işte bir terslik mi var bana akıl verir misiniz.?

Benim çevremde çok var bekar kadın bu yıl evlenen çok oldu ama hala daha da var. 25-30 yaş arası ilk evlilik yaşı değil bence çoktan 30 üstüne çıktı.

Benim çevremde çok var bekar kadın bu yıl evlenen çok oldu ama hala daha da var. 25-30 yaş arası ilk evlilik yaşı değil bence çoktan 30 üstüne çıktı.
Maalesef ülke sizin bizim çevremizden ibaret değil. Ortalama evlilik yaşı istatistiklere göre kadınlarda 25, erkeklerde 28. Ki bu 2024 istatistiği. Öncesi daha düşüktü.

Üstelik 95 sonrası kuşakta acayip bir evlenme ve çocuk yapma hevesi var. Yeni mezun iş arkadaşlarım deli gibi evlenme hayalleri kuruyorlar.

Bunlar hep içinde dert olacak. dert olup da kalacak. hiçbir şeyden hevesimi alamadım diyeceksin. senelerce içinde birikecek. sanma ki gün gelecek bunları unutacaksın. o adam gözünde canavara dönüşecek. ondan nefret ettiğin günler olacak.

Bu arada müstakbel eşinin yaptıkları hiç doğru değil.

O daha önce evlendiği için o yollardan geçmiş. belli ki hevesini almış. Şu an hiç hevesi yok. Ona göre bunlar gereksiz şeyler. Seni asla anlamaz. Seni mutlu edeceğini de sanmıyorum. Üzgünüm ama bu eşleşme kötü bir eşleşme olmuş arkadaşım.

Tecrübe konuşuyor.

İstatistikler öyle yani doğudaki erken evlilikler düşürüyordur bence. Ben 10 yıl önceki kendi çevremle şimdikini kıyasladım. Genel söylediğiniz istatistikte önceki yıllara göre sürekli artışta 30 un üzerine çıkmasına birşey kalmamış sanki.

Zararın neresinden dönersen kardır.

Seni yolunacak kaz olarak gören ve evlenince kendine baktıracak olan bir parazitle evleneceksin. Aklını başına al. Boşanmak kolay değil. Boşanırsan daha çok bunalıma girersin. Nişan atmak çok kolay.

Kaybettiğin para olsun yeter ki. Para kazanırsın. Ama bu adamla evlenirsen kişiliğini kaybedeceksin. Zaman kaybedeceksin. Hayatının en güzel yıllarını bir parazite bakarak geçireceksin.

Bunu kendine reva görme.

Üstelik 95 sonrası kuşakta acayip bir evlenme ve çocuk yapma hevesi var. Yeni mezun iş arkadaşlarım deli gibi evlenme hayalleri kuruyorlar.
Onlar şimdi üniden beri aynı erkekle beraberdir ve aşıktır. Bir aksilik olur ayrılırlarsa evlilik fikri rafa kalkar. Yaşadığım yerde yaşıtım (40+) çok bekar kadın var bana da ilginç geliyor. Hatta ülke genelinde yaşanan nüfus artış yavaşlamasından nasibimizi alıyoruz. Okul kayıtlarında azalma var, birçok öğretmen norm fazlası oldu.

Kızlar son bir sorum olacak, nişanlımı karşıma alıp konuşarak bitirmeyi denesem ben suçlu çıkacağımı adım gibi biliyorum. Dolayısıyla bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekiyor söyler misiniz

Evet katılıyorum söylediklerinize evlilik kurumu kalmayabilir bile yakın gelecekte hatta bence. En büyük sebebi de ekonomi gibi.

Evet benim ilk evliliğim olacak.
Aferin.... evlilikten muradını almış hevesi geçmiş çocukta yapmış.Şimdi hem çocuğa baktıracak hem parasını yiyecek hem de koyun ( yani kusura bakmayın ama öyle)gibi her dediğini yapan birini bulmuş.Sizi tanıştıran da en büyük düşmanınızmış haberiniz yok sizi bu adama layık görmüş....

İlk eşi neden boşamış anlamışsınızdır.

Ne bu acele? Çocuklu adamla evlenme. Adamın hevesi yok, bitmiş. Boşuna zamanını tuketirsin.

Arnavut bir arkadaşım vardı yüksek lisansta. Şaşırıyordu, Türkiye’de niye insanlar bu kadar erken evleniyor diyordu. Orada kadınlar okulu bitirip çalışıp kendi parasını kazanıp gezip 35-40’a doğru evlenmeyi düşünüyormuş. Burada tam tersi iş yoksa okul yoksa hadi evlendirelim kafası var. Evliliklerin mutsuz olmasının sebebi de bu, çoğu evlenmiş olmak için evleniyor. Kimsede evliliği taşıyacak duygusal olgunluk yok.

Suna bile parası yok bu culsuzla neden evleniyorsun adam çocuğuna finansör olarak bulmuş seni.

Erkeği değiştiremiyorsan erkeğini değiştir derler. Bence bunu bir düşün

Kaldı ki param yok demiş. Tamam zordur ama hergun ise gitmeyen evde yatanlardan değil diyeyim.

Evet katılıyorum söylediklerinize evlilik kurumu kalmayabilir bile yakın gelecekte hatta bence. En büyük sebebi de ekonomi gibi.
Herkesin sebebi farklı, bilemiyorum. Denk gelememek bence en büyük faktör. Herkesin ve her şeyin çok çabuk harcanması.

Kızlar son bir sorum olacak, nişanlımı karşıma alıp konuşarak bitirmeyi denesem ben suçlu çıkacağımı adım gibi biliyorum. Dolayısıyla bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekiyor söyler misiniz
Cebinde beş kurusun yok evlenmek senin neyine denmez tabii. Mutlu değilim bizden olmaz de usulca uzaklaş. Maddi olarak nasıl toparlarım diyorsun su adamın g.tunu bir ömür toplamaktan iyidir emin ol. Cevrenin baskılarını dinleme koca kadınsın işin var dik dur kendini seç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…