Sünnet Istanbulda iyi bir sünnetçi tavsiyeniz...

kuzeyildizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
173
3
46
İstanbul
merhaba arkadaşlar,
oğlum 5.ayına gircek sünnet ettirmek istiyorum ama bi kaç teknik var miş ama hangisi iyi bilmiyorum
ayrıca avrupa yakasında sünnet ettirebilecegim iyi bir yer ve doktor varmi?

merhaba,
Biz tavsiye üzerine bulduk doktorumuzu. ben çok tedirgindim ama onunla konusunca rahatladım gerçekten. bebiş 7 günlüktü. uyurken aldılar ameliyathaneden aynı şekilde getirdiler. çan tekniğiyle yapıyorlar, lokal anestezi. dr. adı cem kara. çeşitli hastanelerde giriyor operasyonlara. acıbadem fulya ve şişli vatan hastanesinde girdiğini biliyorum. şimdiden hayırlı olsun.

teşekkür ederim deep...
doktoru araştirdim türkiye gazetesi hastanesin doktoru tesadufe ba benim cocuk doktorumda o hastaneden..bize çok yakın yani..:)
şimdi fiyat almak için hastaneyi arayacagim

ayrıca sormak isteidigm ne kadar sürede iyileşti ve iyileşme süreci ile ilgili tavsiyelerini alabilirmiyim..deneyim çok onemli
hoşçakal

şimdi fiyat aldim hastaneden muayene+local anestezi ile sünnet 660 Tl. sgk indirimli fiyati birde bu..cok pahali ya... napcam şaşirdim walla

Slm Kuzeyyıldızı,
Evet bu iş biraz pahalı. ben doğumu maslak acıbademde yaptım. hastaneden çıkmadan sünneti yaptıralım diye düşünüyorduk ama orada 2000 tl istediler. biz de arkadaşın tavsiyesiyle cem beye türkiye hastanesinde 600 tl'ye yaptırdık. sana sgk indirimli fiyat demişler ama sgk bunu hiç ödemiyor ki, biz sgk'sız aynı fiyata yaptırdık.
bildiğim kadarıyla 6 aydan sonra lokal anestezi olmuyor, genel yapıyorlar. o yüzden karar verirseniz bir an önce yaptırmanı tavsiye ederim. biz çok rahat ettik. operasyondan 15-20 dakika önce krem sürüyorlar. operasyon 30-40 dak. sürüyor. çıktığında şeffaf bir bant benzeri birşey oluyor pipisinin etrafında. o bant çişiyle beraber düşüyor ertesi gün. tek yapman gereken, bezini her açtığında sünnetli kısmı antibiyotikli kremle iyice kremlemek. başka birşey yok. bir haftaya kalmadan iyileşti bizimki. ama 5 aylık olunca belki 10 günü bulur. bence cem beyi ara, telefonda sana istediğin her türlü bilgiyi verir. çok ilgili biri. endişelerini de (varsa) giderir. cem beyin dediği ne kadar erken olursa o kadar hızlı iyileşir. bebekler bu dönemde psikolojik olarak da etkilenmiyormuş zaten. bakım da çok kolay. ama dediğin gibi pahalı. umarım bir çözüm bulup, bu işi gönlünce halledebilirsin.

korkmaz sunnet klınıgınde lolak klasık sunnet yontemı 450 tl
akrabalarla gıdılıyor yarım saat bı oynama ve senlık yapılıyormus sonrasında fotografd cekımlerı falan hersey dahıl
umarım memnunda kalırız
cumartesı aksam sunnet oluyor

slm,bizde 1 ay sonra sünnet olucaz kısmetse,korkmaz sünnet kliniğinden memnun kaldınızmı?sünneti yapan kişi yusuf korkmaz emekli sağlık memuruymuş kafama takıldı.ama uzun yıllardırda bu işi yapıyomuş sanırım.bana tecrübenizi yazarsanız sevinirim:)

Bence çok saçma , oğlunuz ileride size çatabilir neden sünnet yaptırdınız dercesine ?
Globalleşen dünyada eğer bilime yatkın, kendine geliştirebilen, bir insan olursa bu muhtemeldir.
O Onun bileceği iş, eğer ileride müslümanlığa cani gönülden inanırsa, sünnet olur,
Onun ileride cinsel hayatında daha az zevk almasına, organ boyunun kısalmasına sebep olabilirsiniz.

