• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

.... işte deyip geçememek

Ama o zaman uzun bir zaman dilimiyse insanın ruh sağlığı ciddi zarar görüyor.
O yüzden ben umursamayan ama gerçekten umursamayan insanlara hayranlık duyuyorum..

Yani o da fıtrata göre değişir nomu ... ruh sağlığım gayet yerinde :))

Cevap vermezsem bozulur muhtemelen . Kimse babasının çiftliği gibi benim hayatımda abuk sabuk sözleri ile dolanamaz , düsturum bu .

Ha deli eden cinse , zaten görüşmüyorum hiç. Umursamama kısmı da ortadan kalkıyor o zaman .

Ben de bosveremezdim ama artik soz sahiplerini cahil ya da salak bulup gulup gecebiliyorum.Nasil oldu dersen ya bi havalara girdim ben ya da hayat tecrubesi edindim.Dusunecek daha onemli seyler var.Enerjim de sinirli.Ne gerek var.Ha cevap veririm,gerekirse bozarim ama moralimi degil.

Yani o da fıtrata göre değişir nomu ... ruh sağlığım gayet yerinde :))

Cevap vermezsem bozulur muhtemelen . Kimse babasının çiftliği gibi benim hayatımda abuk sabuk sözleri ile dolanamaz , düsturum bu .

Ha deli eden cinse , zaten görüşmüyorum hiç. Umursamama kısmı da ortadan kalkıyor o zaman .

Görüşmek zorunda olduklarımız beni hırpalayan :)

Diğer türlü sıkıntı yok.
Çizik atıyorum hayatımdan siliyorum bitiyor.

Yaa ben aynı kişilerle uzun zaman bu savaşı verince ciddi mutsuz oluyorum.
Laf söylesem de mutsuz oluyorum çünkü çok yorucu.. :(

Ben de bosveremezdim ama artik soz sahiplerini cahil ya da salak bulup gulup gecebiliyorum.Nasil oldu dersen ya bi havalara girdim ben ya da hayat tecrubesi edindim.Dusunecek daha onemli seyler var.Enerjim de sinirli.Ne gerek var.

Doğru hiç gerek yok.
Ama işte benim kendi canının kıymetini bilmez yapım bunu anlamıyor :)

Annem etrafa karşı cok kibar kimseyi kirmak istemeyen sirf bu yuzden de icine atan signeye ceken bir insandi.hazir cevapta degildi.
Kucukken annemin kendi kendine konustugunu farkettim ama anlam veremedim.zamanla,buyufukce anladim.
Annem kendisini sinir eden kv elti komsu,babam..kim olursa. onlara veremediği cevabi zihninde cok güzel cumlelerle canlandiriyor ve sesli bir sekilde sanki o kisi kardisindaymis gibi cevap veriyordu.büyüyünce bu durum beni rahatsız etti ve surekli anne kendi kendine konusup durma derdim.
Simdi farkediyorum yeni yeni bunu azaltti.nasil mi? artık kimseye eyvallahi yok.düşünmüyor da kendisine denileni amaaan deyip geciyor.
Sordum nasil boyle degistin?
Kızım insan buyudukce hayat daha kiymetli oluyor,dertler büyüyor ,o insanlar küçülüyor ,takmamaya başlıyorsun.

Annemin gencligi gibi kendi kendime konusmuyorum ama bende takiyorum bazen denilenleri..sanirim bu biraz büyümek biraz farkindalikla alakali.
Zira 5 yil onceki ben degilim.
5 yil once taktigim sacam sapan seyleri simdi takmiyorum..niye?evlendim,cocugum oldu ki zor bir cocuk,issizligi gördüm ,calisip da yapamamayi gordum,tabiri caizse sirtima agir yükler aldim.sanırım bu dertler beni digerlerine duyarsiz hale getiriyor.
Ama dedigim gibi hala taktigim ve duzeltmem gereken seyler var.daha cok yol var önümde .yasadikca yaslandikca gececek.gececekte ömür tukendikten sonra ne fayda?

O kişi gerçekten deli olsun, sinir hastası olsun, cahil, sorunlu biri olsun bunu bilin, emin olun.

Ama yine de huzursuz ediyor. Söylediği her şeyi umursuyorsunuz.
Ciddi ciddi keyfinizi kaçırıyorsa bu bir hastalık mıdır?

Ben ciddi ciddi tedavilik bir özelliğim olduğunu düşünmeye başladım.

Sorun bunu nasıl der değil.
Cahil çünkü nasılı belli.

Neden diyecekmiş yahu kim ki o, kısmı taktırıyor.

