işte benim 4 aylık evim :)

Herkezın fıkılerlerıne saygım var.. Herkezn zevkı farklıdır cunku. Evet evım bakıldgnda dagınık ıvır zıvır dolu duruyo ama. Ne bılıym banyoya dolap yptırdgda daha sıradan durcak gıbı gelıyo boyle kalabalık olunca sevıyorum sanırım dıger evımde mutfagma kucuk sus koymak ıcın raflar ypıcam sadece.. Dıger esylrmı dolaplara koyıcam.otrma odasındakı halı ıcın olmamıs dıyen arkadaslar var. Evet cok haklısınız cok goz yoruyo. Ama o zmn o halıyı gordgmde asıık oldum ve kesınlıkle almadan cıkmam dıyerek aldım..yanı ozellıkle koltklara uygn seclmıs halı degıl. Zaten yenı evımde boyt olrk kucuk glcek gıbı. Halı onerılerınızı beklıyorum.. Ve mutfakta sus koyablmek ıcın sımetrık raf modellerıne ıhtıyacım var sanırım susden vazgecemıycem.he bıde benım bu renklı kısılıgımı nıkah fotolarına bakırkta gorebılırsınız.. Evlılık hazırlıkları bolumunde albumlerde ıste bızım nıkahımız baslıgı altındaa

ay canım ya bakarken yoruldum sen temizlerken ne yapıyorsun maşallah valla sadelik duruluk terchim olduğu için çok karışık buldum evini ama eşyaların güzel sadece aşırı obje fazlalalığı böz yoruyor.yanlık anlama

Ben de pek aktif değilim forumda ama bu manzarayı görünce dayanamadım.Resimlere bakarken acaba şaka mı bu diye düşünmedim de değil.Çünkü bir bayan arkadaş dağınık evini çekip koymuştu.Canım o örtüler ne öyle.:26:Örtünün üstüne örtü sermişsin.Bir laf vardır kürt çalıyor,çingen oynuyor diye.Aynen böyle evin.Eşyaların çok güzel ama sen süs sevdan yüzünden ortaya çıkaramamışsın onları.O kahve çekirdekleri başlıbaşına bir olay zaten.Fırının etiketini de çıkar bence.Tv ünitesi örtüsüz çok daha modern durur.Kaloriferin üstündede mi örtü var.Buzdolabı ve banyondaki süsler feci.Kanepelere örtü sermeyi çok saçma buluyorum.Bayanlar işin kolayına kaçıyor bence.Vermişsiniz onca para örtünün altına niye gizlersiniz ki.Sizinle mi yaşayacak eskirse eskir,kirlenirse kirlenir ıslak mendiller var şimdi şipşak silersin hemen.Bak örtüyü çıkarınca ne hoş olmuş kanepen.Sadelik en güzeli.Umarım seni üzmemişimdir.Bu önerilerimizi dikkate alman ve yeni evinde huzur içinde otururman dileğiyle.

Eşyaların çok güzel, ama inan o kadar ıvır zıvırın arasından eşyalarını zor seçtim dersem kızar mısın bana?

Hem çok göz yoruyor, hemde temizliği açısından bence sadeleştirmelisin.

Güzel günlerde eskitin eşyalarınızı.

Şimdi nikah fotoğraflarına baktım da daha bir şok oldum.Bu ev senin mi.Ben daha olgun bir bayan bekliyordum evine bakıp.Görünüşün modern ama ruhun değil sanırım.Alınma sakın.İçimden geçen bu.Eşinle mutluluklar canım.

asla bulunmak gitmek istemediğim kayınvalidemin evine benziyor evin. bu kötü bir alışkanlık bilesin. o da gençliğinde böyle cıncık cıncık doldurmuş şimdi yaşı 60 olmuş temizleyemiyorda bildiğin çöp eve dönmüş vaziyette heryerden birşey fırlıyor inanılmaz göz yoruyor. ve evine öyle alışmış ki asla dokunmamıza müsade etmiyor. senin evin de öyle sadece göz yoran bir görüntüsü var. zevk meselesi demeyeceğim bunun zevk değil bir problem olduğunu düşünüyorum çünkü kayınvalidem de tedaviyi reddeden bir dispozofobi hastası. allah hepinize şifa versin...

