İstanbul'da ev almak

konunun aile evinde oturmak ile bağı nedir çözemiyorum.
evet yatırım hirsim yok yapı olarak yok
saldırgan buldum tavrınizi açıkçası.
şu an ailemin evinde kendi isteğimle oturuyorum ama son 10 yıl yalnız yaşadım
kiralık evlerde,ayrıca şu an da ev bakıyorum daha öncede dedim 3/4 bine giyinme odalı çok lüks evler var çalıştığım şehirde
Ordu'da bir iki ay öncesine kadar yine 3/4 bine deniz manzaralı çok güzel evler vardı.
herkes İstanbul Antalyada yaşamıyor.
evin mantıklı bir yatırım olmadığını herkes söylüyor ama dediğim gibi açıkla tarzınızı saldırgan bulduğum için daha fazla uzatmayacagim
zaten açıkçasi bana göre evlerini Ruslara Araplara fazla pahalıya kiralayan herkes bu sistemin nedenlerinden biridir
Tamamıyla yanlış anlamışsınız.Hiç de saldırgan değilim hele ki size karşı(bir çok konuda hemfikiriz çünkü)
Demek istediğim şuydu anne baba evinde yaşasaydım ben de hırs yapmazdım yatırım falan düşünmezdim ben yetimhanede büyüdüm hem anne yok hem baba,dolayısıyla 17 yaşımdan beri ev kaygısı yaşadım üniversite okudum çalıştım tekrar üniversite okudum hayalim 1 tane çatım olsun derken ekonomi gidişatını anladım hiç bir konut yatırımı pişman etmez diye.
Aile ortamında büyümüş olsaydım inanın benim de hırslarım olmazdı belki,çalıştım aldım çalmadım çırpmadım.Konuşma ve yazma tarzım bu en ponçik halimle yazıyorum şu an ama sert ve saldırgan olarak karşıya veriyorum
Araplara vermedim Ruslara da sırf daha fazla veriyor diye vermedim onlar eski kiracılar 7-8 yıllık hiç birini çıkarmadım daha fazla para versin diye

İstanbulda 1
Antalya Konyaaltında 3 dairem var
Antalydakiler kirada ruslar oturuyor
O evleri yatırım amaçlı alırken etrafında keçiler koyunlar gezerdi portakal bahçeleriydi,asfalt yoktu bakkal yoktu. Şimdi o bölgede kiralar 25-65 bin tl arası sahile yakın kısım ve etraf lüks siteler oldu.Yerli ve memur maalesef oturamıyor. Pazar bile diğer semt pzarlarından pahalı sırf yabancı bölgesi diye.
Sizin dediğiniz 5-6 yıl öncesine kadardı,param varsa tüm evler benim mantığı.Şimdi paran varsada ev yok veya istediğin semtte ve fiyata yok.
Aile evindeyseniz böyle düşünmeniz normal konut veya yatırım hırsınız olmamış
ablacım artık hırs yapılsa ne olacak, almaya güç yetmiyor ki. 2-3 milyonu biriktirmek imkansız, krediler de gayet sınırlı. eskide kaldı o biraz birikmişi peşinat yapar üstüne kredi çeker bir ev alırız devri. artık imkansız, herkesi aşıyor. sadece zenginler alabiliyor.

