Sünnet Istanbulda iyi bir sünnetçi tavsiyeniz...

bencede saygı ama bnm kişisel görüşüme göre:
yarar/zarar konularıyla ilgili binlerce makale mevcuttur ve hiçbiri net şekilde yararlıdır-zararlıdır dedirtmez.
zararlı olduğunu savunanların en çok kabul gören iddiası prepusyumun glansı ve hemen devamındaki hassas mukozayı koruduğudur. bu kısımların sinir uçları bakımından zengin olduğu, sünnet sonrası mukozanın yerini epitelize cilt dokusuna bırakmasının hassasiyeti azalttığı savunulur. sünnetli/sünnetsiz insanları alınan haz açısından kıyaslayacak bir çalışma teknik olarak mümkün olmadığı gibi, tüm yorumlar subjektif olacaktır.
yararlı olduğunu savunanlar ise bölge hijyeninin sünnetlilerde daha iyi olduğunu, çocukluk çağında sık idrar yolu enfeksiyonu gelişmesini önlediğini ve daha geç dönemlerde kanser riski oluşturmayacağını savunurlar. yarar dedirtecek istatistiklere sahip çalışma yoktur. bu görüşleri kısmen destekleyen yayınlar vardır.

ben eğer cinsel sağlığı bunu gerekli kılsaydı yapardım oğlum 13 yaşında ama sağlığında bir sorun yokmuş bu konuyu gidişata göre ayarlıyacam saygılar..Allahımada Kitabımada inanıyorum ama bunu Müslüman gerekliliği olarak görmüyorum..

bla bla bla bla.. her konuda uzman olamazsınız sevgili üye.. çocuğunuza yaptırdığınız aşıları ne kadar araştırdınız? siz bunu gereklilik olarak görmüyorsunuz, biz görüyoruz.. yaptığınız inanca müdahale bilmem farkında mısınız? kaldı ki biz de sıradan insanlara değil, uzman görüşüne, yorumuna, tecrübesine, bilgisine başvuruyoruz.. yani burada demagoji yapmıyor oluşumuz, bilgisizliğimizden değil, ilime güvenimizden emin olabilirsiniz.. :34:

bencede saygı ama bnm kişisel görüşüme göre:
yarar/zarar konularıyla ilgili binlerce makale mevcuttur ve hiçbiri net şekilde yararlıdır-zararlıdır dedirtmez.
zararlı olduğunu savunanların en çok kabul gören iddiası prepusyumun glansı ve hemen devamındaki hassas mukozayı koruduğudur. bu kısımların sinir uçları bakımından zengin olduğu, sünnet sonrası mukozanın yerini epitelize cilt dokusuna bırakmasının hassasiyeti azalttığı savunulur. sünnetli/sünnetsiz insanları alınan haz açısından kıyaslayacak bir çalışma teknik olarak mümkün olmadığı gibi, tüm yorumlar subjektif olacaktır.
yararlı olduğunu savunanlar ise bölge hijyeninin sünnetlilerde daha iyi olduğunu, çocukluk çağında sık idrar yolu enfeksiyonu gelişmesini önlediğini ve daha geç dönemlerde kanser riski oluşturmayacağını savunurlar. yarar dedirtecek istatistiklere sahip çalışma yoktur. bu görüşleri kısmen destekleyen yayınlar vardır.

ben eğer cinsel sağlığı bunu gerekli kılsaydı yapardım oğlum 13 yaşında ama sağlığında bir sorun yokmuş bu konuyu gidişata göre ayarlıyacam saygılar..Allahımada Kitabımada inanıyorum ama bunu Müslüman gerekliliği olarak görmüyorum..

http://oykudenhikayeler............../ buradan okuyabilirsiniz..mesela ben oğlum olursa bu kararı onun kendisine bırakmayı düşünüyorum..ama hassas konular olduğu için ulu orta söylemek yanlış..

