İstanbul'da ev almak hayal mi?

Sakın ha sakın beylikdüzden alma.Metrobüs var hesabı fiyatlar uçmuş ama beş para etmez bir yer.Metrobüs zaten balık istifi gibi.Araba şart yeşilliğe hasret kalırsın.En güzeli küçük eski ama merkezden ev almak .Kiracı sıkıntısı da olmaz hem.Merkezden şaşmayacaksın

canım kurtköy tarafları pendık taraflarında yenı yapılanma oldukça fazla ve fıyat olarak şuan uygun ama 1-2 sene sonra yukselıcegını tahmın edıyorum sen hangı semttesın şuanda?

Ben ailemle uskudarday mesela burda 60 bin kulube bile alinmaz ki bence guzel degil uskudar yakinlik disinda ama asiri pahalii

Metrobus, metro gbi ulasimlar fiyatlari asiri etkiliyor. Bazen is icin karsiya geciyorum metrobusle sabahlari cok zor normalde servisim var. her gun binenin allah yardimcisi olsun.

Toprak tapu konusunda tecrubeniz vardir ne gbi sorunlar yasayabilirim ya evimden cikarirlarsa beni biraz garanticiyim
şimdi iki türkü tapu var inşaat yapılırken kat irtifakı alırsınız inşaat bıtmeden zaten kat mülkiyetli tapuyu alamazsnz ınsaat bıtıp tamamen şantıye kalktıktan snra beledıyede daırenın raiç bedeli belirlenır bunun uzerınden butun daire sahıplerınden ortalama m2 uzerınden bedel alınarak beledıyeye başvurulur kat mülkiyetı tapusuna gecılır fark şu kat irtifakı toprak hissenizi gösterır kat mülkiyetınde daırenız yazılı olur ınsaat bıtmıs ve kat mülkıyetı verılmemısse beledıyede ınsaatla ılgılı sorun var demektır ve ruhsatın ıptal olma durumu olabılıcegınden eger tamamlanmıs proje ise mutlaka kat mülkiyetı olan ınsaatttan daıre almanızı tavsıye ederım

Ben ailemle uskudarday mesela burda 60 bin kulube bile alinmaz ki bence guzel degil uskudar yakinlik disinda ama asiri pahalii
kurtköy taraflarını arastır derım bınalar yenı havaalanına çok yakın ve gelişicek bır bölge 60 bıne alırsan bıkaç yıl sonra degerlenıp daha yuksek bı fıyata satabıırsın en azından suan henuz doymamıs bıyer

Evet ama giris kat oyuzden uygun hatta suanda bekar bi ogretmen kaliyo ciftler pek giris kat istemiyo. Fiyatlar ondan boyle sanirim.
Semt secimin soyle olsun misal suan iyi degildir ama gelecekte gelisebilecek.

Kesinlikle kurtkoyden bakmalisin.hem binalar hep yeni,hem havaalanina cok yakin oldugu icin kiraci skntisi cekmezsin hostesler bos birakmiyo orayi.hemde gercekten gelisen degerlenen biyer.yerinde saymaz yani evin

Biz geçen sene Kurtköy'den 150 bine aldık. Bıralarda ciddi yapılaşma var, gelecekte değeri artacak ancak şu an uç kısımlar tercih edilebilir. Geçen seneden bu zamana kadar 180-200e çıktı bizim bulunduğumuz yerler...
Etrafta zaten havaalanı olması, metro gelecek olması,teknopark vs gibi yapılar değerini artıracak...

