Doğuma Hazırlık Istanbul'da hamile pilatesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

supremen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2019
48
14
3
34
Arkadaşlar merhaba

Gebeliğimin ilk haftalarındayım. Şimdilik devlet hastanesine gidiyorum henüz hastane yada doktor belirlemedim. Üsküdarda yaşıyorum. Hamileliği hareketsiz geçirmek istemiyorum ve bu dönemde en çok tavsiye edilen spor yürüyüş harici pilates malum. Özel hastanelerde hamile pilatesi var mı? Yada gittiğiniz önerdiğiniz sadece kadınlara yönelik yerler var mı acaba İstanbul'da?

Bir de devlet hastanelerinin bazılarında gebe okulu varmış galiba henüz onu da öğrenemedim bilen varsa yazarsa sevinirim. Ben öğrenirsem ben de güncellerim.
 
Bende ilişeyim şuraya da birşeyler yazan olursa fikrim olsun.

Canım ben pilates icin Istanbul beylikduzunde bir yer buldum özel birebir ders veriyor 10 ders 950tl, 20 ders 1650tl dediler.
Butce olarak cok geldi bana maalesef.
 
Bende 8+3gebeyim fakat, zaten yürüyüş yapıyorum, ev işi yapıyorum, çamaşır bulaşık hastane eş kv kp derken hareketliyim zaten gerek duymuyorum. Pilates topun varsa İnternet üzerinden takip ederek yapabilirsin. Arkadaşın verdiği fiyatlar oldukça yüksek fiyatlar..
 
Fiyatlar gerçekten çok yüksek. Günlük hayatıma yönelik şu an için ben de bir değişiklik yapmadım. Hareketli bir yaşantım var ve özellikle kısıtlamamaya çalışıyorum kendimi. Ama pilatesi hareket için değil bilhassa pilates yapmak için istiyorum. Normal doğuma destek olduğunu çok güvendiğim bir doktor özellikle söylüyor. Kendi gebelerini doğum için bekletirken hep pilatesle bekletiyor. Malesef kendisiyle aynı şehirde değilim :) Açıkçası her gebelik kendine özeldir ya videolarla genele hitap eden hareketlere çok cesaret edemedim. En olmadı öyle yaparım ama başka bir ilde arkadaşımın doğum yaptığı hastanede yapılıyordu mesela. Öyle bir yer bulsam ve soyguncu olmasalar iyi olur güzel olur :) Benim yolculuğum çok yeni henüz 4 haftalık. Bakalım yolumuz ne gösterecek tabi.
 
Kegel egzersizi yap :) doğumu kolaylaştırır zaten.. İnternetten gebe egzersizlerini indir, o şekilde yap.. Ayrıca ilk üç ay ekstra Bi spor için doktora danış. Çünkü düşük tehlikesi oluyor canım
 
Kegeli zamanında vajinismus sıkıntısından o kadar çok yaptımki kendisini çok yakinen tanırım hiç iyi şeyler hatırlatmıyor kolay kolay yapmam heralde Zaten doktora sormadan başlamam hiç bir şeye de. Bakalım doktorumu bulunca inşallah o zaten gerekli yönlendirmeleri yapar. Şimdilik ben devlet hastanesinde bir doktor hanıma gidiyorum memnunum ama devlette ilgi bir yere kadar tabi :) İçime sinen birini bulana kadar burda devam edeyim dedim.

Allah muhafaza inşallah hiç birimiz düşükle karşılaşmayız. Dikkat etmek lazım tabi.
 
Allah korusun canım. Ben ilk zamanlarda bağcılar devlete gittim. Sonra bağcılar yürüyüş yolunda özel iklim hastanesine.. İklim hastanesinde barış bey var. Çok çok iyi bir doktor. Eğer bu yakada ve bağcılara yakınsan tavsiye ederim
 
Böyle bir öneriye çok ihtiyacım var ama üsküdardayım ben. Üsküdar yada kadıköy civarında bakınıyorum. Medipol koşuyolu düşünüyorum ama doktor konusunda çok kararsızım. Anadolu hastanesi var burda çok uygun fiyat verdi ama yenidoğan yoğun bakım yokmuş biraz küçük bir hastane ama doktor çok iyi. Kafam çok karışık malesef.
 
