İstanbuldan tasinmak

Ee bırakıyor insanlar ama yerlerine katarlılar suudiler Arap göçmenler evsizler geliyor
Bizim millet bir gidiyorsa onlar yerine 10 geliyor
Hemde kayıtsız kuyutsuz
Üstelik her yeri betonarme yapmadan rahatlamayacak olan müteahhitlerde var
Yani sorun insanların gitmesiyle çözülecek gibi değil
Ama sivaslılar ve lazlar giderse çok şey değişebilir onu bilemem:KK48::rapci:
Nede olsa şehrin 10 milyona yakını kendine istanbullu diyen Karadenizi ve sivaslılar oluşturuyor
Bunu görünce istemsiz bir şekilde güldüm valla :) esim de laz ve Türkiye'nin her yerinde varlar .Bı doğu da yoklar orada da işte bizim gibi memur olup atandiysa gidiyorlar .Bı başlıyorlar surda su tanıdık burda bu tanıdık :D biz Bursa sınırlarının dışına cikcaz diye odumuz patlamış resmen ili bırak herkes aynı ilçede bunlar memleket değiştirmiş :) diyorum valla o kadar coksunuz ki bağımsızlık ilan Edip küçük bı ülke kursaniz olacak :D

Başka bir yerde iş imkanım olsa hiç düşünmezdim bile.

Doğma büyüme istanbulluyum beylikdüzünden bursaya evlenip gittim eşimin işinden dolayı bir sürü sıkıntılı süreç yaşadım 4 senem heba oldu gericilik sözde büyükşehir hiç kimsenin eğlence anlayışı yok avm den başka birşey yok vakit geçirmek için bahsettikleri gibi yeşil bursada değil beton bursaymış bide ben nilüferdeydim sözde en güzide ilçesi benim gibi bir arkadaşım daha vardı orada tanışmıştık o 1 yıl dayanabildim sonra eşim psikolojim bozulduğu için İstanbula taşınmaya karar verdik bu kalabalık bu insanların eğlence anlayışı herşeyi şikayet ettiğim ne varsa deli gibi özlemişim. Diyeceğim o ki asla gitme aileden ayrı bir şehir dede yaşamak söylemek kadar kolay olmuyor iyi düşün. Ki İnegöl köy bildiğin

Niye, zengin bu trafigin, insanlarin, kalabaligin icinde degil mi?
Trafikte ama en azindan toplu taşımada değil. Boğaza nazır bahçeli konaklarda yaşıyor. Küçücük delik kadar evlere anormal kiralar ödemiyor. Park ihtiyacı evinin bahçesinden giderilebilir. Vb.

Arkadaş bundan bahsediyor bence. Istanbulun ultra zengin tiplerinden. ben öyle anladim

Istanbula gezme amacıyla gittim bi kac kere. Gezerken bile sinir krizleri geçirdim.

Bir iki akrabayi ziyaret edeyim dedim.

Evin mutfağı yok. Sadece 1 kişinin sığabileceği bir alan bırakmışlar. Onu da salonun kenarına bi duvar çekerek yapmışlar.

Görünce şok oldum.

Birbirine girmiş apartmanlar,dar sokaklar , kıc kadar evler odalar. Ve dünyanın en anormal kiraları.

Metro.. metrobüs. Otobüs. Dolmuş( bence adı dolmuş değil, taşmış olmaliydı),metrobüs marmaray . . Hepsinde bir mahser kalabalığı.

Elimden cikan cantamin pesinde koşuyorum tutabilmek icin. Insanlar koşuyor. Canta surukleriniyor ayaklar altinda. ama insanlar farkinda degil.

Acele ediyorlar. Metreler sonra yetisip yakaladim cantami. Acele edip dogrulmasam sürüklenen ben de olabilirdim.

Boğazı manzarasi tarihi kültürü cok güzel.

Ama bogaza nazir ziyagil köşkün yoksa sarmaz bence istanbul.

Ben karadeniz kenarinda bi sehirdeyim. Istanbulun milyonda biri kadar bir trabzon bile kalabalığı ile beni yoruyor.

Yaylalarda yasamak istiyorum.

Size kolaylik dilerim.

