İstanbuldan tasinmak

Gemlikte ev fiyatları nasıl? Mesela ortalama 3+1 120-140m2 civarı..
Ben şuan orada bir araştırma yapmadım. Ama kuzenim bursadan yazlık aldı 2+1 bir ev fena değildi, fiyatıda uygundu. Tam hatırlamıyorum şuan. Babam bikaç sene sonra bizlere pay verecek nakit (kardeşlerimle) o zaman şuan ki evimi de satıp ordan duruma göre bir veya iki daire almak istiyorum.

''İstanbul'u düşünüyorum gözlerim kapalı'' demiş Orhan Veli KANIK

Şimdi ki halini görse dermiydi acaba diye düşünüyorum.

Sabah işyerine gelmek için ortalama 1 buçuk saatimi harcıyorum yollarda ve akşam da aynı.
Ömrümden 3 saat en az yollarda gidiyor.

Kaçıp gideşim var buralardan.

Doğma büyüme İstanbul'lu olmama rağmen kaçasım var.

Ama doğduğun yer değil doyduğun yer derler ya.

Maalesef bu koca şehirde doyuyoruz. Karnımızı doyurabilmek adına ot gibi yaşımızın en güzel zamanlarını kargaşa ve hengame içinde geçirerek. Pis havasını içimize çekerek. Her türlü insanla muhatap olarak vs. vs.

Varsa imkanın kaç derim buralardan. Çok mu özledin atla gel gez dolaş gene sakin evine git

Hakkınız da hayırlısı. Darısı başıma :)

Bugun esimle biraz inegol turu yaptik,dolastik evlere baktik oturabilir miyim vesaire.Evler buyuk luks,geneli 3 katli yeni yerlesim yeri koy diyen olmus koyden sehire dönmeye baslamis koyleri de var tabi,ama hala korkularim var..yine burayi editleyecegim :))
2 senedir inegöldeyim alisamadim hala gezilcek vakit geçirmek icin hiçbir yeri yok anca inegol disina cikman gerekiyor o da surekli olmadigi icin insan sıkılıyor maalesef

2 senedir inegöldeyim alisamadim hala gezilcek vakit geçirmek icin hiçbir yeri yok anca inegol disina cikman gerekiyor o da surekli olmadigi icin insan sıkılıyor maalesef
Aaa olurda gelirsem bana arkadas olursun iste :)

doğma buyume istanbulluyum.
üniversiteyi de burada okudum. ailem ve eşimin ailesi de burada.
çocuklarımdan sonra bu şehirden nefret etmeye başlamıştım. sonra bir fırsat çıktı, buradaki evimizi kapatmadık, küçük bir şehirde bir villa siteden ev kiraladık, eşim iş dolayisiyla git gel yapıyordu, iki şehirde yaşamaya başladık.
1.5 yıl, 2 şehirli hayattan sonra yine iş sebebi ile istanbul a döndük.
ama iyiki döndük.
dönme seçimini ben yapmazdım açık söyleyeyim çünkü gerçekten çocuklarım orada daha mutluydu, daha özgürdü. şehir daha güvenliydi. istedikleri gibi bahçeye gir çık yapıyorlardı, komşularımızın ayni yaş çocukları vardı.
ama ben tükeniyordum.
bir kere sosyal çevremin tamamı istanbul’daydı. orada da birileri ile görüşüyorduk, hatta çok da güzel arkadaşlıklar kurdum ama zehirlenmişim bir kere 😅 o kalabalığı, berbat havası, trafiği, beton şehri özlüyordum. alışkanlıklarımı gerçekleştiremedikçe mutsuz oldum.
arada nefes almaya ihtiyacım vardı, komşular iyi hoştu ama mesafe yoktu. çünkü hayatımız çocuklarla bahçede geçiyordu. sürekli birileri ile muhatap olmak beni yordu.
sonuç, istanbul’dayım.
trafik var ama trafiğin sonunda 20 yıllık arkadaşlarım var.
komşularım yok, ama yalnız geçirdiğim günler var.
bir yerden bir yere gitmek tüm vaktimi alsa da gittiğim yerde mutlu olmak bana yetiyor.
tek eksisi çocuklar için hala yaşanmaz olması.
onlar için üzgünüm gerçekten. burayı güzelleştirmenin yollarını arıyorum. bahçe katı veya müstakil eve taşınma gibi.
başarabilirsek daha iyi hissedeceğim.