Yıllarca oturdum Anadolu yakasında. Bazı yerleri mahalle mahalle biliyorum.mesela Çekmeköy sonradan yapıları hatta yapılan ilk sitelerin müteahhiti babam. Amcam çok ev yaptı sattı oralarda. Cadde üzeri iyi ama mahalle araları kötü. Ev alınacaksa site içerisinde olmalı. Beykoz'da genelde 2b arazisi var. Yeni yeni yapılaşıyor ama çok güzel ya. Doğa ile içiçe
Beykoz sit alanı zaten, yeni bina yapılması için çooooook sağlam tanıdıklarınız olması lazım, tadilat ruhsatı verilmesi için bile göbeğinizden çatlatırlar, evet maalesef 2b kapsamında çoğu bina, tapulu evler var ama onları bulmak için çok iyi araştırmanız gerekiyor lakin bulduğunuz tapulu evlerin en yenisi en az 60 yıllık olur, o yüzden diyorum ola ki oradalarda ev alınacaksa en fazla 3 katlı bina olmalı, bütçe yetiyorsa en temizi bahçeli müstakil almak ama o bölgenin insanları milattan önce yapılmış evlerini satarken burnundan kıl aldırmaz, başka ilçede 2 milyona bile bulacağınız bir ev için size 10 milyon fiyat çekerler.
Çekmeköy valla Allah biliyor ya hiç ısınamadığım bir ilçe ama ev alıp biraz diş sıkıp daha iyi bir yerde daha iyisini alana kadar sıçrama tahtası olarak kullanabilirim, o arada deprem olursa da nispeten az hasarla atlatırım, ben komple İstanbul’da yaşamam artık da neyse :))

Arkadaşımın binası 50+ yıllık bir bina. Herkes almış zamanında, içine oturmuş. Sadece arkadaşım genc, tüm apartman 75+ insanlardan oluşuyor 😅 arkadaşım arama kurtarma kulubumden, deprem bölgesinde çok kötü şeyler gördüğü için döner dönmez inceletmiş. Ama sonuç gelmeden de , gözle görülür sekilde belliymis yani kolonun sağlam olmadığını. Resmini göstermişti, gerçekten o binanın ayakta durması mucize :/
Kendi toparlanıp evi terketmis hemen:) sonradan apartmandakileri toplamış, onlara da göstermiş. Ama yaşlı insanların ev taşıması, Kadıköy'de aynı nezih mahallede ömür geçirmiş insanların bu ekonomide kiraya çıkma ya da başka yere gitme korkusu , gidecek yer bulamama falan, kimse evini terk etmemiş 🥺
Şimdi muhtarlığa bildirmiş arkadaşım, bir an önce yıkılması için takipte kalacak, ama sonra ne olacak, o da bir bilinmez:KK43:(
Kadıköyün eski insanlarının yerleşim yerleri öyle, sakin dingin sokaklardaki bahçeli apartmanlar hep eski, gerçi Kadıköy merkezde de yeni bina bulmak mümkün değil, ilçe olarak seviyorum fakat ev satın almak için mantıklı bir ilçe değil.

Evet pendike bağlı.ama pendik merkezden epey yukarıda kalıyor orası kaya zemin ve sağlam yani aynı kulvarda değiller ben merkeze yakınım bir an önce çekip gitmek en güzeli de kısmet iste
Bende Anadolu yakasına geçebilirsem Maltepe’yi düşünüyorum piazza tarafını

ablacım artık hırs yapılsa ne olacak, almaya güç yetmiyor ki. 2-3 milyonu biriktirmek imkansız, krediler de gayet sınırlı. eskide kaldı o biraz birikmişi peşinat yapar üstüne kredi çeker bir ev alırız devri. artık imkansız, herkesi aşıyor. sadece zenginler alabiliyor.
Canım şu dönemde o evlerin kapısını bile alamam
O evlerin etrafı otlukken koyunlar keçiler gezerken aldım komik rakamlara hırs yapsan da alınmıyor maaşım alman şirketinden olmasına rağmen alamam eski de kaldı Almanya’dan maaş ile türkiyede yaşamak güzel devri
Şu an imkansız kazancın ne cinsten olursa olsun