Deli işte deyip geçemeyen, cahil işte deyip boşveremeyen birine öneriniz ne olur?
Ah ah al bendende okadar omrum gerekli gereksiz insanlarin sozlerini takmakla gecti.gamsiz vurdumduymaz olmak istiyordum olamiyordum taki hastalanim canimin kiymetini bilene kadar simdihicbirseyin altinda kalmiyorum cvplarini verip rahatliyorum icime atip dert edecegime disari atip onlara dert ediyorum.inan oyle rahatliyorumki

Annem etrafa karşı cok kibar kimseyi kirmak istemeyen sirf bu yuzden de icine atan signeye ceken bir insandi.hazir cevapta degildi.
Kucukken annemin kendi kendine konustugunu farkettim ama anlam veremedim.zamanla,buyufukce anladim.
Annem kendisini sinir eden kv elti komsu,babam..kim olursa. onlara veremediği cevabi zihninde cok güzel cumlelerle canlandiriyor ve sesli bir sekilde sanki o kisi kardisindaymis gibi cevap veriyordu.büyüyünce bu durum beni rahatsız etti ve surekli anne kendi kendine konusup durma derdim.
Simdi farkediyorum yeni yeni bunu azaltti.nasil mi? artık kimseye eyvallahi yok.düşünmüyor da kendisine denileni amaaan deyip geciyor.
Kızım insan buyudukce hayat daha kiymetli oluyor,dertler büyüyor ,o insanlar küçülüyor ,takmamaya başlıyorsun.

Annemin gencligi gibi kendi kendime konusmuyorum ama bende takiyorum bazen denilenleri..sanirim bu biraz büyümek biraz farkindalikla alakali.
5 yil once taktigim sacam sapan seyleri simdi takmiyorum..niye?evlendim,cocugum oldu ki zor bir cocuk,issizligi gördüm ,calisip da yapamamayi gordum,tabiri caizse sirtima agir yükler aldim.sanırım bu dertler beni digerlerine duyarsiz hale getiriyor.
Ama dedigim gibi hala taktigim ve duzeltmem gereken seyler var.daha cok yol var önümde .yasadikca yaslandikca gececek.gececekte ömür tukendikten sonra ne fayda?

Bana da bir kaç arkadaşım bir çocuğun olsa var ya hiç birini takmazsın.
Evladın olur tüm tasan diyorlar.

Demek onunla ilgili haklılar..

Ah ah al bendende okadar omrum gerekli gereksiz insanlarin sozlerini takmakla gecti.gamsiz vurdumduymaz olmak istiyordum olamiyordum taki hastalanim canimin kiymetini bilene kadar simdihicbirseyin altinda kalmiyorum cvplarini verip rahatliyorum icime atip dert edecegime disari atip onlara dert ediyorum.inan oyle rahatliyorumki

Ben de bu saçmalıklara üzülürken bir ağrım oluyor mesela, korkuyorum.
Yoksa bunlar yüzünden sağlığımdan mı olcam diye.
Bir pişmanlık sarıyor beni, kendime öyle kızıyorum ki :(
İnşallah geç olmadan düzelirim.

Annenizin yasadiklarinin aynisini yasadim cok zor bir durum

O kişi gerçekten deli olsun, sinir hastası olsun, cahil, sorunlu biri olsun bunu bilin, emin olun.

Ama yine de huzursuz ediyor. Söylediği her şeyi umursuyorsunuz.
Ciddi ciddi keyfinizi kaçırıyorsa bu bir hastalık mıdır?

Ben ciddi ciddi tedavilik bir özelliğim olduğunu düşünmeye başladım.

Sorun bunu nasıl der değil.
Cahil çünkü nasılı belli.

Neden diyecekmiş yahu kim ki o, kısmı taktırıyor.

Deli işte deyip geçemeyen, cahil işte deyip boşveremeyen birine öneriniz ne olur?

Nomu ben senin en cok derdini boyle genelleme yaparak anlatmana bayiliyorum. Ben illaki spesifik anlaticam baska turlu olmuyo:-)

Neyse konuya geleyim bi yerde okumustum cok hosuma gitmisti 'bize gelen hastalar gercek ruh hastalarin hasta ettigi normal insanlardir' gibi birseydi..

Cok dogru takip takip kendi ruh sagligimizi bozuyoruz..

En iyisi yok saymak oda en zorlandigimiz sanirim :KK14:

Bana da bir kaç arkadaşım bir çocuğun olsa var ya hiç birini takmazsın.
Evladın olur tüm tasan diyorlar.

Demek onunla ilgili haklılar..