O yakayı hiç bilmiyorum canım en fazla iki üç defa gelmişimdir oraya, o da gezmek için.. Umarım bilen birisi, sana yardımcı olabilecek birisi çıkar :)
 

Ben ilk 3 ay evden çıkamadım desem yeridir cok bel ve kalca ağrım vardı ara ara kasiga vuruyordu. Doktorum bebek rahmin arkasına yerleşiyor bolbol dinlen yorma kendini 4.aya kadar boyle demisti ama şükür daha erken gecti arada cok hafif oluyor fazla ayakta kalamıyorum o sebeple hamladim biraz ki cok hareketli biriyimdir normalde.
Bana da doktorum yürüyüş ve pilates önerdi 3ay bittikten sonra öncesinde önerilmiyor doktor izin vermediği vakit buna dikakat edin. Ben pilatese gidemicem pahali olduğu icin.
Internetten birseyler bulup yapıp yanlış bir harekete mahal vermekten korkarim o yüzden sadece yürüyüşe ağırlık vereceğim.
Rabbim hepimize sağ sağlıklı kavuşmalar nasip etsin inşallah kuzularımıza.
 
Amin inşallah. Şu an ben de tamamen size katılıyorum. Bu fiyatlara ben de gitmem. Evde de cesaret edemem :) Bakalım belki hastanesinde bu tarz etkinlikler olan birisi olur da fikir verir :) Ben araştırmaya devam ediyorum bizim belediyenin var aslında ücretsiz ama hamilelere yönelik değilmiş.

Benim de şu an 5.haftaya döndüm kasıklarımda hala adet olacakmışım gibi ağrı var. Hatta heralde bu sefer kanama oldu diye iyice bekliyorum. Doktora söyledim değerlerin normal bi problem yok dedi. Başka da bir şey demedi. Açıkçası benimki dinlen istirahat et filan da demedi ben de dayanılmaz olmadığı sürece günlük hayatıma devam ediyorum. Geçen hatta uzunca bir yol yürüdüm. Doktor kendi dinlen dikkat et filan demediği için dinlenince nazlanıyomuşum gibi olur gibime geliyor doktor dese istirahati artıracağım ama :))
Bu arada sizlere ilk 3 ay seyahatle ilgili bir şey dendi mi? Hem nisanda hem mayısta ayrı ayrı 2 yurtdışı planımız vardı bizim. Hem görev hem gezme amaçlı. Birer hafta. Şimdi doktora söylemedim ama herkes için bu 3 ay tetikte olma durumu geçerli mi acaba? Gidemezsin derse diye korkuyorum.
 

sanırım aynı gibiyiz bende yeni öğrendim hamileliğimi ama ilk zamanlar ya daha dikkatli olmaya çalışıyorum bende eşimin iş yerinde pilates topu vardı getircekti nereye koyayım diyordum tedirgin olabilirim onunla oynarken diye düşündüm biraz zaman geçerse yürüyüş düşünüyorum bende çok yürüyen biri değilim bakalım ne yapacağım
 

O ağrı olacam canım benim hala oluyor ara ara kaslar gevşemeye rahim genişlemeye başladığı icin normal o ağrılar canim sakın kötü düşünme.

Benim rahmin arkasına yerleştiği için bebegim belime cok vuruyordu ağrı ki uzun ayakta kalsam yurusem hala ağrır ki normalde ne yollar yurur işler yapardım şimdi cok yoramıyorum kendimi istesemde, o yüzden doktor bol bol dinlen dedi ilk 3 ay ki tehlikeli bir dönem olduğu için hepten dikkatli ol demişti bana.
Bence hic umursama nazlan canım sen 2can taşıyorsun çünkü kolay değil stresi yaşamak 9ay valla ben aşırıya kacmadan nazlanıyorum eşime hoş o da benden beter nazlatıyor sağ olsun
Seyahat icin mutlaka danışın doktorunuza hicbirseu evlattan önemli değildir, Allah korusun sonra birsey olursa vicdan azabı daha kötü.
Ilk 3 ay bebeklerin tutunma zamani 3aydan sonra daha rahat oluyorsun ben anca normal hayatima yavas yavas dönmeye başladım.
 