Bingo!..
Hangi ara oğlunuz oldu da 13 yaşına geldi. :18:

bu konuda yeterince bilgim var sen rahat ol..oğlum derken bir oğlum daha olsa hatta on tane olsa kendi bendeninin kararını ben veremem demek istedim.. Teşekkür..

bu konuda yeterince bilgim var sen rahat ol..oğlum derken bir oğlum daha olsa hatta on tane olsa kendi bendeninin kararını ben veremem demek istedim.. Teşekkür..

yoo ben rahatım, panik halinde konudan konuya copy-paste yapan sizsiniz.. her konuda bilginiz olduğu muhakkak!! ah bir de saygı nedir onu kavrayabilsek değil mi? neyse, öğrenmenin yaşı yok, bu konudan bunu çıkarabilirsiniz herhalde :34:

yok cnm estağfirullah sizin inancınıza saygı duyuyorum elbet keşke bu inanç bir İnsanın Beden hakkına kdr ileri gitmeseydi..ben size karışamam Tabikide ama ben çok araştırdım bu konu dinin içinde değil size şöyle anlatayım:

Bakin Hindistanli ,Pakistanli, musliman evli Hanimlar evli olduklarini belirtmek icin gobek kisimlarini acik tutmalari gerekli..
Simdi Bu tessettür islama uygun mu dur? hyr değil
Gobeginde bir inci, boncuk, kupe takmalari..tabiki degil ama islamiyeti kabul ettiklerinde kendi kabile orf ve adetlerini de malasef birakmamislardir...
bu konularda fazla kafa yormaya gerek yok cunku islamin ne emri ne farzi nede sünnettidir.. işte sünnette böyle birşey ama kimse anlamıyor..belki kısmen temizlik olduğu için sünnet demişlerdir..belki kısmen temizlik olduğu için sünnet demişlerdir..

Son düzenleme:

Mesajlarınız ortada. Bir oğlum daha olsa diye yazmamışsınız. Fikrinizi empoze etmek için yalan söylüyorsunuz. Bu açıkça belli oluyor.

yalan yanlış yok ortada sizin doğrularınız sizin için doğru ve sizin nedenlerinize göre doğru.. bilin doğru kişiye göre değişir.. yalan söylemiyorum sadece herşeyi ortaya dökmekten hoşlanmıyorum..ayrıca..siz inanabilirsiniz cnm lafım yok..empoze de başka şey de bana söylermisin Allah bir insanı nasıl yanlış yaratır haşa bu Allaha eş koşmak olup yarattığını beğenmemek olur durduk yerde Müdahale ettmek..ben böyle inanıyorum..
haa bir sağlık sorunu olursa ayrı mesele..

Son düzenleme:
yalan yanlış yok ortada sizin doğrularınız sizin için doğru ve sizin nedenlerinize göre doğru bilin doğru kişiye göre değişir.. söylemiyorum sadece herşeyi ortaya dökmekten hoşlanmıyorum..ayrıca..siz inanabilirsiniz cnm lafım yok..empoze de başka şey de bana söylermisin Allah bir insanı nasıl yanlış yaratır haşa ben kafir değilim öyle Allahın yarattığını durup durduk yerde beğenmeyimde Müdahale ettireyim çocuğa haa bir sağlıkla ilgili bir sorun olur ayrı..

Hiç Hindistana gittiniz mi? çünkü size bunu anlatan çok yanlış söylemiş :) neden biliyor musunuz? yaklaşık 8 senedir Hindistanlı bir patronla ve yaklaşık 30 a yakın hintliyle aynı ortamda çalışıyorum.. ve size kısaca şöyle söyleyeyim: yok öyle birşey :34: göbek falan açmıyor müslümanlar.. hatta tam tersi, TR'de olsa nasıl bir ayrımcılıkla karşılaşırlar bilemiyorum, o derece tesettürlü geziyorlar.. Hindular ın ise evli ve bekar giyim ve süs tarzları var.. neyse konuyu dağıtmayalım..

üst mesajda ki mantığı ise kabul etmem imkansız.. bu mantıkla epilasyon, kaş-bıyık alımı neden yapılıyor? bu konuyu yanlış yaratılışa nasıl bağlarsınız? kaldı ki bunun beğeniyle de bir ilgisi yok.. herneyse, sizin çocuğunuzda karar sizin olmakla beraber, her sünnet konusunda bu tarz yorumlar yapmanızın tek anlamı insanları etkilemek.. ne düşündüğünüz değil, ne yaptığınız önemli forum ortamlarında.. zira konu "sünnet gerekli mi" değil, değil mi?

