Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası istanbul'da bakıcı arayanlar buraya

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
İstanbul halkalı çevresi gündelik temizliğe gidiyorum .... cam kapı pencere tam anlamıyla evin bütün işleri yapılır deneyimliyim gerektiğinde referans verebilirim .... ne temizlik nede güven anlamında kesinlikle sıkıntı yaşamayız ... ilgili güvenilir ailelerden cevap bekliyorum hemen gidebilceğim işler arıyorum

İstanbul bayrampaşada oturuyorum üniversıte çocuk gelısımı mezunuyum anaokulu ogretmenIyım 3 yıl deneyımım var 7 aylık bebegım olduğu ıcın okulda suan çalışamıyorum evde bakmak ıstıyorum kendı evımde.3 kısılık temız bır aıleyız gelıpgorebılırsınız. cocugunuzu okul oncesınde ılk okula cok güzel hazırlarım. beebgınız varsada bakabılırım tecrubelıyım allaha emanet olun.

İstanbul halkalı çevresi gündelik temizliğe gidiyorum .... cam kapı pencere tam anlamıyla evin bütün işleri yapılır deneyimliyim gerektiğinde referans verebilirim .... ne temizlik nede güven anlamında kesinlikle sıkıntı yaşamayız ... ilgili güvenilir ailelerden cevap bekliyorum hemen gidebilceğim işler arıyorum

Herkese iyi geceleer, sahura kalkanlara afiyet olsun allah kabul etsin diyerek basliyim dedim..
Bana bi care bulun hanimlar. Benim birbirinden zipir 2 cocugum var, kizim3,5 yasinda oglum 9 ayina yeni girdi. bense iki is birden yapiyorum. Hem geceleri evde butik pasta kurabiye yapiyorum 3 yildir hem de pasta ve parti malzemeleri dukkanim var, gunduzde oraya gidiyorum. Simdi ikinci dukkani aciyoruz kismetee ve hiic eve vaktim kalmayacak. Cocuklaroma kayinvalidem bakiyo normalde sagolsun ama onun da kendi derdi isi kendine yetiyo. Babasi yani dedem de onlarla yasiyo, yasliyla cocuga bi arada bakmak cok zorken o iki cocuguma da bakmak zorunda kaliyo. Simdi ben napsam sizce? Kizim hic bi sekilde kres yuva kabul etmiyor iki tane ayri ayri okul denedim, feryat figan gunlerce yolladim, baktim gece uykusunda bile okula gitmicem diye aglamaya okul fobisi olusmasin diye aldim mecburen. Oglum emiyo hala ama gunduzleri pirinc unu mama ve corba falan yiyo tabi orda sorun yok.

Uzun oldu biraz ikinciye gecmek zorunda kaldim kusura bakmayin. Sizce kayinvalidemdeki duzenlerini bozmayip, hem ona cocuklara bakmakta yardim edecek hem de ev islerini yapacak birini almak mi daha mantikli yoksa bizim kendi evimizde sadece gunduz gelip benim olmadigim saatlerde cocuklarla ilgilenecek birini almak mi? Kayinvalidemle henuz konusmadik, o her kosulda bakarim diyo ama ben kiyamiyorum artik. her iki secenek icin bir kisi tavsiyeniz olur mu acaba? Cok kararsiz ve caresiz hissediyorum, onerilerinizi bekliyorum.. hayirli ramazanlaar :

Merhaba, bizim de aynı problemin laciverti vardı bir ara :) Annem kızıma bakıyordu; sizden farklı olarak bir çocuğa, ama babam da yarı felç olduğundan anneanneye yüklenen iş yükü, belki sizinkine biraz benzer.

Neyse; bence babaanneyi o kadar da yormayın. Evinize bir abla alın. Neden abla diyorum; çünkü asıl problem olan: kızınızın kreşe alıştırılması. Bu böyle devam ederse, okul döneminde de aynı sıkıntıyı yaşarsınız İşte bu asıl problem!

