İSTANBUL'DAN KÖYE GELİN GİDİYORUM

ay kabus gibi

Ayyy nerenin köyü orası valla ben okurken bunalıma girdim
Bana göre ben fethiye köylerinde falan böyle çam kokuları içinde ekip biçeyim.
Yağmur yağınca kitabımla, çayımı alıp cam karşısında o seste okuyayım falan. Kışın çıtır çıtır soba sesinde kıvrılıp kedi gibi uyuyayım ay ben erken emeklilik sendromuna girdim sanırım.

Ben de doğma büyüme 23 yıllık istanbuldayım, ama keşke köyde doğsaydım diyorum. Ben çok seviyorum köy ortamını, inşallah siz de seversiniz :)))

inşallah bende severim sağolun zaten bende köy yaşantısını seven birisiyim bakalım oraya gidincede aynı şeyi düşünecekmiyim :)

O köylere ancak emeklilikte gidilir Kiralar da pahalıdır evler de muhtemelen, hayal gibi geliyor bana o yüzden
Soba çok güzel de kim yakacak onu? Sabah kalkıyorsun, yatak sıcacık ama her yer buz, tuvalete gidemiyorsun. Birinin kovayı alıp o dondurucu soğukta küllerini döküp sobayı "çatması" gerek. Doğru çatılırsa 30-40 dakika içinde ısınılır ama tüterse, sönerse falan uğraş dur.

aynen öyle birşeye ulaşmak çok sıkıntı olacak marketti bakkaldi vesaire :) bende küçük şehirleri severim ama köy burası yaa :) çok şükür nişanlım ile anlaştık kafamız uydu artık inşallah cennet gibi gelir :)

Ben bu sene yaz tatilinde baya bir kafayı kırdım geldim.
Şehir hayatı bana göre değil geri dönelim diye ağlayıp yalvarmadığım kaldı.
Elinden şekeri alınmış çocuk misali hala mızmızlığım devam ediyor.
Yakında eşimin hadi by byyy sana diyeceğini duyacakmışım gibi hissediyorum.
Ama özümü oralarda buldum ben sanki

Sonra da kaloriferli yerde totolarını ısıtırken öğretmen olmakta ne var derler.

İstanbulun bazı yerleri köyden beter wallahi. Zorlukları olur mu? Olur elbet. Ama ömür boyu köyde yaşayacak değilsiniz herhalde. Hayırlı olsun.

karadenizde kalıyor köy yani güzeldir yeşil :)
evet alışveriş yapmak konusunda sıkıntılı artık 15 günde bir merkeze inmek lazım :)
benimde düğün tam kış başlancıgı 1.5 ay var kışa denk geliyor soba falan kurulmuş artık yaşayacagız yapacak birşey yok :)

abovvvvv soba diyorlar kaç kaç kaç
2 sene köye benzer iki farklı ilçede oturdum
1 kere kendim bile yakmadığım halde nefret geldi bana sobadan
(halbuki baba evinde 21 yılım sobayla geçmişti benim)
evde fırında ekmek yapmayı öğren bi de

İstanbulun bazı yerleri köyden beter wallahi. Zorlukları olur mu? Olur elbet. Ama ömür boyu köyde yaşayacak değilsiniz herhalde. Hayırlı olsun.

evet çok haklısınız istanbulda yaşamak istemem hep köyde kalmayacagız belli bi süre tabi ama sonrasında bile başka şehire gitmek isterim yine istanbula gelmek istemem :)

ya doğudaki köylerde çalışanların tayini oraya çıkanların işide zordur.Allah kolaylık versin.Yani alışmayan insan için zordur baya

Gercekten koyde yasamak cok zor ama koyune gore degisir.Sizin Karadenizmis ne guzel insallah kar yagmiyordur cunku koye kar yagdiginda genelde sebekeler gider ulasim kapanir..Alisverisi aylik yaparsiniz muhtemelen merkeze kac dakikaymis buda onemli yani

valla ya soba yakmayıda bilmem artık öğreneceğiz yada nişanlım yakar artık o orada kalıyor zaten bayadır öğrenmiştir umarım oda bana diyor ekmek yapmayı falan öğren hergün ekmekçi gelmez bazen sen yaparsın diyor

yağmur yağsın sıkıntı degil biz iyi anlaştıktan sonra :) yakınmış ya 15-20 dakıkaymış araba ile o yüzden alışverişi sorun etmiyorum kolay olur yakın ya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…