sünnet olayını inançtan uzak olarak tartışmak gerekirse.......iki prof üroloji hocamızın söylediği şuydu bize.......müslüman dünyasında yapılan sünnetin erkeği sakatlayabildiği......sakatlanmaktan kastım cinsel fonksiyon bozukluğu........sünnet yapılırken haz alınan noktalarında kesildiğine dair bir yığın yabancı makalelerden bahsettiler

ama tersinden düşünürsek hristiyan dünyasının müslümanlığı karalama taktiklerinden biri de olabilir diye düşünüyorum....fakat hocalarımız makalelere inanmış görünüyorlardı

valla Hindistanda farklı Müslüman Mezhepler olabilir ve onların her biri farklı şekilde inanç sistemlerine sahip olabilir..bilemeyeceğim.. ama bunu çok güvenilir bir Din Aliminden duydum onuda söyleyeyim..neyse konumuz o değil boşver.. Sünnet konusunda size şu kadarını söyleyeyim sünneti yaparak bir İnsanı daha doğrusu bir çocuğun Beden sağlığını, ruh sağlığını ve akıl sağlığını tehlikeye atmak hatadır ama bizim toplumumuzdaki toplum baskısında ötürü asla Kabul etmemekte direneceğimiz bir hatadır..sakal bıyık ağda epilasyon Lütfen geçin bunları eğer bir komplikasyonda o çocuğun bunun bedelini bir ömür çekmesi gibi bir ihtimal söz konusuysa ve bunun sorumluluğu kendisinin değilse ortada kesinlikle bir sorun var demektir...

Son düzenleme:
sizlere bir Lafım yok..bnm fikrim olmamakla birlikte işallah sağlıklı bir şekilde inandığınız şeyi muntazam bir şekilde halledin tabi olmazsa olmazınızsa..şahsen ben kendimi Erkek bir birey yerine koyuyorum..ve şöyle düşünüyorum daha doğrusu empati kurarak kendimi ifade ediyorum..ben eğer bir erkek çocuk olsaydım Ailemden anlayış beklerdim..ve eğer ben buna karar verirsem yani gerçekten içimden gelerek buna gerek olduğuna karar verdiğim bir zamanda gider sessiz sedasız hallederdim bu işi..yaşın bir önemi yok..! ama inanıyorsamda ben karar vermeliyim..birilerinin diretmesiyle dayatmasıyla değil eğer istersem çocukken yada yetişkinken olur beraber yaşadığım bireylerle konuşurum herşeyi ayarlarız hallederiz..sizede saygılar bu bnm kişisel olarak görüşüm sadece..onun dışında bnm Bedenime dokunmaya kimin ne hakkı var..!

Son düzenleme:
sizlere bir Lafım yok..bnm fikrim olmamakla birlikte işallah sağlıklı bir şekilde inandığınız şeyi muntazam bir şekilde halledin tabi olmazsa olmazınızsa..şahsen ben kendimi Erkek bir birey yerine koyuyorum..ve şöyle düşünüyorum daha doğrusu empati kurarak kendimi ifade ediyorum..ben eğer bir erkek çocuk olsaydım Ailemden anlayış beklerdim..ve eğer ben buna karar verirsem yani gerçekten içimden gelerek buna gerek olduğuna karar verdiğim bir zamanda gider sessiz sedasız hallederdim bu işi..yaşın bir önemi yok..! ama inanıyorsamda ben karar vermeliyim..birilerinin diretmesiyle dayatmasıyla değil eğer istersem çocukken yada yetişkinken olur beraber yaşadığım bireylerle konuşurum herşeyi ayarlarız hallederiz..sizede saygılar bu bnm kişisel olarak görüşüm sadece..onun dışında bnm Bedenime dokunmaya kimin ne hakkı var..!

Karar verme yasi nedir, pardon. 18 mi. O zamana kadar koca delikanli olur. Size tek bir konuda katiliyorum, o da komplikasyonlarin olusabilecegi ve yapilan yerin iyi arastirilmasi gerekliligi. Onun disinda cocuk ne kadar kucukse o kadar cabuk ve kolay atlatir. Turk toplumunda yasiyoruz, sunnetsiz erkeklere nasil bakildigini sanirim biliyoruz.

Karar verme yasi nedir, pardon. 18 mi. O zamana kadar koca delikanli olur. Size tek bir konuda katiliyorum, o da komplikasyonlarin olusabilecegi ve yapilan yerin iyi arastirilmasi gerekliligi. Onun disinda cocuk ne kadar kucukse o kadar cabuk ve kolay atlatir. Turk toplumunda yasiyoruz, sunnetsiz erkeklere nasil bakildigini sanirim biliyoruz.

koca Delikanlı olsa bile ne olacak gider çağdaş bir doktara anlatır çağdaşca sonuçta son derece doğal yani küçükken değilde koca delikanlı oluncamı kötü oluyor katılmıyorum..doktor gerektiğinde doğumda yapar, basur ameliyatıda sünnetde bunlardan biri..doktora ayıp yoktur..sadece Doktor ve o genç arasında kalır o mevzu..neden doğal birşeymiş gibi görmüyorsun...Türk toplumunda diyorsanki nasıl bakılıyor işte toplumun AYIBI o dediğin çocuğumun değil..! ama zaman giderek değişiyor bu durumunda zamanla daha çağdaş bir seviyeye doğru gidebileceğini düşünüyorum..yani geri kafalılıktan sıyrılırsa :)