Bu abla; zaman zaman kızınızla dışarı-parka birkaç kez birlikte gitmelerinden sonra ve yaklaşık 1 ay kadar sonra (bunlar; abla ile güven ilişkisi kurulsun maksadıyla), sizin kızın aklına yavaş yavaş, her gün okul, kreş fikrini sokacak. "Neden gitmiyorsun, çok eğlenceli" filan gibi de değil. Bunlar işe yaramaz.

Bazı zamanlarda abla, kızınızla oyun oynarlarken, şöyle diyaloglar geçmeli; "Aslında benim de senin yaşında yeğenim var, çok şeker bi kız. gelsin oynasın mı seninle? Aaa, tüh, o kreşe gidiyor ama, unutmuşum, gelemez. Kreşte çok eğleniyorlarmış. -gülerek, gözlerini açarak, şaşkın bir ifadeyle devam eder- Geçen bi palyaçolar gelmiş ay ne oynamışlar ne oynamışlar."

Kızınız bu muhabbeti merak etmeye devam ederse, abla da anlatmaya devam eder. Ona hiç bir şey sormadan, yönlendirmeden. Yok eğer umursamazsa abla konuyu kapatır, ertesi gün bir daha kreşi: farklı-eğlenceli bir şekilde anlatır. Her seferinde sanki ona özellikle anlatıyormuş gibi değil de, muhabbet ediyormuş, geçen izlediği komik bir filmi anlatıyormuş gibi. Bu, kızınızın kreşe gidip bir bakmayı kendi kendine istemesine sebep olabileceği gibi (ki bu biraz zor gözüküyor şimdilik), ablanın yine eğlenceli bir diyalogtan sonra gülerek; "bir gün gidelim mi seninle de birlikte kreşe, öylesine yeğenimi ziyaret etmeye." diye sormasıyla ve kızınızın evet manasında başını sallamasıyla son bulabilir.

Kızınız ablasına alışmış ve güvenmiş olduğundan, daha önce "eğlenceli-kreş" alt yapısı bizzat abla tarafından ısrar edilmeden, zorlanmadan anlatılarak hazırlanmış olduğundan biraz daha kolay olacaktır.

Bu tarif için GEREKLİ MALZEMELER: :)

Bir Abla: Genç, aklı başı yerinde (aklı başında testi facebook profilleri, WhatsApp durum ve profil resimleri ile yapılabilir. Bunlar bazen çok şey anlatır (!) mutlaka inceleyin. Ayrılık acısı çekenlerden, aklınca lafı gediğine oturtan cümleler kurmuş veya bu cümleleri paylaşanlardan, özellikle küfürlü içerik sahiplerinden uzak durun.),

Bir Ev: Abla ile sürekli vakit geçirebileceği, oyun oynayabileceği ve abla ile muhabbetlerine: "Evet tabi kızım, bak abla da diyor, kreş çok güzel bir yer vs. vs." diye kesinlikle karışmayacak, kendisine soru sorulduğunda "Evet, ben de kreşler çok eğlenceli, güzel yerler diye duydum" deyip ek cümleler sarf etmeyecek babaannelerin Olduğu bir ev. Diğer bir deyişle babaannenin evi, ama yukarıdaki şartlar altında. (Bu yazdıklarımın sebebi, kızınızın, bir "oyun" içerisinde olduğunu anlayacak kadar zeki olduğunu düşünüyor olmamdır. Asla kanmaz.)

Bir Babaanne: Gözetim maksatlı. Yukarıdaki çerçevede konuşan :) Ablaya ev işi yaptırmaya meraklı olmayan.

Bir kreş: Aslında kızınızı bırakmak istediğiniz kreşin ta kendisi. Sorumlu müdüre daha önceden gidip, "Kızımı kreşe alıştırmaya çalışıyoruz, bir abla bakıyor şimdi, haftaya iki kez gibi belki ablası elinden tutup getirecek. İki gün müsaade edin, ortamı bir kez daha yaşasın ablasıyla. Alışırsa zaten buraya yazdıracağız" şeklinde müsaade alınmış.