Tamamıyla yanlış anlamışsınız.Hiç de saldırgan değilim hele ki size karşı(bir çok konuda hemfikiriz çünkü)
Demek istediğim şuydu anne baba evinde yaşasaydım ben de hırs yapmazdım yatırım falan düşünmezdim ben yetimhanede büyüdüm hem anne yok hem baba,dolayısıyla 17 yaşımdan beri ev kaygısı yaşadım üniversite okudum çalıştım tekrar üniversite okudum hayalim 1 tane çatım olsun derken ekonomi gidişatını anladım hiç bir konut yatırımı pişman etmez diye.
Aile ortamında büyümüş olsaydım inanın benim de hırslarım olmazdı belki,çalıştım aldım çalmadım çırpmadım.Konuşma ve yazma tarzım bu en ponçik halimle yazıyorum şu an ama sert ve saldırgan olarak karşıya veriyorum
Araplara vermedim Ruslara da sırf daha fazla veriyor diye vermedim onlar eski kiracılar 7-8 yıllık hiç birini çıkarmadım daha fazla para versin diye
Güzel açıklamanız için teşekkür ederim
lakin yazdığınızdan ne çıktığını söylemek istiyorum
"tuzun kuru şımarık olduğun için böyle dertlerin yok" çünkü aile evinde yaşıyorsun kiracı olmak nedir bilmezsin vs vs

ama halbuki anlatmak istediğiniz başka bir şeymiş.
sizi anladım ama katılmadığım bir yer var bence yatırım olayı tamamen kişilik özelligi gibi bir şey , benim babamda yetiştirme yurdunda büyümüş biri / muhtemelen annem olmasaydı elinde arabası bile olmazdı ( şu an ciddi bir malvarlığı var)
çünkü annem bütçe ve yatırım yapmayı bilen bir kadın.
bizdede benden küçük bir erkek kardeşim var neredeyse doğduğundan beri para biriktirir.
ki kendisi benden çok daha lüks yaşayan bir ailenin içine doğdu , hayatında hiç devlet okuluna gitmedi, neredeyse 18 yaşından beri babamın Mercedesini kullanıyor vs vs 🤦🏻‍♀️
öğrenci harçlığı ile para biriktirir iPhone alır her şeyini .
ben doktor olarak iPhone almayi bile dusunmem neden çünkü onun için azda olsa kendimi sıkmam gerekiyor en ufak sekilde kendimi sıkmak istemiyorum para konusunda (tabi bu olaylar değiştirmeyi hedefledigim özellikler)
yani tamamen yaşadıklarımızdan bağımsız bence.
bunlarin ışığında tabi kendini sıkıp ev alma olayına sıcak bakmamak benim biraz kişilik yapımda var çünkü çok uzun süre kendini kısıtlamak gerekiyor maddi olarak.

ama hanımefendiye kendi yaşadıklarımdan yola cikarak vermedim .
ev cidden tarladan vs daha hassas bir yatırım / yangın çıkabilir deprem olabilir baska başka şeyler olabilir ; çok rahat kaybedilebilir onca emek yani.
bide verdiğiniz örnekler Antalya İstanbul oralarda kiralar çok yüksek haklısınız
ama çoğu doğu şehrinde
2 milyonluk evin kirası 4 bin .
e değmiyor o parayı bankaya koysan daha çok para getirir
ben bunları anlatmak istedim
kibarca anlastigimiz için mutluyum, teşekkürler 🌸

O zaman Çekmeköy artık kafa yemek üzereyiz her yer fay hattı ne yapacağız bilmiyorum :KK43:
Yani mantıken fay hattından olabildigince uzağa ve az katliya gitmek tabiki oralarda sallanacak ama bakın 10 15 yıl sonra o deprem olduğunda tuzla pendik maltepe hayalet şehir olacak yukarılara en azından enkaz altında kalma olasılığı daha az olacak bu zamana dek kader kısmet dedik ama artık akıllı iş yapmak zorundayız..Ben diyorum size evim benim direk mezar ve yeni bina ona rağmen diyorum çünkü sahil.kismi 9 şiddetinde hissedecek o depremi mümkün değil izolator olmadığı sürece hiçbir bina buna dayanamaz

Bende Anadolu yakasına geçebilirsem Maltepe’yi düşünüyorum piazza tarafını
Maltepe bana hiç güvenilir gelmiyor fay hattına çok yakım. 7 şiddetindeki depremi 9 olarak hissedersiniz diyor bilim adamları. Bir de Maltepe çok kalabalık bir ilçe

1.5 milyona alacağınız ev muhtemelen riskli bir yapıdır, eskidir. evet kiracı olmak zor ama tedbirli olmak da fayda var. ev almak mantıksız değil deprem riskine rağmen. sonuçta sokakta yaşayamayız, istanbul'da müstakil evde oturacak kadar zenginseniz zaten böyle dertleriniz olmaz. ev almak hala mantıklı bir yatırım bana göre. 1 dk sonra yaşayacağımızın da bir garantisi yok sonuçta.

