İstanbul'da ev almak

Bizim mahalle dahil pek cok eski ev dönüşüme girecek. Yani aldığınız evde uzun süre oturamama ihtimaliniz var,bunu düşünün derim.
Kadıköy'de muhtarlar 'herkes evini inceletsin' diye haber göndermiş, kötü evlere bir an önce yıkım/yapım kararı çıkacakmış. Benim iki ayrı Kadıköylü arkadaşımin da evi sıkıntılı çıktı. Biri ev sahibi, o hemen bıraktı evi üç beş eşya aldı. Kendince daha guvenilir bir yerde geçici olarak barinmaya başladı.
O evler hep yıkılacak.
Belki uygun fiyatlı bulduğunuz bir evin de böyle bir hikayesi vardır, ev sahibi satıp kurtulmak istiyordur yıkım mikim, tekrar ödeme yapıp yeni eve kavuşma vs uğraşmamak için.
Mutlaka iyi araştırın, hatta konuya komşuya, bakkala falan çaktırmadan sorun bence ev almadan önce.

Orayı eledim calci sagolasın.
Yenidoğan taraflarına ya da sancaktepe taraflarına bakacagız

Onlarında site içerisi ya da cadde üzerlerine bakmanı tavsiye ederim. Sarıgazi'den de uzak dur. Çok olaylı yerler oralar.
Taşdelen de güzeldir
Ben bekarken Libadiye'de oturuyordum. Çok güzel yerler ferah sakin. Evlenince de Bağcılar'a geldin:KK53: Aşkın gözü kör olsun

İstanbuldan almak mantıklı değil gibi.. başka bir şehir düşünseniz yazlık yer gibi hem yazlık olur hem de taşınma ihtimaliniz olursa oraya geçersiniz.
Biz o şekilde yapmıştık istanbuldan almadık yazlık bir taraftan aldık sonra yerleştik
Nereden aldınız aldığınız yerin fiyatları uygun mu

Hanımlar merhaba.
Elimizdeki tarrlanın birini satıp ev almak istiyoruz, lakin malum deprem mevzusu sürekli artan kiralar eşim en azından bir evimiz olsun istiyor. Elimizde sadece bir tane tarla kalacak.
İstanbul'da ya da ailemin ikamet ettiği başka bir şehirde (deprem riskini olmadıgı bir şehir )
Eldeki tarlayı satıp üzerine de kredi çekmemiz gerek arabamızı da satacagız.
Ne düşünüyorsunuz bu konuda mantıklı mı ?
Evimiz temmuz ayında ne kadar olur kira olarak bilmiyoruz.
Eşimde kira ödemek yerine kendi yerimizi ödeyelim diyor.
İstanbul Anadolu'da sahile yakın yerler fay hattına çok yakın ve çok riskli kurtkoy cekmekoy sancaktepe olacaksa mantıklı ben pendikteyim sanki mezarımda oturuyorum gibi geliyor artık atanma durumum olursa eşim online iş bulsun diyip gideceğim buradan

Orayı eledim calci sagolasın.
Yenidoğan taraflarına ya da sancaktepe taraflarına bakacagız
IMG_20230301_130005.jpg

Oralar da hep riskli diyor :((

Onlarında site içerisi ya da cadde üzerlerine bakmanı tavsiye ederim. Sarıgazi'den de uzak dur. Çok olaylı yerler oralar.
Taşdelen de güzeldir
Ben bekarken Libadiye'de oturuyordum. Çok güzel yerler ferah sakin. Evlenince de Bağcılar'a geldin:KK53: Aşkın gözü kör olsun
Bağcılar’da mı devam edeceksiniz orası çok riskli

Bizim mahalle dahil pek cok eski ev dönüşüme girecek. Yani aldığınız evde uzun süre oturamama ihtimaliniz var,bunu düşünün derim.
Kadıköy'de muhtarlar 'herkes evini inceletsin' diye haber göndermiş, kötü evlere bir an önce yıkım/yapım kararı çıkacakmış. Benim iki ayrı Kadıköylü arkadaşımin da evi sıkıntılı çıktı. Biri ev sahibi, o hemen bıraktı evi üç beş eşya aldı. Kendince daha guvenilir bir yerde geçici olarak barinmaya başladı.
O evler hep yıkılacak.
Belki uygun fiyatlı bulduğunuz bir evin de böyle bir hikayesi vardır, ev sahibi satıp kurtulmak istiyordur yıkım mikim, tekrar ödeme yapıp yeni eve kavuşma vs uğraşmamak için.
Mutlaka iyi araştırın, hatta konuya komşuya, bakkala falan çaktırmadan sorun bence ev almadan önce.
bir başka senaryo
apartmanda 1 kişi istemeyince ortak karar çıkmıyormuş ya
apartmanda öyle sorunlu ev sahibi varsa satıp kurtulmak isteyen de olabilir

ne bieyim şu sıra ev piyasası bana çok karışık geliyor

Taşdelen de güzeldir

Hayaller ve hayatlar gibi olmuş sizin ikametgah durumunuz.

iki gönül bir olunca demek i oluyor.

huzurlu günler

Hanımlar merhaba.
Elimizdeki tarrlanın birini satıp ev almak istiyoruz, lakin malum deprem mevzusu sürekli artan kiralar eşim en azından bir evimiz olsun istiyor. Elimizde sadece bir tane tarla kalacak.
İstanbul'da ya da ailemin ikamet ettiği başka bir şehirde (deprem riskini olmadıgı bir şehir )

İstanbul'da kozyatağındayım. Tavsiye etmiyorum buradan ev almanızı. Bildiğiniz şehirden ev alıp kiraya verin.

