aglayacaktim ya cocuk gibi karsisinda "görürsün gidicem biletimi alip gidicem" dedim, bende o bileti alir parcalarim dedi ya. Bukadari da fazla degil mi sizce? "Bizim zamanimizda bukadar özgürlük yoktu, ben kapinin önüne bile cikamiyordum biz bunlarimi analarimizdan babalarimizdan görmedik" fln diyip duruyor. "E sen görmediyse bize de mi göstermiceksin? o sizin zamaninizdi burasi almanya sizin köy degil bunu kafana sok" diyorum kadin hala anlamiyor
Simdi ben iyice inatlasiyorum ve kesinlikle gidicem. Elinden gelse eve hapis edecek beni kadin, kendi görmedi etmedi bilmiyor diye bizim de köy usulü yetismemizi istiyor, hersey yerine adetine usulüne göre, ayyyyyyyyyy cildirmak üzereyim
Anlamiyorsa napiyim baska ??? "ben görmedim ben bilmiyorum sizde görmeyin bilmeyin" bu mu herseyin dogrusu ?? bir bildigi var eveeeet...tek bildigi hicbir sey bilmemesi !!!!
Anlamiyorsa napiyim baska ??? "ben görmedim ben bilmiyorum sizde görmeyin bilmeyin" bu mu herseyin dogrusu ?? bir bildigi var eveeeet...tek bildigi hicbir sey bilmemesi !!!!
sanki başka birinini arkasından konusuyorsun annen o senin ya bu kadar öfke neden tamam kendınce haklı sebeplerın olabılrde hakaret boyutuna vardırmısın olayı.....bu inadının sonu inşallah hayırlı olur
Estagfurullar asla anneme hakaret etmem ettirmem onu cok seviyorum herseyden cok ama bazen cok abartiyor ve resmen kisitliyor bizi sadece o zoruma gisiyor..ben kendimi biliyorum kimle nerede olacagimi da. az mi gezdim sabahin köründe eve geldim, ama kimle nerde oldugumu biliyordu ve basima da cok sükür hicbir sey gelmedi bugüne kadar. Tabi ayri ülkeye gitmek bambaska bisey ama yalniz degilim sonucta tek basima zaten cesaret edemem gitmeye, arkadasim olmazsa olmaz
Sen de benim kafadanmışsın,aynen beyoğlunda kızkıza sabahladığım zamanlarda benim de başıma bişey gelmedi.Bazı insanlar hayatı Türk filmlerinden falan öğreniyolar galiba hala gazozuna ilaç katıp kötü yola düşürüleceklerinden korkuyorlar.Ama durum böyle değil.Sonuçta herkes bilmediğinden korkar.Kendi adıma söylemem gerekirse sabaha karşı istiklalde yürürken duymadığım laf atmaya tacize,gündüz vakti çapada hastaneye giderken maruz kaldım.
Yine de bu konuda konu sahibi dönünce annesinin onun deyim yerindeyse burnundan getireceğini hesaba katması lazım.HA annem hiçbir zaman öğrenmeyecekki derse de bu tatilin resimleri falan olmayacak yani tam anlamıyla bir tatil olmayacak onun için.Öncelikle annesinin bunu kabullenmesini sağlamalı.Sorun orada çünkü.
Estagfurullar asla anneme hakaret etmem ettirmem onu cok seviyorum herseyden cok ama bazen cok abartiyor ve resmen kisitliyor bizi sadece o zoruma gisiyor..ben kendimi biliyorum kimle nerede olacagimi da. az mi gezdim sabahin köründe eve geldim, ama kimle nerde oldugumu biliyordu ve basima da cok sükür hicbir sey gelmedi bugüne kadar. Tabi ayri ülkeye gitmek bambaska bisey ama yalniz degilim sonucta tek basima zaten cesaret edemem gitmeye, arkadasim olmazsa olmaz
Az önce annemle tartistik bu konuyu. Bu yaz hep birlikte arabayla türkiyeye gidecegiz ama ben 1 hafta erken gitmek istiyorum teyzemlere, anneme de defalarca söyledim bunu onaylamisti da. bugün gelmis diyor bana "n*h gidersin görüsürüz senle, bizimle gidip bizimle döneceksin, istanbulu gezmek icinde vaktimiz yok bu sene napalim sende gitmeyi ver" fln bu tür cümleler, neredeyse aglayacaktim ya cocuk gibi karsisinda "görürsün gidicem biletimi alip gidicem" dedim, bende o bileti alir parcalarim dedi ya. Bukadari da fazla degil mi sizce? "Bizim zamanimizda bukadar özgürlük yoktu, ben kapinin önüne bile cikamiyordum biz bunlarimi analarimizdan babalarimizdan görmedik" fln diyip duruyor. "E sen görmediyse bize de mi göstermiceksin? o sizin zamaninizdi burasi almanya sizin köy degil bunu kafana sok" diyorum kadin hala anlamiyor
Simdi ben iyice inatlasiyorum ve kesinlikle gidicem. Elinden gelse eve hapis edecek beni kadin, kendi görmedi etmedi bilmiyor diye bizim de köy usulü yetismemizi istiyor, hersey yerine adetine usulüne göre, ayyyyyyyyyy cildirmak üzereyim
Uluslararası bir yolculuk yapacaksın hem de ailenden habersiz kendini koy bir annenin yerine ne hissederdin?
Mesaja katılmakla birlikte, annesi kızının yerine kendini biraz olsun koyup bu kız gitmek istiyor. En azından gidecekse de turla gitsin gezsin diyebilir...
Anlıyorum zaman kötü kimseye güvenilmez ama çocuklarını gönderenler de sıkmayanlar da kötü anne baba olarak mı itham edilmesi gerek bu durumda?Herkesin çocuğu kıymetli elbette ama çok sıkmak da bu tarz yalanlara baş vurdurtuyor...
Ben almanya'da yasiyorum ve üni zamanim bitti bilebiraktim daha dogrusu. Gecen hafta sonu baska bir arkadasim da gitmis ve bisey olmamis kimse de anlamamis gittigini. sabah gidip aksam/gece dönmüs
1 kez geliyoruz bu hayata ufak tefek riskler almadan hayatin tadi cikmiyor iste hem basimiza biseyin gelme ihtimali coook da büyük degil fikrimce. arkadasimin tanidiklari var birsürü akrabalari kuzenleri fln tamamen yalniz olmicaz hem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?