İSTANBUL'DAN KÖYE GELİN GİDİYORUM

yağmur yağsın sıkıntı degil biz iyi anlaştıktan sonra :) yakınmış ya 15-20 dakıkaymış araba ile o yüzden alışverişi sorun etmiyorum kolay olur yakın ya :)

Oo supermis o zaman koy gibi degil :) Bazi koylerde bakkal,market,saglik ocagi falan her sey var saatbasi otobus var sanslisiniz o zaman :))

Oo supermis o zaman koy gibi degil :) Bazi koylerde bakkal,market,saglik ocagi falan her sey var saatbasi otobus var sanslisiniz o zaman :))

bizimkisi biraz uyanıkta ben evleneceğim bana iyi bir yer söyleyin demiş iyice soruşturmuş öyle yazmış orayı o yuzden sansımıza iyi yer geldi çok şükür :)

Siz nerelisiniz ? Karadeniz kültürü size tanıdık mı ?

Yeşil olarak bakarsanız evet güzel istanbulda ben ağaca yeşile hasretim.

Ama soba karakış canım istediğinde hadi alışveriş yapayım desem nerede nealıcam?
Pek benim yapabileceğim bisey değil yaparım diyosanız neala

Canim Allah gecim versin agzinizin tadi yerinde olsun gerisi bos
Hayirli ugurlu olsun insallah evliligin

yağmur yağsın sıkıntı degil biz iyi anlaştıktan sonra :) yakınmış ya 15-20 dakıkaymış araba ile o yüzden alışverişi sorun etmiyorum kolay olur yakın ya :)
Madem 15-20 dakika neden merkezde oturup gidiş geliş yapmıyorsunuz? Ben de köy öğretmeniyim, ilçeye 20 dk uzaklıkta okulumuz, gidiş geliş yapıyoruz. Batıdan gelip iç anadoludaki bir ilin ilçe merkezine bile dayanamıyorum. Köyde kalacaksanız Allah sabır versin size..

Soba yakmakta hiç bişey yok 26 sene sobayı sadece filmlerde gördükten sonra çalıştığım köyde iş başa düşünce şak diye öğrendim 1 sene de her sabah ben yaktım. Yakması Problem değil de o hayatta umduğunu bulur musun bilmiyorum? Sosyal yanı yok çünkü köy hayatına bayılmama rağmen arada sosyal ortam olmayışı beni çok bunaltmıştı

Banada en yaşayamayacağım Karadeniz köyleri gibi gelmişti.
Sürekli yağmur ve kapalı hava,en yakın eve bağırsan duymaz.evler birbirinden çok uzak.
insanlarla beraberlik olmasa köylerde yaşam olmaz ki.inziva gibi.
Kastamonu köyleri güzeldir bence, iyi insan ilişkileri kurarsanız hiç zorluk yaşamazsınız diye düşünüyorum.

merhaba bende kastamonu ınebolu ılçesinin köyündenim ama ıstanbulda yaşıyorum tabi yazları arada gideriz bizde merkeze 10 dk araba ile. ama ben köyde duramıyorum bunalıyorum tabi akşam sevdiğin kişinin geleceğini beklemek daha bir ayrıdır belki ama duramıyorum nedense yeşillikdir guzeldır sahil kasabasıdır amma bana zor geliyor

Kastamonu içerde kalır deniz kenarı az bir il

Hangi ilçesinin köyü ya da merkezin mi köyü

Köyde yaşamak zor gerçekten.. Özellikle soba meselesi... mutfak buz gibi oluyor. Tuvalet buz tutuyor. Banyoyu banyo sobasi olmadan kullanmak imkansız. Elektirikli sofben suyu ısıtmiyor vs. gibi bir sürü madden sıkıntınin yanında manevi sıkıntılarda var. Köy insanı iyidir sicak samimidir ama senin de öyle olmanı bekler. Gelip gitmeni, sürekli hoşbeş etmeni fakancanin filancasinda bahsetneni ister. Kendi dünyalarının da ötesine geçmek istemezler. Buna alışmak sobaya alışmaktan daha zor gelmişti bana.. tabi karekter meselesi biraz da..
şehrinden şehrine, köyünden köyüne değişir muhtemelen bu durumlar. Fakat sana tavsiyem en başında mesafeni iyi ayarla yoksa bir gün sana sormadan balkonunu kullanan, kapının önündeki sandalyeni habersizce alıp götürup aylar sonra getiren ya da getirmeyen kimselerle, hatta den tatildeyken evine banyonun penceresinden girip sigortasini açan alt komşuyla karşılasman an meselesi :) onlar birbirini biliyor her biri akrabalar ya da akraba gibiler bu haller onlara normal ama köy ahalisini bilmeyen biz şehirliler için çok tuhaf ve alışilmasi zor şeyler...

Bu söylediklerimi iki yil yaşadım. Iyi yanlari da var tabi taze süt yogurt sebze meyve doğal ortam vs. Ama bunlara rağmen zorlanmistim

Umarim herşey gönlünüzce olur. İyi komşuların olur. Benim gibi sıkıntı çekmesiniz..
mutluluklar diliyorum

Ben kastamonuluyum. Bizim köyü birak ilcenin dahi sulari donar kışın. Su dondugu icin borular patlar vs. Allah kolaylik versin.ben hic kisin gitmedim,sadece zor oldugunu biliyorum. Zaten genelde benim dedem babaannem gibi yaslilar kışı istanbulda yazi köyde gecirirler.

Yaninda sevdiğin adam olacak. Hayallerınizi ikinizinde bilmedigi yerde yasicaksiniz. Ne güzel iste birbirinize kol kanat olacaksiniz. Hayirlisi olsun

kastamonulular hani o kadar bi rize kadar bi trabzon kadar karadenizli olmuyorlar evet ailelerimizde çok uydu anlaştılar çok şükür
başa gelen çekilir yapacak birşey yok :) hem ne kadar kalacağı belli değil çok durmam diyor belki bi 6 ay kadar diyor en az sonra merkeze alırım diyor :)

lojman olduğu için bide kira veremem dedi o yüzden :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…