Bile bile ateşe mi atlasın konu sahibi?Şimdi burayı dinleyip evlenmezseniz gaza mı geldim diye ilerde pişmanlık duyabilirsiniz. Aileniz ne düşünüyor bu konuda ? Başlarda mantık evliliği yapmak icin ilerlettiğinizi düşünüyorum.
Destek göreceğimizi düşünüyorsanız, onlarla paylaşın.Ailemin bu süreçten haberi yok. Benim abim de evlenip ayrıldığı için evlenip ayrılmasına ailem hiç takılmadı açıkçası. Ben de takılmamıştım ama zamanla yaşadıklarım Altında ezildim bir başıma
Ben İstanbulda doğdum büyüdüm iyi bir lisede ve özel üniversitede okudum öyle nişantaşı vs değil arkadaş çevrem 30 altı iyi mesleği olan da var mağazada çalışanı da çoğu evleniyor bazen günde 2 3 düğün çakışıyor. 30 olup 2.ye dönen bile varİstatistikler öyle yani doğudaki erken evlilikler düşürüyordur bence. Ben 10 yıl önceki kendi çevremle şimdikini kıyasladım. Genel söylediğiniz istatistikte önceki yıllara göre sürekli artışta 30 un üzerine çıkmasına birşey kalmamış sanki.
Evlenince adam sizi depresyonun dibine attığında çocuğun evin yükünü üstünüze yüklediğinde eve gelip donuyla yayılıp hizmet ve kadınlık beklediğinde ve sizi beceriksiz diye aşağıladığında şu anki psikolojik halinizi mumla ararsınız artık ...Destek göreceğimi düşünmüyorum ama şu an ben abimin yatırımlık aldığı evde oturuyorum kira ödemiyorum. Maddi destek göremesem de kimse neden ayrıldın demez diye düşünüyorum. Sadece bu psikolojik durumdan nasıl kurtulurum bilmiyorum
Çocuklu biriyle olmaz. Evliliğimizin iyi ilerlemeyecegi o kadra belliki. Hevesi bile yok düğüne haklinda ikinci evliliği hevesini almış sizi de aşkla sevmiyor belliÖncelikle merhaba, çevremde kimseye anlatamadığım için Burdan fikir almak istiyorum. Lütfen yargılamadan bana akıl verirseniz sevinirim.
Geçen yıl kasım ayında bir tanıdık aracılığıyla tanıştırıldım ve evlenmeye karar verdik. Ocak ayında nişan yaptık ve bu Ekim ayında düğünümüz var. Ben memurum nişanlım mimar fakat kendi işini yapıyor ve geliri çok iyi sayılmaz. Kendini daha önce evlenmiş ve bir çocuğu var aylık belirli bir miktar onun okul ödemesini yapıyor ben kabul ettim. Sorun şu ki, iki ay sonra düğünümüz var ve eşya konusunda pek benim istediklerim olmuyor. Çok bir şey istemedim aslında, evimiz sade olsun hemfikiriz ama iki ay sonra düğün var ortada yatak odası yemek odası vs va hiçbir şey yok. Benim ailem hiç destek olmadı ben elimden geldigince mutfak eşyalarını küçük ev aletlerini koltuk takımını vestiyeri aldım, onun ailesi beyaz eşyalarımızı aldı. Nişanlım sadece televizyon aldı bugüne kadar. Bunun çok hesabını yapan biri değilim ama artık kafam karışmaya başladı. Oturacağımız ev kira değil ailesinin evi, kiracı çıktı ve evin tadilatını yaptırdılar daha doğrusu ailesi yaptırdı. ( bu süreçte ailesi inanılmaz destek oldu ve benim ailem destek olmadığı için ezildim açıkçası). İki gün önce artık yatak odasına bakalım dedim ve bana t.yoldan (online alışveriş sitesi olan) bak dedi. Ben de açıkçası sinirlendim tüm hevesim içimde kalıyor gidip mağaza gezip kafamıza göre alalım diyorum sesi çıkmıyor. Nişanlım borç yapmaya kredi kullanmaya çok karşı ve her şey olmak zorunda değil kafasında. Ben de elzem eşyaları kredi kartıyla da olsa yapalım daha sonra birlikte öderiz kafasındayım. daha gelinliğe bile yeni bakmaya başladım, benimle gelmiyor da ( sıkılırmış) arkadaşlarımla bakmaya gidiyorum. bu işte bir terslik mi var bana akıl verir misiniz.
