+1000000Biraz sürer, geçmeyecek gibi gelir ama zamanla açılırsınız. "Depresyonum bitti mi, geçmedi mi?" diye sorguladıkça daha çok ayyuka çıkar, o kısmı geçin siz ve zamanınızı doldurmaya bakın. Hareket, depresyonun baş düşmanı, kısır döngüyü kıran bir kuvvet. Bu yüzden zaten depresyon içinde insan iyice hareketsizleşiyor ve git gide orada kalıyor. Zorlayın, zorla hareket edin. Evi silin süpürün, kendinizi dışarı yürüyüşlere atın, avm gezin, deniz kenarını turlayın, bisiklete binin vs vs...
Hareket edin.
Hareket etmeye çalışıyorum dışarı çıkıyorum geziyorum ama o isteksizlik mutsuzluk hissi anlamsızlık hissi hep var içten gülemiyorum mutlu olamıyorum yaniBiraz sürer, geçmeyecek gibi gelir ama zamanla açılırsınız. "Depresyonum bitti mi, geçmedi mi?" diye sorguladıkça daha çok ayyuka çıkar, o kısmı geçin siz ve zamanınızı doldurmaya bakın. Hareket, depresyonun baş düşmanı, kısır döngüyü kıran bir kuvvet. Bu yüzden zaten depresyon içinde insan iyice hareketsizleşiyor ve git gide orada kalıyor. Zorlayın, zorla hareket edin. Evi silin süpürün, kendinizi dışarı yürüyüşlere atın, avm gezin, deniz kenarını turlayın, bisiklete binin vs vs...
Hareket edin.
Sagolun evet malesef majör depresyon teshisimMajör depresyon tanısı aldınız sanırım, henüz 5 ay geçmiş zaten ilaçların en etkili olmaya başladığı zaman dilimi 6 ay ve sonrasıdır. O yüzden panik yapmayın ve sabırlı olun. Fakat biliyorsunuz ki kişisel çaba da çok önemli. Biraz daha hazır hissettiğinizde sizi zorlasa da yürüyüş rutinleri oluşturun. Daha enerjik ve daha mutlu uyanacağınız sabahlar dilerim. Geçmiş olsun.
Sagolun evet malesef majör depresyon teshisim
Dediğim gibi 5 ay majör depresyon tanısı için çok uzun bir süre değil. O yüzden şuanki seyrinde normal diyebiliriz. Biraz daha zamana ihtiyacınız var.
Umarim o gün gelir ve kurtulurum bu durumdanHiç mutlu olamayacakmışsınız gibi gelir.
Mutsuzluk o kadar uzun sürer ki ondan da bıkkınlık gelir. Sonra "ehhhhh yeter be" dersiniz bir an. İşte o an, hareket başladığında, hiç durmayın.
Bi arkadasin dedigi gjbi zorlada olsa kemdinizi disari atin 1 saat yürüyün havayi içinize çekin. Oturun bankta kitap okuyun yada muzik dinleyin neyden mutlu oluyorsaniz..depresyonu çağırmayjn unutunKızlar ağır depresyon geçirdiğimi yazmıştım beş ay önce şimdi daha iyiyim eski halime göre ama sanki ruhum çekilmiş gibi gülmelerim yapmacık halsizlik var üstümde hep mutsuzum hala bir amaç belirleyemiyorum çünki içimden gelmiyor sabah isteksiz ve mutsuz kalkiyorum tamam depresyondan önceki halime dönmem bunu çok istesem de biraz zor olabilir ama bu ruh hali hep böylemi devam ediyor bir kere depresyon gecirince hep bunun enkazıyla mı yaşıycam ben gölgem gibi hep takip mi edicek beni bu hastalık hayatım boyunca
Yürüyüş yapmaya çalışıyorum dışarı çıkıyorum geziyorum ama hala mutlu değilim hala o anlamsızlık hissi var yaptığım her şey boş geliyor niye yapıyorum ki ben bunu diyorum umarım tan olarak iyilesemedigim için hislerim böyledir depresyonun bıraktığı ve ömür boyu benle kalacak bir iz değildir buBi arkadasin dedigi gjbi zorlada olsa kemdinizi disari atin 1 saat yürüyün havayi içinize çekin. Oturun bankta kitap okuyun yada muzik dinleyin neyden mutlu oluyorsaniz..depresyonu çağırmayjn unutun
Kızlar ağır depresyon geçirdiğimi yazmıştım beş ay önce şimdi daha iyiyim eski halime göre ama sanki ruhum çekilmiş gibi gülmelerim yapmacık halsizlik var üstümde hep mutsuzum hala bir amaç belirleyemiyorum çünki içimden gelmiyor sabah isteksiz ve mutsuz kalkiyorum tamam depresyondan önceki halime dönmem bunu çok istesem de biraz zor olabilir ama bu ruh hali hep böylemi devam ediyor bir kere depresyon gecirince hep bunun enkazıyla mı yaşıycam ben gölgem gibi hep takip mi edicek beni bu hastalık hayatım boyunca
Iyilesebilirsem çalışmayı düşünüyorum ama iş ortamı stresli oluyor hastalığımı tetikler mi bu durum gibi bir endisemde varKonunun uzmanı değilim fakat çalışıyor musunuz? Ya da okuyor musunuz?
Daha iyi olmanıza sevindim ama kendinizi sürekli meşgul ve kanalize tutmanız gerek diye biliyorum.
Aklınızı başka şeylere verdikçe daha iyi olabilirsiniz. Zaman her şeyin ilacı. Geçmiş olsun
Sevebileceğiniz bir iş olmazsa tetikleyebilir. Sevebileceğiniz bir bölüm de okumaya başlayabilirsiniz belki yeniden. Kısa süre önce böyle bir dönem geçirdim ben. Okulumla, arkadaşlarımla ve zamanla aşabildim.Iyilesebilirsem çalışmayı düşünüyorum ama iş ortamı stresli oluyor hastalığımı tetikler mi bu durum gibi bir endisemde var
Kızlar ağır depresyon geçirdiğimi yazmıştım beş ay önce şimdi daha iyiyim eski halime göre ama sanki ruhum çekilmiş gibi gülmelerim yapmacık halsizlik var üstümde hep mutsuzum hala bir amaç belirleyemiyorum çünki içimden gelmiyor sabah isteksiz ve mutsuz kalkiyorum tamam depresyondan önceki halime dönmem bunu çok istesem de biraz zor olabilir ama bu ruh hali hep böylemi devam ediyor bir kere depresyon gecirince hep bunun enkazıyla mı yaşıycam ben gölgem gibi hep takip mi edicek beni bu hastalık hayatım boyunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?