O zamanlar nüfus azdı, Hz. Muhammed' e inanların belli olması gerekiyordu.
Her müslümanım denen kafire inanmak zorunda kalmak casuslara sebep oluyordu.
, sünnet olayı ortaya çıkarıldı.

Hani biraz bunlarıda düşünmekte fayda görüyorum ben!:44:

Kesinlikle katılıyorum, araştırmacı yazar Nil Gün'ün Sünnet adlı kitabını okuduktan sonra benim de fikirlerim bu yönde oluştu. Kitapta sünnet değişik dinlerdeki yönüyle, tarihiyle ve önümüze konulan tüm sağlık gerekçeleriyle ve elbette ki bu konudaki bilimsel ispatlı karşıt görüşlerle de inceleniyor. Üstelik kendi mesleğim de avukatlık olduğu için eğer çocuğumuzun eğri işeme vs. gibi bir sorunu yoksa dini ya da keyfi nedenlerle gerçekleştirilecek sünneti "vücut bütünlüğüne zarar vermek" kapsamında görüyorum. Yani aslında evladınızın burnunun ucunu, kulağının kepçesini, memesinin ucunu nasıl paşa gönlümüze göre kestiremiyorsak cinsel organına da kafamıza ve kendi inancımıza göre müdahalede bulunamayız. Sonuçta müslümanın çocuğu müslüman olur ve öyle ölür diye bir kural da yok değil mi? Başkalarının adına karar vermeyi ne de çok seviyoruz ah! Bugün kestirirsen geriye dönüşü yok, erken boşalma problemlerinin, türlü cinsel korkuların kaynağı hep bu işlem, oysa ki çocuğunuz büyüyüp de aklıyla yüreğiyle müslüman olduğunda ya da hangi din mensubu olursa olsun bunu gerekli hissettiğinde gider bir cerraha kendisi de yaptırabilir, değil mi? Kaldı ki bu farz değil, sünnet! Yani islamın ya da imanın şartlarından biri değil! Kuranda sünnetle ilgili bir zorunluluk var mı yok! Bu şekilde düşünürken hayırlısıyla doğacak olan oğlumu sünnet ettirecek miyim? EVET! Çünkü bu çocuğun bir de babası var ve sunduğum tüm gerekçeleri çok mantıklı bulmasına rağmen, sünnet ettirecek sevgili oğlunu!

çok komiksiniz ya bunları yazmadan önce hiç araştırdınızmı bir sağlıkçı olarak sizi şiddetle kınıyorum.

çok komiksiniz ya bunları yazmadan önce hiç araştırdınızmı bir sağlıkçı olarak sizi şiddetle kınıyorum.

Öncelikle araştırmadan yola çıkalım Türk bilim Adamları araştırırken tamamen taraflı ve kendilerinin anlayışına göre yorumlarlar Müslüman olmayanlar ise tamamen kendi anlayışlarına göre yorumlarlar o yüzden bu brz daha tarafsızlık gerektirir..ben size söyliyeyim sünnet eski kavimlerde suyun az olduğu aylarca yolculuklar yapılan dönemlerde tedbir açısından bir öntedbir olabilir ama böylesine modern bir çağda herşeyin elimizin altında olduğu bir zaman diliminde kendimizi inandırdığımız bir safsatadan öte birşey değil..çünkü penis başını koruyan o hassas dokunuzu çıkarıyorsunuz pns korumasız kalıp tahrip olup yumuşaklığını kaybediyor..içinde binlerce erojen sinir vulvaları var o aldığınız derinin içinde..ve o deriyi ne kdr çok alırsa bilinçsiz sünnetçi o kdr sorunlu bir cinsel hayatı oluyor çocuğun..çünkü o deri ereksiyon olan penise rahat şekilde bu işi gerçekleştirmesi için esneme sağlıyor.. o esneklik alınan deri ile az çok yok oluyor..sonra çocuk işerken tazzik kesici kanal olmayınca lavaboyu tutturamama gibi sorunlar oluşturuyor çünkü idrar basınçla sürekli yön değiştiriyor..ve son bir iddia daha sünnet orgazmdan alınan hazzı 4/1 e düşürüyor çünkü o kesilen deri parçası gereksiz değil tam aksine en erojen bölgedir..ve erkeğin bu bölgesinin kadındaki karşılığı klitoristir..işin temizlik kısmında söylediğiniz her ne kdr doğru gibi gözüksede sonuçta su ve sabunlada aynı temizliğe ulaşmak çok zor birşey değil..iyi temizlersen tanımadığın bilmediğin insanlarla düşüp kalkmassan hiç bir hastalık v.s olmaz..birde herşeyi geç.. çocuğun rızası dışında böyle eylem Ahlaken hiç uygun değil..ve herşeyden önce bu onun özeli saygı duymak ve son kararı ona bırakmak Lazım..Bence sünnetten daha önemli şeyler var..mesela çocuğu nasıl daha iyi yetiştirebilirim gibi..