İstanbulu çook severdim. Üniversite boyunca orada olmak ah istanbulsuz yapamam modunda olmama sebep oldu ancak çıkınca istanbuldan başta biraz özlesem de asla orada yaşamak bana cazip gelmiyor. Öğrenciylen güzel okey ama iş hayatında evlilik çocuk varken zor bana göre çok..

doğma buyume istanbulluyum.
üniversiteyi de burada okudum. ailem ve eşimin ailesi de burada.
çocuklarımdan sonra bu şehirden nefret etmeye başlamıştım. sonra bir fırsat çıktı, buradaki evimizi kapatmadık, küçük bir şehirde bir villa siteden ev kiraladık, eşim iş dolayisiyla git gel yapıyordu, iki şehirde yaşamaya başladık.
1.5 yıl, 2 şehirli hayattan sonra yine iş sebebi ile istanbul a döndük.
ama iyiki döndük.
dönme seçimini ben yapmazdım açık söyleyeyim çünkü gerçekten çocuklarım orada daha mutluydu, daha özgürdü. şehir daha güvenliydi. istedikleri gibi bahçeye gir çık yapıyorlardı, komşularımızın ayni yaş çocukları vardı.
ama ben tükeniyordum.
bir kere sosyal çevremin tamamı istanbul’daydı. orada da birileri ile görüşüyorduk, hatta çok da güzel arkadaşlıklar kurdum ama zehirlenmişim bir kere 😅 o kalabalığı, berbat havası, trafiği, beton şehri özlüyordum. alışkanlıklarımı gerçekleştiremedikçe mutsuz oldum.
arada nefes almaya ihtiyacım vardı, komşular iyi hoştu ama mesafe yoktu. çünkü hayatımız çocuklarla bahçede geçiyordu. sürekli birileri ile muhatap olmak beni yordu.
sonuç, istanbul’dayım.
trafik var ama trafiğin sonunda 20 yıllık arkadaşlarım var.
komşularım yok, ama yalnız geçirdiğim günler var.
bir yerden bir yere gitmek tüm vaktimi alsa da gittiğim yerde mutlu olmak bana yetiyor.
tek eksisi çocuklar için hala yaşanmaz olması.
onlar için üzgünüm gerçekten. burayı güzelleştirmenin yollarını arıyorum. bahçe katı veya müstakil eve taşınma gibi.
başarabilirsek daha iyi hissedeceğim.

Canim dedigin gibi bende burayi cok seviyorum İstanbul’u ama oglum icin gercekten cok zor oluyor..belki de cok pişman olacagim ama denemeye deger diye dusunuyorum..Benim burada hic komsum yok,aman aman bir arkadas cevrem de yok bir iki tane ancak onlarla da ayda yilda bir görüşüyorum..cogu bekr bana ayak uyduramayan insanlar,o yuzden bilmiyorum aslinda komsu konusu da canimi sikiyor esimin kuzeni inegole tasindi iki yil once bizi de ikna etti karisiyla arkadasiz gecen gittigimiz de baya lafladik cok komsuluk var hic bos kalamiyorum dedi biraz tedirgin oldum acikcasi :))

İstanbulu çook severdim. Üniversite boyunca orada olmak ah istanbulsuz yapamam modunda olmama sebep oldu ancak çıkınca istanbuldan başta biraz özlesem de asla orada yaşamak bana cazip gelmiyor. Öğrenciylen güzel okey ama iş hayatında evlilik çocuk varken zor bana göre çok..

Aynen oyle tek olsam okul hayatım olsa bi nebze kendimi idare ederim,ama cocuk oldu mu birakin metrobuse binmek minibusler bile eziyet :)

