- 17 Temmuz 2013
- 10.974
- 17.800
- 298
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Doğma büyüme İstanbulluyum. Bir tek ben sevmiyorum galiba
Sinirlerimi bozuyor bu şehir
yok ben de varım.. elimde olsa başka bir yerde doğar büyürdüm.. ne havasını, ne suyunu, ne boğazını ne de insanlarını sevmiyorum..
bende bütün ailemi bırakıp evlenip istanbula geldim .şimdi ankaraya gittiğimde 1 hafta zor duruyorum buraya alıştım .ev konusuna gelince ev peşin alacaksanız aldığınız maaşın önemi yok her şekilde geçinirsiniz,ha yok kredi ile alacaksanız işte işin zor kısmı bu istanbulda evler uçmuş durumda eve en az 4000 bin girmeli çocuk yoksa tabi,birde Ankaranın neresinde eviniz onu merak ettim kıyaslama için ben şahsen evimi satamazdım ki ordan ev almayı bile düşünüyorumHerkese selam,
Ankara'da yaşıyorum.Çalıştığım şirketin önemli birimleri İstanbul'a taşındı.Ankara'da hayat iyice bitti.Çalıştığım şirket olmasa bile mesleğimle ilgili işlerin çoğu İstanbul'da bulunuyor.Bu nedenle bu aralar İstanbul'a taşınmayı düşünmeye başladık.Yani aslında fikir aşamasında sadece, araştırıyorum.
Benim ve eşimin iş yerleri Esentepe'de.İstanbul'u hiç bilmem etmem.Ankara'da iyi bir semtte oturuyoruz.300 küsür bine kadar ev alabiliriz İstanbul'da.Biliyorum bu paraya iyi bir semtte oturamayız ama şöyle idare edecek çok fazla it kopuk olmayan bu paraya Esentepe'ye yakın nereler var?Bu konuda fikir istiyorum.
Bir de İstanbul'a taşınacağımız için zam gelecek.Geçinebilmemiz için iki kişi en az kaç bin girmeli eve sizce?
Bi de bütün ailem, arkadaşlarım Ankara'da.Benim gibi eşiyle gidip de tutunabilen, tutumamayıp geri dönen arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.
bende bütün ailemi bırakıp evlenip istanbula geldim .şimdi ankaraya gittiğimde 1 hafta zor duruyorum buraya alıştım .ev konusuna gelince ev peşin alacaksanız aldığınız maaşın önemi yok her şekilde geçinirsiniz,ha yok kredi ile alacaksanız işte işin zor kısmı bu istanbulda evler uçmuş durumda eve en az 4000 bin girmeli çocuk yoksa tabi,birde Ankaranın neresinde eviniz onu merak ettim kıyaslama için ben şahsen evimi satamazdım ki ordan ev almayı bile düşünüyorum
Evet maalesef evler çok pahalı.Olmazsa artık kredi çekcez.Çankaya'da oturuyorum.
Bosluktan sıkıldiysaniz gelin gelinYorumlar için çok teşekkürler.
Şunu söylemeliyim ki Ankara'da da insanlar aceleci, asık suratlı ve mutsuzlar.
Ankara'da haftasonu orta halli bir yerde yemek yiyip akşam da bi sinemaya gideyim deseniz iki kişi kafadan 70-80 lira demek.Yani burası da hiç de ucuz bir şehir değil maalesef.Bunun yanında iyice kalabalıklaştı ha tabi bi İstanbul trafiği değil ama, bilenler bilir trafik az değil.Pis, sıkıcı, gezecek gidecek nerdeyse hiçbir yeri olmayan, hakkaten tam bi memur şehri.
Akşam 8'de haftaiçi bi pastaneye gidip çay içeyim deseniz çoğu yer bomboş, hayat yok.
Ne biliyim işte sıkıldım artık.
peki, karşıdan karşıya geçmek her türlü zor değil mi?mesela ben anadolu'da otursam, daha zor olmayacak mı karşıya geçmek.Bi de iş yerlerimiz eşimle aynı yerde olacağı için arabayla gideriz diye düşünmüştük.
hayır şişli
Ben de ankaradan gelin geldim istanbula. Ve şok oldum. Ankara resmen köymüş. Ama yine de Ankara yı çok özlüyorum. Sakin sessiz ve insanları yardım sever. İstanbul'a gelince anlarsınız herkes o kadar meşgul ki kimse birbirinin yüzüne bile bakmıyor. Hele güven hiç yok. Herkes güven sorununu paranoya yapmış durumda. İnsanlar gülmüyor bu şehirde. O kadar belli ki meşgul ve mutsuz bir şehir olduğu
Karar sizin tabi. Kira hakkında esenyurt nasıl bilmiyorum ama beykent deyim. 1+1 evi 220 bine aldı komşum. Burda yaşam çok pahalı. Ankarayla kıyaslanamaZ bile
Başakşehir ve Kayasehir bölgesi de oturum açısından rahat ve sakin yerlerdir. Ulaşımı problem etmem derseniz tercih edilebilir. Kayasehir Toki 85 m2 iki artı bir 250 civarında, 118 m2 uç artı bir 350_400 aralığında. Başakşehir iki artı bir de 300 civarında. Metroya yurume mesafesi olan yerlerde 100 m2 uç artı bir 400 civarında başakşehir 1. Etapta. Yine başakşehir 1. Etapta iki artı bir 250_300 aralığında. Ama Ankaranin geniş ferah evlerini İstanbulda hiç aramayin. Ya da 500-600 milyarı gözden çıkarın. Geçim sizin harcamalarına bağlı değişir tabi. Esentepe civarını hiç bilmiyorum ama merkezde çok eski evler çok uçuk fiyatlarda. Ankarada 300 milyara 170 m2 bile ev var ama İstanbul merkezde imkânsız. İyi düşünmek lazım zor karar gerçekten.
Herkese selam,
Ankara'da yaşıyorum.Çalıştığım şirketin önemli birimleri İstanbul'a taşındı.Ankara'da hayat iyice bitti.Çalıştığım şirket olmasa bile mesleğimle ilgili işlerin çoğu İstanbul'da bulunuyor.Bu nedenle bu aralar İstanbul'a taşınmayı düşünmeye başladık.Yani aslında fikir aşamasında sadece, araştırıyorum.
Benim ve eşimin iş yerleri Esentepe'de.İstanbul'u hiç bilmem etmem.Ankara'da iyi bir semtte oturuyoruz.300 küsür bine kadar ev alabiliriz İstanbul'da.Biliyorum bu paraya iyi bir semtte oturamayız ama şöyle idare edecek çok fazla it kopuk olmayan bu paraya Esentepe'ye yakın nereler var?Bu konuda fikir istiyorum.
Bir de İstanbul'a taşınacağımız için zam gelecek.Geçinebilmemiz için iki kişi en az kaç bin girmeli eve sizce?
Bi de bütün ailem, arkadaşlarım Ankara'da.Benim gibi eşiyle gidip de tutunabilen, tutumamayıp geri dönen arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?