- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.724
- 108
Hiç bir imkanı olmayan bir şehir, harcanacak bir şey yok gezecek yer sıkıntı ama çocuk takibi çok kolay. Sağlık için ve eğitim için özel tercih etmeye bile gerek yok.
Ama Antalya'nın br ilçesi olsa uçarak giderim ben de6 ay önce Istanbul dan kaçan biri olarak iyi ki diyorum çok şükür kaçmışım oranin kaosundan trafiginden pahalılığından usanmıştım.
Ki maddi olarak tükenmiş haldeydik bizde Antalya nin bir ilçesine taşındım 8 senedir ilk defa domatesi bahçeden hemde kilosu 2 3 liradan yedim dogal taze sebzeler yiyebiliyoruz çocuklarım içinde süper oldu arkadaşları var artik yazin akşama kadar sitenin icinde yüzdüler bisiklet sürdüler cok rahat ettim
Istanbulu özlüyor muyum dersen ki aşığım o şehre ama senede bir tatile gitmek yeticek bana artik uzaktan sevmek en mantiklisi sana da kaç kurtar kendini derim.
Yok öyle hayal ettigin gibi değil Antalya ya 30 km mesafesi var ne biliyim sinemasi avm si yok öyle sosyalleşmek için gitmen gerekiyor Antalya ya kaldi ki araban yoksa çok zorluyor 2 çocukla gitmek hani öyle çok cazip degil bir çok insan için sessiz sakin kendi halinde bir ilçe diyeyim ama rahatti bizi çokAma Antalya'nın br ilçesi olsa uçarak giderim ben de
Ayrılmayabiliriz yani buraya yazsanız ne yazmasanız ne. Tabi ki de kurulu düzenimi bozmak, sosyal çevremi terketmek istemem ve şansımı sonuna kadsr kullanırım ama olmuyorsa da gideriz mecburen.Herkes istiyor istanbul’dan ayrılmayı ama hiçkimse yerinden kıpırdamıyor. Siz de ayrılmayacaksınız işte buraya da yazıyorum.
Ben yazmazsam gidemezsiniz de o bakımdan söylüyorum ahahaAyrılmayabiliriz yani buraya yazsanız ne yazmasanız ne. Tabi ki de kurulu düzenimi bozmak, sosyal çevremi terketmek istemem ve şansımı sonuna kadsr kullanırım ama olmuyorsa da gideriz mecburen.
Artı eksi hesabı yapmama yardımcı oluyor bunlar ama. Tabi ki en önemlisi iş durumu. Şu an mesela 3500 civarı bir iş bulsa memleketten zaten öneri falan aramaz direk giderizBen yazmazsam gidemezsiniz de o bakımdan söylüyorum ahahayani gitmek son tercihiniz olacağı için öneriler biraz boşuna gibi
Hakkınızda hayırlısı olsun o zaman. İnşallah düzen bozmanıza gerek kalmadan güzel kapılar açılırArtı eksi hesabı yapmama yardımcı oluyor bunlar ama. Tabi ki en önemlisi iş durumu. Şu an mesela 3500 civarı bir iş bulsa memleketten zaten öneri falan aramaz direk gideriz
Eşiniz IT sektöründeymiş bu alanda en büyük sektör İstanbul'da çoğunlukla o yüzden bir süre daha düşünün derim.Bir sene öncesine kadar aylık gelirimiz 11 bindi.
Araba için 10 yıl ev kredisinin bitmesini beklemek bizim gelirimizde saçmaydı.
Bu arada askerlik evlilik gibi borçlar da ödendi bitti.
Eşim çalışmıyor değil, kendi isteğiyle olan bir şey değil. IT kendisi ve bir sene nce başka ülkedeki firma işten çıkardı. Dün de diğeri. Başka yaptığı işler de var ancak onlar düzenli ve bel bağlayabileceğim şeyler değil. Bir ay önce 15 binlik bir iş aldı ve işin ilk haftasında pürüz çıktı. Ona güvenip bir borç yapılamaz yani.
Ben dahi sevmiyordum memleketimi çok sıkıcı bir şehir, eşimse hiç alışamaz ama bilemiyorum ...Biz gittik ve geri döndük.
Küçük şehrin avantajları cok.
Insanlar daha sakin, ömrün yollarda geçmiyor, yediğin içtiğin daha ucuz, insanlik/komşuluk ölmemiş vs vs.
Ama gel görelim ki benim gibi doğma büyüme istanbul kesmekesine alışmış biri için bir süre sonra o sakinlik delirtiyor.
Çocuklarım için daha doğru bir seçim olsa da, anne yada baba mutsuzsa o gemi yürümüyor.
Yani bakacak tabi biraz ama çok bir vakit de yok aylarca bekleyecek birikim olmadığı gibi borcumuz da varEşiniz IT sektöründeymiş bu alanda en büyük sektör İstanbul'da çoğunlukla o yüzden bir süre daha düşünün derim.
Ben dahi sevmiyordum memleketimi çok sıkıcı bir şehir, eşimse hiç alışamaz ama bilemiyorum ...
Onların hesabını hep yaptık. Yani şu an bir yerden bize 30 bin gelse ve eşim 5 binlik bir işe girse bizi minimum kurtarıyor. Bakıcı başka seçeneğimiz olmadığı için bunu seçmek zorunda kaldık ki bir kısmını zaten kayınpeder veriyor. Eşim baksa da, aileler gelse de, 2500 almaya devam etse de bu sonuç değişmiyor.Şu durumda üzerine konuşacak pek bir şey yok açıkcası.
Gitseniz de uzun soluklu olmaz, olduğunuz yerde çözümler bulmaya bakın.
Aileler destek çıksın bir süre.
Bakıcıya 1700 vermek yerine gerekirse eşiniz baksın, bir yandan iş almaya çalışsın, home office çalışsın.
Bence olduğunuz yerde alternatifler üretmeye bakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?