- 1 Ocak 2023
- 2.545
- 7.861
- 73
- 33
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
yuh artıkBu arada Eyüp merkezde kentsel dönüşüm ile yenilenen ama su an oturalamayan ev var temelinde problem olmuş bina eğilmiş giriş çıkış yasakmış

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yuh artıkBu arada Eyüp merkezde kentsel dönüşüm ile yenilenen ama su an oturalamayan ev var temelinde problem olmuş bina eğilmiş giriş çıkış yasakmış
Daha kötü günler mi bekliyor bizi diyorsunuzsiz de haklısınız ama bu sürecin değişeceğine inanıyorum bence iki yıl sonra bu sıkıntılar daha az yer kaplayacak hayatımızda
yok genel olarak hep iyimserimdirDaha kötü günler mi bekliyor bizi diyorsunuz![]()
Hanımlar merhaba.
Elimizdeki tarrlanın birini satıp ev almak istiyoruz, lakin malum deprem mevzusu sürekli artan kiralar eşim en azından bir evimiz olsun istiyor. Elimizde sadece bir tane tarla kalacak.
İstanbul'da ya da ailemin ikamet ettiği başka bir şehirde (deprem riskini olmadıgı bir şehir )
Eldeki tarlayı satıp üzerine de kredi çekmemiz gerek arabamızı da satacagız.
Ne düşünüyorsunuz bu konuda mantıklı mı ?
Evimiz temmuz ayında ne kadar olur kira olarak bilmiyoruz.
Eşimde kira ödemek yerine kendi yerimizi ödeyelim diyor.
Hayaller ve hayatlar gibi olmuş sizin ikametgah durumunuz.
iki gönül bir olunca demek i oluyor.
huzurlu günler
Siz kaça satıyorsunuz bilmiyorum ama evler aşırı pahalandığından insanlar alamıyor, zaten birikimleri az, üzerine kredi çekseler ödemek de zorlanıyorlar, ki ev alırken düşük faiz politikası sadece sıfır evler için uygulanıyor sanırım, o sıfır evlerde İstanbul’da maşallah çıldırmış, geçen gün site içi sıfır 1+1 daire satılık daire 20 milyon dedi eşimOcak ayında burada konu açmıştım Şişli’deki evimi satıp Anadolu yakasına taşınmak istiyorum diye. 7 yaşında genç binadayım 5 ay önce evin içini komple yenilettim 300 bin masraf ettim en iyisi olsun malzemelerin istedim.
İçi dışı gıcır kısaca.
Ama gel gör ki ilana koydum koymasına da bir Allah’ın kulu aramıyor sadece emlakçılar. Ya millete para yok yada kredi vermiyorlar.
Deprem de tuzu biberi oldu insanlar tüm binalardan korkar oldu ve tüm birikimlerini eve gömmek istemiyorlar.
Kadıköy genel olarak çok eski binalara sahip bir ilçe, en yeni binaları dahi 40-50 yıllıktır, ilçe güzel ama hem eski hem pahalı evleriyle riske girilecek bir yer değil maalesef
Ben de ilçe ilçe sayarım ama oturanlar vardır darılırlar gücenirler diye bir şey diyemiyorumAvrupa yakasında oturulacaksa Sarıyer, Çatalca, Arnavutköy tercih edilebilir, sebebi Marmara Denizine yakın olmamaları ve İstanbul’un kuzeyinde yer almaları.
Anadolu Yakasındaysa Beykoz, Çekmeköy, Şile İstanbul’un kuzeyindeki Anadolu yakası ilçeleridir.
Buralarda da çok katlı binalarda oturmak, özellikle 3 kat üzeri binalardan bahsediyorum mantıklı değil, imkan varsa 2-3 katlı veya tek katlı bahçeli müstakil evler tercih edilmeli, her ne kadar zeminleri iyi olsa da Beykoz, Şile, Çatalca, Sarıyer, Arnavutköy eski yerleşim bölgeleri ve yeni bina bulmak zor, Çekmeköy sonradan imara açılmış ilçe olmuş bir yer, binaları saydığım ilçelerden daha yeni.
İstanbulda 1kira getirisi ile evin satın alındiginda verilen ücret ayarı çok sıkıntılı vs vs
param yok ama olsa ev almazdım sanırım![]()
Hangi semttesiniz yengneç?Bizim mahalle dahil pek cok eski ev dönüşüme girecek. Yani aldığınız evde uzun süre oturamama ihtimaliniz var,bunu düşünün derim.
Kadıköy'de muhtarlar 'herkes evini inceletsin' diye haber göndermiş, kötü evlere bir an önce yıkım/yapım kararı çıkacakmış. Benim iki ayrı Kadıköylü arkadaşımin da evi sıkıntılı çıktı. Biri ev sahibi, o hemen bıraktı evi üç beş eşya aldı. Kendince daha guvenilir bir yerde geçici olarak barinmaya başladı.
O evler hep yıkılacak.
Belki uygun fiyatlı bulduğunuz bir evin de böyle bir hikayesi vardır, ev sahibi satıp kurtulmak istiyordur yıkım mikim, tekrar ödeme yapıp yeni eve kavuşma vs uğraşmamak için.
