- 8 Temmuz 2022
- 737
- 793
- 53
- 29
- Konu Sahibi kediseverbiri
-
İş yerinde bir arkadaşlığınsa dışarda buluşmazsın, iş yerinde özel hayata girmeden ilişkini yüzeysel devam ettirirsin oldu bitti. Ayrıca iş yerinde a diyip b diyenler gayet sorunlara da yol açabiliyor. Çok tepkili olmanıza gerek yok, hiçbir şey olmamış gibi de olmamalısınız. İş dışında buluşmayın, iş yerinde de varsa ortamınız bi kahve içersiniz molada arada konuşursunuz nasılsın ne yaptın vs vs oldu bittiMerhaba hanımlar,
Nasılsınız? Herkesin bayramını enişten dileklerimle kutlarım
Benim ne yazık ki ezelden beri sosyal ilişkilerde sınır koyamama gibi sorunum var. Bununla ilgili uzun süreli psikolojik destek alsam da bir türlü başarılı olamıyorum. Sınırlarım ya çok keskin oluyor ya da hiç olmuyor, ortasını bulamadım.
Geçtiğimiz haftalarda yaşadığım bir durumu ifşa olmamak adına üstünkörü anlatmak istiyorum. Çok yakın olduğum bir arkadaşımla yine aramda bir sorun yaşandı. Bu sorunların aslında evveliyatı var fakat ben hep iyi anlaştığımızı düşündüğüm için sineye çektim ya da görmezden geldim, işte en büyük hatam burada başladı.
Hoşuma gitmeyen davranışlar, şakalar, ortamda beni yerici şeyler ya da bana A derken başkasına B demiş olması gibi çok yalanını yakaladım. Her seferinde güzellikle uyardım fakat beni takmadığı son zamanlarda kafama dank etti. Yoksa onca şeye rağmen kendini değiştirirdi.
Bunların hepsi birikti ve en sonunda yaptığı bir şakadan dolayı çok fena patladım. Surat astım, küstüm, konuşsam ne değişecek dedim ve iletişimi kestim. O ise hep benimle konuşmaya çalıştı, bir yere giderken davet etti ama baktı benden tepki yok bu sefer de laf atmaya başladı. Arayıp özür dileyerek, neden bu davranışları yaptığını açıklayarak gönlümü alma kısmını da çoktan geçtik.
Şimdi de bayram dolayısıyla yazdı, görüşelim mi diye. Normalde hemen görüşürdüm ama artık hiç içimden gelmiyor. Ona harcanan zamana pişman olmuştum, şimdi de inanın oturup iki kelam etmek yerine evde zaman geçirmek daha iyi hissettiriyor.
Bu süreçte erkek arkadaşım bana çok destek verdi, yalnız hissettiğim durumlarda hep yanımda oldu, sanki manevi anlamda daha da yakınlaştım onunla. Bana asla devam etmemem gerektiğini söylüyor, ben ise acaba uzun bir mesaj atıp arkadaşlığımı tamamen bitirsem mi yoksa konuşmaya devam etsem fakat artık eskisi gibi görmesem mi diye düşünüyorum çünkü aynı iş ortamındayız ve herşeyimiz ortak, konuşmamak sanki çıkıntılık yapıyormuşum gibi hissettiriyor.
Sizce?
İş yerinde bir arkadaşlığınsa dışarda buluşmazsın, iş yerinde özel hayata girmeden ilişkini yüzeysel devam ettirirsin oldu bitti. Ayrıca iş yerinde a diyip b diyenler gayet sorunlara da yol açabiliyor. Çok tepkili olmanıza gerek yok, hiçbir şey olmamış gibi de olmamalısınız. İş dışında buluşmayın, iş yerinde de varsa ortamınız bi kahve içersiniz molada arada konuşursunuz nasılsın ne yaptın vs vs oldu bittisize zarar verir yanında ne konuştuğunuza dikkat etmekte fayda var. Maalesef bunu yapmak hiç hoş değil insan sürekli dikkatli olmak zorunda hissediyor.
Yani meselenin ne olduğunu bilmeden büyüklüğüyle ilgili ya da devam edip etmemenizle yorum yapamayız ki
Merhaba hanımlar,
Nasılsınız? Herkesin bayramını enişten dileklerimle kutlarım
Benim ne yazık ki ezelden beri sosyal ilişkilerde sınır koyamama gibi sorunum var. Bununla ilgili uzun süreli psikolojik destek alsam da bir türlü başarılı olamıyorum. Sınırlarım ya çok keskin oluyor ya da hiç olmuyor, ortasını bulamadım.
Geçtiğimiz haftalarda yaşadığım bir durumu ifşa olmamak adına üstünkörü anlatmak istiyorum. Çok yakın olduğum bir arkadaşımla yine aramda bir sorun yaşandı. Bu sorunların aslında evveliyatı var fakat ben hep iyi anlaştığımızı düşündüğüm için sineye çektim ya da görmezden geldim, işte en büyük hatam burada başladı.
Hoşuma gitmeyen davranışlar, şakalar, ortamda beni yerici şeyler ya da bana A derken başkasına B demiş olması gibi çok yalanını yakaladım. Her seferinde güzellikle uyardım fakat beni takmadığı son zamanlarda kafama dank etti. Yoksa onca şeye rağmen kendini değiştirirdi.
