- 9 Eylül 2007
- 21.428
- 66.420
- 1.123
- Konu Sahibi kuzeyildizi
-
bencede saygı ama bnm kişisel görüşüme göre:
yarar/zarar konularıyla ilgili binlerce makale mevcuttur ve hiçbiri net şekilde yararlıdır-zararlıdır dedirtmez.
zararlı olduğunu savunanların en çok kabul gören iddiası prepusyumun glansı ve hemen devamındaki hassas mukozayı koruduğudur. bu kısımların sinir uçları bakımından zengin olduğu, sünnet sonrası mukozanın yerini epitelize cilt dokusuna bırakmasının hassasiyeti azalttığı savunulur. sünnetli/sünnetsiz insanları alınan haz açısından kıyaslayacak bir çalışma teknik olarak mümkün olmadığı gibi, tüm yorumlar subjektif olacaktır.
yararlı olduğunu savunanlar ise bölge hijyeninin sünnetlilerde daha iyi olduğunu, çocukluk çağında sık idrar yolu enfeksiyonu gelişmesini önlediğini ve daha geç dönemlerde kanser riski oluşturmayacağını savunurlar. yarar dedirtecek istatistiklere sahip çalışma yoktur. bu görüşleri kısmen destekleyen yayınlar vardır.
ben eğer cinsel sağlığı bunu gerekli kılsaydı yapardım oğlum 13 yaşında ama sağlığında bir sorun yokmuş bu konuyu gidişata göre ayarlıyacam saygılar..Allahımada Kitabımada inanıyorum ama bunu Müslüman gerekliliği olarak görmüyorum..
bencede saygı ama bnm kişisel görüşüme göre:
yarar/zarar konularıyla ilgili binlerce makale mevcuttur ve hiçbiri net şekilde yararlıdır-zararlıdır dedirtmez.
zararlı olduğunu savunanların en çok kabul gören iddiası prepusyumun glansı ve hemen devamındaki hassas mukozayı koruduğudur. bu kısımların sinir uçları bakımından zengin olduğu, sünnet sonrası mukozanın yerini epitelize cilt dokusuna bırakmasının hassasiyeti azalttığı savunulur. sünnetli/sünnetsiz insanları alınan haz açısından kıyaslayacak bir çalışma teknik olarak mümkün olmadığı gibi, tüm yorumlar subjektif olacaktır.
yararlı olduğunu savunanlar ise bölge hijyeninin sünnetlilerde daha iyi olduğunu, çocukluk çağında sık idrar yolu enfeksiyonu gelişmesini önlediğini ve daha geç dönemlerde kanser riski oluşturmayacağını savunurlar. yarar dedirtecek istatistiklere sahip çalışma yoktur. bu görüşleri kısmen destekleyen yayınlar vardır.
ben eğer cinsel sağlığı bunu gerekli kılsaydı yapardım oğlum 13 yaşında ama sağlığında bir sorun yokmuş bu konuyu gidişata göre ayarlıyacam saygılar..Allahımada Kitabımada inanıyorum ama bunu Müslüman gerekliliği olarak görmüyorum..
http://oykudenhikayeler............../ buradan okuyabilirsiniz..mesela ben oğlum olursa bu kararı onun kendisine bırakmayı düşünüyorum..ama hassas konular olduğu için ulu orta söylemek yanlış..
bu konuda yeterince bilgim var sen rahat ol..oğlum derken bir oğlum daha olsa hatta on tane olsa kendi bendeninin kararını ben veremem demek istedim.. Teşekkür..
bu konuda yeterince bilgim var sen rahat ol..oğlum derken bir oğlum daha olsa hatta on tane olsa kendi bendeninin kararını ben veremem demek istedim.. Teşekkür..
yalan yanlış yok ortada sizin doğrularınız sizin için doğru ve sizin nedenlerinize göre doğru bilin doğru kişiye göre değişir.. söylemiyorum sadece herşeyi ortaya dökmekten hoşlanmıyorum..ayrıca..siz inanabilirsiniz cnm lafım yok..empoze de başka şey de bana söylermisin Allah bir insanı nasıl yanlış yaratır haşa ben kafir değilim öyle Allahın yarattığını durup durduk yerde beğenmeyimde Müdahale ettireyim çocuğa haa bir sağlıkla ilgili bir sorun olur ayrı..
sizlere bir Lafım yok..bnm fikrim olmamakla birlikte işallah sağlıklı bir şekilde inandığınız şeyi muntazam bir şekilde halledin tabi olmazsa olmazınızsa..şahsen ben kendimi Erkek bir birey yerine koyuyorum..ve şöyle düşünüyorum daha doğrusu empati kurarak kendimi ifade ediyorum..ben eğer bir erkek çocuk olsaydım Ailemden anlayış beklerdim..ve eğer ben buna karar verirsem yani gerçekten içimden gelerek buna gerek olduğuna karar verdiğim bir zamanda gider sessiz sedasız hallederdim bu işi..yaşın bir önemi yok..! ama inanıyorsamda ben karar vermeliyim..birilerinin diretmesiyle dayatmasıyla değil eğer istersem çocukken yada yetişkinken olur beraber yaşadığım bireylerle konuşurum herşeyi ayarlarız hallederiz..sizede saygılar bu bnm kişisel olarak görüşüm sadece..onun dışında bnm Bedenime dokunmaya kimin ne hakkı var..!
Karar verme yasi nedir, pardon. 18 mi. O zamana kadar koca delikanli olur. Size tek bir konuda katiliyorum, o da komplikasyonlarin olusabilecegi ve yapilan yerin iyi arastirilmasi gerekliligi. Onun disinda cocuk ne kadar kucukse o kadar cabuk ve kolay atlatir. Turk toplumunda yasiyoruz, sunnetsiz erkeklere nasil bakildigini sanirim biliyoruz.
bence koca Delikanlı olsa bile ne olacak gider çağdaş bir doktara anlatır çağdaşca sonuçta son derece doğal yani küçükken değilde koca delikanlı oluncamı kötü oluyor katılmıyorum..doktor gerektiğinde doğumda yapar, basur ameliyatıda sünnetde bunlardan biri..doktora ayıp yoktur..sadece Doktor ve o genç arasında kalır o mevzu..neden doğal birşeymiş gibi görmüyorsun...Türk toplumunda diyorsanki nasıl bakılıyor işte toplumun AYIBI o dediğin çocuğumun değil..! ama zaman giderek değişiyor bu durumunda zamanla daha çağdaş bir seviyeye doğru gidebileceğini düşünüyorum..yani geri kafalılıktan sıyrılırsa :)
sünnet olayını inançtan uzak olarak tartışmak gerekirse.......iki prof üroloji hocamızın söylediği şuydu bize.......müslüman dünyasında yapılan sünnetin erkeği sakatlayabildiği......sakatlanmaktan kastım cinsel fonksiyon bozukluğu........sünnet yapılırken haz alınan noktalarında kesildiğine dair bir yığın yabancı makalelerden bahsettiler
ama tersinden düşünürsek hristiyan dünyasının müslümanlığı karalama taktiklerinden biri de olabilir diye düşünüyorum....fakat hocalarımız makalelere inanmış görünüyorlardı
korkmaz sunnet klınıgınde lolak klasık sunnet yontemı 450 tl
akrabalarla gıdılıyor yarım saat bı oynama ve senlık yapılıyormus sonrasında fotografd cekımlerı falan hersey dahıl
umarım memnunda kalırız
cumartesı aksam sunnet oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?