Son düzenleme:

ben saygı duyuyorum oğluma, onun bedenine ve bedenin biricikliğine.
Ben oğlumun erkekliğe değil insanlığa adım atmasını istiyorum. Ben önce insan, sonra kadın, sonra anneyim, kimliklerimden biri kadın olmak, pek çok başka kimliğim gibi. gelelim toplum mevzuna..

Gelelim toplum mevzuna şte en sevmediğim bir nokta ayrımcılık..oğlum sünnet olmadı diye ayrımcılık görecekse oda gider kendi gibi ayrımcılık görenlerle takılır olur olur biter yani..bugün toplumda ayrımcılığın her türlüsü var ve ben çok karşıyım başta kadın erkek ayrımcılığı, sünnet düğünlerinde erkekliğin övülüp ayyuka çıkarılması sonra sakat bir insana yada otistik bir insana yada gözlüklü bir şişmana çeşitli sebeplerden herhangi bir farklılığı olan bir insana ayrımcılık oluyor ve bunun önüne geçemezsiniz..hem sonra evlendiğinde ne olacak diye düşünülüyorsa bu kdr basit bir konu neden gündeme gelsin..evliliğin daha önemli sorunları vardır.. nasıl yürütüleceği, nasıl geçim sağlanacağı ve nasıl daha fazla mutlu olunacağı gibi.. eğer karşıdaki seni yeterince seviyorsa her halükarda kabul eder..kusuruyla sever..hem illede çok gerekiyorsa gider olur zor birşey değil..hem sünnet anısı gündeme gelirse onada uyduruversin bir yalan cnm doğuştan oldu bitti hatırlamıyorum dersin mesela.. herkese ballandıra ballandıra erkekliği öve öve anlatmasına gerek varmı..eğer bir anomolisi olsa bir dakka bile durmazdım ama gereken kontrolü yaptırdım ve ne hissettiğini sordum hiçbir rahatsızlık hissetmediğini söylüyor ve ne zmn sünnetten bahsettiysem(eskiden) çok aşırı rahatsız olduğunu farkettim..yani konusunun dahi yapılmasını istemeyen oğluma kolundan tutup zorla bunu yaptıramam ki..zorla güzellik olmaz..ve geri dönüşü olmayan bir şey için ya istemiyordum derse..bir gün yukarda saydığınız sebeplerden dolayı isterse yardımcı olabilirim sadece..Aslında burda temel nokta tıbbın gerektireceği bir durum olup olmadığı yani tıp gerektircek olcak gerektircek olcak..yani durduk yere sapasağlıklıyken değil.. ve son olarak bir sözü hatırlatmak istiyorum..sağol keşke herkez böyle düşünse sanki ben yanlış birşey yapıyormuşum gibi algılanıyorum bu konu sorgulanmaz gibi algılanıyor ama sözkonusu oğlum kızım olursa ben herşeyi sorgularım Arkadaş..en azından tarafsız görüşlere bakarım..hem sonra temizliğine Dikkat eden son derece aklı başında akça pakça bir çocuğun neden böyle bir şeye ihtiyacı olsun ki..iyi bir eğitim ve hijyen alışkanlığıyla her sorun aşılır ve son olarak bir alıntıyla cevap vermek istiyorum saygılar:

''Yaşam sevgisinin gelişebilmesi için bir şey "yapma" özgürlüğü gereklidir: Yaratma ve kurma özgürlüğü, şaşabilme ve göze alabilme özgürlüğü. Böyle bir özgürlüğü tatmak için etkin ve sorumlu bir birey olmak gerekir; tutsak ya da çarkın iyi yağlanmış bir dişlisi olan birey değil''

Erich FROMM, Sevginin ve Şiddetin Kaynağı

son söz olarak diyorum ki bu çocuğun özelidir kurcanmaz..mümkünse bir zahmet..böylesi ahlaken ve insanlık adına daha uygun..

ben saygı duyuyorum oğluma, onun bedenine ve bedenin biricikliğine.
Ben oğlumun erkekliğe değil insanlığa adım atmasını istiyorum. Ben önce insan, sonra kadın, sonra anneyim, kimliklerimden biri kadın olmak, pek çok başka kimliğim gibi. gelelim toplum mevzuna..

