• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsteme, Nişan vs??

Yasadiginiz sehirde tanisma yapin. Baba evinde de isteme olsun. Yolu cekecekler artik. :D

Tabi ki memleketine gelecekler istemeye, olur mu oyle sey! Bence aileniz de asla kabul etmez boyle birseyi, yasadiginiz sehirde tanistirirsinz sizn memleketinize istemeye gelirler...biraz yorulsunlqr birsey olmaz

Arkadaşlar ben ailemden 12 saat uzaklıkta başka bir şehirde memurum. Bulunduğum yerde erkek arkadaşım ve ailesi yaşıyor. Benim anne babamda kışın 4 aylığına buraya geliyor aralıktan- nisana kadar . Erkek arkadaşımla seneye evlenmeyi düşünüyoruz.
Bende aileme kurban bayramında hayatımda biri olduğunu ve evlenmek istediğimi söyleyeceğim.

İsteme konusu nasıl olmalı sizce. Ailem buraya kışın geldiğinde mi olmalı ?? Ama o zaman abimler gelemeyebilir. Erkek arkadaşımgil memleketime gelse 12 saat yol.. kardeşleri küçük çok yorulacaklar kıyamıyorum da.

Gelmişken ailem isteme olsa memur olduğum yerde oldu bitti gibi mi olur. ??

Tek kızım da çok anlamıyorum bu tarz şeylerder yardımcı olabilecek biri yok etrafımda hiç. Nasıl yapmalıyım sizce.?

Ayrıca söz-nişan bir olsun kurtulayım istemiştim ev ortamında sade birşey.
Kiyamamakla olmaz ki bu isler smdi diyelim senin bulundugun sehirde isteme olsa nişanda yine senin memleketine gtmek zorundalar.

Arkadaşlar ben ailemden 12 saat uzaklıkta başka bir şehirde memurum. Bulunduğum yerde erkek arkadaşım ve ailesi yaşıyor. Benim anne babamda kışın 4 aylığına buraya geliyor aralıktan- nisana kadar . Erkek arkadaşımla seneye evlenmeyi düşünüyoruz.
Bende aileme kurban bayramında hayatımda biri olduğunu ve evlenmek istediğimi söyleyeceğim.

İsteme konusu nasıl olmalı sizce. Ailem buraya kışın geldiğinde mi olmalı ?? Ama o zaman abimler gelemeyebilir. Erkek arkadaşımgil memleketime gelse 12 saat yol.. kardeşleri küçük çok yorulacaklar kıyamıyorum da.

Tek kızım da çok anlamıyorum bu tarz şeylerder yardımcı olabilecek biri yok etrafımda hiç. Nasıl yapmalıyım sizce.?

Tanışma görev yaptığınız yerde.Söz nişanda memleketinizde olur bence.

Memleketine gelip gitmeleri daha uygun olur. Eğer maksat adetleri uygulamaksa sizi ailenizden isteyecekler abiniz ablanız veya buyuklerinizin çoğunluğu orda olmalı. Ama yok maksat sadece adet yerini bulsunsa o zaman yaşadığınız yerde de olur.

Bana kalırsa aileniz hazır yanınıza gelmişken tanışırlar ve isteme nişan yapılabilir
Oradan oraya o kadar insanın gelmesine ne gerek var

Not: hiçbir tören yapmadan evlendiğim için bu önerim bizim meşhur adetlere uymayacaktır ;) Ailenize sorun en iyisi

Niye kıyamıyorsunuz anlamadım,biraz zorlansınlar sonra kıymetsiz olursunuz

Bulunduğun yere geldiklerinde tanışsınlar isteme ve söz de aynı gün memleketinde olur evin tek kızısın ailenin de hevesleri vardır 12saat yol ne farkeder geçen hafta arkadaşım nişanlandı ve bi bukadar mesafeden geldi damat tarafı üstelik onların bi gün isteme ertesi gün söz oldu kaldı damat tarafı

Baba evine gitmeliler. İsteme söz nişan orda olmalı. Öyle geliverdiklerinde oluverirse hem ailen çok üzülür hem de kaynana çirkefse seni bize veriverdiler psikolojisine girer. Hatır için o kadarcık yolu çekmeleri lazım çekmiyor da söyleniyorsa (damat) ordan kaç kurtul
Uçakla gidip gelirler zaten

Daha ortada fedakarlık yapmanızı/yaptırmanızı gerektirecek bir şey yok.
Gelin baba evinde istenir.
Onun küçük kardeşini düşünüyorsunuz da kendi abinizi neden düşünmüyorsunuz ki.

Aileniz sizin yanınıza geldiğinde tanışma olsun ama isteme-nişan olayı babaevinde olmalı bence.

Sizi 1 kez isteyecekler bir zahmet 12 saatlik yolu çeksinler, bu konularda fedakarlık yapmak inanın sizi daha kıymetli kılmaz.

Sizin olduğunuz yerde tanışma olsun. İsteme baba evinde olsun tabiki. Şimdiden bu kadar kıyamıyorum filan olaylarına girmeyin. Kız isteyeceklerse çocukları düşünürler herhalde. Herkes aynı memleketten evlenmiyor.

Sizin memleketinizde olması tabii ki daha uygun. Zaten hepi topu kaç kere gelecekler ki? Evinizi, yaşadığınız yeri görsünler, çağırırsanız yakın akrabalarınızla, dostlarınızla tanışsınlar. İlk geldiklerinde isteme+söz+nişan hepsini aradan çıkarırsınız. Bu meseleler için 12 saatten fazla yol giden aileler de var. Normali budur.

Back
X