Saygılarımla

Merhaba,

istanbul anadolu yakası Bostancı'da oturuyorum... 10 aylık bebeğime tam gün kendi evimizde bakacak yardımcı arıyorum. annem de aynı apartmanda fakat sağlık problemleri nedeniyle ilgilenemiyor. Cumartesi-Pazar çalışmıyorum. mesai saatlerim yoğun değil. akşam en geç 18 evdeyim.

ilgilenenler varsa mesaj atabilir... teşekkürler...

Merhaba Çekmeköyde 8 Aylık Erkek bebeğime bakabilecek Dadı Teyze Abla aramaktayım şefkatli dürüst Güvenilir sigara içmeyen Hemen işe başlayabilecek detaylar için görüşebilriz

istanbul beylikdüzünde oturan 20 aylık kızıma gözü gibi bakabilecek,ailemizin bir ferdi gibi görebileceğimiz güvenilir bir bakıcı ariyorum

kimse yokmu bana yardımcı olabilecek yada tavsiyede bulunabilecek ,kendim hemşireyim sabah 08:00 akşam 17:00 çalışmaya başlayacağım en geç 18:00 de evde olurum.Hafta sonları ben bakacağım,işe başlamadan önce bende yanlarındayken beraber vakit geçirmek kzımı alıştırmak istiyorum,deneyim sahibi iyı eğitim verecek birini arıyorum

merhaba kızlar.Benim de annem çocuk gelişimi mezunu referanslı.Senelerdir hem evde hem anaokulunda eğitimli çocuk bakmış olan biri.Aynı zamanda Kuranı Kerim Eğitimi de veriyor.Kendisi Ümraniye'de evimize yakın öğleden akşama kadar olabilecek şekilde part time çocuk veya bebek bakımı işi arıyor.İlgilenenler bana ulaşabilirler..

Sabah 7.30 akşam 19.30 hafta ici 5 gun 9 aylik bebekle ilgilenecek bebeğin günlük yasam alaninin temizligiyle ilgilenecek daha once calistigi yerleru ref.verebilecek evli türk içinde bebek sevgisi olan bayan bakıcı ariyorum.yer seyrantepe kagithane.
Cevresinde tanıdığı olan ya da kendim bakarim diyen var mi.sartlarda anlasirsak sigorta da yapabilirim.

Kızlar şu konuda fikrinize ihtiyacım var: Sabah 7 de gelecek, 9 da çıkacak. Sadece oğlumun kahvaltısını hazırlayıp dağınıklığımızı kabaca toplayıp, yemek yapıp çıkacak birini bulabilir miyim? Bulursam (günde 2 saat gelecek )için aylık ne kadar ücret vermeliyim.

400- 500 yeter bence fazla bılee. ama oglun kac yasında ve sen nerdesın bunlarda belırleyıcı bır etken. bazı ıllerde 500 e tum gun cocuk bakıyorlar mısal

İstanbul halkalı çevresi gündelik temizliğe gidiyorum.. deneyimliyim gerektiğinde referans verebilirim... komple detaylı temizlik yapılır.. ACİLLLL HEMEN GİDEBİLCEĞİM İŞLER ARIYORUM ..

400- 500 yeter bence fazla bılee. ama oglun kac yasında ve sen nerdesın bunlarda belırleyıcı bır etken. bazı ıllerde 500 e tum gun cocuk bakıyorlar mısal
Ben istanbuldayım , 300 versem gelen olur mu acaba. Aslında çalışkan ve ihtiyacı olan biri benden çıkınca kendi temizlik işlerine bile gider . De nerde öyle biri,

dedıgın dogru ama cogu ınsan ole aynı gun ıcınde bır kac kapı yapmak ıstemez.
400 ıyıdır o zaman ıst daysan, gercı dedıgım gıbı cocuk kac yasında okula mı gonderılecek nedır, tum bu detaylara gore degısır tabı. bı tek sabahmı olucak..

Merhabalar,
Bende bakıcı arıyorum Kartal Topselvi'de oturuyoruz. Sabah 7:00 akşam 6:30 arası 16 aylık kızıma bakacak,o uyuduğu zamanlarda yemek yapacak ve toparlama yapacak birisini arıyoruz. Umarım ilgilenen birileri vardır.
İyi Günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…