İstanbul'a taşınmak

yok ben de varım.. elimde olsa başka bir yerde doğar büyürdüm.. ne havasını, ne suyunu, ne boğazını ne de insanlarını sevmiyorum..

Burada insan gibi yaşayamıyoruz. Sürekli bir yere yetişme derdi, Trafik, pahalılık. Bütün hafta çalışıp hafta sonu bir yere bile gidemiyorsun. Heryer kalabalık, heryer insan dolu. Bu şehir bana karınca yuvası gibi geliyor ve hayat kalitesi çok düşük.
Küçük bir şehirde yarı maaşa çalışmaya razıyım...

bende bütün ailemi bırakıp evlenip istanbula geldim .şimdi ankaraya gittiğimde 1 hafta zor duruyorum buraya alıştım .ev konusuna gelince ev peşin alacaksanız aldığınız maaşın önemi yok her şekilde geçinirsiniz,ha yok kredi ile alacaksanız işte işin zor kısmı bu istanbulda evler uçmuş durumda eve en az 4000 bin girmeli çocuk yoksa tabi,birde Ankaranın neresinde eviniz onu merak ettim kıyaslama için ben şahsen evimi satamazdım ki ordan ev almayı bile düşünüyorum

Son düzenleme:
Yorumlar için çok teşekkürler.
Şunu söylemeliyim ki Ankara'da da insanlar aceleci, asık suratlı ve mutsuzlar.
Ankara'da haftasonu orta halli bir yerde yemek yiyip akşam da bi sinemaya gideyim deseniz iki kişi kafadan 70-80 lira demek.Yani burası da hiç de ucuz bir şehir değil maalesef.Bunun yanında iyice kalabalıklaştı ha tabi bi İstanbul trafiği değil ama, bilenler bilir trafik az değil.Pis, sıkıcı, gezecek gidecek nerdeyse hiçbir yeri olmayan, hakkaten tam bi memur şehri.
Akşam 8'de haftaiçi bi pastaneye gidip çay içeyim deseniz çoğu yer bomboş, hayat yok.
Ne biliyim işte sıkıldım artık.

Evet maalesef evler çok pahalı.Olmazsa artık kredi çekcez.Çankaya'da oturuyorum.

Evet maalesef evler çok pahalı.Olmazsa artık kredi çekcez.Çankaya'da oturuyorum.

bence evini satma ver kiraya burada oturulacak bir eve okadar para bağlanmaz 500 bin 600 bin gibi bir paradan bahsediyorum,kiranın üzerini tamamlar iyi bir yerde oturursunuz birikim bile yaparsınız öbür türlü burda 10 numara oynasan, tutsa bile ev parası çıkmıyor düşün artık ,500 bin bir eve bağlıyacağıma 2 tane ev alırım Ankara dan ,kiraya veririm yani

Bosluktan sıkıldiysaniz gelin gelinSoyle haftasonu bi bogaz havasi alalim emirgan sutistede bi tatli yiyelim dersiniz iceri girip oturdunuz diyelim cikmak yarim saat cunku vale arabayi neredeyse anadolu yakasina park ediyo dolu dolu yasarsiniz

Degil aslinda hatta yeni ulasim sistemiyle daha kolay bile denenilir, mesela atiyorum altunizadeden sisliye 10 dakikada metrobusle gidebilirsiniz, ya da uskudardan marmaya binince 5 dakikada sirkeciye ulasabiliyorsunuz. Yani semt kisitlamasini ulasimi dikkate alarak yapabilirsiniz.