1. İstanbul'daki yeni binalar belediye tarafından hiç denetlenmeden inşa edildi. Bizim yan binamız 7 katlı bir binaydı, kentsel dönüşümle yıkıldı, yenisi yapılıyor. Bir arkadaşım var, onlar yeni 0 binadan ev aldılar, evin her hafta ayrı sorunu çıkıyor. Lavobosu çöktü, pimapenleri hatalı yapılmıştı yağmurda eve su giriyordu.

2. Eski ev alsanız, kentsel dönüşüme girse, bu sefer de kirası vs masrafı olacak. Birde kentsel dönüşümlerde sorunlar çıkabiliyoe.

3. Eski ama test sonuçları temiz çıkan binalar. Bunlar galiba en mantıklısı. 99 depremi gören 25 yıllık bir bina bulabilirseniz iyi olur. En azından kolonların duvarların patlamadığını, sağlam olduğunden emin olursunuz.

Şuan istanbul'da ev fiyatları çok arttı, depremzede göçleri, ruslar derken 2+1 evlerin bile fiyatı inanılmaz uçuk.

Kadıköy'de muhtarlar 'herkes evini inceletsin' diye haber göndermiş, kötü evlere bir an önce yıkım/yapım kararı çıkacakmış. Benim iki ayrı Kadıköylü arkadaşımin da evi sıkıntılı
Kadıköy genel olarak çok eski binalara sahip bir ilçe, en yeni binaları dahi 40-50 yıllıktır, ilçe güzel ama hem eski hem pahalı evleriyle riske girilecek bir yer değil maalesef :(
Taşdelen de güzeldir
🤣
Ben de ilçe ilçe sayarım ama oturanlar vardır darılırlar gücenirler diye bir şey diyemiyorum 😬 Avrupa yakasında oturulacaksa Sarıyer, Çatalca, Arnavutköy tercih edilebilir, sebebi Marmara Denizine yakın olmamaları ve İstanbul’un kuzeyinde yer almaları.
Anadolu Yakasındaysa Beykoz, Çekmeköy, Şile İstanbul’un kuzeyindeki Anadolu yakası ilçeleridir.

Buralarda da çok katlı binalarda oturmak, özellikle 3 kat üzeri binalardan bahsediyorum mantıklı değil, imkan varsa 2-3 katlı veya tek katlı bahçeli müstakil evler tercih edilmeli, her ne kadar zeminleri iyi olsa da Beykoz, Şile, Çatalca, Sarıyer, Arnavutköy eski yerleşim bölgeleri ve yeni bina bulmak zor, Çekmeköy sonradan imara açılmış ilçe olmuş bir yer, binaları saydığım ilçelerden daha yeni.

Hanımlar merhaba.
Düşündügnz an hemen başlayın ev aramaya bu işler böyle. Ve 1 gün dahi kaçırmayın. Fırsat varsa müstakil ev alın yada 3 4 katlı bir bina olsun

Anadolu yakası korkunç arttı. Bulgurlu'da oturuyorum. Ev fiyatlarına yetişemiyoruz. 10 bine yaklaşmış burada. Ben şok gecirdim. Pandemiden önce kendimizi sıkıp almıştık. Şimdi bankalar da konut kredisini çok düşük çıkarıyor. En fazla 300 bin veriyordu en son. Oturmalık düzgün evler minimum 2 milyon. Allah ev alacaklara yardım etsin. Çok uçuk fiyatlar. Çıldırmamak işten değil 😐

İstanbul Anadolu'da sahile yakın yerler fay hattına çok yakın ve çok riskli kurtkoy cekmekoy sancaktepe olacaksa mantıklı ben pendikteyim sanki mezarımda oturuyorum gibi geliyor artık atanma durumum olursa eşim online iş bulsun diyip gideceğim buradan
Pendik’in neresindesiniz Kurtköy mantıklı demişsiniz ama orasıda Pendik

bana şu dönemde ev almak artık kötü bir yatirimmis gibi geliyor
salt deprem değil konu yangında çıkabilir mesela zarar görme olasılığı yüksek
kira getirisi ile evin satın alındiginda verilen ücret ayarı çok sıkıntılı vs vs
param yok ama olsa ev almazdım sanırım 😅
Artık olay köşe kapmaca ya döndü ama. Sürekli yükselen kiralar çoğu ev sahibinin iştahını kabartıyor. İki yılda bir ev mi değiştirecek insanlar? Sürekli ev sahibiyle papaz olacağız korkusu mu yaşasın 😐 kendi oturacağı evi olmalı insanın. Kira uzun süre sürdürülebilir bir şey değil 😐 ama bu güncel ev fiyatları da ulaşılabilir değil. Çok büyük bir adaletsizlik var.

Artık olay köşe kapmaca ya döndü ama. Sürekli yükselen kiralar çoğu ev sahibinin iştahını kabartıyor. İki yılda bir ev mi değiştirecek insanlar? Sürekli ev sahibiyle papaz olacağız korkusu mu yaşasın 😐 kendi oturacağı evi olmalı insanın. Kira uzun süre sürdürülebilir bir şey değil 😐 ama bu güncel ev fiyatları da ulaşılabilir değil. Çok büyük bir adaletsizlik var.
siz de haklısınız ama bu sürecin değişeceğine inanıyorum bence iki yıl sonra bu sıkıntılar daha az yer kaplayacak hayatımızda

Back
X