Dogma büyüme İstanbulluyum,beylikduzunden Gungoren’e evlendim 5 yillik evliyim.2 yasina oglum var ve artik sanirim bu kalabalik yerden,kaldirimda bebek arabasi surememekten,5. Katta olan evime asansörsuz cikmak kucagim da oglum elimde posetlerle,esimin yogun ic temposundan,trafikte kalmasi ayrica deli gibi park sorunundan sanirim inanilmaz sikildim !! Bunun yani sira parklarin sikis tikis olmasi falan fisman say say bitmez istanbulun cilesi..esim gidelim diyor Bursa inegole bir is kurarim diyor kendi ailesi suan izmir de ilerde onlarda oraya tasinmak istiyorlar orada akrabalari da var.
Tabii bunlar evet dogru ama birde İstanbul’u birakmak,sizce dogru mu olur ozler miyim kimi diyor trafigini bile ozlersin acikcasi tasinma fikri bile beni uzuntuye boguyor..Ama iste bir yanda oglumu dusunuyorum 4 duvara tikisip kaliyor piknik alanalri bile tika basa dolu..siz olsaniz ne yaprdiniz??
İnegöl biraz sıkıcı bir yer ama bursa güzel bir il en az istanbul kadar da haraketli. Olmadı merkezde yaşarsınız eşiniz inegöle gider gelir. İstanbulda insanlar hergün gebzeden işe geliyorlar eşinizde gidiversin.
Ben istanbuldan eskişehire geldim hiç pişman olmadım. Bazen özlüyorum tabi ama ailemin yanına ist tekrar gittiğimde toplu taşımadaki kalabalığı kuyruğu görünce yahu ben burda nasıl yaşamışım yıllarca diyorum. Korkuyorum pasif kaldım sonra evim evim eskişehirim diye kolarak geliyorum eve :)

Dogma büyüme İstanbulluyum,beylikduzunden Gungoren’e evlendim 5 yillik evliyim.2 yasina oglum var ve artik sanirim bu kalabalik yerden,kaldirimda bebek arabasi surememekten,5. Katta olan evime asansörsuz cikmak kucagim da oglum elimde posetlerle,esimin yogun ic temposundan,trafikte kalmasi ayrica deli gibi park sorunundan sanirim inanilmaz sikildim !! Bunun yani sira parklarin sikis tikis olmasi falan fisman say say bitmez istanbulun cilesi..esim gidelim diyor Bursa inegole bir is kurarim diyor kendi ailesi suan izmir de ilerde onlarda oraya tasinmak istiyorlar orada akrabalari da var.
Tabii bunlar evet dogru ama birde İstanbul’u birakmak,sizce dogru mu olur ozler miyim kimi diyor trafigini bile ozlersin acikcasi tasinma fikri bile beni uzuntuye boguyor..Ama iste bir yanda oglumu dusunuyorum 4 duvara tikisip kaliyor piknik alanalri bile tika basa dolu..siz olsaniz ne yaprdiniz??

İstanbulun herşeyinden nefret ettim, 20 sene Esenler'de oturdum 3 sene Büyükçekmece'de ve evlenip ufak bir kasabaya geldim. Gelirken oynaya oynaya geldim 'ohh be beton mezarlardan, kalabalıktan kurtuldum' diye. Bu arada sırf sadece avmye gidiliyor ist'da baska bir şey yok diye dışarı çıkmayan insandım.
1,5 aydır bu kasabadayım, yazlık bir yer yazın baya kalabalık olduğu söyleniyor (daha göremedim:)). Ben avm sevmeyen ben, aman yalnız kalayım sıkıldım kalabalıktan diyen ben İSTANBULU ÖZLÜYORUM. Emin ol şuan ista gitsem yine evden çıkmayacağım belki ama o herşey elimin altında, ihtiyacım olduğunda her şeyi bulabilirim, bir ucundan bir ucuna uzunda sürse gidebilirim psikolojisi o kadar iyi bir şey ki... Şuan beni alsalar burdan merkezi başka bir şehire koysalar istanbul dışında, yine aynı hissedeceğim muhtemelen.... Güngören çok kötü bir yer, biliyorum. Beylikdüzü tarafına falan taşınsanız, orada baya bir çevre düzenlemesi başladı. Başka şehire gidip dönememekte var... :)

Bugun esimle biraz inegol turu yaptik,dolastik evlere baktik oturabilir miyim vesaire.Evler buyuk luks,geneli 3 katli yeni yerlesim yeri koy diyen olmus koyden sehire dönmeye baslamis koyleri de var tabi,ama hala korkularim var..yine burayi editleyecegim :))

Türkiye’nin bütün şehirlerinde yaşayabilirim İstanbul hariç. Ben gezmeye gidiyorum tamam güzel hoş gezecek yer çok, gezmek için çok güzel ama yaşamak için asla istemezdim.

İstanbul da kolejler çok pahalı devlet okulları çok kalabalık ve bin türlü kültürden insan var. İnegöl de göç alan bir yer mi bilmiyorum ama eğitim açısından küçük yerlerin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu açıdan da değerlendirin derim.

