Istanbul'a kacamak :))

Babam anneme bakarak yine cook cook rahat sabaha kadar gezsem bisey demiyor...evde tek gerginlik yaratan annem iste. yaw bazen arkadasima gitmek istiyorum 5 dakika uzagimda oturuyor, ona bile hayir diyor isin yok istemiyorum gitmeni otur evinde :D hadi söyleyin bunda da mi bir bildigi var ???

benim ailemin de beni ve kardeşimi büyütürken tek bir felsefeleri vardı
"sen hiç bir arkadaşına gidemezsin, kimle buluşmak istiyorsanız onlar bize gelsin"
ve hep öyle oldu,
arkadaş gibiydik tüm arkadaşlarımı da erkek arkadaşlarımı da bilirlerdi
ancak ben/biiz kimsenin evine gitmezdik
annem bir ziyafet masası hazırlardı bize, girerdi odasına biz arkadaşlarımızla otururduk

bu bahsettiğim anne-baba gayet de okumuş insanlar,
ayrıca İstanbul'un da göbeği
yani sizin dediğiniz gibi bunun okumakla ya da bilmemneyle alakası yok
çok acı annen için bu cümleleri kurman
ben de bir kız annesiyim, kendi kızımın büyüyünce bana böyle konuşmasını hayal bile edemiyorum

Son düzenleme:
Her konuya "bizim zamanimizda bizim zamanimizda" diye giri$iyor anlamiyor iste güzelce konusuyorum yine anlamiyor..

Doğru söylüyor bizim zamanımızla sizinkiler aynımı hiç ...

Bak etrrafına ne pislikler yaşanıyor artık arkanı döndüğün an kuyunu kazıyor insanlar,güven yok sevgi yok artık insanlarda sadece ben varım var...

Az önce annemle tartistik bu konuyu. Bu yaz hep birlikte arabayla türkiyeye gidecegiz ama ben 1 hafta erken gitmek istiyorum teyzemlere, anneme de defalarca söyledim bunu onaylamisti da. bugün gelmis diyor bana "n*h gidersin görüsürüz senle, bizimle gidip bizimle döneceksin, istanbulu gezmek icinde vaktimiz yok bu sene napalim sende gitmeyi ver" fln bu tür cümleler, neredeyse aglayacaktim ya cocuk gibi karsisinda "görürsün gidicem biletimi alip gidicem" dedim, bende o bileti alir parcalarim dedi ya. Bukadari da fazla degil mi sizce? "Bizim zamanimizda bukadar özgürlük yoktu, ben kapinin önüne bile cikamiyordum biz bunlarimi analarimizdan babalarimizdan görmedik" fln diyip duruyor. "E sen görmediyse bize de mi göstermiceksin? o sizin zamaninizdi burasi almanya sizin köy degil bunu kafana sok" diyorum kadin hala anlamiyor :47:

Simdi ben iyice inatlasiyorum ve kesinlikle gidicem. Elinden gelse eve hapis edecek beni kadin, kendi görmedi etmedi bilmiyor diye bizim de köy usulü yetismemizi istiyor, hersey yerine adetine usulüne göre, ayyyyyyyyyy cildirmak üzereyim :47:

Anlamiyorsa napiyim baska ??? "ben görmedim ben bilmiyorum sizde görmeyin bilmeyin" bu mu herseyin dogrusu ?? bir bildigi var eveeeet...tek bildigi hicbir sey bilmemesi !!!!

sanki başka birinini arkasından konusuyorsun annen o senin ya bu kadar öfke neden tamam kendınce haklı sebeplerın olabılrde hakaret boyutuna vardırmısın olayı.....bu inadının sonu inşallah hayırlı olur

Beraber gideceğin insanları ne kadar tanıyorsun?
Samimiyetlerine güvenin tam mı?
Ayrıca kaç günlüğüne gideceksiniz nerede kalacaksınız bunların hesaplarını neye göre yaptınız?
Otelde kalacaksanız hem de yarım yamalak paralarla HİÇ GELMEYİN...
İstanbul tehlikeli yabancılar için, hele ki sizi yurt dışından gelen Türkler olarak algıladıklarında başınıza hiç hoş şeyler gelmez.
Korkutucu olabilir...
Planlarınızı yere ne kadar sağlam basarak yapıyorsunuz?

Anlamiyorsa napiyim baska ??? "ben görmedim ben bilmiyorum sizde görmeyin bilmeyin" bu mu herseyin dogrusu ?? bir bildigi var eveeeet...tek bildigi hicbir sey bilmemesi !!!!