Bunların hepsi birikti ve en sonunda yaptığı bir şakadan dolayı çok fena patladım. Surat astım, küstüm, konuşsam ne değişecek dedim ve iletişimi kestim. O ise hep benimle konuşmaya çalıştı, bir yere giderken davet etti ama baktı benden tepki yok bu sefer de laf atmaya başladı. Arayıp özür dileyerek, neden bu davranışları yaptığını açıklayarak gönlümü alma kısmını da çoktan geçtik.
Şimdi de bayram dolayısıyla yazdı, görüşelim mi diye. Normalde hemen görüşürdüm ama artık hiç içimden gelmiyor. Ona harcanan zamana pişman olmuştum, şimdi de inanın oturup iki kelam etmek yerine evde zaman geçirmek daha iyi hissettiriyor.
Bu süreçte erkek arkadaşım bana çok destek verdi, yalnız hissettiğim durumlarda hep yanımda oldu, sanki manevi anlamda daha da yakınlaştım onunla. Bana asla devam etmemem gerektiğini söylüyor, ben ise acaba uzun bir mesaj atıp arkadaşlığımı tamamen bitirsem mi yoksa konuşmaya devam etsem fakat artık eskisi gibi görmesem mi diye düşünüyorum çünkü aynı iş ortamındayız ve herşeyimiz ortak, konuşmamak sanki çıkıntılık yapıyormuşum gibi hissettiriyor.
Sizce?
Buz gibi bir kötü niyet. Sizi kıskanıyor bile olabilir. Saydığınız şeylerin her biri tek başına arkadaşlık bitirir. Yalan, ortamda yerme, aptal imâları. Kabul edilemez şeyler. Kesin bence iletişimiBana yalan söylemesi, arkadaş ortamında beni öne sürüp yermesi, bana iş ortamında konuşmalarıyla aptal iması yapması.
Örneğin memleketin Uşaksa, "Uşaktan adam mı çıkar ya" diyerek konuşması, tabii bunun başka bir cümlesi bana söylediği. Memleketimden beni vurması
Yalan, başkalarının yanında yermeye çalışma, gönül alamayacak kadar hödük olma.
Bir arkadaşın olmaması gereken bütün özelliklere sahip. Mesafe koyulması gereken biri bence.
Buz gibi bir kötü niyet. Sizi kıskanıyor bile olabilir. Saydığınız şeylerin her biri tek başına arkadaşlık bitirir. Yalan, ortamda yerme, aptal imâları. Kabul edilemez şeyler. Kesin bence iletişimi
Aslında gönlümden hiç arkadaş olmak gelmiyor ama aynı ortamdayız ve arkadaşlarla bir yere gittiğimizde onun enerjimi düşürmesi ortama da çok yansıyor ne yazık ki. Artı olarak onun yüzünden moralimin bozulmasına rağmen onun hiç kafaya takmadan gülüp eğlenmesi beni daha çok bozuyor.
Herkesin bayramını enişten dileklerimle kutlarım nedir?
Enerjinizi düşürmeyecek işte moraliniz de bozulmayacak. İkiniz de insansınız o takmıyorsa siz hiç takmayın. Karşıya çok kuvvet veriyorsunuz bunu yaparak. Gerçekten kaybetmemeniz gereken hayatınıza artı değer katan biri mi ki bu?
Ehhh işte kör gözü açılınca ilk iş bastonunu kırarmis. İş arkadaşın olmasa direk silkele derim de. İş yerin de kuşluk çekilmiyor. Mesafe koy, yalan söyle. İsim var de, özelini anlatma, o sana birşey anlatacakken kahve almam lazım de donme vs vsHayır hiç değil aksine şu an çalıştığı ortama da benim sayemde girdi ama benim tanıştırdığım insanlardan beni ekarte etmeye çalışması istesem de enerjimi arttırmıyor yahu düşündükçe yine sinirleniyorum.
Sanırım gereğinden fazla değer ve taviz vermişim. Bir daha kimseye aynı duyguları hissettirmeyeceğim.
O zaman o arkadaşına başkaları hakkında olumsuz düşüncelerinden bahsetmemelisinBizim ilişkiler samimi. Tüm herkes toplanır iftara, mangala gideriz, her iş çıkışı muhakkak oturur muhabbet ederiz. Çalışan 10 kişi varsa 10'umuz da böyleyiz birbirimize karşı ama evet şu anda kendimi tehtid altında hissetmiyor değilim.
Ya da güveniyorsanız açık açık içinizdekileri konuşun o kadar samimiyseniz.Ehhh işte kör gözü açılınca ilk iş bastonunu kırarmis. İş arkadaşın olmasa direk silkele derim de. İş yerin de kuşluk çekilmiyor. Mesafe koy, yalan söyle. İsim var de, özelini anlatma, o sana birşey anlatacakken kahve almam lazım de donme vs vs
Konuşmuş , kırıldığını söylemiş. Umursamayip devam etmiş. Resmen konu Şahin'in enerjisini çalıyor.Ya da güveniyorsanız açık açık içinizdekileri konuşun o kadar samimiyseniz.
Konu sahibininKonuşmuş , kırıldığını söylemiş. Umursamayip devam etmiş. Resmen konu Şahin'in enerjisini çalıyor.
O zaman o arkadaşına başkaları hakkında olumsuz düşüncelerinden bahsetmemelisingrupça takılıyorsanız grupla takılmaya devam edin ama ben olsam birebir 3 görüşüyorsam teke düşürürüm ilk etapta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?