Son düzenleme:
bence koca Delikanlı olsa bile ne olacak gider çağdaş bir doktara anlatır çağdaşca sonuçta son derece doğal yani küçükken değilde koca delikanlı oluncamı kötü oluyor katılmıyorum..doktor gerektiğinde doğumda yapar, basur ameliyatıda sünnetde bunlardan biri..doktora ayıp yoktur..sadece Doktor ve o genç arasında kalır o mevzu..neden doğal birşeymiş gibi görmüyorsun...Türk toplumunda diyorsanki nasıl bakılıyor işte toplumun AYIBI o dediğin çocuğumun değil..! ama zaman giderek değişiyor bu durumunda zamanla daha çağdaş bir seviyeye doğru gidebileceğini düşünüyorum..yani geri kafalılıktan sıyrılırsa :)

Geri kafali oldugumu nerden biliyorsun ki. Yegenlerim yurt disinda yasiyor ama sunnet oldular, ustelik buradaki doktorlar yapti. Geri kafalilik sunnet olup olmamakla mi gosteriliyor. Her ailenin, her bireyin bakis acisi farkli.

Fikirlerimizi degistiremeyecegine gore ve tanidigin bir sunnetci yoksa yazmayi kesiyorum. Polemige girmek forum kurallarina aykiri.

sünnet olayını inançtan uzak olarak tartışmak gerekirse.......iki prof üroloji hocamızın söylediği şuydu bize.......müslüman dünyasında yapılan sünnetin erkeği sakatlayabildiği......sakatlanmaktan kastım cinsel fonksiyon bozukluğu........sünnet yapılırken haz alınan noktalarında kesildiğine dair bir yığın yabancı makalelerden bahsettiler

ama tersinden düşünürsek hristiyan dünyasının müslümanlığı karalama taktiklerinden biri de olabilir diye düşünüyorum....fakat hocalarımız makalelere inanmış görünüyorlardı

bu konuyu bende kapatmaya karar verdim..çünkü neresinde tutsam mevzu elimde kalıyor..anlatmak istediğimi anlatmaya çalışırken olay komediye dönüyor..bu arkadaşımızın yazdıkları kesinlikle doğrudur..aksi yayınlardada doğruluk payı var..şu yada bu diyemezsin..

Ben size değil toplumsal olarak bakış açımızın geri kafalılıktan ötürü olduğunu savunuyorum..çünkü bir yaradılış naturasının bir insanın aşşağalanmasına, alay edilmesine sebep olması v.s gibi olumsuz davranışlara sebep olması aslında direk Allaha saygısızlık ve kişilik haklarına aykırıdır..bu aslında olmaması gereken bir durum..geri kafalılığımızdan sıyrılamadığımızın bir göstergesi böyle durumların olması..hem çocuk bunu ilan etmeyecek yani tıpkı sünnet edildiğinde erkek olduğunu ilan ettiği gibi..sonra o düğünler erkek olmakla bunun özdeşleştirilmeside geri kafalılık..madem erkek olmak bu deniliyor peki nüfusun geri kalan %80 i nasıl üreyip çoğalmaktalar malum onlar sünnet olmadılar muhtemelende Erkek olamadılar :) Kusura bakmayın sünnet belki değil ama sünnete bağlanan bu ataerkil duygular, sünnetsiz bir insanın yukarda bahsettiğiniz gibi farklı gözle görülmesi sırf bu yüzden yaptırmamayı düşünenlerin yaptırmak zorunda kalması aksi durumda evlenemez gibi düşünülmesi kocaman bir hatadır..son söz..

Son düzenleme:
Yusuf Korkmaz sunnet kliniginin ustunr tanimam. Kendisi suan rahmetli oldu fakat yetistirdigi arkadas onu aratmayacak kalitede. Benim doktorum Yusuf hocamdi Allah gani gani rahmet eylesin fakat şuan yetistirdigi ekip kaliteli. Cocugunuzun yuruyerek çikmasini ve eglenerek sunnet olmasini isteyen biraz paraya acimasin. Suslu esylara ve dugun salonlarina acimayarak verdiginiz paralari evladinizin sagligi icin harcayin.

Back
X