Sen kimsin yaa... Laflarına dıkkat edermıısn. Burada fıkır almak bısıyler paylasmak ıstedık.. Ama senın gıbı dengesız asıl hasta olan ınsanlar karısmasa emınım daha ıyı olacktır.. Kaynanasının evıne gıtmk ıstemeyen ve bahanesını de cop ev olarak gosteren bı gelın. Saygı cercevesınde yorum yapan arkadaslara tesekkur ederım.

mutluluklar diliyorum
sadelik gibisi yok her yeri çıkartmalarla magnetlerle doldurmuşsun hiç hoş olmamış bir de otrma odandaki koltukların üstüne örtü örtme bence daha çocuk bile yokken örtü de neyin nesi? küçük çocuk olsa bir nebze anlarım da yoksa çok gereksiz o örtülerin altında da olsa eskiyip gidecekler,bir süre sonra sıkılacaksın falan koltuğu kendi doğal halinde kullan bence
bir de fırının üstündeki yazıyı çıkarman gerekir
mutfak raflarının üstünde örtüler onların da üstünde başka örtüler var.ne gerek var ki? madem kapalı mutfak dolapların yok o raflardaki malzemelerini dekoratif kutulara,sepetlere falan koy daha şık duracaktır ama sakın bu kutular da allı güllü olmasın,tek renk olsunlar mutfak masası örtünü de düz renk seç çünkü halın desenli ve mutfak zaten karışık
sana tavsiyem burda çok beğenilen evlere bakıp fikir alman,dekorasyon dergileri okuman,dekorasyon sitelerini incelemen

Son düzenleme:
canım benim,özenip alıp yerleştirmişsin herkesin evi kendi özelidir nasıl isterse,kendini nasıl iyi hissederse o şekilde yerleştirir...ben sadelikten yana ve titiz bir insan olduğum için evini göz yorucu buldum....birde şunu söylemeden geçemeyeceğim...bende oturma odamdaki koltuklarımın üstünde örtü kullanırdım bundan önceki evimde... bu eve geçerken tüm eşyayı 2.ele verdiğimde alan adam bana teşekkür edip helallik istemişti...2.elde hiç böyle kullanılmış eşyalar almamıştım abla senin hakkın geçiyor bana, hakkını helal et demiştitrajikomik ben 2. elsatışı yapan adamla helalleşmek için eşyalarımı korumuşum...şimdi artık hayatta daha relax davranıyorum... asla örtü kullanmıyorum ve eşyalarımın keyfini çıkarıyorum,sıkıldığımda da gözüm kalmadan elden çıkarıyorum...bu arada yeni evinin fotoğraflarını da bekliyorum

canım eşyaların güzel aslında aksesuarlarının bazıları hoş ..bir evde ne kadar cok eşya olursa temizlik o kadar zor olur artı gözü de yorar..buzdolabındakileri hatıra dagıt gitsin 2, 3 tane yeter..banyondaki birçok boşluğu cıkartmalarla doldurmuşsun onları cıkartmalısın bence..bir de evin her yeri raf maşallah mutfak raf banyo raf hatta yatak odasında bile raf var :)e üstleri de tıkış tıkış..ben evimde az ama öz aksesuar kullanıyorum fazlalıkları dagıt bence sana da yazık güzel mobilyalarını gizlemişsin insan direkt ayrıntılara bakıyor..bir de salondaki kaşık çatal setini sehpa yapman ayrıca ilgin.:))nerden aklına geldi be güzelim...ben onu vallahi attım içindeki kaşıklarımı catallarımı bir güzel hasır kaşıklığa yerleştirdim konsoluma koydum o tahtayı da çöpe attım fazla eşyaya tahammülüm yok..
bir de oturma odandaki koltuga serdiğin örtüler sade olmalı ki göz yormasın ben de kanepelerime örttüm ama düz krem polar aldım ..neyse yeni eve tasınacaksın sanırım artık o fotolarını bekliyoruz güzel eşyalarını sade aksesuarlarla süslersin umarım,allah saglıkla oturmayı nasip etsin.