Yani hiç şans yoksa kurtkoy ve yukarısı kaya zemin ve daha güvenli Sultanbeyli.sancaktepe vs
Sultanbeyli'nin zemini iyi değil. Babamlar İstanbul'a her taraf tarla iken geldikleri için orayı biliyor. Hep anlatırdı zemini çok yumuşak diye. İnşaat işiyle uğraşıyorlardı kardeşleriyle

Hanımlar merhaba.
Elimizdeki tarrlanın birini satıp ev almak istiyoruz, lakin malum deprem mevzusu sürekli artan kiralar eşim en azından bir evimiz olsun istiyor. Elimizde sadece bir tane tarla kalacak.
İstanbul'da ya da ailemin ikamet ettiği başka bir şehirde (deprem riskini olmadıgı bir şehir )
Eldeki tarlayı satıp üzerine de kredi çekmemiz gerek arabamızı da satacagız.
Ne düşünüyorsunuz bu konuda mantıklı mı ?
Evimiz temmuz ayında ne kadar olur kira olarak bilmiyoruz.
Eşimde kira ödemek yerine kendi yerimizi ödeyelim diyor.

Bütçeniz maksimum 1.7 milyon civarıysa İstanbul'da ev almanızı tavsiye etmiyorum. İstanbul dışındaki illerden alıp kiranıza destek olacak şekilde kiraya verebilirsiniz. Ya da bir şekilde bütçenizi yukarıya çekmeniz lazım.

O zaman Çekmeköy artık kafa yemek üzereyiz her yer fay hattı ne yapacağız bilmiyorum :KK43:
İlla İstanbul’da yaşamaya devam edeceğim diyorsanız Marmara denizine kıyısı olan veya M. denizine yakın yerleri tercih etmeyin, daha yukarılarda Karadeniz’e yakın bölgelere bakın ama oralarda da zemin kayalık diye güvenmeyin, kayalık zemin güvenlidir ama üzerine denetimsiz yönetmeliklere uymayan bir bina yapıldıysa zemin de kurtarmıyor maalesef:(
İstanbulluyum şehrin hep kuzeyinde yaşadım ve zemin sağlam olmasına rağmen oturduğum evler en fazla 3 katlıydı.
99 depreminde 2 katlı binadaydım bazı ilçelerde evler yıkılırken oturduğum evde çizik bile oluşmadı, bina çok eksiydi ama sağlamdı, herkesin ekonomik şartlarını düşününce tavsiyem acayip kaçacak, keşke herkes alabilse ama İstanbul için vereceğim tavsiye deniz seviyesinden yüksek, hem kayalık zemin, hem az katlı binalarda oturmak.

Hemşirem bilemedim ben olsam İstanbuldan almam. Korkutucu büyüklükte bir şehir. Yıllardır deprem riski var,bence başka bir şehirden alın. Ya da arsanız dursun üzerine çelik ev yaptırın mis gibi oturun ya. Ne gerek var metropollerde sürünmeye.

