İstanbulda yaşamaktan nefret ediyorum.

Kalabaliktan, kesmekesten, insanlarin tahamulsuzlerinden, saygisizliklarindan, pahaliktan, havasindan, suyundan herseyinden biktim..yemisim metropolunu bogazini elimde olsa bi dk durmam ama sartlar iste ah ahhh:5:

EVet bu kadar İstanbul'da buna diğer büyükşehirlerde dahil yaşamaktan bıktım. Trafikten pahalılıktan kalabalıktan bıktım.

geçen hafta istanbuldaydım,bu gidişimde gerçekten banada çok pahalı geldi,tünel sanırım 3 tl olmuş,otobüs 4 tl,eskiden ucuz diye terkoz,beyoğlu pasajlarına giderdim,25-30 tl den aşağı blüz kazak vs...yok.ben o paraya mağazadan bedenli tertemiz kazaklar alırım.otelimiz taksimdeydi,atatürk havaalanına 2 saatte ulaştık,herkes üstüste falan,beğenmedim.gerçekten ulaşım niye o kadar pahalı olmuş anlam veremedim?:19:

EVet bu kadar İstanbul'da buna diğer büyükşehirlerde dahil yaşamaktan bıktım. Trafikten pahalılıktan kalabalıktan bıktım.

geçen hafta istanbuldaydım,bu gidişimde gerçekten banada çok pahalı geldi,tünel sanırım 3 tl olmuş,otobüs 4 tl,eskiden ucuz diye terkoz,beyoğlu pasajlarına giderdim,25-30 tl den aşağı blüz kazak vs...yok.ben o paraya mağazadan bedenli tertemiz kazaklar alırım.otelimiz taksimdeydi,atatürk havaalanına 2 saatte ulaştık,herkes üstüste falan,beğenmedim.gerçekten ulaşım niye o kadar pahalı olmuş anlam veremedim?:19:

Artık ben de bu şehirden bıktım. Usandım.
Başka şehirde yaşamak nasıldır onu da bilmiyorum ki...
Yapabilir miyim diye ciddi ciddi düşünüyorum.

hep istanbulda yaşamak istedim ama bukadar pahalı olduğunu duyunca tırstım bide göç yüzünden çok karışık bır hal almış istanbula en yakın illerden birindeyim ve asla okadar pahalı değil

Son düzenleme:
İyi ki İstanbul'da değilim nefes alamazdım.
Bir kere geldim burada yaşayamam dedim.

İstanbul'da nüfus günden güne artıyor, trafik hergün daha da çekilmez bir hal alıyor... tranvaylar, otobüsler, yollar tıklım tıklım, herkeste stres, bu şehir ne hale geldi ya, bende başka bir şehirde yaşamak nasıl olur diye düşünür oldum... artık güzel İstanbul gitti yerine çirkin İstanbul geldi, taşı toprağı altın diye diye kirlettik, mahvettik İstanbul'u.

İstanbul...
Tam manasıyla nefret ettim
Trafiğinden, pahalılığından kısacası herşeyinden.
Sahile gitsen artık kokuyor, kalabalık ve tek başınasaysan sapık dolu
Boğazdan başka nesi var ki?
Her hafta tarihi yerleri mi geziyoruz sanki
Ben tuzla tarafındayım
Kadıköye gidene kadar fenalık basıyor
Sanki ilden ile geçiyorum o derece
Fırsatım olsa bir dk durmam çeker giderim

ahhhh istanbul çok seviyorum,her haliyle.belki orada yaşamadığımdan:1:

kim ne derse desin küçük dünya valla.ben çok seviyorum istanbulu.artık başka yerde yaşamak istemiyorum. 3 yıldır burdayım...

Bendd bıkanlardanım birde farklı şehirler gördüm buradan kaçasım gelir hep. Aydın Nazilli İzmir Aliağa Kırşehir bu yüzden buraları çok severim ufak sessiz sakin.

Niye böyle söylüyorsunuz ki İstanbul her haliyle güzeldir, sadece şehre uyum sağlamak ve şehri tanımak gerekir zevk almak için çünkü hangi gün neresi güzel olur neresi çok kalabalık olur, hangi saatlerde yola çıkılmaz gibi konuları öğrendiğiniz zaman o keşmekeşe bir şekilde dahil olur ve burada olmanın zevkini çıkarırsınız. Ayrıca pahalılığa gelince bence ucuzu da var herşeyin pahalısı da, herkes bütçesine göre seçim yapar. Yoksa Anadolu'daki diğer şehirlerde öyle aman aman bir ucuzluk görmedim bugüne kadar.

Back
X