- Konu Sahibi reticentgirl
-
Benim çalıştığım köyde değil sıcak su; içme suyu bulmak bile meseleydi mesela:) Hele ki ev tepedeyse su çıkması mümkün değildi. Şehre ulaşım günde bir kez vardı ve 60 km idi o yüzden genelde en yakın ilçeye gidilirdi. Karakolu, sağlık ocağı ve eczanesi yoktu. 10 km kadar ötedeki başka bir köyden haftada 2 gün doktor gelip muhtarlıkta kontrol eder, ilaç yazardı. Misal hamile falan olunca kafayı yer insan, şehir merkezi 60 km , acil bir şey olsa yandın.
Bakkalındaki ekmekler alınacak gibi değildi, akşama kadar mıncık mıncık kaç kişinin elinden geçtiği belli değil. Elektrikler sık sık kesilirdi. Kadınların hepsi sabah 5'te kalkar, büyükbaş hayvanlarını sağar,yemler ya da çobana teslim eder, tarlada çalışır, ekmek yapar ev işiyle uğraşırdı. Feci derecede dedikodu olurdu çünkü küçük yer olunca ışığına bakarak akşam kaçta yattığını bile bilirlerdi.
Öf gerildim yine
Ayyy nerenin köyü orası valla ben okurken bunalıma girdimBenim çalıştığım köyde değil sıcak su; içme suyu bulmak bile meseleydi mesela:) Hele ki ev tepedeyse su çıkması mümkün değildi. Şehre ulaşım günde bir kez vardı ve 60 km idi o yüzden genelde en yakın ilçeye gidilirdi. Karakolu, sağlık ocağı ve eczanesi yoktu. 10 km kadar ötedeki başka bir köyden haftada 2 gün doktor gelip muhtarlıkta kontrol eder, ilaç yazardı. Misal hamile falan olunca kafayı yer insan, şehir merkezi 60 km , acil bir şey olsa yandın.
Bakkalındaki ekmekler alınacak gibi değildi, akşama kadar mıncık mıncık kaç kişinin elinden geçtiği belli değil. Elektrikler sık sık kesilirdi. Kadınların hepsi sabah 5'te kalkar, büyükbaş hayvanlarını sağar,yemler ya da çobana teslim eder, tarlada çalışır, ekmek yapar ev işiyle uğraşırdı. Feci derecede dedikodu olurdu çünkü küçük yer olunca ışığına bakarak akşam kaçta yattığını bile bilirlerdi.
Öf gerildim yine
Ben de doğma büyüme 23 yıllık istanbuldayım, ama keşke köyde doğsaydım diyorum. Ben çok seviyorum köy ortamını, inşallah siz de seversiniz :)))
O köylere ancak emeklilikte gidilirAyyy nerenin köyü orası valla ben okurken bunalıma girdim
Bana göre ben fethiye köylerinde falan böyle çam kokuları içinde ekip biçeyim.
Yağmur yağınca kitabımla, çayımı alıp cam karşısında o seste okuyayım falan. Kışın çıtır çıtır soba sesinde kıvrılıp kedi gibi uyuyayım ay ben erken emeklilik sendromuna girdim sanırım.
Zor gibi görünüyor fakat ben de istanbulda yaşamama rağmen daha sakin daha küçük bir yere gidip orada yaşasam diyorum..
biraz alışmada sıkıntı yaşanabilir. soba diyorsunuz duş zamanı su ısıtılacak doğal gaz yok market vs uzaksa ve çevrede kimse yoksa biraz zor olabilir.
ama insanın sevdiği yanında olsun orası cennet gibi gelir :)
Bence şehir ortamı, özellikle de İstanbul berbat hale geldi. Bu zamanlarda bu kirden ve kalabalıktan uzaklaşmak harika bir şey bana göre.
nereye gidicekszniz?
Koy daha güzel
Ben bu sene yaz tatilinde baya bir kafayı kırdım geldim.O köylere ancak emeklilikte gidilirKiralar da pahalıdır evler de muhtemelen, hayal gibi geliyor bana o yüzden
Soba çok güzel de kim yakacak onu? Sabah kalkıyorsun, yatak sıcacık ama her yer buz, tuvalete gidemiyorsun. Birinin kovayı alıp o dondurucu soğukta küllerini döküp sobayı "çatması" gerek. Doğru çatılırsa 30-40 dakika içinde ısınılır ama tüterse, sönerse falan uğraş dur.
Sonra da kaloriferli yerde totolarını ısıtırken öğretmen olmakta ne var derler.O köylere ancak emeklilikte gidilirKiralar da pahalıdır evler de muhtemelen, hayal gibi geliyor bana o yüzden
Soba çok güzel de kim yakacak onu? Sabah kalkıyorsun, yatak sıcacık ama her yer buz, tuvalete gidemiyorsun. Birinin kovayı alıp o dondurucu soğukta küllerini döküp sobayı "çatması" gerek. Doğru çatılırsa 30-40 dakika içinde ısınılır ama tüterse, sönerse falan uğraş dur.
Köyden köye değişir.
Trakyada egedeki köyle doğuda ki Anadolu'da ki köy bir değil.
Trakya da egede içinde pansiyon hotel market olan köy de var başka yerde bikaç marka sigaranın 3-5 çikolatanın satıldığı orkid dahi olmayan Köyde var.
Inşallah mutlu olursunuz ama ben hiç bi şekilde Kışı Köyde geçiremem.
Temiz hava evet ama kışın deli gibi is kokuyo hava çünkü herkes soba yakıyo.
Para biriktirmekten dışında iyi yan bulamadım.
İstanbulun bazı yerleri köyden beter wallahi. Zorlukları olur mu? Olur elbet. Ama ömür boyu köyde yaşayacak değilsiniz herhalde. Hayırlı olsun.
abovvvvv soba diyorlar kaç kaç kaç
2 sene köye benzer iki farklı ilçede oturdum
1 kere kendim bile yakmadığım halde nefret geldi bana sobadan
(halbuki baba evinde 21 yılım sobayla geçmişti benim)
evde fırında ekmek yapmayı öğren bi de
Gercekten koyde yasamak cok zor ama koyune gore degisir.Sizin Karadenizmis ne guzel insallah kar yagmiyordur cunku koye kar yagdiginda genelde sebekeler gider ulasim kapanir..Alisverisi aylik yaparsiniz muhtemelen merkeze kac dakikaymis buda onemli yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?