- Konu Sahibi kuzeyildizi
-
merhaba,
Biz tavsiye üzerine bulduk doktorumuzu. ben çok tedirgindim ama onunla konusunca rahatladım gerçekten. bebiş 7 günlüktü. uyurken aldılar ameliyathaneden aynı şekilde getirdiler. çan tekniğiyle yapıyorlar, lokal anestezi. dr. adı cem kara. çeşitli hastanelerde giriyor operasyonlara. acıbadem fulya ve şişli vatan hastanesinde girdiğini biliyorum. şimdiden hayırlı olsun.
korkmaz sunnet klınıgınde lolak klasık sunnet yontemı 450 tl
akrabalarla gıdılıyor yarım saat bı oynama ve senlık yapılıyormus sonrasında fotografd cekımlerı falan hersey dahıl
umarım memnunda kalırız
cumartesı aksam sunnet oluyor
Bence çok saçma , oğlunuz ileride size çatabilir neden sünnet yaptırdınız dercesine ?
Globalleşen dünyada eğer bilime yatkın, kendine geliştirebilen, bir insan olursa bu muhtemeldir.
O Onun bileceği iş, eğer ileride müslümanlığa cani gönülden inanırsa, sünnet olur,
Onun ileride cinsel hayatında daha az zevk almasına, organ boyunun kısalmasına sebep olabilirsiniz.
O zamanlar nüfus azdı, Hz. Muhammed' e inanların belli olması gerekiyordu.
Her müslümanım denen kafire inanmak zorunda kalmak casuslara sebep oluyordu.
, sünnet olayı ortaya çıkarıldı.
Hani biraz bunlarıda düşünmekte fayda görüyorum ben!:44:
Kesinlikle katılıyorum, araştırmacı yazar Nil Gün'ün Sünnet adlı kitabını okuduktan sonra benim de fikirlerim bu yönde oluştu. Kitapta sünnet değişik dinlerdeki yönüyle, tarihiyle ve önümüze konulan tüm sağlık gerekçeleriyle ve elbette ki bu konudaki bilimsel ispatlı karşıt görüşlerle de inceleniyor. Üstelik kendi mesleğim de avukatlık olduğu için eğer çocuğumuzun eğri işeme vs. gibi bir sorunu yoksa dini ya da keyfi nedenlerle gerçekleştirilecek sünneti "vücut bütünlüğüne zarar vermek" kapsamında görüyorum. Yani aslında evladınızın burnunun ucunu, kulağının kepçesini, memesinin ucunu nasıl paşa gönlümüze göre kestiremiyorsak cinsel organına da kafamıza ve kendi inancımıza göre müdahalede bulunamayız. Sonuçta müslümanın çocuğu müslüman olur ve öyle ölür diye bir kural da yok değil mi? Başkalarının adına karar vermeyi ne de çok seviyoruz ah! Bugün kestirirsen geriye dönüşü yok, erken boşalma problemlerinin, türlü cinsel korkuların kaynağı hep bu işlem, oysa ki çocuğunuz büyüyüp de aklıyla yüreğiyle müslüman olduğunda ya da hangi din mensubu olursa olsun bunu gerekli hissettiğinde gider bir cerraha kendisi de yaptırabilir, değil mi? Kaldı ki bu farz değil, sünnet! Yani islamın ya da imanın şartlarından biri değil! Kuranda sünnetle ilgili bir zorunluluk var mı yok! Bu şekilde düşünürken hayırlısıyla doğacak olan oğlumu sünnet ettirecek miyim? EVET! Çünkü bu çocuğun bir de babası var ve sunduğum tüm gerekçeleri çok mantıklı bulmasına rağmen, sünnet ettirecek sevgili oğlunu!
çok komiksiniz ya bunları yazmadan önce hiç araştırdınızmı bir sağlıkçı olarak sizi şiddetle kınıyorum.
Kesinlikle katılıyorum, araştırmacı yazar Nil Gün'ün Sünnet adlı kitabını okuduktan sonra benim de fikirlerim bu yönde oluştu. Kitapta sünnet değişik dinlerdeki yönüyle, tarihiyle ve önümüze konulan tüm sağlık gerekçeleriyle ve elbette ki bu konudaki bilimsel ispatlı karşıt görüşlerle de inceleniyor. Üstelik kendi mesleğim de avukatlık olduğu için eğer çocuğumuzun eğri işeme vs. gibi bir sorunu yoksa dini ya da keyfi nedenlerle gerçekleştirilecek sünneti "vücut bütünlüğüne zarar vermek" kapsamında görüyorum. Yani aslında evladınızın burnunun ucunu, kulağının kepçesini, memesinin ucunu nasıl paşa gönlümüze göre kestiremiyorsak cinsel organına da kafamıza ve kendi inancımıza göre müdahalede bulunamayız. Sonuçta müslümanın çocuğu müslüman olur ve öyle ölür diye bir kural da yok değil mi? Başkalarının adına karar vermeyi ne de çok seviyoruz ah! Bugün kestirirsen geriye dönüşü yok, erken boşalma problemlerinin, türlü cinsel korkuların kaynağı hep bu işlem, oysa ki çocuğunuz büyüyüp de aklıyla yüreğiyle müslüman olduğunda ya da hangi din mensubu olursa olsun bunu gerekli hissettiğinde gider bir cerraha kendisi de yaptırabilir, değil mi? Kaldı ki bu farz değil, sünnet! Yani islamın ya da imanın şartlarından biri değil! Kuranda sünnetle ilgili bir zorunluluk var mı yok! Bu şekilde düşünürken hayırlısıyla doğacak olan oğlumu sünnet ettirecek miyim? EVET! Çünkü bu çocuğun bir de babası var ve sunduğum tüm gerekçeleri çok mantıklı bulmasına rağmen, sünnet ettirecek sevgili oğlunu!
yani sünnet temizliği otomatiğe bağlamakla beraber birde böyle bir acı gerçek var..
tamam iyi diyorsunuzda sünnet hatadır çünkü küçücük çocukların seçim hakkını elinden almaktır .. Tabi tıbbi gerekçeler hariç diyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?