- 9 Eylül 2007
- 21.428
- 66.420
- 1.123
- Konu Sahibi kuzeyildizi
bencede saygı ama bnm kişisel görüşüme göre:
yarar/zarar konularıyla ilgili binlerce makale mevcuttur ve hiçbiri net şekilde yararlıdır-zararlıdır dedirtmez.
zararlı olduğunu savunanların en çok kabul gören iddiası prepusyumun glansı ve hemen devamındaki hassas mukozayı koruduğudur. bu kısımların sinir uçları bakımından zengin olduğu, sünnet sonrası mukozanın yerini epitelize cilt dokusuna bırakmasının hassasiyeti azalttığı savunulur. sünnetli/sünnetsiz insanları alınan haz açısından kıyaslayacak bir çalışma teknik olarak mümkün olmadığı gibi, tüm yorumlar subjektif olacaktır.
yararlı olduğunu savunanlar ise bölge hijyeninin sünnetlilerde daha iyi olduğunu, çocukluk çağında sık idrar yolu enfeksiyonu gelişmesini önlediğini ve daha geç dönemlerde kanser riski oluşturmayacağını savunurlar. yarar dedirtecek istatistiklere sahip çalışma yoktur. bu görüşleri kısmen destekleyen yayınlar vardır.
ben eğer cinsel sağlığı bunu gerekli kılsaydı yapardım oğlum 13 yaşında ama sağlığında bir sorun yokmuş bu konuyu gidişata göre ayarlıyacam saygılar..Allahımada Kitabımada inanıyorum ama bunu Müslüman gerekliliği olarak görmüyorum..
bla bla bla bla.. her konuda uzman olamazsınız sevgili üye.. çocuğunuza yaptırdığınız aşıları ne kadar araştırdınız? siz bunu gereklilik olarak görmüyorsunuz, biz görüyoruz.. yaptığınız inanca müdahale bilmem farkında mısınız? kaldı ki biz de sıradan insanlara değil, uzman görüşüne, yorumuna, tecrübesine, bilgisine başvuruyoruz.. yani burada demagoji yapmıyor oluşumuz, bilgisizliğimizden değil, ilime güvenimizden emin olabilirsiniz..