Ben de ankaradan gelin geldim istanbula. Ve şok oldum. Ankara resmen köymüş. Ama yine de Ankara yı çok özlüyorum. Sakin sessiz ve insanları yardım sever. İstanbul'a gelince anlarsınız herkes o kadar meşgul ki kimse birbirinin yüzüne bile bakmıyor. Hele güven hiç yok. Herkes güven sorununu paranoya yapmış durumda. İnsanlar gülmüyor bu şehirde. O kadar belli ki meşgul ve mutsuz bir şehir olduğu
Karar sizin tabi. Kira hakkında esenyurt nasıl bilmiyorum ama beykent deyim. 1+1 evi 220 bine aldı komşum. Burda yaşam çok pahalı. Ankarayla kıyaslanamaZ bile

Başakşehir ve Kayasehir bölgesi de oturum açısından rahat ve sakin yerlerdir. Ulaşımı problem etmem derseniz tercih edilebilir. Kayasehir Toki 85 m2 iki artı bir 250 civarında, 118 m2 uç artı bir 350_400 aralığında. Başakşehir iki artı bir de 300 civarında. Metroya yurume mesafesi olan yerlerde 100 m2 uç artı bir 400 civarında başakşehir 1. Etapta. Yine başakşehir 1. Etapta iki artı bir 250_300 aralığında. Ama Ankaranin geniş ferah evlerini İstanbulda hiç aramayin. Ya da 500-600 milyarı gözden çıkarın. Geçim sizin harcamalarına bağlı değişir tabi. Esentepe civarını hiç bilmiyorum ama merkezde çok eski evler çok uçuk fiyatlarda. Ankarada 300 milyara 170 m2 bile ev var ama İstanbul merkezde imkânsız. İyi düşünmek lazım zor karar gerçekten.

Orası öyle de burda benim aldığım maaşı istanbulda bizim şirketin şöförü alıyor.

Evet şu an sanki biraz kira daha mantıklı diye düsünmeye basladım.

canım benım,hiççççç düşünme gel,6 ay sonra bana dua edersin,tşk edersın,sorular varsa yaz,ben hepsıne çok ıyı cevaplarım,
olumsuz elştirlere bakmaaa,istanbuldan herkes şikayet eder,kımse gitmez,memleketıne tatıle gider,koşa koşa döner,onlara daha şart ver,kımse gitmez,gel arkadaşım gel,esentepede çalıştım ben,anladığım kadarı ile iyi b,ir şirket,

baktımda külüstür rezil evleri 400000 diyorlar birde minnacık istanbulun o yığıntısını düşününce hiç gitme bence

aman diyim gelmeyin bahsettiğiniz rakama 100de 50 zam olsa bile zor istanbulda yaşamak

Ben de ist.dan ankara' geldim. İlk firsatta tekrar donerim imkan olsa. Baslarda buraya alismis oldugunuz icin yolda trafikte kalabalikta bunalirsiniz ama zamanla alisirsiniz. Ulasimi arastirin iş yerinize kolayca gidilebilecek bir yerde oturursaniz cok sorun olmaz. Bahsettiginiz semti maalesef ben de bilmiyorum.

Gecim olarak da, ben ankarada da carrefour migros tarzi yerlerden alisveris yapiyorum, ist.da da bir sey degismez. Ev kira olmayacak, iki kisi calistiktan sonra, sizi maddi degil ama manevi anlamda bir alisma sureci bekler.

bi göz odam olsun istanbul olsun:))) Tayin sebebiyle bi kac gun içinde inşaallah sakaryaya taşınıyorum oranın kiraları buradan daha fazla nasıl böyle birsey olur anlamadım bizde en azından kiralar daha uygundur diye seviniyorduk. yalnız sizin bahsettiğiniz esentepe gayretepede ki ise gercekten çok pahalı evler ama istanbulun göbeği niteliğinde Kıymetini bilin Başka istanbul yok daha öncede görev nedeni ile 1 yıl mersinde yasadım arkadaş istanbulun trafiği özlenir mi biz özledik geldiğimden beri trafiğe tek kelime soylemedim paşa pasa cektım ve hiç şikayet etmedim inşaallah geri döneriz sakaryadan gene trafıge takılırız hergun:)))))))))))))))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…