Gelelim toplum mevzuna işte en sevmediğim bir nokta ayrımcılık..oğlum sünnet olmadı diye ayrımcılık görecekse oda gider kendi gibi ayrımcılık görenlerle takılır olur biter yani..bugün toplumda ayrımcılığın her türlüsü var ve ben çok karşıyım başta kadın erkek ayrımcılığı, sünnet düğünlerinde erkekliğin övülüp ayyuka çıkarılması sonra sakat bir insana yada otistik bir insana yada gözlüklü bir şişmana çeşitli sebeplerden herhangi bir farklılığı olan bir insana ayrımcılık oluyor ve bunun önüne geçemezsiniz..hem sonra evlendiğinde ne olacak diye düşünülüyorsa bu kdr basit bir konu neden gündeme gelsin..evliliğin daha önemli sorunları vardır.. nasıl yürütüleceği, nasıl geçim sağlanacağı ve nasıl daha fazla mutlu olunacağı gibi.. eğer karşıdaki seni yeterince seviyorsa her halükarda kabul eder..kusuruyla sever..hem illede çok gerekiyorsa gider olur zor birşey değil..hem sünnet anısı gündeme gelirse onada uyduruversin bir yalan cnm doğuştan oldu bitti hatırlamıyorum dersin mesela.. herkese ballandıra ballandıra erkekliği öve öve anlatmasına gerek varmı..eğer bir anomolisi olsa bir dakka bile durmazdım ama gereken kontrolü yaptırdım ve ne hissettiğini sordum hiçbir rahatsızlık hissetmediğini söylüyor ve ne zmn sünnetten bahsettiysem(eskiden) çok aşırı rahatsız olduğunu farkettim..yani konusunun dahi yapılmasını istemeyen oğluma kolundan tutup zorla bunu yaptıramam ki..zorla güzellik olmaz..ve geri dönüşü olmayan bir şey için ya istemiyordum derse..bir gün yukarda saydığınız sebeplerden dolayı isterse yardımcı olabilirim sadece..Aslında burda temel nokta tıbbın gerektireceği bir durum olup olmadığı yani tıp gerektircek olcak gerektircek olcak..yani durduk yere sapasağlıklıyken değil.. ve son olarak bir sözü hatırlatmak istiyorum..sağol keşke herkez böyle düşünse sanki ben yanlış birşey yapıyormuşum gibi algılanıyorum bu konu sorgulanmaz gibi algılanıyor ama sözkonusu oğlum kızım olursa ben herşeyi sorgularım Arkadaş..en azından tarafsız görüşlere bakarım..hem sonra temizliğine Dikkat eden son derece aklı başında akça pakça bir çocuğun neden böyle bir şeye ihtiyacı olsun ki..iyi bir eğitim ve hijyen alışkanlığıyla her sorun aşılır ve son olarak bir alıntıyla cevap vermek istiyorum saygılar:

''Yaşam sevgisinin gelişebilmesi için bir şey "yapma" özgürlüğü gereklidir: Yaratma ve kurma özgürlüğü, şaşabilme ve göze alabilme özgürlüğü. Böyle bir özgürlüğü tatmak için etkin ve sorumlu bir birey olmak gerekir; tutsak ya da çarkın iyi yağlanmış bir dişlisi olan birey değil''

Erich FROMM, Sevginin ve Şiddetin Kaynağı

son söz olarak diyorum ki bu çocuğun özelidir kurcanmaz..mümkünse bir zahmet..böylesi ahlaken ve insanlık adına daha uygun..

