- Konu Sahibi muhammedimingamzesiyim
-
- #81.641
siyah_inci mesj kutuna bak tatlım olumunekankayizsmile
Saolll fıstıkımmmmm
tmm cnm sımdı bakıorum hemen
Hiç bişee anlamdm valaa:S Ama ozman senın dedıgın gbı 15 ay kaç gun edıyorsa ole olcak sanırmarkadaşlar askermalzemesi.com dan alınan bilgidir.anlayanınız var mı?Ben anlamadım :S
Askerlik Süresi Nasıl Hesaplanır?
Askerlik süreniz hesaplanırken ay hesabı yapılıyor.
Yani 180 gün değil 6 ay askerlik yapıyorsunuz. 6 ayın kaç gün ettiği döneme göre değişiyor.
Mesela Aralık dönemi için 183 gün ediyor. Çünkü Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarını asker olarak geçiriyorsunuz.
Askere gelmeden önce 12 gün izinli sayılıyorsunuz. Ayrıca asker olduğunuz her ay için 2 gün izin hakkınız var. Bu 6 ayda toplam 12 gün yapıyor. Son olarak askerliğinizi yaptığınız yerle ikamet ettiğiniz şehir arasındaki mesafeye göre yol izni alıyorsunuz. Örneğin Van-İstanbul arası 3 gün yol izni ediyor. Bunları toplarsak 183 günde toplam 27 gün izniniz oluyor.
Bu 27 günü, askerlik yapacağınız 183 günden çıkartırsak, Aralık ayında askerlik yapan birisi 156 gününü kışlada geçirmek zorunda. Buna göre eğer 11 Aralık'ta birliğine katılmışsa 14 Mayıs'ta, 12 Aralık'ta katılmışsa 15 Mayıs'ta terhis olur (yol izninin 3 gün olduğunu unutmayın. Yol izni 2 gün olan biryerde otursaydı, 1'er gün sonra terhis olacaktı).
Bu hesaba göre kendi terhis tarihinizi hesaplayabilirsiniz ve 11'inde mi 12'sinde mi katılacağınıza karar verebilirsiniz.
Hayırlı teskereler...
ben geldimmmmmmm
düşündüğüm kurabiye kızlarr nasıl gözüküo
Cnm ınan ben de senın gbıyım dun teslım oldu ama aramasııı bak cok daha ıyı eddi bızı ılk fırsat da yıne arıycaklar inş sabredıp dayanıcaz üzülme..
hgggggg cnmmmmopuyorumnanaktan
çok güzel işte benim sana dediklerim gibi :hulya:
Mükemmmmelllllllllllllllllllll:roflol:
kurabiyelerr çok hoş gözüküyoo,Siyah_inci bence hemen yapp =)) cokacimcoook
Çağlacımm bence sende öl yaptır, yakışır
Aramıza ne kadar çok yeniler katılmış, Hepinizee hoşgeldinizz kızlarr... opuyorumnanaktan
Sizler adına çok seviniyorum çünkü büyük ihtimal askerlik 9'aya düşücek, inşallah bizede
denk gelirr..
sağolunn canlarımm yarın yapcam cumartesi kargoya vercem pazartesi aşkım alcakk biraz bayatlıcak ama napalım
çağla perçem forever cicim :lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?