Cok acımasizca eleştirileri gördükçe üzülüyorum. Tasvip ediyorum ya da etmiyorum demiyorum ama hayatlara bu kadar eleştirel yaklaşılması hic hoş degil.
Bence komutu kapatması tamamen toplumsal baskıdan iste insanın cesareti kırılıyor. Siz böyle yazdınız öğüt verdiniz diye yapmayacak mı simdi?
Hem anlamadığım su; onun yasam tarzı başka insanları nasıl etkileyecekki? O yaptı diye biz ya da cocuklarımız da etkilenip yapacak mı?
Her neyse kızcağız konuyu kapatmış biz hala konuşuyoruz.
Benim takıldığım nokta su; sdc bu konuda dgl her konuda niye insanların sorduklarına odaklanıyoruz da başka seyler söylemeye eteği duyuyoruz. Kadın kocasiyla olan iliskisini anlatıp bı sey soruyor, bakıyorum baskaları başka seye takılmış akıl veriyor.
Ben buna karşıyım ve anlayamıyorum
Cok acımasizca eleştirileri gördükçe üzülüyorum. Tasvip ediyorum ya da etmiyorum demiyorum ama hayatlara bu kadar eleştirel yaklaşılması hic hoş degil.
Bence komutu kapatması tamamen toplumsal baskıdan iste insanın cesareti kırılıyor. Siz böyle yazdınız öğüt verdiniz diye yapmayacak mı simdi?
Hem anlamadığım su; onun yasam tarzı başka insanları nasıl etkileyecekki? O yaptı diye biz ya da cocuklarımız da etkilenip yapacak mı?
Her neyse kızcağız konuyu kapatmış biz hala konuşuyoruz.
Benim takıldığım nokta su; sdc bu konuda dgl her konuda niye insanların sorduklarına odaklanıyoruz da başka seyler söylemeye eteği duyuyoruz. Kadın kocasiyla olan iliskisini anlatıp bı sey soruyor, bakıyorum baskaları başka seye takılmış akıl veriyor.
Ben buna karşıyım ve anlayamıyorum
bakın ben yada başkası kimseye bişey dediğimz yok sadece fikrimizi beyan ettik kimsenin hayatını yönlendirmeye kalkmadık ben size b ayetle cevap vereyim
İçinizden iyiliği emredip kötülüğü men eden bir topluluk olsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.
Âl-i İmran: 104
Bazen müminin bariz sıfatı olarak gelmiştir:
Onlar, Allaha ve ahiret gününe iman ederler, iyiliği emredip kötülüğü men eder ve hayır işlerinde yarışırlar. İşte onlar salihlerdendir.
Âl-i İmran: 114
Bazen İslamın emrettiği müslümanların birbirlerini sevmelerinin gereği bir fiil olarak gelmiştir:
Mümin erkekler, mümin kadınlar, birbirlerinin velisidir. İyiliği emreder kötülüğü men ederler...
Tevbe: 71
Bazen münafıklara benzememenin alameti olarak gelmiştir:
Münafık erkekler, münafık kadınlar birbirlerindendir. Kötülüğü emreder, iyiliği yasaklarlar ve cimrilik ederler...
Tevbe: 67
Bazen insanlar için çıkartılan hayırlı ümmet olmanın gereği olarak gelmiştir:
Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emredip kötülüğü men eder ve Allaha iman edersiniz...
Âl-i İmran: 110
bu ayetlere dayanarak yanlış bişey yaptığımı düşünmüyorum ayrıca sizin gibi susupta herşeyi normal kabul edersek eğer ilerde bizim çocuklarımızda bu yanlışın içinde boğulurlar sonra gelsin gayri meşru çocuklar ve kürtajlar
BU KADAR BASİT DEİL DİNİN EMRETTİĞİNİ HİÇE SAYMAK
ayrıca konu sahibi arkadaşa hiç bi kötü söz sölemedim hiç biyerde göremezsiniz yanlış bi kelime dahi sadece tepkimi gösterdim buda benim en doğal hakkım
ıyılıgı tavsıye ederken keske bu ayetlerı yazsaydınız. once tü kaka denıyor ınsanlara. ve kaldı kı ben ısım vermedım forumda takıp ettıgım tum konuların degerlendırmesı olarak ınsanların herseyı elestırmesıne sınır olarak yazdım msjımı. adınızı bıle vermedım aklımdan gecmedı genelleme yaptım. ve su da var benım aılem sıgara ıcıyor dıye bız baslamadık 3 kardes de yanı. ya da arkadasım evlenmeden hamıle kaldı dıye ben de aynısını yapmadım. aılenın yetıstırme tarzı kısının kendı karakterı ıle ınsanın basına kotu bırsey gelmez ınsaallah ALLAHIN ıznıyle. ben susmadım ayrıca. cogu kısı yasıyor bunu. o kısıye sımdı ıkı saat nasıhat mı verelım yanlıs yaptıgın dıye. o yaptıgının yanlıs oldugunu bıle bıle yapıyor zaten. yazdıklarımı dıkkate bıle alamayacaktı belkı. sanane dıyecektı hatta.
Hayır Ben Anlamıyorum Allah Korusun Sizin Bir Yakınınız Size Aynı Soruyu Sorsa Ona Yaptığının Yanlış Olduğunu Söylemeyecekmisiniz?
Yoksa Aferin İyi Yapıyorsun Bak Cinsel İsteksizlik Şu Sebeplerden Olur Diye Akılmı Vereceksiniz?
Üstelik Nickine Bakılırsa Arkadaş Daha 17 Yaşında
Kimse Kusura Bakmasın Ama Ben Onun Şahsına Hakaret Etmedim.
Sadece Elimden Geldiği Kadar Uyarmaya Çalıştım
İster Bizi Anlar İster Anlamaz Kendi Bilir. Benimde Yeğenlerim Var Şahsen Bu Durumda Olmalarını İstemem.
ıyılıgı tavsıye ederken keske bu ayetlerı yazsaydınız. once tü kaka denıyor ınsanlara. ve kaldı kı ben ısım vermedım forumda takıp ettıgım tum konuların degerlendırmesı olarak ınsanların herseyı elestırmesıne sınır olarak yazdım msjımı. adınızı bıle vermedım aklımdan gecmedı genelleme yaptım. ve su da var benım aılem sıgara ıcıyor dıye bız baslamadık 3 kardes de yanı. ya da arkadasım evlenmeden hamıle kaldı dıye ben de aynısını yapmadım. aılenın yetıstırme tarzı kısının kendı karakterı ıle ınsanın basına kotu bırsey gelmez ınsaallah ALLAHIN ıznıyle. ben susmadım ayrıca. cogu kısı yasıyor bunu. o kısıye sımdı ıkı saat nasıhat mı verelım yanlıs yaptıgın dıye. o yaptıgının yanlıs oldugunu bıle bıle yapıyor zaten. yazdıklarımı dıkkate bıle alamayacaktı belkı. sanane dıyecektı hatta.
süpersin canım çok güzel açıklamışsın ama bazıları anlamak yada saygı duymak yerine neden saldırıyorlar anlamadım
Arkadaşlar kesinlikle hakaret etmediler. Böyle birşeyin yanlış olduğunu söyleyerek kendi düşüncelerini söylediler. Neden kendiniz gibi düşünmeyen insanları hemen topa tutuyorsunuz... Sen de kendi düşünceni söyle o da söylesin. Yok o şunu demiş yok bu şunu demiş...vs. Kendi düşünceni söyle ve çekil kenara..Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?