İstediğim yeri kazanamazmışım

mellifluous

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2018
748
366
33
Merhaba hepinize. Ben 11.sınıfa geçtim ve alan olarak dil bölümünü seçtim. Çünkü ingilizceyi çok seviyorum ve ordan bir mesleği - ingilizce öğretmenliği - çok küçüklükten beri istiyorum. İngilizcemi gelistirmek için dizi falan izliyorum müzik dinliyorum test çözüyorum kursa da başladım yani hayatıma ingilizceyi dahil etmeye çok uğraşıyorum, harika bir ingilizcem yok ama yerlerde de değil yani. Neyse bugün ingilizcesi gerçekten güzel olan bir akrabamız gelmişti ve bana "sen neden dil bölümü seçtin ki ?" dedi çok kırıldım, "eğer üstüne çok düşersen olabilir" falan dedi sonrasında ama yani açıkça yapamazsın dediğine cidden hala inanamıyorum. Bir de "ingilizce öğretmenliği çok zor cidden yüksekten alıyor sen ingilizceden çok hata yapıyorsun bence" dedi ta 8 ay önce bir metine göz atmasını istemiştim de hani gramer hatalarım falan varsa bileyim diye onu kast ediyor ama o zamandan bu zamana kadar hatalarımı öğrendiğimi düşünüyorum.. İyi olduğumu düşündüğüm konuda bile kendime güvenemez oldum..
Ne yapmam lazım kendime gelmek icin?

Çalış

Bir de son sistemi çok bilmiyorum ama dil dışında puan getiren alanlara da çok çalış

Zira dilciler Türkçe matematik vs çok çalışmazlar o puanlar da önemli

2016 da laf olsun diye girdiğim sınavda bayağı yüksek puan almıştım zira diğer bölüm netlerim yüksek okul puanım da iyiymiş

Öncelikle böyle insanları dinlememen lazım.Benim de etrafımda böyle insanlar vardı yaptığım her hatayla aklınca alay eden,hiçbirini dinlemedim.Gittim yabancı insanlarla arkadaşlık kurdum online olarak,yabancı siteleri/forumları takip ettim.Evet hala mükemmel değil ama onlar bile diyorlar ilk zamanki haline göre kat kat iyisin diye.Kitap oku bol bol,özellikle de sesli.Benim bir defterim var kelime için oraya yazmaya çalışıyorum yeni kelimeleri her gün.Eğer bunları tek yapamıyorsan bir kursla da başlayabilirsin.Oradaki eğitmenler sana yardımcı olurlar.
Dil,özellikle İngilizce dünyanın en zor işi falan değil,rahat ol.O akrabalarına/arkadaşlarına da kesinlikle kulak asma.

Çoook tesekkür ederim tek tek yanıtlayamadım da böyle yazayım, dili çok seviyorum zaten ama ailemi de zor ikna etmistim yapamazsam zaten ben demiştim'ler baslayacak yani ama ben yapacağıma inanıyordum da biraz tedirgin oldum ya

İngilizcesi çok kötü olan bir tanıdığım vardı, o da dil okumak istiyordu. 1 senede benden de iyi seviyeye geldi, ki benim ingilizcem de iyidir yani. Kendinize inanın gerisine de kulak tıkayın. Yeter ki çalışın, iyi yerlere gelirsiniz her türlü :)

Aa evet evet onların da etkisi büyük

Ne kadar güzel.. çok mutluyum ya şuan :) teşekkür ederim

Baskalarinin ne soyledigine bakma, sen ne istiyosun ve nasil memnunsan o sekilde devam et. Hayatini zinan edecek meslekler secip bi omur boyu mutsuz olacagina sevdigin isi yap. Ben dilim olmasaydi binlerce farkli kulturden insanlarla iletisim kuramazdim, 24 yasindayim Avrupayi gezdim, Erasmustan geleli 2 ay oldu. Bambaska seyler yasadim. Hayallerimi takip ettim

Çok çok haklısınız teşekkür ederim bu yorum için.. the walking dead izliyorsunuz bir de sanırım ben de rosita'ya bayılırım ^^

Çok çok haklısınız teşekkür ederim bu yorum için.. the walking dead izliyorsunuz bir de sanırım ben de rosita'ya bayılırım ^^

Haha eskiden izlerdim.Bıraktım sonra.Phoebe favori karakterimdi benim de Friends izlerken
Ayrıca bulabilirseniz İngilizce altyazılı izleyin dizileri/filmleri biraz kelime bilgisi oluşturduktan sonra.

Harikasınız..ben de Kanada'ya gitmeyi çok istiyorum umarım ilerde başta orası olmak üzere her yeri gezerim.dediğiniz gibi dil çok işe yarıyor, ufku da açıyor

Haha eskiden izlerdim.Bıraktım sonra.Phoebe favori karakterimdi benim de Friends izlerken
Ayrıca bulabilirseniz İngilizce altyazılı izleyin dizileri/filmleri biraz kelime bilgisi oluşturduktan sonra.

evet evet yavaştan ingilizce altyazılı izlemeye başladım sorun yaşamıyorum pek, yani bir kelimeyi bilmesem de anlam çıkıyor zaten:) diziler bana çok yardımcı oldu

Merhaba,
İngilizce öğretmenliği puanları oldukça düştü ilk olarak.
Dilden sınava giren zaten az, 85bin kişi falan giriyor, yarısı öylesine.
İngilizce öğretmenliği 20bin sıralamaya dek geriledi.
Diğer alanlara göre çok çok avantajlı. Rakip daha az.
Biraz çaba gösteren herkes kazanabilir.

Harikasınız..ben de Kanada'ya gitmeyi çok istiyorum umarım ilerde başta orası olmak üzere her yeri gezerim.dediğiniz gibi dil çok işe yarıyor, ufku da açıyor

Coookk... Benden sana tavsiye bol bol kelime ezberle, gece yatmadan once kitap okur gibi, filmleri ingilizce altyazili izle, Turkce dublaj unut artik. Olabildigince BBC Ingilizce yayin haber izlemeni ve okumani isterim. Gramerde hata yapiyorsan yazarak calis, renkli kalemler kullanarak yapilan hatalarin ustunu ciz ve dogrusunu yaz

Universite sinavina dilden girdim, Ingiliz edebiyati okumani tavsiye ederim, cok keyiflidir

Öğretmenlik isteyen biri bu kadar küçük şeyde özgüvenini sorgulamaya başlarsa işi çok zor demektir. O kadar uzun bir maratonun içinde başarısızlıkların olacak, kpss de atanamamazlıkların olacak, mülakattan geçememezliklerin olacak, kendini bilmez öğrenci, veli, iş arkadaşları veya müdüründen işittiğin kötü söz ve davranışların olacak. Ve bunlar süreç içerisinde o kadar çok tekrarlanacak ki.. Şimdiden bu kadar küçük mevzularda böyle yapıyorsan işin çok demektir. Kendini topla ve eksikliklerin için kalkıp çalışmaya başla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…