Bakıcı da aylık 1700 yani ciddi bir para bizim için.İstanbul da kendi eviniz varsa is eve yakinsa aslinda istanbul daha gecim icin kolay olabilir. secenek cok oldugu icin. sosyal imkanlar oldugu icin falan.
ama ev kiraysa is uzaksa , oturulan yer uzaksa, arac kullanmak gerekiyorsa gercekten cok zor. ben de gecen kiralik daire ararken tayin isteyecegim dedim.
eskiden isim oturdugumuz semtteydi. burdan da cok cikmiyordur merkeze uzak olmamiza rağmen. buraya yakin da gezecek yerler var cunku. belediyenin spor faaliyetleri nden faln da faydalaniyordum yetiyordu.
simdi isim istanbulun gobeginde. oraya yakın oturmam mumkun degil ama 40-60 dk arasi vir yere cekmeye calisiyorum. iyice ucmus kiralar.
dedim ogretmen olsaydim kucuk bir yere tayin ister okulun dibinde tutardim evi. hem yol masrafi da olmaz. yol yorgunluğu da olmaz.
aileniz de ordaysa mantikli. bakici masrafiniz falan varsa onlari da azaltmis olursunuz.
Bizim ev kredimiz zaten ev kirası kadar. 1600, o anlamda pişman değilim ve kiraya çıksam muhtemelen daha iyi br semtte daha fazla kira verecektim.
Araba zaten minimum satska en fazla 50 eder ki çocuk varken çok lazım. Veya oradan kazanacağımız 10 bin bir işimize yaramıyor pek.
Kredi kartı kullanmıyorum sadece nakit.
Annem gelemez kardeşim var sınava hazırlanıyor. Kayınvalidem de gelmiyor, sadece bir kaç gün ihtiyacımız olursa ancak.anneniz veya kayınvalideniz gelip bakamıyor mu çocuğunuza öyle bir imkan yok mu ?
eşinizin iş durumu nasıl olcak ? burda kaç aydır iş arıyor ? gideceğiniz yerde işe girebilecek mi ?
istanbulda yaşayıp tahmini aylık geliriniz 6000-6500 civarı iken iki ayrı krediye girmeniz sizin ayağınızı yorganına göre uzatmadığınızın bir kanıtı yorumlarda öğretmen olduğunu okudum yanlışım varsa düzeltin beni sizin iş kamu da ise çalışma düzeniniz ve iş garantiniz var ama eşiniz özel sketör çalışanı ve asgari ücretli işte çalışıyor ise çokta vasıflı bir eleman değil demektir eğitim vs bakımından ve son zamanlarda çalışmıyor gibi diyorsunuz.. ben olsam araba işine hiç girmezdim en başından evin kredisi bitince girerdim o topa. bakıcı için yapacak birşey yok 3 yaşa gelince kreşe verin belki aynı para gidecek ama hiç yoktan gelişimine olumlu katkısı olur. imkan açısından istanbul bulunmaz nimet ama herşey=para iken faydalanamadığınız imkanın size faydası olmaz...Annem gelemez kardeşim var sınava hazırlanıyor. Kayınvalidem de gelmiyor, sadece bir kaç gün ihtiyacımız olursa ancak.
Eşim şu an asgsri alıyor zaten en kötü orada da asgari alır diye düşünüyorum. İş imkanları pek yok aslında. Eşim iş aramıyor şu an peş peşe bütün işleri elinden gitti bir ay içinde. Bu son çalıştığı kişi de dün olumsuz bir konuşma yapmış.
Selam herkese.
Hayatım büyük bir hızla değişiyor
Tam oğlumla bir şeyler rayına oturdu, gülüp eğleniyoruz derken İstanbul'da geçim sıkıntısı peydah oldu. Eşimin işleri inanılmaz bozuldu, şu an ruhen zaten çöktü ve maddi olarak da çöküşteyiz. Bir miktar da borç yapmış kendileri yani o borç olmasa dahi bizim için geçinmek problem. Ev kredimiz, araba kredimiz, bakıcı ücreti derken yaşamak için bir şey kalmıyor bize. Kalanı da zaten bez, mama ve market olayları götürüyor.
Benim aklıma gelen tek bizi toparlayacak çözüm ufak bir Anadolu şehrine yani memleketime taşınmak. Eşim çok olumsuz bakmadı, elbette ilk etapta farklı işler denemek, biraz daha direnmek istiyor ama ben pek olacağını düşünemiyorum. 2-3 sene dayansak bile çocuğun eğitimi ve sağlığı bu şehirde bizi çok zorlayacak belli ki. Bu konuda zaten eşimle zıttız. O hangi okula gittiğinin önemsiz olduğunu ve ders manasında benim toparlayacağımı söylüyor bense sosyal anlamda asla bir fayfam olamayacağıbı ve gittiği okul kültürünün önemli olduğunu söylüyorum.
Şimdi benim sorum İstanbul'da çocuk büyütmüş olanlara. Ben ailemin yanına taşınsam buradaki kadar güvensiz bir ortamda büyümeyecek ama İstanbul'un imkanlarından da yararlanamayacak. Hoş kalsak da para olmadığı için imkanlardan yararlanamayabiliriz ama bir sahil gezmek, sokak çalgıcısı dinlemek, Göztepe parkına gitmek gibi basit şeyler dahi hayatımızda olamaz. Bu konuda acaba pişman olur muyum?
Annem gelemez kardeşim var sınava hazırlanıyor. Kayınvalidem de gelmiyor, sadece bir kaç gün ihtiyacımız olursa ancak.
Eşim şu an asgsri alıyor zaten en kötü orada da asgari alır diye düşünüyorum. İş imkanları pek yok aslında. Eşim iş aramıyor şu an peş peşe bütün işleri elinden gitti bir ay içinde. Bu son çalıştığı kişi de dün olumsuz bir konuşma yapmış.
Bir sene öncesine kadar aylık gelirimiz 11 bindi.istanbulda yaşayıp tahmini aylık geliriniz 6000-6500 civarı iken iki ayrı krediye girmeniz sizin ayağınızı yorganına göre uzatmadığınızın bir kanıtı yorumlarda öğretmen olduğunu okudum yanlışım varsa düzeltin beni sizin iş kamu da ise çalışma düzeniniz ve iş garantiniz var ama eşiniz özel sketör çalışanı ve asgari ücretli işte çalışıyor ise çokta vasıflı bir eleman değil demektir eğitim vs bakımından ve son zamanlarda çalışmıyor gibi diyorsunuz.. ben olsam araba işine hiç girmezdim en başından evin kredisi bitince girerdim o topa. bakıcı için yapacak birşey yok 3 yaşa gelince kreşe verin belki aynı para gidecek ama hiç yoktan gelişimine olumlu katkısı olur. imkan açısından istanbul bulunmaz nimet ama herşey=para iken faydalanamadığınız imkanın size faydası olmaz...
illa küçük bir yere gidelim derseniz küçük şehirler olsun sahil kesimi gelişmişlik düzeyi yüksek ilçeler olsun oralara taşının hem siz sosyal anlamda sıkılmazsınız hemde çocuğunuz için imkanlar ilerisi için çok olur ama ben olsam evimde varken istanbuldan taşınmazdım... mevcut giderleri azaltır yine orada yaşamaya devam ederdim.
Şu an işi yoksa kredileri vs çoksa zaten istanbul gibi Pahalı bir yerde zor olur sizin için.Şu an iş yok gibi zaten, yani burda işsiz olmasındansa orada işsiz olması bile daha avantajlı maddi olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?