Annenle konuşma tarzını ben de beğenmedim.Vallahi zormuş senin durumun. Ne zamana kadar bu böyle olacak.Yani sonuçta sen yetişkinsin.Evlenene kadar annenin evlendikten sonra da kocanın sözünden çıkamayacakmısın.Annenle daha fazla tartışma bence,1 hafta önce gitmek istiyorsan 1 hafta önce git.Onlara da söyle bunu.Böyle aileleri gerçekten anlamıyorum sonuçta sanki çok ekstrem bişey yapıyosun da bu kadar büyütüyorlar.Ondan sonra da ortalık kendine güvensiz insandan geçilmiyor.İnsanları sıkıyorlar sıkıyorlar,daha sonra da en olmayacak şeyler hep bu tip ailelerden çıkıyor.(SEni tenzih ediyorum Allah korusun sen yapmazsın umarım yanlış birşey)Çok bencilce, kimin sözü olduğunu hatırlamıyorum ama şöyle birşey var-bu arada aforizmalara feci takmış durumdayım-: Bencillik hayatı istediğin gibi yaşamak değil,bir başkasına kendi istediğin gibi yaşatmaktır.

Annen böyle biri, onu değiştiremezsin. Annen doğrusu A ise seni de A çerçevesinde yetiştirir. Evet aklın, mantığın vardır ama o akıl-mantık A'yı B yapmaz. Aslında annen direk cümleyi kurmuş, annen neyi nasıl gördüyse, seni de öyle yetiştirir. Beklentini aşırı tutuyorsun. Herkes bir değil.

Ergen olsan özenmek diyeceğim de, değilsin. Yaşıtız. Ne peki bu?

Bu arada anneler her şeyi senden, benden iyi bilirler.

Başka şehre gitmeye gelince de, İstanbul'da günü birlik ne yapacaksınız Allah aşkına ya? Ne yorulduğuna, ne kendini riske attığına değer.

özel bir kanalda yayınlanan UÇURUM diye bir dizi var.... 2 kız kardeşin basına neler geliyor dizi diyip geçmeyin gerçek yaşamdan alıntıymış ......konu sahibi arkadaşımız ne kadar abarttınız diye düşünebilirsin ama gerçekten devir çok çok kötü hele birde habersiz gidiyorsun nasıl rahat edecek için herşeyi göze alıp gelmıs olsan da kafan rahat gezip tozabılecekmısın

sanki başka birinini arkasından konusuyorsun annen o senin ya bu kadar öfke neden tamam kendınce haklı sebeplerın olabılrde hakaret boyutuna vardırmısın olayı.....bu inadının sonu inşallah hayırlı olur

Estagfurullar asla anneme hakaret etmem ettirmem onu cok seviyorum herseyden cok ama bazen cok abartiyor ve resmen kisitliyor bizi sadece o zoruma gisiyor..ben kendimi biliyorum kimle nerede olacagimi da. az mi gezdim sabahin köründe eve geldim, ama kimle nerde oldugumu biliyordu ve basima da cok sükür hicbir sey gelmedi bugüne kadar. Tabi ayri ülkeye gitmek bambaska bisey ama yalniz degilim sonucta tek basima zaten cesaret edemem gitmeye, arkadasim olmazsa olmaz

Estagfurullar asla anneme hakaret etmem ettirmem onu cok seviyorum herseyden cok ama bazen cok abartiyor ve resmen kisitliyor bizi sadece o zoruma gisiyor..ben kendimi biliyorum kimle nerede olacagimi da. az mi gezdim sabahin köründe eve geldim, ama kimle nerde oldugumu biliyordu ve basima da cok sükür hicbir sey gelmedi bugüne kadar. Tabi ayri ülkeye gitmek bambaska bisey ama yalniz degilim sonucta tek basima zaten cesaret edemem gitmeye, arkadasim olmazsa olmaz

tatlım şurdan şuraya gitmiyorsun allahta başına bişiy getirmesin inşallah ama daha önce hiç görmediğin bir yer ne 1 gunde gezip bitireblirsin ne bu riski almaya değer yani tabi senin bileceğin iş ama şahsen benım fıkrımce gitme

annen haklı belkı istanbul oldugu için inatla gitmenı ıstemıyordur nedenını sordun mu

Sen de benim kafadanmışsın,aynen beyoğlunda kızkıza sabahladığım zamanlarda benim de başıma bişey gelmedi.Bazı insanlar hayatı Türk filmlerinden falan öğreniyolar galiba hala gazozuna ilaç katıp kötü yola düşürüleceklerinden korkuyorlar.Ama durum böyle değil.Sonuçta herkes bilmediğinden korkar.Kendi adıma söylemem gerekirse sabaha karşı istiklalde yürürken duymadığım laf atmaya tacize,gündüz vakti çapada hastaneye giderken maruz kaldım.