Ya o zaman bu kasık ağrısı hep olacak :) En çok da sabah uyandığımda tuvalete sıkışarak uyanıyorum o zaman oluyor. Tuvaletten çıkamıyorum ağrıdan oturup kalıyorum. Sonra gelip 1 saat filan yatıyorum anca geçiyor. Napalım kolay değil anne olmak demekki :)
Ya ben hala moda giremedim hala acaba var mı diye düşünüyorum nedense Ben biraz amazon tarzını seviyorum geçen eşime annesi telefonda soruyor nasıl bulantı filan var mı diye eşim de midesi bulanıyo çabuk yorulmaya başladı filan dedi kızdım ne bulanması ne yorulması ben iyiyim aynıyım diye İnşallah hepimiz için de rahat bir süreç olur. Doğru diyorsun sonuçta 2 can taşımak kolay değil tabiki özenilmeyi hak ediyoruz :))
 
Ben 2 aylıkken italyaya üc aylıkken uludağa gittim dikkat ettiğin sürece seyahatlerde sıkıntı olmaz eger düşük tehliken yoksa
Artık eski yaşamına bi tık kısıtlama getirmen lazım atıyorum eskiden on km yürüyorsan simdi 7ye 5e vs düşürmelisin
Birde üc ay dolmadan pilates vs baslama
Evet direk düşük sebebi olmayabilir ama tetikler
Hamileler icin en iyisi yüzme ve yürüyüş
 
Bir zaman sonra geciyor canim merak etme yerleşmeye çalışıyor, minik kuş yer acıyor kendine
Sabahlari bende cok fena kalkıyorum sanki patlayacak gibi sıkışmışım gibi oluyor yumurtlama gününde ki gibi şişlik gibi birsey oluyor yaptiktan sonra dedigin gibi dinlenince geciyor.
Ben de uzun bi sure hayal mi gercek mi diye düşündüm durdum zor oldu bide bizimki boyle olunca insan daha bir inanası gelmiyor
Ama her kontrole büyüdüğünü hareketlerini gördükçe karnim ciktikca daha evet mucizem benimle diyorum şükürler olsun
Normalde hamilelikten once guclu durmayi severdim ama hamile kalinca herkes ustume dustukce hoşuma gitmeye başladı, özellikle eşim zaten ilgiliydi simdi 29384848kat arttırdı ilgiyi tam bir prenses gibi takılıyorum evde keyfini çıkarıyorum saltanatın kizim gelince azcık geri planda kalıcam malum kiz babaya aşık olur derler o yüzden saltanatimin keyfini sürüyorum vaktim varken. Ne ailesine ne aileme laf ettirmiyor herkes temkinli davraniyor güzel oluyor
Valla zor o süreç kendinden once onu dusunuyorsun iyi olsun sağlıklı olsun diye doktor ne derse harfiyen uymaya çalışıyorsun. O yuzden saltanatinin keyfini sür amazon kadini olmayi doğumdan sonra bebeğine sakla
 
Çok doğru diyorsunuz benim hamileliğim yeni başlamış haberim yok Dün akşam bir bulantı ölüyorum sandım. Kusamadım da. Boğulacağım sandım. Gece uyudum çok şükürki. Sabah daha iyi kalktım ama hala karnımda midemde bir ağırlık. bir şey yiyemiyorum. Benim hiç bir şeyim yokmuş da ondan öyle atıp tutmuşum Midem berbat çubuk kraker ve leblebi hariç bir şey yemedim dün öğleden sonradan beri. Bir an evvel 4.aya başlamak istiyorum
 

Canim ayvaya limon sıkıp ye o da cok iyi geliyor.
Cok şükür bende hic bulanti olmadi desem yeridir ama az tiksinme ve ogurtu oluyordu nadir bende ayva yedim limonlayip tuzlayip iyi gelmişti.
 

sizin en son sat gününüz neydi hastaneye gittiniz mi kese oluşmuş mu diye merak ettim benim 24 şubat en son sat başlama günüydü
 
Canim ayvaya limon sıkıp ye o da cok iyi geliyor.
Cok şükür bende hic bulanti olmadi desem yeridir ama az tiksinme ve ogurtu oluyordu nadir bende ayva yedim limonlayip tuzlayip iyi gelmişti.
Şimdi onu yapayım hemen. Yemeği canım istemiyor ama atıştırmalıkları yiyebiliyorum Allah tan. İnşallah olmaz hiç sıkıntın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…