Mutlaka iyi araştırın, hatta konuya komşuya, bakkala falan çaktırmadan sorun bence ev almadan önce.
Ocak ayında burada konu açmıştım Şişli’deki evimi satıp Anadolu yakasına taşınmak istiyorum diye. 7 yaşında genç binadayım 5 ay önce evin içini komple yenilettim 300 bin masraf ettim en iyisi olsun malzemelerin istedim.
İçi dışı gıcır kısaca.
Ama gel gör ki ilana koydum koymasına da bir Allah’ın kulu aramıyor sadece emlakçılar. Ya millete para yok yada kredi vermiyorlar.
Deprem de tuzu biberi oldu insanlar tüm binalardan korkar oldu ve tüm birikimlerini eve gömmek istemiyorlar.
Artık ona izin verilmeyecek diye duydum (ama kimsenin itiraz hakkı olmaması inşaatçı firmanın dalga geçer gibi rakamlar vermesine de sebebiyet verebilir)bir başka senaryo
apartmanda 1 kişi istemeyince ortak karar çıkmıyormuş ya
apartmanda öyle sorunlu ev sahibi varsa satıp kurtulmak isteyen de olabilir
ne bieyim şu sıra ev piyasası bana çok karışık geliyor
Arkadaşımın binası 50+ yıllık bir bina. Herkes almış zamanında, içine oturmuş. Sadece arkadaşım genc, tüm apartman 75+ insanlardan oluşuyorKadıköy genel olarak çok eski binalara sahip bir ilçe, en yeni binaları dahi 40-50 yıllıktır, ilçe güzel ama hem eski hem pahalı evleriyle riske girilecek bir yer değil maalesef![]()
Sana komşu sayılırım, Özelden yaziyorumHangi semttesiniz yengneç?
Mune hanım ilana koyduğum evimi eşyalı 23-25 bin kiraya verebiliyorum (yabancılar istedi beğendi) ama ben karşıdan o zaman kiralık ev bulmam gerekecek ben de kirada oturmayı sevmiyorum,Suadiye’de erenköyde Caddede 23-25 bine kiralık ev bulmayacak olmamı bildiğim için kiraya vermeyip satışa çıkardımSiz kaça satıyorsunuz bilmiyorum ama evler aşırı pahalandığından insanlar alamıyor, zaten birikimleri az, üzerine kredi çekseler ödemek de zorlanıyorlar, ki ev alırken düşük faiz politikası sadece sıfır evler için uygulanıyor sanırım, o sıfır evlerde İstanbul’da maşallah çıldırmış, geçen gün site içi sıfır 1+1 daire satılık daire 20 milyon dedi eşim
Ege‘nin az gelişmiş küçük bir kasabasındayım burada bile ev satışları durdu, müteahhitler satamıyoruz bari kiraya verelim diyorlar, 3+1 daireleri memur kiracı olmak şartıyla 8 bin liraya kiraya veriyorlar, oysa aynı daireler biz buraya yerleştiğimizde (2012 yılında) 300 ila 500 lira arasında eşyalı olarak kiralıktı.
konunun aile evinde oturmak ile bağı nedir çözemiyorum.İstanbulda 1
Antalya Konyaaltında 3 dairem var
Antalydakiler kirada ruslar oturuyor
O evleri yatırım amaçlı alırken etrafında keçiler koyunlar gezerdi portakal bahçeleriydi,asfalt yoktu bakkal yoktu. Şimdi o bölgede kiralar 25-65 bin tl arası sahile yakın kısım ve etraf lüks siteler oldu.Yerli ve memur maalesef oturamıyor. Pazar bile diğer semt pzarlarından pahalı sırf yabancı bölgesi diye.
Sizin dediğiniz 5-6 yıl öncesine kadardı,param varda tüm evler benim mantığı.Şimdi paran varsada ev yok veya istediğin semtte ve fiyata yok.
Aile evindeyseniz böyle düşünmeniz normal konut veya yatırım hırsınız olmamış
Bizim mahalle dahil pek cok eski ev dönüşüme girecek. Yani aldığınız evde uzun süre oturamama ihtimaliniz var,bunu düşünün derim.
Kadıköy'de muhtarlar 'herkes evini inceletsin' diye haber göndermiş, kötü evlere bir an önce yıkım/yapım kararı çıkacakmış. Benim iki ayrı Kadıköylü arkadaşımin da evi sıkıntılı çıktı. Biri ev sahibi, o hemen bıraktı evi üç beş eşya aldı. Kendince daha guvenilir bir yerde geçici olarak barinmaya başladı.
O evler hep yıkılacak.
Belki uygun fiyatlı bulduğunuz bir evin de böyle bir hikayesi vardır, ev sahibi satıp kurtulmak istiyordur yıkım mikim, tekrar ödeme yapıp yeni eve kavuşma vs uğraşmamak için.
Mutlaka iyi araştırın, hatta konuya komşuya, bakkala falan çaktırmadan sorun bence ev almadan önce.
+500bir başka senaryo
apartmanda 1 kişi istemeyince ortak karar çıkmıyormuş ya
apartmanda öyle sorunlu ev sahibi varsa satıp kurtulmak isteyen de olabilir
ne bieyim şu sıra ev piyasası bana çok karışık geliyor