Kısmen doğru .
Evet eski dert tasan kalmiyor yani cok sacma seyleri kafaya tamiyorsun.
Fakat bu kez de cocugunla ilgili densizlikler sinirini bozuyor..
Ornek:20 aylikken kpss hazirlanmak icin kizimi krese verdim.gurbetteyim ve baska secenegim yok.ve ben kizimi oraya gotururken hic tanimadigim bir kadin(velilerden birinin yakini) kresin onunde bir kizima bir bana bir arkadasina bakip:"ne insanlar var.el kadar bebek buraya getirilir mi?burasi bildigin ciftlik.saliyorlar.yazil valla cocuklara" diyerek guya ortaya laf atti ve inanir misin ben ona cevap veremedim.dilim tutuldu.
Eve geldim ve ben o tanimadigim kadin yuzunden 1 ay agladim.anneligimi sorguladim...
Komsularim:"yazik niye yoluyorsun cocugu otur evinde bak.ne is is diye cocugu sefil ediyorsun sanki ihtiyacin var gibi" dedi hep.
Yani anlayacagin birakmiyorlar.insanin pesini hicbir türlü birakmiyorlar.sade e dertlerin değişiyor .
Bunlarin yaninda eski dertler sana cerez geliyor.
Zira insan kendine olsa neyse de evladina anneligine laf gelince dayanamiyor.soyleyen cahilmis gerzekmis bosvereyim olmuyor malesef

Annenizin yasadiklarinin aynisini yasadim cok zor bir durum

Evet cok zor.malesef annemin bu hayatta kendi anne babasindan bile yuzu gulmedi.ustune cok fena bir kv,sinirli anneci bir koca da eklenince...
Bu yüzden onu takdir ediyorum.
Buna ragmen ayakta durdu,bize yansitmamaya calisti.
Rabbim size de guc versin.malesef hayat zor.bu hayatta kadin olmak ayrica zor(ülkemiz sartlarinda).

değer verdiğinizdendir

daha büyük hedefleri planları olan insan böyle zırvalayanları takmamaya başlıyor.

hayatınızın yönünü ve insan sayısını arttırmak çare olur buna.

Mesela yine kafana takacağın bişey söylediğinde "ben böyle seviyorum, ben öyle uygun gördüm" gibi net cümlelerle ona fikrini sormadığını ve fikrine önem vermediğini belli edebilirsin. Gerçi anlamayan bundan da anlamaz ama bi dene..

kesinlikle oneri verecek kisi ben degilim bu durum icin,karsimdakinin ne kadar mal,cahil,kultursuz biri oldugunu bilsem de cevabini vermeyince cok rahatsiz hissediyorum..

Evladım yok ama takmam ben insanları.:63:
Gerçekten takmam.
Şurada saysan belki iki elin parmağını geçmez uğruna canımı vereceğim insanlar,onun gerisi çok afedersiniz ama ...... Kasımpaşa!:dondurma:
İşte böyle küfretmem etmem etmem ama yerine cuk oturdu.:skandal:
Neyse ben öğrendim hayatta en önemli olan tek şeyin sağlık olduğunu. Sağlığın yerinde olması için de huzur şart.:spor:
3 günlük dünyamda insanları kafama takarak ömrüme yeni hastalıklar eklemeyemem.:p
Aynı şekilde sevdiklerimin de üzülmesine müsade etmem.:KK67:
Ömrüm vefa ettiği sürece kendi ailem,kocam,kocamın ailesinin gözünden bir tek damla yaş dökülmesine izin vermem. Onlara da öğrettiğime inanıyorum devamlı mutlu olmanın küçük ve kolay yollarını...:KK68:

Evladım yok ama takmam ben insanları.:63:
Gerçekten takmam.
Şurada saysan belki iki elin parmağını geçmez uğruna canımı vereceğim insanlar,onun gerisi çok afedersiniz ama ...... Kasımpaşa!:dondurma:
İşte böyle küfretmem etmem etmem ama yerine cuk oturdu.:skandal:
Neyse ben öğrendim hayatta en önemli olan tek şeyin sağlık olduğunu. Sağlığın yerinde olması için de huzur şart.:spor:
3 günlük dünyamda insanları kafama takarak ömrüme yeni hastalıklar eklemeyemem.:p
Aynı şekilde sevdiklerimin de üzülmesine müsade etmem.:KK67:
Ömrüm vefa ettiği sürece kendi ailem,kocam,kocamın ailesinin gözünden bir tek damla yaş dökülmesine izin vermem. Onlara da öğrettiğime inanıyorum devamlı mutlu olmanın küçük ve kolay yollarını...:KK68:

Ay ne güzel yaa bana da öğretir misiniz? :)

Back
X