Bilemiyorum ama istatistiklerin genel gidişatı da evlenme yaşının arttığı yönünde eskiye oranlaBen İstanbulda doğdum büyüdüm iyi bir lisede ve özel üniversitede okudum öyle nişantaşı vs değil arkadaş çevrem 30 altı iyi mesleği olan da var mağazada çalışanı da çoğu evleniyor bazen günde 2 3 düğün çakışıyor. 30 olup 2.ye dönen bile var
Valla 2000 nesli çatır çatır evleniyorBilemiyorum ama istatistiklerin genel gidişatı da evlenme yaşının arttığı yönünde eskiye oranla
2000 sonrası neslin bir kısmı evliliği bir kaçış ve çalışmamak için bir bahane olarak görüyor olabilir mi ?Valla 2000 nesli çatır çatır evleniyor
Öyleyse birkaç seneye düşmesi lazım şu an en son geçmiş yıllara göre artış var yaşta.2000 sonrası neslin bir kısmı evliliği bir kaçış ve çalışmamak için bir bahane olarak görüyor olabilir mi ?
Yooo çalışıyorlar da. 22 yaşında arkadaşım doğurdu geçen hafta. Çılgın gibi bir evlenme ve doğurma yarışı var. Üstelik okumuş, eğitimli dediğimi kesimde. İstatistiklerdeki yaş ortalamasının artacağını değil düşeceğini düşünüyorum ben. Bir şekilde evliliğe ikna eden, ikna olan ileriyi düşünmeden basıyor nikahı.2000 sonrası neslin bir kısmı evliliği bir kaçış ve çalışmamak için bir bahane olarak görüyor olabilir mi ?
Üstüne fakirNeden ayrılmış çocuklu bir adam?
Umarım ayrılırÜstüne fakir
Bu adamla evlenirseniz maddi olarak hiç toparlanamayacaksınızkafam o kadar karışık ki ben kendi içimde abartmıyormuşum bazı şeyleri anladığım kadarıyla. Ve daha anlatamadığım şeyler de var onunla ilgili. Mesela en basiti nikah benim memleketimde olacak. İşlemleri bir tanıdık yapıyor. Nikah işlem ücretini ben yolladım kendisine, notere gittik daha sonra vekalet vermek için, dedim ki kartını yanına al da vekalet ücretini öde, ay sonu aşkım benim param kalmadı dedi ve onu da ben ödedim. Artık inanılmaz yoruldum ve bir yığın borcun içine girdim. Nişan yüzüğünü atmak beni bu durumdan kurtarır ama sonrası nasıl olacak maddi açıdan nasıl toparlanacağım bilmiyorum kafam çok karışık.
Bu terste bi işlik var. Aklin varsa evlenme cok pisman olacaksin. Acilara yuruyor kormuyorsun.Öncelikle merhaba, çevremde kimseye anlatamadığım için Burdan fikir almak istiyorum. Lütfen yargılamadan bana akıl verirseniz sevinirim.
Geçen yıl kasım ayında bir tanıdık aracılığıyla tanıştırıldım ve evlenmeye karar verdik. Ocak ayında nişan yaptık ve bu Ekim ayında düğünümüz var. Ben memurum nişanlım mimar fakat kendi işini yapıyor ve geliri çok iyi sayılmaz. Kendini daha önce evlenmiş ve bir çocuğu var aylık belirli bir miktar onun okul ödemesini yapıyor ben kabul ettim. Sorun şu ki, iki ay sonra düğünümüz var ve eşya konusunda pek benim istediklerim olmuyor. Çok bir şey istemedim aslında, evimiz sade olsun hemfikiriz ama iki ay sonra düğün var ortada yatak odası yemek odası vs va hiçbir şey yok. Benim ailem hiç destek olmadı ben elimden geldigince mutfak eşyalarını küçük ev aletlerini koltuk takımını vestiyeri aldım, onun ailesi beyaz eşyalarımızı aldı. Nişanlım sadece televizyon aldı bugüne kadar. Bunun çok hesabını yapan biri değilim ama artık kafam karışmaya başladı. Oturacağımız ev kira değil ailesinin evi, kiracı çıktı ve evin tadilatını yaptırdılar daha doğrusu ailesi yaptırdı. ( bu süreçte ailesi inanılmaz destek oldu ve benim ailem destek olmadığı için ezildim açıkçası). İki gün önce artık yatak odasına bakalım dedim ve bana t.yoldan (online alışveriş sitesi olan) bak dedi. Ben de açıkçası sinirlendim tüm hevesim içimde kalıyor gidip mağaza gezip kafamıza göre alalım diyorum sesi çıkmıyor. Nişanlım borç yapmaya kredi kullanmaya çok karşı ve her şey olmak zorunda değil kafasında. Ben de elzem eşyaları kredi kartıyla da olsa yapalım daha sonra birlikte öderiz kafasındayım. daha gelinliğe bile yeni bakmaya başladım, benimle gelmiyor da ( sıkılırmış) arkadaşlarımla bakmaya gidiyorum. bu işte bir terslik mi var bana akıl verir misiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?