Bende evine bakarken yoruldum.benim mesela evim daginik oldugu zaman icim SIKILIR,kafam bulanir.Ama topladigim zaman resmen icim acilir ve sakinlik gelir.Sadelik sadece modern görünüs yaratmiyor ayni zamanda insanin ruhuna dinginlik veriyor.Kesinlikle arkadaslarin söylediklerini dinlemelisin.Bu kadar kadin ayni seyi söylüyorsak vardir bunda bir dogruluk...

aslında mobilyların güzel halıların vs.. ama okadar çok ıvır zıvır varki onlara baktıkça yoruldum..
bir iki fikir vermek isrterim eleştiri değil asla..
oyuncak odasındaki oyuncakları raflardan alıp oyuncak sepetine koysan oda ferhalr gibi geliyor,
mutfaktaki baharatları ıvır zıvırı dolapların içine koysan,
vitrindeki ıvır zıvırı yarıya inidrip birde o vitrindeki peçeteleri kaldırsan inan bana evini ferahlamış hissedeceksin..
banyo rafındaki temizlk malzemelerinide banyo dolabına koysan yada ne bilim daha görünmeyecek bir yere koyabilirsin..
vitrindeki çerçeveleride birazını yatak odana birazını konsola koyabilirsin..
yatak odandaki makyaj malzemelerinide makyaj çantasa yada bir kutunun içerisinde muhafaza edebilirsin hem rahat hareket etmiş olursun..
nacizane fikrim bunlar
yeni evininde resimlerini bekliyoruz..

Son düzenleme:
bende aynı fıkırdeyım tv unıtesını bence bosaltmalısın örtulerde dahıl.ayrıca mutfaktakı rafa sasırdım nasıl temızlıyorsun.banyoda kı örtulerıde begenmedım aynanın onunde bıle örtu var.yıne de tamamen senın secımın ama butun arkadaslar aynı fıkırde...

Duşkabin ve fayanstaki stickerlar...
Patates soğan kutusunun üzerindeki dantel....
Deterjan rafındaki örtü..
Salonda minik sandık etrafındaki üç küçük beyaz saksıdaki çiçekler...
Mutfak raflarındaki karışıklık...
Buzdolabındaki magnetlerin fazlalığı..
İkili koltukların çok dipdibe koyuluşu...

Bunlar biraz gözümü yordu.
Nolur kızmayın bana sakın.
Sadece gözümü yoranları yazdım.

Yoksa eviniz çok cici.
Eşyalarınız çok hoş.Zevkli tercihler.
Ama çok yoğun geldi bana bu yukardakiler.Bi doluluk söz konusu yani.

Allah hanenizden huzuru mutluluğu eksik etmesin inşallah.
Hayırlı olsun evliliğiniz

şirin, güle güle sağlıkla sıhhatle oturun inşallah... da çok ıncık cıncık var yahu temizliğiniz çok zor olur sizin bir de şu koltuk üstüne serilen örtülere küçüklüğümden beri sinir olurum evde küçük çocuk yoksa sermeyin bence onları :)

muratoslem merhaba,

öncelikle yeni eve geçmişsin, iyi günlerde oturmanı dilerim.
buraya yorum yaparken hep dürüst olmaya çalışıyorum, yani aslında evi beğenmediysem ya da belirtmeye gerek duyduğum birşey yoksa pek yorum yapmamaya özen gösteriyorum.
ama evine bakarken çok rahatsız olduğum ve yardım etmek istediğim konu şu: evin inanılmaz kalabalık...ben evin içinde 3 ayda bir temizlik yapıp fazlalıkları temizlediğimden beni çok yordu:/ fazlalıklar olmadığında ev daha derli toplu, daha ferah gözükür. Bir de oturma odandaki koltuklar çok desenli, halı keşke daha düz bir model olsaydı, dengelerdi, orası da çok karışık, desenli gözüküyor..
gözüme ilk çarpanlar bunlar..
bunlar düzenlendiğinde çok keyifli bir yaşam alanı ortaya çıkacağını düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…