60.000 TL. ye imkansız. Ben her gün ilanlara bakıyorum ancak bodrum katı bulabilirsiniz yada kot 2, kot 3. Tuzla tarafında bulabilirsin ancak. Evler geçen yıla göre çok artmış. Bir dahaki sene daha da artacak anlaşılan. -50Şu anda Ümraniye'de giriş katlar 120.000 TL 1+1 ler. Ben 80.000 TL ye Kağıthane'de bulmuştum.1+0 net 25 m2 80.000 TL idi. Ama çok küçüktü. İnsanın yatağı ortalıkta olmamalı bence o yüzden ayrı odası olmalı.
Sen zaten 1000 tl aylık birikim yapabiliyorsun. Senin yerinde olsam 5 yıllık ev kredisi çekip 2+1 yada 1+1 güneş gören bir ev alırım. Hadi 60.000 TL ya ev aldın bunun kira getirisi ne olacak? 400-500 TL. arası ancak. Bu tutar çekeceğin tüketici kredisine bağlı olarak krediye gidecek. Anladığım kadarıyla 20.000 TL lık tüketici kredisi düşünüyorsun. Tüketici kredisi bildiğim kadarıyla genelde 36 ayı geçemiyor. Yani aylık ödemen 700 TL gibi oluyor. Üstüne 3 yıl boyunca 200-300 TL. ödeyeceksin. Sen 30.000 TL. peşinatla 70.000 TL. kredi çeksen 100.000 TL lık ev için 1.500 TL gibi bir şey ödersin 5 yıl. 700 TL. gibi kira alsan 5 yıl 800 TL. verip üstünü ödeyebilirsin. Böylece daha ferah oturmalık ve daha rahat satmalık bir evin alır.

eğer kendin oturmayı düşünmüyorsan beylikdüzü ya da bahçeşehirden bakabilirsin.
beylikdüzü tarafı evet metrobüs tıkış tıkış falan ama oturan oturuyor sonuçta kiracın oturacak, onun sorunu..
arkadaşım oturuyor, kiradaydı.. kendisi daha geniş bir ev istedi çıktı ve daha kendisi çıkmadan eski oturduğu ev kiraya gitti bile.. iyi bir sirkülasyon var orda. kuzenimin evi var ve kiracı sorunu yok hiç.

bahçeşehir tarafı da iyi bir seçenek olabilir. Dumankaya orda 2 büyük proje yaptı, Modern ve Modern Vadi diye. Birinin kısmi inşaatı devam ediyor, fiyatları daha uygun olabilir.

halkalı'da soyak sitesine bakmıştık bir ara.. biz oturacağımız bir ev aradığımız için biraz küçük gelmişti 2+1 bize..
oraya da bakabilirsiniz. fiyatları, diğer projelere göre daha uygun.

bir de NEF ilanları var, hiç bakmadım ama onlar oda oda mı satıyorlar değişik bir sistemleri var. Merter'de yapılıyor ama o. henüz temel aşamasında...

bunun dışında Avrupa yakasında fiyatlar uçmuş vaziyette. bu verdiğim örnekler de bütçenize uygun olabilir mi siz bakıp karar verin. elbette ki net fiyatları bilmiyorum ama gezip gördüğüm için buralardaki evleri , az çok fikrim var.
merkezi semtlerde maalesef uzun vadeli kredilere girmeden ve çok iyi bir peşinatın olmadan hayal...
hele ki -0- daire istiyorsan 2+1 daire 500.000 TL idi bir baktığımız projede, 3+1 700.000 TL.

Anadolu yakasını çok bilmiyorum ama dediğin fiyata belki Kurtköy'de bulabilirsin bir de Sancaktepe diye bir yer var ama hiç gitmedim nasıl bir yer olduğunu bilmiyorum. Orada da merkezi yerler uçmuş vaziyette

avrupa yakasının dıbınde bu fıyatlarada artık ev bulamazsınız bence 100 bıne bahce katı anca bulursunuz.
ama orasıda esenyurt yanı

Avcılarda belki bulunur o fiyata avrupada. Esenyurta hiç bulaşmayın bence. Büyük inşaat firmalarının evleri lüks olduğundan pahalı oluyor. Tekil bi apartmanın çatı ya da zemin katı olabilir.

Ben de florya'dan ev istiyorum. İmpossible is nothing mottom. İnşallah bi gün istediğimiz gibi evlerimiz olur ne diyim

Anadolu yakası pahalı avrupa yakasına göre.
Bence biraz o fiyata zor bulursun gibime geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…