• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstediklerimi Yapamıyorum

Valla bazen insanı hayatını yalanlarla sürdürmek zorunda bırakıyorlar . Bu sayede hayal gücüm gelişti 😂😂😂

Şaşıyorum bazen ben yalan söylemediğim de yalan söylediğimi sanıyorlar, niye öyleyim bilmiyorum ama hem sorumluluk sahibi hem dürüst olagelmişim bu zamana kadar. Ne kadar aptal olduğumu ancak anlıyorum

Ev hanımı, karantina öncesi bir ameliyat oldu, halen etkileri sürüyor, evden çıkmıyor
Annem senelerce kanama yaşadı okuttu bizi. Rahim kanseriydi. Annen de rahatına düşkün belli ki bence biraz kes yardımı en azından yaz döneminde bi dene bakalım ne olucak çok üzüldüm şuan

deniz kenarında yaşamaya giden bütün arkadaşlarınla iletişime girmeye çalış , seneye yaza tatili garantile ,

ama bence bir tura katıl , hem daha uygun olur hem bir ortam yapmış olursun

Şaşıyorum bazen ben yalan söylemediğim de yalan söylediğimi sanıyorlar, niye öyleyim bilmiyorum ama hem sorumluluk sahibi hem dürüst olagelmişim bu zamana kadar. Ne kadar aptal olduğumu ancak anlıyorum
He o bana da oluyor yalan söylemezsin yalan sanarlar yalan söylersin de inanırlar 😂

Sadece tatil değil mesele, bir çok konuda kendi hayatımın söz sahibi değilim hala, ben büyürken sürekli bir kardeş doğdu ve ben onların altını temizledim, mama verdim, oynatıp canlarını eğlendirdim. Sınavı varsa ders çalıştırdım, yorgunum dedim dinlemediler. Bir şekilde hep sorumluluklarla büyüdüm. Ne zamanki ben büyüyüp kendi paramı kazanmaya başladım, hem maddi katkı yapmaya başladım, hem de anne babamın hastalkkları çıkmaya başladı. Onlar hastayken ben yardımcı olmasam bu sefer tüm yğk bir küçük kardeşime geçiyor. Hem de onların sınavları okulları tercihleriyle uğraşıyorum. Şimdi biri liseye biri üniversiteye başlayacak, kendi dönemimde yaşadığım stresleri hala yaşıyorum. Bu yüzden evlenmek ve çocuk sahibi olmak istemiyorum, 27 yaşında bıktım çocuk sesinden. Şu anda da 7 yaşında bir kardeşim var, anneme aldırması için ısrar ettim ama aldırmadı. Şimdi de kıyamıyorum iyi ki almamış diyorum, ama çok yoruyor..

Herkes özgür yasayamiyor malesef. Sorumluluklar elimizi kolumuzu bagliyor. Yine de kendine firsat yarat. Turlar var onlarla gezilere katil. Kardeslerin de kendileri calisinca gezerler

Aslında kendinize pranga takan sizsiniz. Yaşınız 27, ayrı eve çıkıcam deseniz kimse bir şey diyemez. Aileniz para harcama dediğinde kendi param deyin geçin zaten bi süre sonra bişey demezler.

Aslında kendinize pranga takan sizsiniz. Yaşınız 27, ayrı eve çıkıcam deseniz kimse bir şey diyemez. Aileniz para harcama dediğinde kendi param deyin geçin zaten bi süre sonra bişey demezler.

Emin olun tek başıma eve çıkmama izin vermezler.
Daha önce de üniversitede başka il seçmeme izin vermediler. Bir sene daha hazırlanayım dedim para yok dediler. İstemediğim bir bölümde okuyup 3 sene de işsiz kaldım.

Bence bazen ilerde pişman olmamak icin bencil olmak gerekir hayatta ( ki bu aslında bencillik değil kendini sevmek ) . Böyle düsünmeyin ve mutlu mutlu o tatile gidin bu günler birdaha gelmeyecek malesef

O kadar çok istiyorum ki bencil olmayı. Bunu yapabilmek için psikoloğa gitmeyi bile düşündüm, nasıl bir etkiyle yetiştirildiysem, hep herkesi düşünüyorum..

Hayat kısa kuşlar uçuyor zaman geçiyor.. kendi paranı kazanıp harcamak kadar guzel bisey var mi bu hayatta elbetteki destek olunur bi sekilde istenirse ama buna alismak ve sorumlulugu evlada yuklemek olmaz.herseyin sınırını bilmek lazım cocuk yaparken onlarin okumasi bakimi vs si hepsini anne baba dusunmek zorunda sonucta

Hayat kısa kuşlar uçuyor zaman geçiyor.. kendi paranı kazanıp harcamak kadar guzel bisey var mi bu hayatta elbetteki destek olunur bi sekilde istenirse ama buna alismak ve sorumlulugu evlada yuklemek olmaz.herseyin sınırını bilmek lazım cocuk yaparken onlarin okumasi bakimi vs si hepsini anne baba dusunmek zorunda sonucta

Galiba gözleri hep bana baktı.
İşsizken biran önce evlen git diyen babaannemin şimdi evlenirim diye ödü kopuyor, trajikomik bir hayat yaşıyorum 😅

Aynı yaştayız. Biz ablaların nedir bu sorumluluk bilinci ya 🤦🏻‍♀️😅 hayatını yaşayacağın en güzel zamanlar bana göre. Çok uçuk harcamalar yapmadığın sürece kendine harcama yapmak en doğal hakkın. Bu ister tatil olur ister alışveriş ister kurs vs. Biz bu kadar kalabalık bir aile değiliz tabi ama eve de destek oluyorum kendime de harcıyorum. Aileler başta her şeye laf ediyor ama inan onları alıştırabilirsin. Mesela bir kere tatile gidersin belki laf ederler. Aradan zaman geçer bir yerlere gidersin yine, zamanla alışırlar ve göze batmamaya başlar. Bu konuda tecrübeliyim 😅
Biz kadınlar her konuda kendimizi ezdirdikçe, özgüvensiz durdukça daha da baskıya maruz kalıyoruz. Bu yeri geliyor aile ortamında oluyor yeri geliyor iş ortamında. O yüzden kendi ayaklarının üzerinde dur ve kendi paranı kontrol et. Harcamalarını hesabını bilirsen kimse karışamaz sana. Ama eğer bi tatile çıkıp sonra aylarca tatilin borcunu vs ödeyip babadan para istemeye kalkarsan laf ederler 🤷🏻‍♀️

Galiba gözleri hep bana baktı.
İşsizken biran önce evlen git diyen babaannemin şimdi evlenirim diye ödü kopuyor, trajikomik bir hayat yaşıyorum 😅
Bagkur primini telefon faturasini vs odetmesi cok alismis sizden gelen paraya siz calismadan once nasil oduyormus bence sizde harcayip bir kismini da birikim yapabilirsiniz yarin birgun evlenincede mi sizden destek bekleyecekler sonucta sizinde aileniz yuvaniz olacak sorumlulugunuz artacak

Back
X