Son düzenleme:
ayrıca sünnetsiz erkeklerin sünnetlilere göre daha yoğun bir orgazm yaşadıkları ve erken boşalma sorununun sünnetli erkeklere göre daha az olduğu bilinmektedir.nedendir peki bu?çünkü sünnetle alınan deri aslında penis başını koruma görevi olan son derece önemli bir organdır.penis başının kumaşa sürtünerek keratinize olmasını engeller ve ona nemli, parlak bir görünüm verir.bu sayede erekte değilken nemli bir ortamda duran penis başı en ufak bir cinsel uyarana karşı çok çok hassastır ama erkenden boşalmaz.çünkü içinde bulunduğu ortam zaten nemlidir.oysa sünnetli erkeklerin penis başları kuru, sert ve kumaşa sürtünmekten dolayı adeta nasırlaşmıştır.hissiyatı düşük, boşalması çabuk, doyması çok çok zordur sünnetli erkeklerin.o yüzden boşalsalar bile hala doymamış olurlar ve bu yüzden penetrasyona devam etmek isterler.tabii yeniden kaldırabilirlerse devam ederler penetrasyona.artık partneri ağlayacaktır ama adamlar hala boşalmaz.çünkü sünnetli penisi duyarlılığını kaybetmiştir ve tatmin olmayı bir türlü beceremiyordur.sünnetli penislerin diğer bir sorunu da erken boşalmadır.çünkü kupkuru olan sünnetli penis başı nemli ve sıcak bir ortama girdiğinde aşırı uyarılır ve çok çabuk boşalarak tepki verir. Türk erkeğinin cinselliğe bu kdr düşken olmasınında sebebi yukarda açıkladığım sebeledir..hele ki işin ehli olmayanların bu derinin hassasiyetini bilmeyenlerin deriyi fazla kesme gibi hataları yaptığını düşünürsek..

yani sünnet temizliği otomatiğe bağlamakla beraber birde böyle bir acı gerçek var..

yani sünnet temizliği otomatiğe bağlamakla beraber birde böyle bir acı gerçek var..

ne yapmaya calıştığını anlamış değlim her sünnet konusunda bi yorumun var
insanların kafasınımı karıştırmak amacın ?
yıllardır sünnet diye bi gercek var adı da üstünde sünnettt .
düşüncene saygı duyarım ama kafaları karıştırmana hayır

tamam iyi diyorsunuzda sünnet hatadır çünkü küçücük çocukların seçim hakkını elinden almaktır .. Tabi tıbbi gerekçeler hariç diyorum..

tamam iyi diyorsunuzda sünnet hatadır çünkü küçücük çocukların seçim hakkını elinden almaktır .. Tabi tıbbi gerekçeler hariç diyorum..

Gerçekten amacınızı anlayamadım.. hani her mesajınızda saygı!!!!!!!!!!! duymaktan bahsetmişsiniz ya, hah işte bu da yaptırmak isteyen insanların kararı.. saygı duyun ve her topiğe aynı mesajı copy-paste yapmaktan vazgeçin lütfen!. Sünnet 2 kitap okuyan size göre hata, danıştığım uzmanlara göre gereklilik.. bence çocuğumu sünnet ettirmekte bir sakınca yok, sizce varsa kendi çocuğunuz üstünde kullanın karar hakkınızı..

sevgiler..

bencede saygı ama bnm kişisel görüşüme göre:
yarar/zarar konularıyla ilgili binlerce makale mevcuttur ve hiçbiri net şekilde yararlıdır-zararlıdır dedirtmez.
zararlı olduğunu savunanların en çok kabul gören iddiası prepusyumun glansı ve hemen devamındaki hassas mukozayı koruduğudur. bu kısımların sinir uçları bakımından zengin olduğu, sünnet sonrası mukozanın yerini epitelize cilt dokusuna bırakmasının hassasiyeti azalttığı savunulur. sünnetli/sünnetsiz insanları alınan haz açısından kıyaslayacak bir çalışma teknik olarak mümkün olmadığı gibi, tüm yorumlar subjektif olacaktır.
yararlı olduğunu savunanlar ise bölge hijyeninin sünnetlilerde daha iyi olduğunu, çocukluk çağında sık idrar yolu enfeksiyonu gelişmesini önlediğini ve daha geç dönemlerde kanser riski oluşturmayacağını savunurlar. yarar dedirtecek istatistiklere sahip çalışma yoktur. bu görüşleri kısmen destekleyen yayınlar vardır.

ben eğer cinsel sağlığı bunu gerekli kılsaydı yapardım oğlum 13 yaşında ama sağlığında bir sorun yokmuş bu konuyu gidişata göre ayarlıyacam saygılar..Allahımada Kitabımada inanıyorum ama bunu Müslüman gerekliliği olarak görmüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…