Yine de bu konuda konu sahibi dönünce annesinin onun deyim yerindeyse burnundan getireceğini hesaba katması lazım.HA annem hiçbir zaman öğrenmeyecekki derse de bu tatilin resimleri falan olmayacak yani tam anlamıyla bir tatil olmayacak onun için.Öncelikle annesinin bunu kabullenmesini sağlamalı.Sorun orada çünkü.

anneler kabul etmiyor canım .benimde anneme kalsa ooo evden dışarı çıkamazdım .okurken hep gezdim hiçde pişman değilim hem okudum hemde gezdim yani .başımada birşey gelmedi illa felaket senoryaları yazmaya gerek yok .şu mantık var bence ben yapamadım sende yapma .gereksi korumacı bir yaklaşım görüyorum burda .hiç samimi değil .

Kapinin önüne göndermedigi günlerde oluyor, sbebini soruyorum, canim öyle istiyor cikta gör noluyor fln. diyor. bana arkadaslarimi yasakliyor ya sirf arkadaslarimi sevmedigi icin. rahat rahat gezemiyorum bile telefon terörü estiriyor resmen. gecen 8 gibi ciktim aksam. 9bucukta basladi zirt pirt aramaya eve gel cabuk 10 dk sonra evdesin fln. yau daha yeni cikmisim oturuyorum arkadaslarimla bi rahat birak. neyse ben uzatmadim istedigi gibi 10 dk icinde evde oldum. girdim iceri mal mal oturdum. eee ne oldu simdi eve geldim de? kös kös oturtmak icin mi cagirdin beni? isin yok disarda otur evinde.

ya abartmiyorum kizlar yemin ederim aynen böyle ya 22 yasina gircem fazla abartmiyor mu sizce ??
inanin kötü bir insan demiyorum annemin kimseye zarari yoktur onsuz yasayamam ben, ama bukadar da yapmasin.

Böyle bir mantık olur mu ya?

Tek başına yapamayacağın bir şey var ortada, muhtemelen tek başına arkadaşın da yapamaz bu işi.

Sen ona güvendiğine gitmek istiyorsun, muhtemelen o da sana güvendiği için seninle gitmek istiyor.

Diyelim ki bir sorun oldu. kendini kurtaramayacağın durumdan hem kendini hem arkadaşını nasıl kurtaracaksın? Ya da arkadaşın hem kendini hem seni nasıl kurtaracak?

Birlikten doğan kuvvet böyle zamanlarda pek etkili değildir. :ssz:

Az önce annemle tartistik bu konuyu. Bu yaz hep birlikte arabayla türkiyeye gidecegiz ama ben 1 hafta erken gitmek istiyorum teyzemlere, anneme de defalarca söyledim bunu onaylamisti da. bugün gelmis diyor bana "n*h gidersin görüsürüz senle, bizimle gidip bizimle döneceksin, istanbulu gezmek icinde vaktimiz yok bu sene napalim sende gitmeyi ver" fln bu tür cümleler, neredeyse aglayacaktim ya cocuk gibi karsisinda "görürsün gidicem biletimi alip gidicem" dedim, bende o bileti alir parcalarim dedi ya. Bukadari da fazla degil mi sizce? "Bizim zamanimizda bukadar özgürlük yoktu, ben kapinin önüne bile cikamiyordum biz bunlarimi analarimizdan babalarimizdan görmedik" fln diyip duruyor. "E sen görmediyse bize de mi göstermiceksin? o sizin zamaninizdi burasi almanya sizin köy degil bunu kafana sok" diyorum kadin hala anlamiyor :47:

Simdi ben iyice inatlasiyorum ve kesinlikle gidicem. Elinden gelse eve hapis edecek beni kadin, kendi görmedi etmedi bilmiyor diye bizim de köy usulü yetismemizi istiyor, hersey yerine adetine usulüne göre, ayyyyyyyyyy cildirmak üzereyim :47:

bence annenle gereksiz tartışmalara girme çünkü kaybedersin .o zihniyet yıllarca öle gelmiş öle gider .benim annemde öyleydi allahtan ailemden uzak bir yerde okudum da gezebildim .ben bir gece en yakın arkadaşında kalamayan insanlar tanıyorum babası izin vermiyor diye .ama sonuç ne oluyor daha yaşadığı yeri bile tanımayan pısırık ,hayatı kocasından ibaret sanan kadınlar .

Uluslararası bir yolculuk yapacaksın hem de ailenden habersiz kendini koy bir annenin yerine ne hissederdin?

Son düzenleme:
Uluslararası bir yolculuk yapacaksın hem de ailenden habersiz kendini koy bir annenin yerine ne hissederdin?