Hanımlar merhaba.
Elimizdeki tarrlanın birini satıp ev almak istiyoruz, lakin malum deprem mevzusu sürekli artan kiralar eşim en azından bir evimiz olsun istiyor. Elimizde sadece bir tane tarla kalacak.
İstanbul'da ya da ailemin ikamet ettiği başka bir şehirde (deprem riskini olmadıgı bir şehir )
Eldeki tarlayı satıp üzerine de kredi çekmemiz gerek arabamızı da satacagız.
Ne düşünüyorsunuz bu konuda mantıklı mı ?
Evimiz temmuz ayında ne kadar olur kira olarak bilmiyoruz.
Eşimde kira ödemek yerine kendi yerimizi ödeyelim diyor.
yeni ev aldık ,sıfır yeni yapım,istanbulun 3 katlı biz 2 katını aldık,ı nezih bir semtinden kalabalık olmayan
Ama benim 2 evim bu sırf yaşlılık yatırımı için , çünkü emekli aylılığı ev kirası kadar yükselmiyor, bütün sanatçılar emlak yatırımı yapıyor tavsiye ederim ,mutlaka alın , yükselen maddi değer olarak emlak ,ne dolar ne altın altın , bizim altımızda daire küçük olduğundan fiyatı daha ucuz du depremden sonra mütehit 750 milyon daha fiyat artışı yaptı,biz ev aldıktan 2 gün sonra deprem oldu ,fiyatlar hemen yükseldi

Son düzenleme:
Güzel açıklamanız için teşekkür ederim
lakin yazdığınızdan ne çıktığını söylemek istiyorum
"tuzun kuru şımarık olduğun için böyle dertlerin yok" çünkü aile evinde yaşıyorsun kiracı olmak nedir bilmezsin vs vs

ama halbuki anlatmak istediğiniz başka bir şeymiş.
sizi anladım ama katılmadığım bir yer var bence yatırım olayı tamamen kişilik özelligi gibi bir şey , benim babamda yetiştirme yurdunda büyümüş biri / muhtemelen annem olmasaydı elinde arabası bile olmazdı ( şu an ciddi bir malvarlığı var)
çünkü annem bütçe ve yatırım yapmayı bilen bir kadın.
bizdede benden küçük bir erkek kardeşim var neredeyse doğduğundan beri para biriktirir.
ki kendisi benden çok daha lüks yaşayan bir ailenin içine doğdu , hayatında hiç devlet okuluna gitmedi, neredeyse 18 yaşından beri babamın Mercedesini kullanıyor vs vs 🤦🏻‍♀️
öğrenci harçlığı ile para biriktirir iPhone alır her şeyini .
ben doktor olarak iPhone almayi bile dusunmem neden çünkü onun için azda olsa kendimi sıkmam gerekiyor en ufak sekilde kendimi sıkmak istemiyorum para konusunda (tabi bu olaylar değiştirmeyi hedefledigim özellikler)
yani tamamen yaşadıklarımızdan bağımsız bence.
bunlarin ışığında tabi kendini sıkıp ev alma olayına sıcak bakmamak benim biraz kişilik yapımda var çünkü çok uzun süre kendini kısıtlamak gerekiyor maddi olarak.

ama hanımefendiye kendi yaşadıklarımdan yola cikarak vermedim .
ev cidden tarladan vs daha hassas bir yatırım / yangın çıkabilir deprem olabilir baska başka şeyler olabilir ; çok rahat kaybedilebilir onca emek yani.
bide verdiğiniz örnekler Antalya İstanbul oralarda kiralar çok yüksek haklısınız
ama çoğu doğu şehrinde
2 milyonluk evin kirası 4 bin .
e değmiyor o parayı bankaya koysan daha çok para getirir
ben bunları anlatmak istedim
kibarca anlastigimiz için mutluyum, teşekkürler 🌸
Yok yok benim anlatım sıkıntım var niyetim farklı ama karşıya verdiğim his farklı oluyor genelde. Yemin ederim hiç tuzun kuru aile kirada oturmak nedir bilmiyorsun diye bir şey aklımdan geçmemişti.
Kendimden biliyorum bazı şeyleri mecburiyetten almış etmiş oluyoruz,ailem olsaydı bir tane evim olmasaydı kafasındayım.
Aile evinde yaşayan herkes yaşı kaç olursa olsun biraz çocuktur ve bu çok güzel bir şeydir.Hayatınız boyunca umarım hiç böyle kaygınız olmaz:KK200:

Back
X