- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.138
- 598
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
yok ben de varım.. elimde olsa başka bir yerde doğar büyürdüm.. ne havasını, ne suyunu, ne boğazını ne de insanlarını sevmiyorum..
Bence gelmeyın. Çok acık ve net soyluyorum bunu. 300bıne ev bulursunuz ama 2+1 70m2 eskı bır bına olur, yenı alayım desenız avrupa yakasında esenyurt cvarına gelmenız lazımkı ıse 2 saatte gıdersınız. Sırınevler kocasınanda arkadasım gecen sene 340bıne aldı ama esı karsıda calısıyor ve cocugun 2 saatı yolda gecıyor en az. Haftasonu bır gezeyım desenız alısverıs merkezlerı tıklımtıkıs. Sahılde dandık bır kahvaltı kısı bası 50tl o da erkenden kalkıp yer kapmanız lazım. Gezmyee gelın ama yasamak ıcın hıc onermıyorumYorumlar için çok teşekkürler.
Şunu söylemeliyim ki Ankara'da da insanlar aceleci, asık suratlı ve mutsuzlar.
Ankara'da haftasonu orta halli bir yerde yemek yiyip akşam da bi sinemaya gideyim deseniz iki kişi kafadan 70-80 lira demek.Yani burası da hiç de ucuz bir şehir değil maalesef.Bunun yanında iyice kalabalıklaştı ha tabi bi İstanbul trafiği değil ama, bilenler bilir trafik az değil.Pis, sıkıcı, gezecek gidecek nerdeyse hiçbir yeri olmayan, hakkaten tam bi memur şehri.
Akşam 8'de haftaiçi bi pastaneye gidip çay içeyim deseniz çoğu yer bomboş, hayat yok.
Ne biliyim işte sıkıldım artık.
Ben istanbuldayim ve baska yerde yasamayi aklimdan bile gecirmem ama size bazi gercekleri acikliyim o kadar toz pembe gormeyin Ankaraya daha cok isinmanizi saglarim belki :)Ay keşke bizim de öyle bir imkanımız olsa dedim yazınızı okurken.. Ankara'da öyle sanıldığı gibi ucuz bir yer değil arkadaşlar emin olun... Hatta İstanbul'da birçok konuda daha ekonomik yaşayabilirsiniz. Evet kiralar pahalı biliyorum ama Ankara'da da eskisi gibi uygun değil, üstelik burada bir dışarı çıksanız en az 50 TL harcarsınız en az. Ama İstanbul'da herkesin bütçesine göre yemek yeme yerleri var, sık sık gidiyorum oradan biliyorum. Kıyafet deseniz orada daha uygun. Eğlence isterseniz orada da eğlenebilirsiniz, hatta orada ücretsiz etkinlikler daha sık olduğundan yine şanslısınız. Hep hayalimdir İstanbul'da yaşamak ama eşim Ankara'lı ve burayı çok seviyor. Ayrıca Ankara'da da trafik berbat emin olun. Toplu taşıma çok sıkıntılı burada, İstanbul'da da hep toplu taşıma kullanırım daha kolay istediğiniz her yere gidebiliyorsunuz burada sadece bir yerden merkeze(Kızılay, Ulus gibi) gidebilirsiniz. Ankara'da da merkezde kiralar çok çok pahalı aldığınız maaşa göre. İstanbul'da maaşlar daha iyi. Merkezden uzak bir yerde otursanız trafik çilesi oluyor 1 saat yol gidersiniz. Canınız sıkılsa gidecek bir yer yok gibi bir şey... Hep AVM lerde geziyoruz...Ama İstanbul'da boğaz havası alsanız cafede bir çay içseniz bile iyi gelir. Bunlar şahsi düşüncem tabi. Ama ben İstanbul'a taşınsam çok sevinirim herhalde :)
Ben istanbuldayim ve baska yerde yasamayi aklimdan bile gecirmem ama size bazi gercekleri acikliyim o kadar toz pembe gormeyin Ankaraya daha cok isinmanizi saglarim belki :)
Mesela o toplu tasimalar her dakika cekilmiyo hele is icin asla.