Mesaja katılmakla birlikte, annesi kızının yerine kendini biraz olsun koyup bu kız gitmek istiyor. En azından gidecekse de turla gitsin gezsin diyebilir...
Anlıyorum zaman kötü kimseye güvenilmez ama çocuklarını gönderenler de sıkmayanlar da kötü anne baba olarak mı itham edilmesi gerek bu durumda?
Herkesin çocuğu kıymetli elbette ama çok sıkmak da bu tarz yalanlara baş vurdurtuyor... :19:

Mesaja katılmakla birlikte, annesi kızının yerine kendini biraz olsun koyup bu kız gitmek istiyor. En azından gidecekse de turla gitsin gezsin diyebilir...
Anlıyorum zaman kötü kimseye güvenilmez ama çocuklarını gönderenler de sıkmayanlar da kötü anne baba olarak mı itham edilmesi gerek bu durumda?Herkesin çocuğu kıymetli elbette ama çok sıkmak da bu tarz yalanlara baş vurdurtuyor... :19:

Yoo, ben öyle bir şey kastetmedim. Sadece iki kızın yalnız başına başka bir ülkeye kaçamak yaptığını ve annenin babanın sonradan bunu öğrendiğini düşündüm kendimi onların yerine koydum bir an (ya onlara bir şey olsaydı diye günlerce kafayı yerdim herhalde elim ayağım boşalırdı) ve (Allah korusun) başlarına bir şey geldiğini ve aileye telefon geldiğini de düşündüm anne baba biz İstanbuldayız böyle böyle oldu o anne babanın halini düşünemiyorum bile.

Son düzenleme:
Bence annen ve babanın onayı olmadan gitsende rahat edemezsinki aklın orda kalır. İnsanın başına herşey gelebilir.Eğer ben olsaydım ikna etmeye çalışırdım baktım ikna olmuyor araya biraz ufak yalanlar sıkıştırırdım okul için oraya gitmemiz gerekiyor ,birşey lazım ,okul gezisi vs.vs. Ama mutlaka İstanbulda olduğumu bilmelerini sağlardım.Ben 16 yaşındayım bazen benim otobüsle yarım saat uzaklığındaki alışveriş merkezime gitmeme izin vermiyordu annem gerçi artık veriyor bu aralar ama neyse. Babam vermiyor sadece:1: Bende diyorum ordan kitap almamız gerek ödev yapıcaz. Bu arada nedense tek başıma gitmeme izin var arkadaşlarımla gitmeme izin yok kötü biri olabilirmiş kimin ne olduğu belli değilmiş e:52:vine çağırırsa gitmicekmişim sanki mafya babasıyla arkadaşım:52::52:

Bu arada İstanbulunda ahım şahım bir özelliği yok. İstanbula taşınmadan önce öyle bir anlatırlardıki sanırdım herşey istanbulda.İstanbul diyince aklıma sadece buram buram tarihi eserlerr diskolarrr cıvıl cıvıl sokaklarrr her taraf manzaraa her taraff değişik gelirdi şu an tarif et desen dükkanlar marketler yollar tıka basa otobüslerr tıka basa insanlarrr:52::52:

benim de özellikle annem aşırı baskıcıdır :31:
ama bugüne kadar ondan izinsiz, daha doğrusu onun rızası olmadan, değil başka ülke, başka şehir; bi semtten öbürüne gitmedim :50:
çünkü çok iyi bildiğim bişey var, bi olayda annenin babanın rızası yoksa, o yapacağından sana hayır gelmez :31:
zaten orda gezemez, tadını çıkaramazsınki, aileni kandırıyo olmanın verdiği vicdan azabı olur içinde :26:
bence kararını bi gözden geçir, sonra çok üzüleceğin şeyler yapma derim ben :34:

madem konu actiniz bende size ailenizden habersiz hele ki yurtdisina cikmayin derim. ben de anneyim benim de kizlarim var gerci en büyügü 10 yasin da ama ben de annenizin kafa yapisindayim. ben inaniyorum ki annneniz size degil etrafa güvenmiyordur. anne olursan anlarsin canim. insan cocugunu sag gözünden sol gözüne kiskaniyor.bi gün hayalin de gerceklesir insallah.

Ben almanya'da yasiyorum ve üni zamanim bitti bile :-) biraktim daha dogrusu. Gecen hafta sonu baska bir arkadasim da gitmis ve bisey olmamis kimse de anlamamis gittigini. sabah gidip aksam/gece dönmüs :D
1 kez geliyoruz bu hayata ufak tefek riskler almadan hayatin tadi cikmiyor iste hem basimiza biseyin gelme ihtimali coook da büyük degil fikrimce. arkadasimin tanidiklari var birsürü akrabalari kuzenleri fln tamamen yalniz olmicaz hem.

istanbul a gitmedim ama bence gezilmesi gereken çok yer vardır
sabah gidip aksam dönme fikri saçma geldi bana
havalananından dönmüş herhalde arkadasınız :19:

Back
X