Özleniyor tabi ama kesinlikle insanın standartları artıyor aynı gelirle. Sakinlik dinginlik de güzelmiş dedim ben. Kendime aileme bolca zaman ayırıyorum. Kafamız çok daha rahat çocuklar için de alternatiflerin olduğu kalabalık olmayan bir yere taşınırsanız pişman olmazsınız

Bursalıyım ve şehrimi seviyorum fakat son yıllarda burası da çok kalabalık ve trafik sorunu rahatsız edici boyutta. Bence her yer İstanbuldan iyidir. İstanbulu sevmiyorum,gezmeye gitmeye bile eriniyorum.

Hayat görüşünüzü falan bilemem ama şunu söyleyeyim İnegöl Bursanın en muhafazakar ilçesi, bilginiz olsun. Nispeten büyük bir ilçe ama Bursanın çok daha güzel ilçeleri var.

İstanbul gezmek için çok güzel yaşamak için saydığınız gibi tam bir çile.. Eğer köy gibi bir yere gitmeyeceksen asla pişman olmazsın

Biz evin borcu bitsin de gidelim diye bekliyoruz açıkcası. 4 senemiz kaldı..

Metropolde yaşayan biri için evet bazen özlenebilir. Ama ben İstanbul'u artık uzaktan sevmek istiyorum.

Bu keşmekeş, trafikte karşıdan gelecek aracı düşünmeden aradan kaçmaya çalışıp trafiği kitleyen düşüncesiz hödükler, haftasonu hıncahınç dolan başağrısı sebebi avm ler, saygısız güvensiz insanlar, Suriyeli dolu çocuk parkları..

Bizim gideceğimiz yer de 5-6 saatlik mesafe olacak zaten. Çok özlersek 2-3 gün gelir hasret giderir döneriz.
İnsan ortalama 3-4 haftada yaşadığı ortama alışıyor merak etmeyin.

Ben üniversiteyi köyde okudum. Nisan ayına kadar kar olurdu. Suyumuz kışın donar musluktan akmazdı eve su taşırdık. Soba yakmayı o zaman öğrendim. Televizyon yoktu. Eve tatile geldiğimde tv deki her şey aşırı saçma gelirdi.
Yani böyle bir ortama alıştım ben. Sizin gideceğiniz yer böyle olmayacak bile :))

Doğma büyüme ben de istanbulluyum. Ben bıraktım sende bırakabilirsin. Hem de tüm sülalem istanbuldayken. Üstelik bursa harika biryer. Elime fırsat geçerse gemlikten bir ev alıp oraya taşınmak istiyorum. Umarım çabuk olur.

Çocuklarımın deniz, yeşillik ve sakinlik içinde yaşamasını çok istiyorum. Bu fırsatı kaçırma.

Gemlikte ev fiyatları nasıl? Mesela ortalama 3+1 120-140m2 civarı..

Doğma büyüme İstanbulluyum bende, evlenmeden önce eşime Antalya'dan bir iş teklifi gelmişti nasip olmadı pılı pırtıyı toplayıp gidecektik.

Ah bir fırsat bulsak, hemen kaçacağız burdan. İstanbul'un İstanbulluğu mu kalmış? Her yer insan ama her yer, adım atamıyoruz. Araba alsak bir dert trafiği, park yeri, almasak otobüslerde 2 saat trafikte git. Parklara falan gidilmiyor zaten saçma sapan insanlardan, korkuyoruz.

Tamam güzel şehir, gece gündüz hayat var ama o hayat bize değil. İstanbul bize İstanbul değil. Burada doğdum büyüdüm bir kere kız kulesine girmemişimdir. İş ev döngü bu. Binbir trafikle işe gidip geliyorum adı İstanbul'da oturuyorum oluyor. Evden başka yer göremiyorum ki.

Kaçın arkadaşım, imkanınız varsa kaçın.

Bunu görünce istemsiz bir şekilde güldüm valla :) esim de laz ve Türkiye'nin her yerinde varlar .Bı doğu da yoklar orada da işte bizim gibi memur olup atandiysa gidiyorlar .Bı başlıyorlar surda su tanıdık burda bu tanıdık :KK70: biz Bursa sınırlarının dışına cikcaz diye odumuz patlamış resmen ili bırak herkes aynı ilçede bunlar memleket değiştirmiş :) diyorum valla o kadar coksunuz ki bağımsızlık ilan Edip küçük bı ülke kursaniz olacak :KK70:

Hahahahah- bende lazim.
istanbulda dogdum ve ailemin cogu istanbulda. cocukken yurtdisina tasindik.
burdada lazlar dernegindeyim (Gruplasma vs. aslinda hosuma gitmiyor ama lazlarla vakit gecirmeyi seviyorum) :)

Komik olan benim nisanlim italyan- almanyada dogmasina ragmen nedense türk arkadaslarinin hepsi karadenizli. benim icin güzel bir tesadüf oldu acikcasi :)

Back
X