İstanbullu kızlar uyuyacak mısınız?

[QUOTE
kıyametin ne gibi lametleri olduğu heryerde yazıyor arastir bilmiyosan
Kıyamet alameti olabilir doğrudur ama deprem jeolojik sebeplerden dolayı ülkemizin gerçeği,yeni yeni olan bir şey değil.Buna bu kadar takdir-i ilahi,kader,yapacak bir şey yok diye bakmaktansa önlem alınmalı diye düşünüyorum.Japonya’da da oluyor hem de çok daha büyük depremler,ama gündem bile olmuyor.
Evet deprem kader ve takdir-i ilahidir belki kıyamet alametidir ama enkaz altında kalmak artık kader değil,olmamalı.
Siz aksini söylediniz demiyorum benim düşüncelerim bunlar.

istanbul un zemini saglam sayilan bir bolgesinde oturuyorum. evim 3 yillik bir bina. 4 katli, her katta 10 daire olan, yatay bir apartman.

bulundugum bolge kotlu bir bolge, hemen arkamizdaki bina yokusun ust kisminda kaliyor, onlarin zemin kati bizim binanin en ust katiyla ayni hizada, ve tam 11 katli gokdelen gibi bir bina.

hic guven vermiyor binalarin goruntusu, makyajli ama tam bir ucuz muteahit kafasiyla yapilmis yapilar ikisi de.

kendi evimiz nisbeten guven veriyor ama yandaki gokdelenin uzerimize yikilacagina neredeyse eminim. o kadar uzun ve ince bir bina ki depremde ust katlari bildigin savrulur temeli yikilmasa bile savrulur kopar apartmandan oyle bir goruntu...

simdi, bunca denetim bunca deprem vergisi bunca kentsel donusum calismasi... bahsi gecen binalar 2-3 yillik binalar, istanbulda depremin olacagi 25 senedir biliniyo da, bu evlerin yikilmayacak sekilde yapilmasi bilinmiyor mu cidden? zemine guvenip mi bu ozguvenle is yapiyorlar yoksa denetmenleri kat karsiligi onay mi veriyor dosyalara merak ediyor insan...

sehir disindaki akraba ve arkadaslarima "olasi istanbul depreminde bize ulasmaya calismayin oturdugunuz yerden ruhumuza el fatiha okuyun" diyorum sadece...

Bizim binamız da 4 katlı sağlam ve geniş bir bina
Ben de binama güveniyorum
Ancak arkada bizim de 6 katlı kibrit kutusu şeklinde bir bina var bu bakımdan yeni ev arayışlarına bile girdik

Allah yar ve yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…