Ucuz eglence demissinizya istanbulda eglence ucuzladikca kaba bi tabirle varoslasiyo ve ilgilenmiyosunuz.
Trafik 1 saat degil malesef gunde 3 4 saat cogu kisinin vaktini aliyo 20 km falan 1 saatte ilerliyo.
Yemektede ucuza kacilmaz istanbulda butun merdivenalti imalathaneleri burda
İstanbul trafik filan olmasa gerçekten güzel yer. Benim yaşadığım ilçe sessiz,sakin denize kıyısı olan bir yer. Kadıköy'e Üsküdar'a biraz uzak kalıyor. Yine de çok seviyorum. Anadolu yakasını daha çok seviyorum. :)Ay bu çok iyi oldu gerçekten... O kadar sıkıldım ki bu şehirden.. Sık sık İstanbul'a giderim, orada resmen nefes aldığımı Ankara'ya döndüğümde de boğulduğumu hissediyorum. Bizim toplu taşımalar da berbat... Ben İstinye'de balık vs.. yediğimizde Ankara'daki hesapla kıyaslıyorum. Ankara'da bir balık restoranı bulmak zor, bulsan da çok pahalı... Onları kastetmiştim aslında. İstanbul'da mesela deniz kenarında yemek yediğiniz parayla biz burada göl kenarında yiyebiliyoruz o da çok çok iyi değil. İstanbul'da hayat yine de daha özgür, daha güzel ve daha renkli :)
Haklisiniz simdi istinyede balikta bi baska oluyo :) Evet burda hayat daha renkli daha canli heryer ama yazin tadi cikiyo kisin trafik :)Ay bu çok iyi oldu gerçekten... O kadar sıkıldım ki bu şehirden.. Sık sık İstanbul'a giderim, orada resmen nefes aldığımı Ankara'ya döndüğümde de boğulduğumu hissediyorum. Bizim toplu taşımalar da berbat... Ben İstinye'de balık vs.. yediğimizde Ankara'daki hesapla kıyaslıyorum. Ankara'da bir balık restoranı bulmak zor, bulsan da çok pahalı... Onları kastetmiştim aslında. İstanbul'da mesela deniz kenarında yemek yediğiniz parayla biz burada göl kenarında yiyebiliyoruz o da çok çok iyi değil. İstanbul'da hayat yine de daha özgür, daha güzel ve daha renkli :)
İstanbul trafik filan olmasa gerçekten güzel yer. Benim yaşadığım ilçe sessiz,sakin denize kıyısı olan bir yer. Kadıköy'e Üsküdar'a biraz uzak kalıyor. Yine de çok seviyorum. Anadolu yakasını daha çok seviyorum. :)
Haklisiniz simdi istinyede balikta bi baska oluyo :) Evet burda hayat daha renkli daha canli heryer ama yazin tadi cikiyo kisin trafik :)
Haha dogru bi guzellik var sonunda :)Ay trafiğe razıyım ben burada da var trafik, ama sonuç yok... En azından İstanbul'da trafiğin sonunda bir güzelliğe kavuşuyorsun... Ben trafik olsa da İstanbul'un toplu taşımasını Ankara'dan daha çok beğeniyorum.
Ben de çok seviyorum, Anadolu Yakası'nın ayrı bir güzelliği var. Hem İstanbul gibi hem değil gibi.. Çok iyi açıklayamadım ama İstanbul'un güzellikleri var, İstanbul da gibisin ama Avrupa yakasındaki gibi kalabalıklık ve gürültüü olmuyor anlamında)
avrupa yakası istiyosan bence esenyurt en güzei torıym un arkaası var oaralarda ev alırsan hem e 5 e yakn yanında buyuk avm ler3000'e geçiniliyosa iyimiş valla
Eğer oraysa bi daha düşünsünlerEsentepe sultangaziye bagli olan mi?
AynenEğer oraysa bi daha düşünsünler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?