Dogma büyüme İstanbulluyum,beylikduzunden Gungoren’e evlendim 5 yillik evliyim.2 yasina oglum var ve artik sanirim bu kalabalik yerden,kaldirimda bebek arabasi surememekten,5. Katta olan evime asansörsuz cikmak kucagim da oglum elimde posetlerle,esimin yogun ic temposundan,trafikte kalmasi ayrica deli gibi park sorunundan sanirim inanilmaz sikildim !! Bunun yani sira parklarin sikis tikis olmasi falan fisman say say bitmez istanbulun cilesi..esim gidelim diyor Bursa inegole bir is kurarim diyor kendi ailesi suan izmir de ilerde onlarda oraya tasinmak istiyorlar orada akrabalari da var.
Tabii bunlar evet dogru ama birde İstanbul’u birakmak,sizce dogru mu olur ozler miyim kimi diyor trafigini bile ozlersin acikcasi tasinma fikri bile beni uzuntuye boguyor..Ama iste bir yanda oglumu dusunuyorum 4 duvara tikisip kaliyor piknik alanalri bile tika basa dolu..siz olsaniz ne yaprdiniz??
valla ben ankaradayim boguluyorum heryer bina her yer taş yığını. Ben bile bıktım ilk firsatta ufak bir yere göç etmeyi düşünüyorum .Imkanin varsa kac kurtul colugu cocugu binalarda hapsediyoruz resmen .Guvenemiyoruz disari birakamiyorsun toprakla bulusamiyor tabletin bilgisayarin televizyonun basinda beyinlerimiz köreliyor. Insanin doğasına aykırı bir durum aslında. Ben boyle düşünüyorum canım. Ankarada dogmus büyümüş bir insan olarak dört duvarin arasinda yasiyorum yillardir. Yesillik uzakta deniz uzakta.Her yer beton o kadar bunaliyoruz ki . Aksini düşünen de vardır muhakkak ama ben sevmiyorum avm leri trafiği kalabalığı. Dedigin gibi bir kac yapay park var ,pikniğe diye gidip yer bile bulamiyorsun.her yer tika basa dolu .Amaaan efkarlandirdin beni bak bu saatte.

İstanbulda kısa süre yaşadım ama o yetti bana. Bir izmirli olarak çok mecbur kalmadığım sürece istanbul da yaşamak tercihim olmaz. Ki izmirdeyken bile daha küçük bir yerlere ya da şehir dışına taşınma hayalleri kuruyorum ben.

Çevrenizi, ailenizi,geride bıraktığınız insanları özlersiniz ama trafik de özlenmez bence ya.
izmir candır ya .Ben geldigimde cok sevmiştim. iklimi dogasi herseyiyle özel birsehir. Ben dogalliga cok düşkünüm o yuzden bir yer de yesillik ve deniz gördüm mü mest oluyorum.

izmir candır ya .Ben geldigimde cok sevmiştim. iklimi dogasi herseyiyle özel birsehir. Ben dogalliga cok düşkünüm o yuzden bir yer de yesillik ve deniz gördüm mü mest oluyorum.

Öyle valla, seviyorum ben de. Son yıllarda fazla kalabalıklaştı, hafiften bir istanbula benzedi ama yine de izmir izmirdir işte.

valla ben ankaradayim boguluyorum heryer bina her yer taş yığını. Ben bile bıktım ilk firsatta ufak bir yere göç etmeyi düşünüyorum .Imkanin varsa kac kurtul colugu cocugu binalarda hapsediyoruz resmen .Guvenemiyoruz disari birakamiyorsun toprakla bulusamiyor tabletin bilgisayarin televizyonun basinda beyinlerimiz köreliyor. Insanin doğasına aykırı bir durum aslında. Ben boyle düşünüyorum canım. Ankarada dogmus büyümüş bir insan olarak dört duvarin arasinda yasiyorum yillardir. Yesillik uzakta deniz uzakta.Her yer beton o kadar bunaliyoruz ki . Aksini düşünen de vardır muhakkak ama ben sevmiyorum avm leri trafiği kalabalığı. Dedigin gibi bir kac yapay park var ,pikniğe diye gidip yer bile bulamiyorsun.her yer tika basa dolu .Amaaan efkarlandirdin beni bak bu saatte.
Canim bide İstanbulu dusun,oglum 2 ysinda cok koşmayı seven bi cocuk disari cikaramiyorm kac gundur elimden kacacak yola firlayacak diye evde de sıkılıyor ama ne yapayim parkla zaten oyle bir kalabalik ki bazen anneme gidip kaliyorum onlar daha kirsal bir yerde orada rahatliyorum biraz ama yine mecbur evime dönüyorum daha donmeden evde ne yapacam dusuncesi basiyor beni.ne olursa olsun annenin evi de olsa evinin rahatını bulamiyorsun 1 hafta kalsam evime gideyim diyorum esmi birakmak istemiyorum..

Back
X